ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
MacWasilova Galerie Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/21/2011
zdravím ten Cpt je fakt suprové Applause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2012
Díky za pochvalu pánové.
Výsledek dnešního snažení, myslím dobrý. Nevím čím to, ale tak trošku mě to připomíná PHK, ale dost možná jsem mimo mísu:D

Čupr
N690 sekundárně, na ručce Wenge(už skoro žádný nemám, takže asi naposled:D), záštita je tepaná nerez, červenej fíbr, grenadil a asi alpaka.
tak snad se bude líbit.
Na fotce si může pozorné oko všimnout že krvácím. Zatím jsem bez vijím do sebe každej nůž vrazil, nebo se aspoň řízl. Tak si říkám, jestli jsem si vybral správnýho koníčka:D:D:D

Jo a dole budou ještě dvě fotky předchozích dou kusů, můj MacFotr je považuje za lepší než ty interiérové...

MacWasil vložil tyto přílohy:
P1060588.JPG.jpg
P1060586.JPG.jpg
P1060591.JPG.jpg
P1060592.JPG.jpg
MCW_JACKKNIFE2_121211_1200.jpg.jpg
MCW_JACKKNIFE1_121211_1_1200.jpg.jpg
P1060583.JPG.jpg
P1060589.JPG.jpg

KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/5/2009
Ahoj. Ten poslední není můj šálek kávy. Zato ta buřtka Ok to je parádička.
Kapitán cook se mi taky líbí. Fajn tvar čepele. Ale na jeho ručce mi prostě chybí nějaký objekt. Pin, trubička, hlava šroubku nebo cokoliv. Nebo alespoň zebrano nebo jiné dřevo s výrazným vzorem aby se to hluché místo něčím rozbilo. I když Wenge umí taky kreslit a možná to na těch fotkách není prostě vidět.
Ale moje keci a tvůj nůž mrGreen Rozhodně bych se nebál si to po jeho boku rozdat s půlkou prasete.
Celkově pěkná práce Ok Ok Ok

Jo a taky se každým nožem pořežu. Nejčastěji když ho čistím a zapomenu že už je nabroušený.
Posláno:

Štamgast
Wenge kreslí hezky, ale záleží kterej kousek fožny máš k dispozici, mě nejlíp kreslil kraj fošny. Ale už jsem si stihl zase domluvit wenge nové:D

Je fakt, že na té ručce jakoby cosi chybí, ale chtěl jsem si zkusit skryté kolíčky a pojmout celou kudlu jaksi minimalisticky. Určitě si ho udělám i pro sebe, větší a možná i o kousek tenší. Mám rád kuchyňáky, co jsou jako lopata. Nakrájíš kilo cibule na kostičky, nabereš na čepel a šup s tím do kastrólu. Ale i majitel se vyjádřil velice kladně.

A jináč díky za pochvalu! Zatím mě vetšinou chválí mladá, ale ta mě myslím pochválí všecko, páč mě holka nešťastná má asi fakt ráda:D Nebejt její podpory, tak asi skončilo u té první dodělávky...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/20/2008
MacWasil - ten wenge je bomba.Mám radši tyhle dizajny.Fakt se povedl.

Roza
Siempre es 26.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/3/2012
Jelikož tu má můj nový mazel (Cpt. Cook) takový úspěch, rozhodl jsem se sem o něm něco napsat.
Díky tomu, že mám s MacWasilem skoro stejně velkou ruku mi nůž výborně sedí. Provedení je taky precizní.Ostří holí, prošlo bez problému napůl zmrzlým masem, po rajčeti neklouže, ale zařezává se. Jediná chyba byla u filetování pstruhů, protože nůž díky tomu jak je ostrý kosti řezal než aby po nich klouzal.
Nemyslím si, že na rukojeti neco chybí a vůbec ne nějaká dutá trubička nebo něco takového, jak tu někdo psal, protože by mi v ní akorát zůstával nějakej "humus", který by se špatně vymýval, ale chápu, že každý máme jiný vkus.
Na konec si dovolím použít zde jeden trochu upravený citát: Pokud se mi v kuchyni postáví sám Bůh...Skončí na dva kusy.
Víc k noži psát nebudu, protože jsem se nikdy nepovažoval za velkého spisovatele a jedině bych tu nasekal víc pravopisných chyb.

PS: Fotky jsou foceny mobilem a za špatného světla

RaďaSTalker vložil tyto přílohy:
Fotografie0101.jpg.jpg
Fotografie0102.jpg.jpg
Fotografie0103.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Dík Rado, doufám, že ti bude dlouho sloužit;)

edit
P.S.:
Koukám, že máš stejně hnusnou linku jako já! :D
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/3/2012
Ty linky nás možná přežijou:)
Posláno:

Štamgast
Pánové, přeju Vám příjemné svátky!

Tady ještě přihodím fotky finky i s futrem. Můj MacFotr se pomalu zaškoluje na focení nožů, tak snad to trošku vypadá:D

KUDLA__IMG_4504_1200.jpg.jpg
KUDLA_IMG_4494_1200.jpg.jpg
KUDLA_IMG_4525_1200.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Zdar clapi, dnes šest a půl hodiny snažení a záštita je snad hotová. Myslel jsem že kudlu dneska udělám celou, nakonec jsem rád aspoň za tu záštitu. předek je bronz, druhá půlka nerez. zkoušel jsem to zestařit plamenem, ale ta nerez mě chytla krásnou zlatou barvu. Teď to vypadá jak mosaz a bronz:D Musel jsem ty dvě půlky sešroubovat aby to bylo pěkně spasovaný...Zajímalo by mě jak to dělají jiní...

2012_12_29_15.19.47.jpg.jpg
2012_12_29_15.19.14.jpg.jpg
2012_12_29_15.19.07.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/9/2012
Zdravím, nože nádherné, mě se osobně líbí ten tvar Cpt. Cooka(myslím, že před ním byl Seržant podobného tvaru).

Ale chtěl sem se zeptat, co je to zelené(?) mezi tím bronzem a ožehnutým nerezem? A taky kdybys mohl vyfotit tu záštitu zdruhé strany. Nebo jen stačí řict, jestli je tam slepá díra v tom bronzu. Jinak by z druhé strany měla být matice, pokud se nepletu...Dík
“We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.”
---> Knife is life
Posláno:

Štamgast
Jj je tam slepa dira. To zeleny je neocistena lestici pasta. Zitra to snad dorazim. A to jsi byl ty, co me psal o serzu ve fulltang konstrukci? Ja tedka nic nestiham, jeste dohanim vanocni resty. Hnedka jak se malinko uvolnim, neco namalujuWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/9/2012
Jo tak leštící pasta, to mě nenapadlo red face

S tím Seržou to sem nebyl já, ale měl sem o něj zájem v aukci, bohužel to nevyšlo. Ale o nákres bych zájem měl Grin
A psal sem ti něco ohledně výbrusů, myslím, že to bylo něco s těma typama...
“We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.”
---> Knife is life
Posláno:

Štamgast
takže tak? Elmax(doufám nerezovej):D, bronz, nerez, eben makasar. Zatím jen mobilem před dokončením...

2012_12_30_17.11.03.jpg.jpg
2012_12_30_17.11.25.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahoj, Tak mám hotovo. Představím Vám Manažera.
Manažer:
Čepel Elmax, záštita bronz, vložka nerez a rukojeť z makasaru (překvapivě nechutně tvrdé dřevo)Vložka je se zaštitou uvnitř sešroubovaná, aby to bylo pěkně slícovaný.
Celková délka je 265mm, z toho čepel 135mm.
Hrozně mě tahle kudla bavila. Myslím, že je to cesta kterou bych se chtěl ubírat. Do dubna bych měl stihnout ještě aspoň zepět podobnýho ražení. Je to v pořadí 10. mnou vyrobený nůž, tak doufám, že je nějakej pokrok vidět,

A taky bych Vás rád pozval na svý nožový webovky. Zatím je tam k vidění to co tady. Ale ještě s tím mám pár plánů. Když k nim budete mít nějaké připomínky,všecko beru na PM nebo do mejlu. takže tlačítko dole, nebo MacWasil

P1060646__Kopírovat_.jpg.jpg
P1060647__Kopírovat_.jpg.jpg
P1060650__Kopírovat_.jpg.jpg
P1060653__Kopírovat_.jpg.jpg
P1060654__Kopírovat_.jpg.jpg
P1060655__Kopírovat_.jpg.jpg
P1060656__Kopírovat_.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahoj chlapi!
Dneska jsem vysrtouhl čepelku ze stabilky. Oboustranný výbrus mě dal zabrat, ale za dopoledne bylo hotovo. Síla 6mm, délku nevím přesně, ale tuším 240mm čepel.

A níže jedna velmi nahrubo vybroušená damašková(sendvič damašek/stabilka/damašek-dodal Venoš). Ještě je ve fázi velmi hrubého polotovaru, strašně mě zajímala kresba:D. Zítra dodělám.

edit: A chystám z obou kudel takovej pidi seriálo návod na výrobu na webovky a možná i sem;)

P1060705.JPG.jpg
P1060706.JPG.jpg
P1060702.JPG.jpg
P1060723.JPG.jpg
P1060720.JPG.jpg
P1060724.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
minule jsem měl foták v díně, tak něco z broušení...

P1060687.JPG.jpg
P1060688.JPG.jpg
P1060689.JPG.jpg
P1060691.JPG.jpg
P1060693.JPG.jpg
P1060694.JPG.jpg
P1060695.JPG.jpg
P1060696.JPG.jpg
P1060697.JPG.jpg
P1060698.JPG.jpg
P1060699.JPG.jpg
P1060716.JPG.jpg
P1060718.JPG.jpg
P1060719.JPG.jpg
P1060701.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/23/2012
Ahoj, Applause -moc pěkný výbrus, těším se až takový zvládnu sám Happy .
Jsem zvědavý na hotový nůž.
Posláno:

Štamgast
Na hotovej nůž jsem zvědavej taky! :D Já tady ty dýkoidy a mečoidy dvakrát nemusím, Tak uvidím, co vymyslím...oboustranný výbrus jsem dělal poprvé a šlo to lépe než jsem čekal! :D
Posláno:

Štamgast
Ahoj, tak jsem trošku pokročil s tou dýkou. Ale Všecko na mě padá a nic mě nejde...Týden už čekám na vyřezanou masku na lepty a když to dneska vyzvednu, tak je to všecko zrcadlově...by jednoho jeblo...

Takže rozpracovaná Fenrisovka podruhé: čepelka stabilka, záštita stabilka leštěná jen po obvodu. Vložka v jeleního shozu, obroušený do hladka, patina plamenem a vylestěn. Zbytek kůže z řemenu bucharu. Ta hlavice na konci půjde asi do kýblu, je k zblití. Ale požadavek objednatele...Prý na otvírání piva...

Jináč to včil vypadá jak nablýsklá pouťovka, ale čepelka přinde ještě celá přeleptat přez masku vlčí hlavy a jména majitele. Takže čepel černá se tříbrnýma pitomostma:D

Snad nebyla vaše návštěva ztaceným časem...

Edit: Teď jak se na to tak koukám, tak šupnu ještě neco stříbrnýho mezi teho jelěňa a kůžu. Bude to pěkný:D

P1060736.JPG.jpg
P1060737.JPG.jpg
P1060738.JPG.jpg
P1060745.JPG.jpg
P1060739.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum