ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Plynová pec Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/24/2016
Jirka_Valky napsal:
Zdravím vespolek,

chci se Vás zeptat, jakých teplot dosahujete s hořáky na PB?

Sám jsem se odhodlal k pokusu s atmosférickým hořákem, který je funkční, se stabilním plamenem. Tlak jsem zkoušel 0,5 - 1,5 baru, tryska je průvlak na COčko průměru 0,8 a malé výhni ze staré tlakové nádoby vyložené sibralem jsem se nedostal přes 1000°C...

Jak jste na tom vy?

Já mám 1" atmosférickej hořák, tryska 1mm, palivo PB... na 1-1,2 baru dám těch 1000°C. Když jsem chtěl víc tak kromě zvýšení tlaku plynu jsem si hrál s polohou trysky a přívodem vzduchu, dostal jsem se tak asi na 1250°C. Ono jde o to, že nestačí pouze přidat na "palivu" ale musíš udělat chudší směs, která má vyšší teplotu než směs bohatá.
Měl jsem možnost chvíli experimentovat s přeplňovaným hořákem a tam bylo krásně vidět jak když jsi přidával vzduch při stejném tlaku plynu tak teplota začala růst.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
Já mám 1,5 bar, trysku 1,2mm, palivo propan, předhřev vzduchu a čidlo do 1300 stupňů se rozteče. Trysku mám polohovatelnou.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/1/2010
Vrták napsal:
Jirka_Valky napsal:
Zdravím vespolek,

chci se Vás zeptat, jakých teplot dosahujete s hořáky na PB?

Sám jsem se odhodlal k pokusu s atmosférickým hořákem, který je funkční, se stabilním plamenem. Tlak jsem zkoušel 0,5 - 1,5 baru, tryska je průvlak na COčko průměru 0,8 a malé výhni ze staré tlakové nádoby vyložené sibralem jsem se nedostal přes 1000°C...

Jak jste na tom vy?

Já mám 1" atmosférickej hořák, tryska 1mm, palivo PB... na 1-1,2 baru dám těch 1000°C. Když jsem chtěl víc tak kromě zvýšení tlaku plynu jsem si hrál s polohou trysky a přívodem vzduchu, dostal jsem se tak asi na 1250°C. Ono jde o to, že nestačí pouze přidat na "palivu" ale musíš udělat chudší směs, která má vyšší teplotu než směs bohatá.
Měl jsem možnost chvíli experimentovat s přeplňovaným hořákem a tam bylo krásně vidět jak když jsi přidával vzduch při stejném tlaku plynu tak teplota začala růst.

Ale zas ak je vzduchu moc , tak naopak teplota klesá..
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/24/2016
přesně, nesmí se to přehnat...moc vzduchu i moc paliva je špatně = nížší teplota
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/31/2017
Díky moc všem za tipy. Budu dál experimentovat a snad se zadaří...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
výroba ruského horáku https://www.youtube.com/watch?v=Gxrll8rCkm0
ERRARE HUMANUM EST
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/17/2018
…nevyrábí / neprodává tady někdo hořáky do pl. pece ??? díky
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/25/2016
Mám plynovou výheň s kupovaným hořákem ze stránek svarog který by měl dosáhnout svařovací teploty, ale mně se to nějak nedaří. Výheň je vystlaná sibralem a vnitřek je obložený 2cm tlustým šamotovým páskem. Mám to v menší místnosti kde je za chvilku dost teplo. Je možné, že na to může mít vliv nedostatek chladnějšího vzduchu?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
uberkillah napsal:
Mám plynovou výheň s kupovaným hořákem ze stránek svarog který by měl dosáhnout svařovací teploty, ale mně se to nějak nedaří. Výheň je vystlaná sibralem a vnitřek je obložený 2cm tlustým šamotovým páskem. Mám to v menší místnosti kde je za chvilku dost teplo. Je možné, že na to může mít vliv nedostatek chladnějšího vzduchu?

Nedostatek vzduchu třeba jo, ale určitě nevadí, že je teplý, protože já mám u výhně předhřev vzduchu a foukám tam jen teplý vzduch. Ono záleží a spoustě dalších věcí, jako třeba velikost otvorů ve výhni, pak jaký máš regulátor plynu a ten šamot podle mě taky není idealní, uplě by sačil ten sibral. šamot ti bere teplo, samozřejmě pak ti ho zase v podstatě dá zpět, ale prvně ho do sebe musí natáhnout. já mám šamot jen na dně a to jen tenkou vrstvu kvůli boraxu.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/22/2019
Zdravím všetkých študoval som tu na fore vyrobu plynovej vyhne no neviem sa rozhodnut či si vyrobit aj komplet s vlastnou triskou alebo kupit trisku zvysok vyrobit no potom som narazil ešte aj na tuto vyhnu :

https://www.ebay.de/itm/DFPROF2-GAS-PROPANE-FORGE-Furnace-Burner-Knife-Making-Blacksmith-Farrier/251432539887?hash=item3a8a8c16ef:g:SUoAAOSwv0tVQjpK

Viete mi prosím pomôcť pri rozhodnutí ? Za rady vopred ďakujem .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/3/2011
Dnes dokončené Happy

bearpaw vložil tyto přílohy:
IMG_20191010_175248.jpg.jpg
IMG_20191010_175258.jpg.jpg
IMG_20191010_175315.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Chlapi, poraďte mi prosím. Zvažuji stavbu plynového hořáku k výhni. Našel jsem návody, jak je montují z fitinků a různých přechodů. To je celkme jasné a srozumitelné. Chtěl jsem se ale zeptat na něco víc sofistikovaného, zda by jste mi někdo neposkytl nějaký výkres pro stavbu jiného hořáku. Líbí se mi něco jako má zde ve vlkákně MacWasil. Píše, že je to nějaký Pro V Burner a výkres je dostupný na netru. Nic jsem nenašel. Zda by jstě mi mohli doporučit něco osvětšeného a dostatečně výkoného, budu rád.
Řada fotek v tomhle vláknu se mi nezobrazuje, možná mi i něco uteklo.
Díky za případné nasměrování a další rady.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/26/2018
Zdravím, stavím plynovou výheň a dostal jsem se k problému izolace, Než koupím celou drahou roli sibralu ze kterého použiji kousek a zbytek mi zůstane trčet v dílně, chtěl bych se zaptat jestli někomu doma kus cca 100x60cm nezbyl. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/1/2010
Karel W napsal:
Chlapi, poraďte mi prosím. Zvažuji stavbu plynového hořáku k výhni. Našel jsem návody, jak je montují z fitinků a různých přechodů. To je celkme jasné a srozumitelné. Chtěl jsem se ale zeptat na něco víc sofistikovaného, zda by jste mi někdo neposkytl nějaký výkres pro stavbu jiného hořáku. Líbí se mi něco jako má zde ve vlkákně MacWasil. Píše, že je to nějaký Pro V Burner a výkres je dostupný na netru. Nic jsem nenašel. Zda by jstě mi mohli doporučit něco osvětšeného a dostatečně výkoného, budu rád.
Řada fotek v tomhle vláknu se mi nezobrazuje, možná mi i něco uteklo.
Díky za případné nasměrování a další rady.

Napr. toto

Příloha / Přílohy:
provburner.pdf (583kb) staženo 271 time(s).

Posláno:
Štamgast
Díky za výkres, špatně jsem se koukal, výkres tu byl už vložen.
Neměl by jstě prosím výkres na něco výkonějšího?? Trex Burner, případně nějakou variantu s akativím tlakem vzduchu. Za každou radu budu rád, odkaz.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
Chlapi, máte někdo vyřešeno měření teploty? Vyrábím plynovku a chci ji na kalení.
Posláno:
Štamgast
Jsem také v procesu stavby plynovky. Teplotu jsem vyřešil teplotním čidlem z keramiky. To vsunu průchodkou do prostředí pece. Je k tomu zobrazovač. Je to dražší řešení, ale je to stavěné na podobné aplikace (pece). Ještě jsem to nezprovoznil, takže nemám reference. Zatím tomu ale věřím že to bude dobré.
Kdyby jsi potřeboval, mohu ti to také domluvit (sehnat) případně pomoct zapojit.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
To by mě zajímalo, já koupil https://pajtech.cz/digitln-teplomr-tm-902c-do-1300-stup-celsia-p-3586.html a špekuluju, jak to umístit, ale stálo to celkem pár korun, tak to tolik neřeším. Můžeš mi napsat víc info, ohledně ceny atd, třeba v mailu? Odkud jsi?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/23/2013
Mirda66 napsal:
To by mě zajímalo, já koupil https://pajtech.cz/digitln-teplomr-tm-902c-do-1300-stup-celsia-p-3586.html a špekuluju, jak to umístit, ale stálo to celkem pár korun, tak to tolik neřeším. Můžeš mi napsat víc info, ohledně ceny atd, třeba v mailu? Odkud jsi?

Tohle ti vydrží prd, hlavně to čidlo. Je to určené pouze na krátkodobé měření teploty, ve výhni ti to shoří.
Já mám v plynovce při kalení teploměr s termočlánkem vyrobený na zakázku. Termočlánek je vyroben z drátů o průměru 3 mm, ten neshoří nikdy Happy

Pokud by měl někdo zájem, tak myslím, že mám ještě jeden komplet navíc...

Venca30 vložil tyto přílohy:
PC100045.JPG.jpg
PC100048.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/21/2012
Ahoj, kdyby nekoho zajimalo a zvažoval... kdyz jsem hledal info ja, moc jsem toho nenasel. Na ebayi se prodavaji male vyhnicky na plyn pod nazvem devil forge. Stoji poruznu od 4-10tis dle vybavy. Na zkousku jsem koupil jednu z levnejsich jednohorackovych.

A zkusenosti? Pecka za ty penize. Dojde zabalena do 4dnu z litvy, plug and play - jen namatlat izolacni vatu nejakou pseudosamotovou pastou a nechat uschnout.

K picce jako takove - hreje bezvadne, zvlada i svareci teplotu (vyzkouseno na rychlym pokusu zatim - 4vrstvy paketik a prelozit. Co je bezva - prijde i s regulatorem co sedi na nase bomby.
Ovladani intuitivni, ... za me za malo penez HODNE muziky pro nekoho, kdo dela par noziku do roka.

Mugsat vložil tyto přílohy:
20200717_165048.jpg.jpg
20200717_180749.jpg.jpg
received_703375530504370.jpeg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum