ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Plynová pec Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 12/19/2014
Mě přijde, že máš tu trysku hrozně utopenou v tom hořáku a tím pádem si to nemůže brát moc vzduchu. Nastav jí tak, aby byla cca na středu přívodu vzduchu.

biosoid vložil tyto přílohy:
horak.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
biosoid napsal:
Mě přijde, že máš tu trysku hrozně utopenou v tom hořáku a tím pádem si to nemůže brát moc vzduchu. Nastav jí tak, aby byla cca na středu přívodu vzduchu.

Ta tryska je pohyblivásamozřejmě jsem vyzkoušel všechny polohy někde dáván víc někde míň, ale nikde to co potřebuji. Když jsem to fotil, tak jsem jí tam jen tak zastrčil. Ale stejně díky.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/24/2017
Zdravím ,už som ich vyrobil pre kamošov cca 5 ks , fungujú dobre .Je treba dodržať presne rozmery ,a priemer rúrok Sú to bežné oceľové rúrky hrúbka steny 2 mm..Zhrdlenie je 30 na 50 mm.Kornùt nasavania má priemer 8 cm ,tiež je treba dodržať uhol napojenia. Koncovka vpredu je len nasunutá a sklepnutá,horí lepšie ako privarená.To je celê....:) Na propán je teplota horenia cca 1600 stupňov,pri tlaku 1,5 Atm...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/13/2015
Ahoj chlapi
Tak sem zkusil dát do hořáku 0,8 mm trysku a s fénem to dává krásně na svařování sem spokojenej
Milan
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/20/2009
labil napsal:
Ahoj chlapi
Tak sem zkusil dát do hořáku 0,8 mm trysku a s fénem to dává krásně na svařování sem spokojenej
Milan

...ahoj...takže,mám teda dělat ty hořáky?...jinak jsem rád,že Ti to fachá,jak potřebuješ,hodně štěstí...
...kovařina je krásná proto,že z ničeho vznikne něco...
Posláno:

Štamgast
ahoj Kono Happy zatím asi nemusíš díky
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/30/2018
Zdravím.Chtěl bych se zeptat jestli u těch hořáků má nějaký důvod přívod plynu zezhora a vzduchu ze strany?Co to obrátit?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/2/2010
No, tlak plynu způsobuje v trysce značné zvýšení rychlosti (viz fyzika) a těmi otvory si strhává vzduch a v trubce se to pak promísí. Z toho plynou 2 nutné předpoklady : správné umístění trysky a dostatečná délka trubky. A je jedno, kde ten otvor je.
Posláno:

Štamgast
přesně tak Ok
Posláno:

Začátečník
Aha,a takhle se dá dobře nastavovat umístění,už chápu Happy
Posláno:

Začátečník
Ještě bych se optal,jestli používat propan nebo propan/butan???
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/2/2010
No, zas je to v podstatě jedno - svař. teplotu dá oboje. Jen u PB trvá chvilku dýl náběh. Na kování bohatě stačí PB.
A teď už víš všechno....Grin
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Marthyn napsal:
Ještě bych se optal,jestli používat propan nebo propan/butan???

Když máš dobrý hořák tak stačí PB i na svařování damašku.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
PB flaša zamrza oveľa skôr ako čistý propán.
ERRARE HUMANUM EST
Posláno:
Štamgast
huat napsal:

To rozhodně souhlasím, ale dá se to snadno řešit škopkem s vodou, složitěji spojením dvou flašek. Pořád je PB dostupnější kdekoli narozdíl od čistého P kterej jde koupit jen u Lindegas s denním pronájmem lahve koruna za den. Chvilku byl k dostání i v Hornbachu, ale netočil se jim tam asi dost tak ho zas zrušili Sad
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Začátečník
Tak funguje to super a fénem i turbo verze.Ještě že jsem se neukvapil s koupí hořáku.Děkuji za rady Applause

Marthyn vložil tyto přílohy:
20180201_191201.jpg.jpg
20180201_191215.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/23/2013
Meiming napsal:
huat napsal:

To rozhodně souhlasím, ale dá se to snadno řešit škopkem s vodou, složitěji spojením dvou flašek. Pořád je PB dostupnější kdekoli narozdíl od čistého P kterej jde koupit jen u Lindegas s denním pronájmem lahve koruna za den. Chvilku byl k dostání i v Hornbachu, ale netočil se jim tam asi dost tak ho zas zrušili Sad

Nesmysl, propan je běžně k dostání a nemusíš mít láhev v pronájmu. Klasickým výměnným způsobem u Primagas a v 30 kg láhvi...
Posláno:
Štamgast
Venca30 napsal:
............... Klasickým výměnným způsobem u Primagas a v 30 kg láhvi...

Rád si nechám poradit. Už jsem Propan dlouho nepotřeboval, ale před lety když jsem ho někde v okolí scháněl byla dostupná jen varianta kterou jsem napsal, navíc mě stačí 10Kg lahev. Co je to klasický výměnný způsob? Zajedu na nejbližší benzinku tam nechám práznou lahev a vemu si plnou? Když vynechám z rovnice fakt že nemám žádnou 10Kg lahev na výměnu kam si mám zajet tu lahev "klasicky vyměnit"? Nějak nejsem schopen najít nějakou mapu poboček kde propan mají skladem, maji divnej web a v kontaktech dvě adresy a všude cpou LPG Confused Kam pro něj teda jezdíš, to si objednáváš závoz domu? Nic jiného jsem u nich na stránkách nenašel a tak na týden bych si letos tu 10Kg lahev propanu zrovna rád půjčil.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
Meiming napsal:
Venca30 napsal:
............... Klasickým výměnným způsobem u Primagas a v 30 kg láhvi...

Rád si nechám poradit. Už jsem Propan dlouho nepotřeboval, ale před lety když jsem ho někde v okolí scháněl byla dostupná jen varianta kterou jsem napsal, navíc mě stačí 10Kg lahev. Co je to klasický výměnný způsob? Zajedu na nejbližší benzinku tam nechám práznou lahev a vemu si plnou? Když vynechám z rovnice fakt že nemám žádnou 10Kg lahev na výměnu kam si mám zajet tu lahev "klasicky vyměnit"? Nějak nejsem schopen najít nějakou mapu poboček kde propan mají skladem, maji divnej web a v kontaktech dvě adresy a všude cpou LPG Confused Kam pro něj teda jezdíš, to si objednáváš závoz domu? Nic jiného jsem u nich na stránkách nenašel a tak na týden bych si letos tu 10Kg lahev propanu zrovna rád půjčil.

Ja když jsem chtěl koupit u nás, tak jsem prostě zvedl telefon a zavolal jsem tam a zeptal se. Nebo to na těch stránkách nemají ani telefoní čislo?
Posláno:

Začátečník
V Berouně Linde Výměným způsobem za necelých 500,- 10kg
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum