ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MacWasilova Galerie Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/12/2007
Kudlík máš moc pěknej a taky dílnu co je na fotce. Ok
Bronz si děláš sám nebo používáš plechy a nebo si odléváš polotovary?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2012
bronz na záštitě je uřízlá z kulatiny co jsem koupil ve šrotě a ty plíšky jsou z membrány houkačky lokomotivy! :D
dílnu mám asi největší z fóra, cca2500m2 :D Ale uklízet tam je porod:P
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:

Štamgast
Něco rozdělanýho před kalením, většinou N690, nějakej elmax...Jak to stihnu do Vánoc nevím :D

MacWasil vložil tyto přílohy:
2012_10_27_14.33.03.jpg.jpg
2012_10_23_12.02.04.jpg.jpg
2012_10_23_12.01.34.jpg.jpg
2012_10_20_15.39.19.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahoj, asi nejsem první koho to napadlo, ale ještě jsem to nikde neviděl.
Na čepele to není, ale na záštity nebo jiný kování proč ne. Nevypadá to uplně nezajímavě.
je to černej plech uprostřed(11500) a pak z každé strany návar dvěma elekrtodami, z nichž jsem myslel, že je jedna nerezová, ale nejsem si jistej. A asi 20minut v chloridu.
Ještě s tím budu experimentovat. Zatím tomu říkám kvazisendvič:D

P1060549.JPG.jpg
P1060547.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahoj, předládám k nakouknutí dnešní výsledek snažení o mokume. je to měď a mosaz. jsou v tom sice malinko nesváry, ale doufám, že to nevyhodím celý.

P1060553.JPG.jpg
P1060555.JPG.jpg
P1060556.JPG.jpg
P1060554.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Dnešní výsledek snažení o mokume. Mosaz+měď+černej plech. S paketem jsem pak párkrát švihl o ponk a tohle zbylo. Ulítla mě vrstvička mosaz+měď a tohle je už kompaktní. Tak snad z toho něco bude...

trošku se nudím, než mě přijdou čepele z kalírny, tak proto ty pokusyLaugh

P1060559.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/28/2011
Mokume moc pěknýOk Můžeš prozradit jak jsi paket svařoval?
Posláno:

Štamgast
můžu. Snažím se počítat s mosazí jako pojivem. Takže vždycky je mezi dvěma plíšky čehokoliv jeden Ms. Mám udelanej ze 4mm černýho plechu takovou svěrku do té paketek stáhnu a postavím na šroubky co ze svěrky čučí (M4x50). A pak to hřeju autogenem aspoň na dvakrát, tzn. že to prohžeju až to celý svítí, tak tomu dám cca půl minutky voraz aby teplo prostoupilo celou tloušťkou a znovu nahřát a buch to do lisu...Bez boraxu a jiných tavidel. Ale příště to zkusím s boraxem. Já ho nemoh najít...

Ale co mě trošku mrzí, tak že se tímhle postupem ty vrstvy prostě JEN slepí, staví, svaří. Ale kresba nula. Musím to příště v tom zavřít do něčeho co má podobnou strukturu jako hrubá strana paličky na maso...Bude velkej odpad, ale snad to bude vypadat...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/11/2009
Ahoj, nože máš krásný, ta úplně první finka se mi líbí nejvíc. Hele, neděláš na Rosický v Lokomontu? Podle fotek bych to tak tipoval.
Za všechno si můžu sám
Posláno:

Štamgast
vakovlk napsal:
Ahoj, nože máš krásný, ta úplně první finka se mi líbí nejvíc. Hele, neděláš na Rosický v Lokomontu? Podle fotek bych to tak tipoval.

Nebyl bych až tak zbytečně konkrétní, ale ano;)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/28/2011
Moc díky za radu, bohužel nemám lis tak to zkusím poklepat na kovadlině snad se paket nezdeformuje.
Posláno:

Štamgast
dhack napsal:
Moc díky za radu, bohužel nemám lis tak to zkusím poklepat na kovadlině snad se paket nezdeformuje.

No to je právě to co by to chtělo! Aby se to prolilo a zdeformovalo. Někde tady na fóru jsem viděl návod, ve kterým tomu borec udělal takovou rakvičku z černýho plechu naskládal do toho na střídačku mosaz+měď+čenej plech(ty byly myslím dva, s různým osahem uhlíku) prosipal boeaxem, strčil do pícky a čekal až se mosaz rozpustí a ještě navrch potom mosaz přidával. Ono se to krásně slilo a po leptání ještě ty dvě oceli měly různý barvy. černá plus stříbrná...Já si myslím, že ta cesta vede spíš nějakým pěkným vzorem, jak těma pravidelnejma sendvičema...to můžeš slepit epoxem a službu to udělá stejnou.....
Posláno:

Štamgast
Zdar Páni, dneska se Vám můžu pochlubit tímhle:
buřtka z N690 sekundárně popuštěné, v chloridu leptnuté. Výbrus je vysoký klín a na ručce samodomo hadroška ze starýho dílenskýho závěsu. snad se bude líbit Vám i majiteli...

P1060561.JPG.jpg
P1060562.JPG.jpg
P1060563.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Dobrej večír při pondělku, dneska Vám ukážu kuchyňáček pro kamaráda. Sám si ho pojmenoval kapitán cook. K noži je (když už jsou ty vánoce, že) i malý dárek v podobě magnetickýho držáčku.

je vyrobenej z N690 sekundárně popuštěné, na ručce wenge se skrytýmy kolíčky. Délka celkem 260mm, z toho čepel 150, při tloušťce myslím 3,5mm. Výbrus je klín až ke hřbetu.

Kudlu jsem zkoušel na cibuli, která se zbaběle rozutekla, je krásně řezivý. Tak snad se bude líbit. W.

P1060567.JPG.jpg
P1060568.JPG.jpg
P1060570.JPG.jpg
P1060572.JPG.jpg
P1060579.JPG.jpg
P1060580.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
ps: ještě soráč za ty hnusný fotky Jeto focený doma v kuchyni. Když vylezu z dílny, je tma nebo sněží...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Kapitální kousek Happy a magnet se mi líbí ještě víc, nechtěl bys mi popsat jeho konstrukci, složení?
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
kostrukce magnetu je triviální. Vezme se prkýnko wenge, do něj se zadlábnou dva supr silný magnety z magnetky, zalejou se epoxem a na ně se lípne cejchovaná nerezová tabulka:D

ALE! Kudla po tom klouže jako hovado. Nepadá, to ne, magnety ji nepustí, ale kudla dycky sjede a zastaví se až u hrotu. Takže! po neuvěřitelné panice tipu: "dopr! dopi! kua! co já budu dělat?! vždyť to zítra odevzdávám a mě to jezdí?!":D:D:D Jsem dolů lípl kousíček gumy. je nalepená na drívku tak, že přesahuje cca milimetr přez nerez a krásně kudlík brzdí, takže džží betelně:D A jsem rád že se líbí!

Tady přihodím jedny čerstvě vymámené fotky starého nožíku. A furt sviňa čeká na futrál. Je to D2 a na ručce samodomo hadroška s džínoviny...

IMG_6341m.jpg.jpg
IMG_6326m.jpg.jpg
IMG_6322m.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Díky za odpověď i na příští zatím nevyřčenou otázku. Já si zatím magnetim nože jen v dílně a právě zespoda na poličku naležato aby neujížděly a používam na to magnety ze starejch HDD a ty jsou menší.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
magnety z HDD jsou silný jako hovado, ale tyhle mají páru o trošinku větší. A ty mý magnety jsou určo menší jak ty z disků. Tyhle měly cca 12*20*4mm. Ten gumovej pásek mě dal, než jsem to rozlousk! :D Ale pokud to nemá být na parádu, tak bohatě stačí ta žlutá papírová maskovací páska od 3M. ;)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/5/2010
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum