ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Plynová pec Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/25/2018
Tak už proběhla první zkouška a pícká hoří pěkně. Teď už zbývá jen takový detail a to je naučit se kovatLaugh
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/7/2018
Pánové kováři.
toto řemeslo mě dlouhá léta fascinuje a přichází čas, kdybych rád něco realizovat. Začátek asi bude plynovou píckou. Soustředil bych se na nožířství. Ale! Jako amatér hledám řešení na výrobu hořáku. Díval jsem se zde na hotové realizace, ale nenašel jsem nikde podrobný plán na výrobu hořáku. Cestou experimentování z bezpečnostních důvodů jít nechci.

Byl by někdo z okolí kralupska, mělnicka prahy ... ochoten se podělit o zkušenosti a nechat omrknout své vybavení a konstrukci pece?

Přeji mnoho zdaru, málo spálenin a pěkný den.

Martin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
pantheria napsal:
Pánové kováři.
toto řemeslo mě dlouhá léta fascinuje a přichází čas, kdybych rád něco realizovat. Začátek asi bude plynovou píckou. Soustředil bych se na nožířství. Ale! Jako amatér hledám řešení na výrobu hořáku. Díval jsem se zde na hotové realizace, ale nenašel jsem nikde podrobný plán na výrobu hořáku. Cestou experimentování z bezpečnostních důvodů jít nechci.

Byl by někdo z okolí kralupska, mělnicka prahy ... ochoten se podělit o zkušenosti a nechat omrknout své vybavení a konstrukci pece?

Martin

Zkus se podívat na stranu 23 tohoto vlákna na příspěvek od drako knives a myslím, že ten návod je dost podrobnej.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
jednoduchý návod od jednoho člena zdejší komunity, akorát už si nevybavím nick nebo jméno red face

Příloha / Přílohy:
hořák.pdf (52kb) staženo 464 time(s).
tryska.pdf (51kb) staženo 389 time(s).

Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/7/2018
myishaall napsal:
pantheria napsal:
Pánové kováři.

Martin

Zkus se podívat na stranu 23 tohoto vlákna na příspěvek od drako knives a myslím, že ten návod je dost podrobnej.

Prima, díky. Už jsem to našel.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/20/2009
pantheria napsal:
Pánové kováři.

Martin

...ahoj...pokud bys chtěl cosi okouknout,tak se můžem domluvit...pecí jsem pár postavil a hořáky taky fungujou,už víc jak 6 let...když tak víc na mejlu a předmět "Plynovka"...jsem od Velvar...Koník...
...kovařina je krásná proto,že z ničeho vznikne něco...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
To bys mohol hodiť dáke fotky.
ERRARE HUMANUM EST
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/5/2019
Zdraví vás jsem tu úplně nový chci se začít věnovat výrobě nožů. Pasovou brusku jsem si sice sestrojil celou ale přemýšlím o nějaké malé pícce jen na zakalení aspoň pro začátek. Pročetl jsem skoro celé forum ale i přes to se zeptám jestli by jste mě někdo poradily jaký hořák udělat.
Nerad bych ho kupoval ale rad si vše (co zvládnu) udělám sám ale rady k tomu nejsou nikdy od věci. tak jestli by jste byl někdo ochotny poradit.Happy Happy

Doufám že jsem to trefil správné forumHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/2/2010
Jiří - máš to o 4 příspěvky výš.... A izolaci najdeš taky. Je tu spoustu obrázků.
Jinač tě tu vítám....
Posláno:
Začátečník
Aha moc děkuji jsem to úplně přehlédl Happy a děkuji za uvítání
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/31/2017
Zdravím vespolek,

chci se Vás zeptat, jakých teplot dosahujete s hořáky na PB?

Sám jsem se odhodlal k pokusu s atmosférickým hořákem, který je funkční, se stabilním plamenem. Tlak jsem zkoušel 0,5 - 1,5 baru, tryska je průvlak na COčko průměru 0,8 a malé výhni ze staré tlakové nádoby vyložené sibralem jsem se nedostal přes 1000°C...

Jak jste na tom vy?
Posláno:
Začátečník
Tak jsem se pustil do výroby jen nevím kde pořádně sehnat tu izolaci a právě mě známý jeste říkal o Vermikulitu neznáte to někdo?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/3/2011
Neviem aký máš horák ale 0,5bar je tak na udržanie plameňa. Ja zvarujem na 2 - 2,5 bar. Pridaj tomu trochu
Posláno:

Štamgast
Jirka_Valky napsal:
Zdravím vespolek,

Sám jsem se odhodlal k pokusu s atmosférickým hořákem, který je funkční, se stabilním plamenem. Tlak jsem zkoušel 0,5 - 1,5 baru, tryska je průvlak na COčko průměru 0,8 a malé výhni ze staré tlakové nádoby vyložené sibralem jsem se nedostal přes 1000°C...

Jak jste na tom vy?

Hodně pomůže předhřev vzduchu, ale já ženu vzduch turbínou, u atmosferického hořáku to bohužel nejde.
Posláno:

Začátečník
myishaall napsal:
Jirka_Valky napsal:
Zdravím vespolek,

Jak jste na tom vy?

Hodně pomůže předhřev vzduchu, ale já ženu vzduch turbínou, u atmosferického hořáku to bohužel nejde.

Tomu rozumím. Můžu vyzkoušet nějakým zařízením. Ale v zásadě není atmosférický hořák odlišný od přetlakového, kromě toho, že množství vzduchu je daný prutokem od turbíny a případnou regulací, nebo se pletu?

Jaký turbíny používáte? Konkrétní typ či parametrově...
Posláno:

Štamgast
Nevím jak máš hořák rekonstruovaný, ale jak by jsi chtěl předehřívat vzduch u atmosférického hořáku? Já vedu z turbiny vzduch kominovou rourou, která se postupně zúžuje až ke škrťáku a v ni mám topné těleso ze stareho topení. Jakou turbinu používám ti neřeknu, protože to nevím. Mám jich vyzkoušeno víc, ale je to jedno, protože si to stejně reguluješ na škrťáku.
Posláno:

Štamgast
A ještě rada, vyser se na PB a zkus propan. Sice budeš muset hořák ješte víc poladit, aby jsi dosáhl teploty na svařování (PB má vyšší vyhrevnost) ale ekonomicky je to šílenej rozdíl.
Posláno:

Začátečník
myishaall napsal:
Nevím jak máš hořák rekonstruovaný, ale jak by jsi chtěl předehřívat vzduch u atmosférického hořáku? Já vedu z turbiny vzduch kominovou rourou, která se postupně zúžuje až ke škrťáku a v ni mám topné těleso ze stareho topení. Jakou turbinu používám ti neřeknu, protože to nevím. Mám jich vyzkoušeno víc, ale je to jedno, protože si to stejně reguluješ na škrťáku.

Tak samozřejmě nějakým topnym tělesem ve vedení vzduchu, které je možné namontovat na stávající těleso hořáku. Na turbínu jsem se ptal, jestli to není nějaký běžně dostupný výrobek. Ale i tady asi jde použít spousta částí původně sloužící jinému účelu Happy

A pro formu zkusím prihodit foto hořáku...

Jirka_Valky vložil tyto přílohy:
20181124_000633.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Vyfotil jsem tři turbiny které jsem používal a nebo používám. Ještě mám jednu, ale ta je ve staré kovárně. Na jedné je i štítek, tak jsem ji vyfotil též.

myishaall vložil tyto přílohy:
P_20190110_151229.jpg.jpg
P_20190110_151239.jpg.jpg
P_20190110_151247.jpg.jpg
P_20190110_151305.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum