ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Plynová pec Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2017
Ahoj, podobně mám udělanou elektrickou kalící pec. Mám keramickou vložkou a kolem ní omotanou odporovou spirálu, to mám zabalené v sibralu a to celé vložené celé ve staré expanzce a zasypané šamotovou maltou namíchanou v poměru 1:1 s vermakulitem. A pak zavařené pětkou plechem.
Posláno:

Štamgast
Jinak k tomu jak dlouho vydrží to vytření šamotovou maltou, tak samozřejmě záleží na různých faktorech, ale u mě bych řekl, že celkem dlouho. Mě určitě půl roku a i dýl.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2009
Nejspíš to tak škodlivé jako azbest nebude, to je fakt. Ovšem tohle mám na každé dodávce sibralu.

Surg napsal:
Gohan napsal:
Takový technický dotaz, zatěžujete se nějak tím, že je sibral karcinogen a plynové vyhne ho používají na izolaci?

Takový technický dotaz, když už trolíte i tady: víte, že sibral není azbest?

Kiwi vložil tyto přílohy:
IMG_20241121_082827.jpg.jpg

Mám tlačítko mail. Na pm-ka nebudu reagovat. Jdou automaticky do spamů.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Skláři ho používaj na pece úplně běžně. Ale tohle je i na skelné, či kamenné vatě pro izolace.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/19/2023
myishaall napsal:
Jinak k tomu jak dlouho vydrží to vytření šamotovou maltou, tak samozřejmě záleží na různých faktorech, ale u mě bych řekl, že celkem dlouho. Mě určitě půl roku a i dýl.

treba brat do uvahy ze sibral je v prvom rade izolacia. a je dobre ho chranit hlavne proti boraxu. jedna moznost je samot ktory ma zas dve vlastnosti. dlhsie sa zohrieva ale akumuluje teplo. druha moznost je chranit ho ziarovzdornym betonom. ja mam sice el pec 3.3 kw a vnutrno pece som si urobil odliatky z betonu do formy priamo z drazkami na spiralu. nic som nemusel rezat to ziaruvzdornych tehal a vyjde to aj lacnejsie. 25 kg vrecko betonu na teplotu do 1400 ma vyslo na cca 37e a beton do 1600 s vyssi obsah al2o3 je cca 70e. skusenosti moc zatial nemam lebo boli ine povinnosti. zaklad pece som potom oblozil sibralom. brubka betonu (tvaroviek) 4 cm a v tom drazky. je to vacsia vaha ale na vylety s tym nechodim Happy
este poznamka: beton som nalial priamo na tehlu ypor 5cm. teda minul som asi pol vrecka betonu
Posláno:

Štamgast
Fero55 napsal:
myishaall napsal:

treba brat do uvahy ze sibral je v prvom rade izolacia. a je dobre ho chranit hlavne proti boraxu. jedna moznost je samot ktory ma zas dve vlastnosti. dlhsie sa zohrieva ale akumuluje teplo. druha moznost je chranit ho ziarovzdornym betonom. ja mam sice el pec 3.3 kw a vnutrno pece som si urobil odliatky z betonu do formy priamo z drazkami na spiralu. nic som nemusel rezat to ziaruvzdornych tehal a vyjde to aj lacnejsie. 25 kg vrecko betonu na teplotu do 1400 ma vyslo na cca 50e a beton do 1600 s vyssi obsah al2o3 je cca 70e. skusenosti moc zatial nemam lebo boli ine povinnosti. zaklad pece som potom oblozil sibralom. brubka betonu (tvaroviek) 4 cm a v tom drazky. je to vacsia vaha ale na vylety s tym nechodim Happy
este poznamka: beton som nalial priamo na tehlu ypor 5cm. teda minul som asi pol vrecka betonu

Určitě taky řešení. Ale nemyslím si, že by to byl nějaký extra problém s tím že šamot akumuluje teplo. Mám vymazaný spodek v celkem tenké vrstvě, takže jestli jsou to dvě minuty než se nahřeje, tak to si myslím, že je max.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/19/2023
myishaall napsal:
Fero55 napsal:
myishaall napsal:

treba brat do uvahy ze sibral je v prvom rade izolacia. a je dobre ho chranit hlavne proti boraxu. jedna moznost je samot ktory ma zas dve vlastnosti. dlhsie sa zohrieva ale akumuluje teplo. druha moznost je chranit ho ziarovzdornym betonom. ja mam sice el pec 3.3 kw a vnutrno pece som si urobil odliatky z betonu do formy priamo z drazkami na spiralu. nic som nemusel rezat to ziaruvzdornych tehal a vyjde to aj lacnejsie. 25 kg vrecko betonu na teplotu do 1400 ma vyslo na cca 50e a beton do 1600 s vyssi obsah al2o3 je cca 70e. skusenosti moc zatial nemam lebo boli ine povinnosti. zaklad pece som potom oblozil sibralom. brubka betonu (tvaroviek) 4 cm a v tom drazky. je to vacsia vaha ale na vylety s tym nechodim Happy

Určitě taky řešení. Ale nemyslím si, že by to byl nějaký extra problém s tím že šamot akumuluje teplo. Mám vymazaný spodek v celkem tenké vrstvě, takže jestli jsou to dvě minuty než se nahřeje, tak to si myslím, že je max.

to ze akumuluje teplo pokladam prave za vyhodu ak otvaras castejsie ale to plati skor pri elektrike
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum