ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Plynová pec Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2012
Ahoj. Potřeboval bych radu ohledně teploty v plynové výhni. Rád bych zkusil svařovat materiál. Mám plyn. výheň hobby z jataganu. Ta nemá dostatečnou teplotu. Pokud přidám totožný hořák dostanu teplotu dostatečně vysokou na svařování? Plyn používám propan. Díky ra reakce. Pokud to sem nepatří tak to smažu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
kožak napsal:
Ahoj. Potřeboval bych radu ohledně teploty v plynové výhni. Rád bych zkusil svařovat materiál. Mám plyn. výheň hobby z jataganu. Ta nemá dostatečnou teplotu. Pokud přidám totožný hořák dostanu teplotu dostatečně vysokou na svařování? Plyn používám propan. Díky ra reakce. Pokud to sem nepatří tak to smažu.

Ja bych řekl, že teplotu zvedneš, ale težko říct o kolik . Jakou máš teplotu s tím jedním hořákem?
Posláno:

Štamgast
Mafioso (R) napsal:
No v zimě jsem ji kupoval za 359,- tak mi to zdražení přijde docela dost velký 😕

Tak to je u Vás dost levný. U nás je cena 1600kč za 33kg. Já beru bez dokladu za 1200kč za 33kg. Nevím kolik tedy stojí 10kg, ale řekl bych, že bude stejně drahá nebo spíš dražší než u vás, tada pokud bych bral oficiální cenu bez registrace s papírem.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/31/2016
1200,- je dobrá cena. Už dlouho přemýšlím o velký flašce ale u nás se nevyplatí myslím si že tam byla cena kolem 1800,- 😕
Ale na druhou stranu mi 10kg vydrží docela dlouho protože boucham ještě na uhlí 😆
Posláno:

Štamgast
Mafioso (R) napsal:
1200,- je dobrá cena. Už dlouho přemýšlím o velký flašce ale u nás se nevyplatí myslím si že tam byla cena kolem 1800,- 😕
Ale na druhou stranu mi 10kg vydrží docela dlouho protože boucham ještě na uhlí 😆

1200kč je v pohodě, ale kdybych chtěl papír tak dám 1600kč a to už je znát, ale dal bych to, protože propan-butan už nechci ani vidět.
Posláno:

Pozorovatel
Jo jo propan-butan je sračka. 😉 příště až pojedu pro flašku tak se ho zeptám za kolik mi to dá bez papíru. 😆
Ale pořád mně zaráží proč je velká flaška dražší než tři menší 😕
Posláno:

Štamgast
Mafioso (R) napsal:
Jo jo propan-butan je sračka. 😉 příště až pojedu pro flašku tak se ho zeptám za kolik mi to dá bez papíru. 😆
Ale pořád mně zaráží proč je velká flaška dražší než tři menší 😕

A jseš si jisty tou cenou 1800kc mě se to taky zdá jako blbost.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/1/2010
Mafioso (R) napsal:
Jo jo propan-butan je sračka. 😉

Je ten rozdiel medzi PB a čistým P taký markantný?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/7/2007
Já beru 10kg za 180kč na PB čerpací stanici.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/25/2015
[/quote]Je ten rozdiel medzi PB a čistým P taký markantný?[/quote]
Propan dobereš až do konce bez zamrzání. U nás v NJ 355,- bez DPH za 11kg.
Posláno:

Štamgast
robik napsal:
Mafioso (R) napsal:

To je až neskutečné jak velký je ten rozdíl. Pořád se tomu nepřestávám divit. A navíc výhřevnost je taky někde jinde.
Posláno:

Štamgast
Opeth napsal:

To máš ale na mysli PB' nebo propan? Ale levné je to v každém případě.
Posláno:

Pozorovatel
Na benzince budou mít jenom propan-butan. A někde jsem slyšel když jim budeš vracet flašku s propanem tak to nemaj rádi ale pochybuju že si toho někdo z obsluhy všimne. 😆
Posláno:

Pozorovatel
Opeth napsal:

Nespletl si se náhodou? Není to 380,- PB? Benzinky jsou většinou drahý jako sviňa! 😆
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/20/2009
myishaall napsal:
robik napsal:
Mafioso (R) napsal:

To je až neskutečné jak velký je ten rozdíl. Pořád se tomu nepřestávám divit. A navíc výhřevnost je taky někde jinde.

...ahoj...ten rozdíl je v tom,že propan se vypařuje i při nižších teplotách,to asi tak všechno...PB má vyšší výhřevnost než čistý propan a v podmínkách,které tady jsou po většinu roku je pro výheň dostačující...
...kovařina je krásná proto,že z ničeho vznikne něco...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/7/2007
Mafioso (R) napsal:
Opeth napsal:

Nespletl si se náhodou? Není to 380,- PB? Benzinky jsou většinou drahý jako sviňa! 😆

Je to PB cenu jsem si nesplet jen do desítky nacpou 20kg, není to výměnou ale lahev naplní.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/27/2017
Ahoj, stavěl jste někdo hořák PRO V Burner nebo jste se s ním setkali ? Zajímal by mě jakou zvládne maximální teplotu na propan butan, jestli zvládne svařování? Díky za radu
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/31/2016
Z jakého materiálu děláte rozhrdlení horáku a jak dlouho vám to vydrží. Konstrukční ocel dá tak 2-3 10kg flašky a pápá. Je tam na ní docela teplo Happy

swejk vložil tyto přílohy:
Hořák.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/25/2018
Ahoj, dal jsem se do stavby plynové pícky, hořák jsem sehnal použitý a zbytek je co garáž dala. boky a strop Ytong tl. 75mm ,na dno jsem položil šamot cca tl. 20mm vnitřní rozměry pícky jsou: šířka 150, hloubka 250 a výška 130. Měl bych pár otázečekHappy
Chtěl bych se poradit jestli můžu na bokách a stropě nechat samotný ytong nebo ho potřít šamotem nebo mám shánět sibral? Konec hořáku je zastrčený cca 3mm do stropu je to dobře nebo by měl ze stropu vyčnívat? Je velikost vnitřního prostoru na jeden hořák v pořádku? Předem děkuji za radyWink (fotka je jen pro představu, zatím je poskládaná provizorně)

Simba vložil tyto přílohy:
IMG_20180626_171249.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Ahoj nejsem odborník ale myslím si že ti ten Ytong praskne tak do hodiny není stavěny na tak vysoký teploty.
Ale co dát takovou soutěž kdo odhadne přesnější čas prasknutí Ytongu 😃😃😃
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum