ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Plynová pec Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/25/2018
Tak na ytong kašlu. Právě jsem sehnal kus láhve z autogenu a objednal Sibral na 1400 stupňu, tak doufám, že tohle bude ta správná cestaHappy

Simba vložil tyto přílohy:
IMG_20180627_115406.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
Simba napsal:
Tak na ytong kašlu. Právě jsem sehnal kus láhve z autogenu a objednal Sibral na 1400 stupňu, tak doufám, že tohle bude ta správná cestaHappy

To už je lepší, ale určitě bych si udělal otvory s obou stran.
Posláno:

Pozorovatel
JJ, to mam v plánu, jen právě přemýšlím jak velké ty otvory udělat.
Posláno:

Štamgast
Simba napsal:
JJ, to mam v plánu, jen právě přemýšlím jak velké ty otvory udělat.

Já ho udělal větší a podle potřeby ho uzavírám sibralem.
Posláno:

Pozorovatel
Tak pro dnešek hotovo, pokračovat budu, až dorazí Sibral. Jen se zeptám co je nejlepší dát na dno ,šamotovou maltu nebo žáruvzdorný beton nebo stačí samotný Sibral? Pán od kterého jsem ho objednával mi poradil ho nastříkat nebo potřít vodním sklem, že se pak zpevní a nebude se vyprašovat, tak třeba se tahle informace také někomu hodí (tedy pokud už tady někde není).

knife.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Já "hlasuji" pro šamot bere sice nějaké teplo než se nahřeje ale je snadno a levně vyměnitelný.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Pozorovatel
A myslíš to vylít šamotovou maltou nebo tam jen položit kus šamotu? Mám několik šamotových destiček v rozměru cca 20x150x150, jsou vidět o pár příspěvků výš u toho ytongu. Ty bych tam musel položit dvě za sebe.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/24/2016
Simba napsal:
Ahoj, dal jsem se do stavby plynové pícky, hořák jsem sehnal použitý a zbytek je co garáž dala. boky a strop Ytong tl. 75mm ,na dno jsem položil šamot cca tl. 20mm vnitřní rozměry pícky jsou: šířka 150, hloubka 250 a výška 130. Měl bych pár otázečekHappy
Chtěl bych se poradit jestli můžu na bokách a stropě nechat samotný ytong nebo ho potřít šamotem nebo mám shánět sibral? Konec hořáku je zastrčený cca 3mm do stropu je to dobře nebo by měl ze stropu vyčnívat? Je velikost vnitřního prostoru na jeden hořák v pořádku? Předem děkuji za radyWink (fotka je jen pro představu, zatím je poskládaná provizorně)

Holý Ytong popraská, ale není to úplně teplem, tím zahříváním z něj odpaříš veškerou vlhkost a on se pak rozpadne... Já mám z ytongu malinkatou pec na mapp hořák, vymazal jsem to šamotem zevnitř a zatím to drží bez problémů, ale zatím jsem tu pec měl v provozu tak 10krát.
Posláno:

Štamgast
Simba napsal:
A myslíš to vylít šamotovou maltou nebo tam jen položit kus šamotu? Mám několik šamotových destiček v rozměru cca 20x150x150, jsou vidět o pár příspěvků výš u toho ytongu. Ty bych tam musel položit dvě za sebe.

Ono záleží co v tom hodláš dělat? Pokud nechceš svěřovat a nemáš v plánu používat borax, tak tam nic ani dávat nemusíš. Pokud ale budeš borax používat, tak bych to taky vymazl šamotem. Myslím že ty desky co máš jsou zbytečně tlusté. Stačí tenká vrstva a po čase to mazneš znovu jak bude potřeba. Šamot i s vodním sklem pořídíš do 200kc a to jsem přehnal a máš toho na ranec dlouho, takže to není až taková finanční zátěž.
Posláno:

Pozorovatel
Právě tady na fóru jsem četl, že borax šamot rozpouští, tak teď nevím. Nebo kdyz ho rozpusti, tak se to domázne a jede se dál?
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/31/2016
Přesně tak. Borax ti to nerospusti zas až tak rychle nějakou chvilku ti to vydrží než to budeš muset opravit 😉
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
Možná si to špatně pamatuji,ale nepsalo se tu,že borax rozpouští pravě ten sibral???
Posláno:

Pozorovatel
Pamatuješ si to dobře, to se tady také píše.

A tady je to o tom šamotu http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=582881#582881

Posláno:

Štamgast
Simba napsal:
Pamatuješ si to dobře, to se tady také píše.

A tady je to o tom šamotu http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=582881#582881

Je možný, že se tu píše to,či ono, ale ja za sebe můžu říct, že když jsem dno nevymázl šamotem, tak sibral byl během chvilky skoro pryč a když tam mám šamot, tak vydrží odhadem 2měsíce. Záleží kolik kovu a používám Borax.
Posláno:

Pozorovatel
Ok, tak to máznu šamotem. Diky za radyWink
Posláno:

Pozorovatel
Ahoj, tak pícka je hotováHappy Přítelkyně říkala, že vypadá jak mini ponorkaLaugh Musím říct, že když se ten Sibral postříká tím vodním sklem, že se krásně zpevní (stříkal jsem to rozprašovačem na kytky). Nezkoušeli jste někdo potřít vodním sklem i šamot? Říkal jsem si, že by pak mohl déle vydržet, co myslíte?

pec_knife.jpg.jpg
pec_knife_2.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Simba napsal:
Ahoj, tak pícka je hotováHappy Přítelkyně říkala, že vypadá jak mini ponorkaLaugh Musím říct, že když se ten Sibral postříká tím vodním sklem, že se krásně zpevní (stříkal jsem to rozprašovačem na kytky). Nezkoušeli jste někdo potřít vodním sklem i šamot? Říkal jsem si, že by pak mohl déle vydržet, co myslíte?

Pec vypadá dobře, ale co hořák? Jakéj budeš dávat? To s tím vodním sklem zkusím, na ten sibral. Ale do Šamotu ho dáváš už při mícháni, ale třeba by se dalo dat ještě na něj. To chce prubnout.
Posláno:

Pozorovatel
Hořák mám pb101 je vidět na té peci z ytongu, koupil jsem ho použitý, ale je jak novej. Ten šamot jak uschnul, tak všude popraskal a to je tam vrstva do 5mm.
Posláno:

Štamgast
Simba napsal:
Hořák mám pb101 je vidět na té peci z ytongu, koupil jsem ho použitý, ale je jak novej. Ten šamot jak uschnul, tak všude popraskal a to je tam vrstva do 5mm.

Tak ho nech popraskanej. Stejně po prvním kování a použití Boraxu by nevypadal jako novej . Na to ser, až se ti bude zdát špatnej,v tak mazneš novej a je to.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
Niekde som videl že do piecky dávali nerezovú tácku do ktorej stekal prebytočný borax.
ERRARE HUMANUM EST
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum