ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Samurai Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/4/2008
Nedá mi, se nepřidat.
Ohledně šití-drážka,nedrážka, když je steh dlouhej, je náchylnější k poškození nitě. Prostě nit mezi dírkama už je při velikosti stehu nad 7mm moc dlouhá na to aby se i při sebepevnějším utažení dokonale přitiskla k povrchu-respektive do drážky. Tudíž je nit míc náchylná k poškození otěrem, atd.. Samozřejmně to nejvíc hrozí u výrobků kde se šitá část ohýbá,nedejbože prošitá část prochází např kováním(opasky, postroje...). Při ostřejším ohybu se takovej dlouhej steh na vnitřní straně ohybu hodně povolí a případné poškození nitě je pravděpodobnější. Oproti tomu, na vnější straně ohybu je dlouhej steh hodně namáhanej v tahu, takže může časem povolit, nebo zbytečně řeže do kůže

Pevnost šití při větších stezích-snad je přirozený, že čím víc stehů,tim větší pevnost

Otázkou samozřejmně je taky to, jestli futrál-ještě k tomu takhle silnej -bude někdy někdo tak intenzivně ohejbatGrin Wink

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Meli: díky za vysvětlení, možeš to pak postnout taky do diskuse o článku co chystám.. ještě tři fotky, spát a zítra ještě dopsat text..

jinak futrál se samo nebude ani ohýbat a myslím že ani otírat o něco tvrdého.. ještě bych ale asi doplnil, že smysl menších roztečí má smysl když je to často taky uvnitř kůže zauzlováno..

jinak stran teorie.. když si někdo ušije futrál a někdy by mu i nit prdla, tak si to přece znovu sešije, je to za chvilku hotové Happy
Posláno:

Štamgast
když už každý oprašuje své vlákno, taky sfouknu vrstvu prachu.. včera mi dorazila od Martina Iši tsuba, kde mi dělal rytí, na které si sám ještě netroufám.. ještě si sice tsubu doladím v zakulacení některých částí, více poďobání co už martin začal a povrchové úpravy, ale už teď je to myslím super..
dávám tu pod sebe předlohu, výřezek a práci Martina, jemuž myslím patří chvála (a mě tsuba Happy )

Samurai vložil tyto přílohy:
vosy_original.jpg.jpg
vosy_vyrezek.jpg.jpg
vosy.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/4/2009
Óóóóóó paráda!!! Applause
..Nežijem na zámku...Nevidím svet ružovo...Možno to vyzerá tak že sa stále smejem...Ale môj život nie je rozprávka...Mám tajné priania...A vždy budem kvoli nim
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Hmmm krásná práce...Ok

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
trošku opráším vlákno byť ne nožotvorbou..

na letošní LIpové jsem zastavil (Czechyho nebo kdo to byl, skleróza zapracovala Laugh ) s tím, že donesl hřídel z CNCčka na překování ve výhni.. což by asi nikdo z houževnaté kulatiny nedělal a proto jsem navrhnul, že by se tato hodila jako hlaveň repliky kulometu pro děti, na což jsem ji dostal s podmínkou, že pak přihodím výsledek, což činím..

sice mi to trvalo, neboť ačkoliv byl kulomet hotov týden po Lipové, nafotit jsem ho chtěl až na místě.. Místem bylo to, že jsem dětem za vysvědčení vyrobil prolézací hrad.. sice se mi poněkud vymknuli rozměry z rukou, ale děti (i ty kolemjdoucí) jsou nadšené..

technické rozměry:
věž: 90x90cm, výška po vlajku cca 5m
přilehlý hrad: 180x150cm, podlaha 1,8m, hradby vrch 2,4m

vyhlednute_misto.jpg.jpg
kostra_hradu.jpg.jpg
kulomet.jpg.jpg
kulomet2.jpg.jpg
hrad1.jpg.jpg
hrad2.jpg.jpg
hrad3.jpg.jpg
hrad4.jpg.jpg
hrad5.jpg.jpg
hrad6.jpg.jpg
hrad7.jpg.jpg
hrad8.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2007
No tak to je naprostá pecka Admire !!!! Takovej bych chtěl taky Grin jak hrad tak i kulomet Applause

Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/7/2011
no militarista každým coulem!!!hahahha ale bacha na to,až k vám zavítá státní navštva i s prezidentem,ať deti nedojdou k úhoně!!!!A ty o hrad..to víš,co kdyby se mu líbil,stejně jako ta propiska?????Grin
Posláno:

Štamgast
Same, tak ten hrad je boží ... Ok
asi by Ti to neprošlo u bezpečáka, ale fakt pěkný ...
Až na ten potůček, nenápadně se kroutíci v povzdáli Sad
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Mazec! Hrad s Browningem cal. 50 !
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/29/2011
uzasne. Klobouk dolu.
Mozna by se casem hodilo pridat "unikovou cestu" v podobe lanovky a uz by me z tama nikdo nedostal... Admire Applause
Posláno:

Štamgast
díky za pochvalu.. hlavní je, že to ocenili děti a nejen vlastní Laugh

St.Nicolaus napsal:
Až na ten potůček, nenápadně se kroutíci v povzdáli Sad

neboj, letos je to naopak, žádné povodně spíš sucho.. dokonce je tak málo vody, že jsem musel mladému do potoka vymyslet alternativnu pro sucho.. (od fotky je hladina níž asi o 10cm)

a mlýýýýn klape svooou, .... Laugh

mlynek.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
tak trošku opráším vlákno novou tsubou, od vrchu v pořadí originál, výřezek, hrubé obrysy a výsledek amatérského snažení..

vlastovky_original.jpg.jpg
vlastovky1.jpg.jpg
vlastovky2.jpg.jpg
vlastovky3.jpg.jpg
vlastovky4.jpg.jpg
vlastovka5.jpg.jpg
vlastovka8.jpg.jpg
vlastovka6.jpg.jpg
vlastovka7.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Ahoj Same, ať hledám jak hledám nic "amatérskýho" na tom nevidím. Podle mě moc hezká práce. Jasně vždycky se najde něco k vylepšování, ale tak to má být....co by nás pak hnalo dopředu Wink. Za mě paráda Ok
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/30/2006
Mě se to také líbí...
a to moc
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
i ja se pridam ... kus poctivy prace v tom je a vysledek super

SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Jelikož už jeden z dárků dorazil, můžu už porušit překvápko.. Přidávám dva dárky pro mé kamarády, kde asi půjde odhadnout, o které jde.. Využil jsem týdne volna kolem vánoc a užil si i koníček, snad se budou novým majitelům líbit, když nic netušili až do příchodu pošťáka..

Bolf1.jpg
Bolf2.jpg.jpg
Bolf3.jpg.jpg
zeman1.jpg
zeman2.jpg.jpg
zeman3.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Tak to je opravdu pecka, takovou pevnost jsem si vždycky strašně moc přál...Krásná práceApplause
To musejí být děti mooooc nadšenéApplause

Samurai napsal:
trošku opráším vlákno byť ne nožotvorbou..

na letošní LIpové jsem zastavil (Czechyho nebo kdo to byl, skleróza zapracovala Laugh ) s tím, že donesl hřídel z CNCčka na překování ve výhni.. což by asi nikdo z houževnaté kulatiny nedělal a proto jsem navrhnul, že by se tato hodila jako hlaveň repliky kulometu pro děti, na což jsem ji dostal s podmínkou, že pak přihodím výsledek, což činím..

sice mi to trvalo, neboť ačkoliv byl kulomet hotov týden po Lipové, nafotit jsem ho chtěl až na místě.. Místem bylo to, že jsem dětem za vysvědčení vyrobil prolézací hrad.. sice se mi poněkud vymknuli rozměry z rukou, ale děti (i ty kolemjdoucí) jsou nadšené..

technické rozměry:
věž: 90x90cm, výška po vlajku cca 5m
přilehlý hrad: 180x150cm, podlaha 1,8m, hradby vrch 2,4m

Posláno:

Štamgast
Thom napsal:
Tak to je opravdu pecka, takovou pevnost jsem si vždycky strašně moc přál...Krásná práceApplause
To musejí být děti mooooc nadšenéApplause

a to k němu budu ještě na jaře dodělávat jednu věžičku s mostem.. synátor mě ukecal, že to chce rozšířit .-)
Posláno:

Štamgast
Tak jsem využil včerejšího svátku nožířů a dodělal si patinu poslední tsubě, zde je vývoj od předlohy přes výpalek až po finál.. sice jsem trošku pozměni předlohu, prohloubil detailnost a musel si domyslet jak vypadá zezadu, ale výsledek snad ujde..

Torii_A1.jpg.jpg
Torii_B1.jpg
Torii_C1.jpg.jpg
Torii_D1.jpg.jpg
Torii_D2.jpg.jpg
Torii_F1.jpg.jpg
Torii_F2.jpg.jpg
Torii_F3.jpg.jpg
Torii_F4.jpg.jpg
Torii_F5.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu