ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Cold Steel Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/17/2001
Podarilo sa mi zlomit Cold Steel TFT80, presne tak ako kamaratovi. Moj som nestihol odfotit, lebo som ho hned reklamoval, kamos to stihol.
Pozriet si zlomene TFT mozte na

www.smyre.sk

Mate podobne skusenosti?
Posláno:
Začátečník
Aby som vas navnadil, tak aspon demofotka, viac fotiek na spominanej adrese

Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
Ahoj Tome,
docela by mě zajímalo, jak se ti podařilo ten nůž zlomit...

Milan
.
Posláno:
Začátečník
Uplne jednoducho. Hodil som ho a bolo. Samozrejme hadzal som na dreveny terc, dopadol na neho naplocho, urobilo to cink a bolo po ftakach. Hod bol asi zo 7m vzdialenosti, na dve obratky z rukovate. Len som si to trosku zle vyratal, takze dopadol naplocho. A tak isto kamarat. Lenze kym ten moj uz mal nejake tie hody za sebou (cca rok), tento na fotke "odisiel" po 10 minutach.
Jan
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/11/2001
Tak to je fakt špatný vysvědčení pro Cold Steel. Jenom další důkaz pro moji teorii, že často nezáleží na tom za kolik, kdo a kde to vyrobil, ale jak to funguje.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/19/2001
Dobry den, sem zacatecnik a potřeboval nějaké rady (die.soptik@seznam.cz) jak správně vrhat nože a upozornění na nejaké stránky. Děkuji všem za pomoc. Vrhání mě fakt baví, je to nejlepší pocit na světě ze čtyř metrů zarejt nůž plnou silou. Soptík
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
Já si myslím, že u nožů firmy Cold Steel je jeden z nejhorších poměrů kvalita/cena (kromě výjimek jako např. Bushman). Zajímavé je, že za tyto nože je ochotno poměrně hodně lidí zaplatit zbytečně horentní sumy - snad kvůli jejich fantastické reklamně.

Milan
.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/12/2004
Vým o dvou případech kdy se cold steel 80TFT zlomyl a to ho propagují jako nůž na házení.Sad
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/22/2004
ja viem o 3 TFT80 co sa zlomili. z toho 2 mi spominal tomant a jeden nezavisle od toho. ten jeden sa zlomil este ako uplne novy asi v ramci prvych 10 hodoch. na lome (na zaciatku rukovete, tesne za otvorom na snuru) bolo vidiet prasklinu od vyroby. noz bol bez problemov vyreklamovany.

ja vlastnim TFT80 uz asi 4 roky a zatial som s nim nemal jediny problem, az na jeden - velmi rychlo rozmlati kazdy terc. je pomerne tazky, rozmerny (na vrhaci noz) a neuveritelne prierazny.

pouzivam ho aj ako univerzalny noz okrem hadzania aj na rezanie, sekanie a rubanie dreva, proste akukolvek tazku pracu na ktoru niesom ochotny pouzit iny noz. a sluzi dobre. za danu cenu (ja som dal za neho 1000Sk) si myslim ze je to vyborny noz na hadzanie a hrubu pracu.

a za cenu 18 dolarov (napr. na www.gpknives.com) je to noz ktory v kategorii tazsich vrhacych nozov vela konkurentov nema.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
zbytečně založené vlákno na jednoduchou odpověď:

Napadrť napsal:
Zdravím, zajímalo by mě, jestli někdo má skušenost s používáním podobných věcí, jako je Torpedo od Cold Steelu. Délka skoro čtyřicet cm a váha cca 900 gr (!) by mohly mít nemalý dolet (a taky velký účinek v cíly))
V házení nožů jsem začátečník, tak by mě zajímalo, jestly je taková věc vůbec použitelná?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
do košeLaugh
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/16/2004
CS TFT 80 kvalita - před nedávnem mi ho přejel lakatoš. Ohnul se cca o 20 až 30° z osy ale nezlomil se:) to jen pro začátek.

Mám dotaz(y) na lidi co mají CS TFT 80 a umí s ním házet Happy

Házíte za rukojeť nebo za čepel? Zajímaj mne vzdálenosti a schopnost dobrého zásahu.

3-4m za čepel u mne vpohodě - včera 18 z 20 na terč 30 na 40 cm.
3-4m za rukojeť - velký ho..... cca do 3m to jsem schopnej poslat bez rotace ale přesnost nic moc
5m za čepel tak jeden s desíti :(
5m za rukojeť to je trochu lepší ale musím bejt rozházenej když to jde tak 3-4 z 5 hodů
7m za čepel je to dálka a úspěšnost malaá ale když to udělám techicky dobře tak tam sedí
7m za rukojeť zase velký kulový :(
10m jakkoliv - jse rád že trefím terč :D :D :D

Jak jste na tom vy?
Je někdo schopnej hodit na 3,5 m za rukojeť? (tj. jedna otočka)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Cold Steel a kvalita, to je téma, které se objevuje snad na všech webech o nožích. Co vím, tak dříve Cold Steel stejně jako Becker dělal u Camillusu. Šlo o stejnou ocel - u CS pod firemním názvem Carbon V. Když Camillus krachnul, tak CS přešel na uhlíkovku s označením SK-5 (v americe 1080), dělá i z AUS8A a dalších "x" matrošů včetně nějakého sendviče. Upřímně řečeno mi to přijde trochu nepřehledné a další marketingový trik. Milion názvů a u některých mi není jasné, o co vlastně jde. To je ale věc vedlejší. Kvalita tady asi bude hodně ovlivněná masovou produkcí. Podle reakcí, které jsem porůznu četl, může člověk u CS natrefit na velmi dobrý nůž i na zmetek, který se za chvíli poroučí do věčných lovišť. Vadí mi taky to jejich kopírování - viz třeba v jejich podání naprosto příšernej kanaďan. Nepopírám ale, že se mi některé jejich modely líbí - Trailmaster nebo Laredo Bowie. Pro mě osobně ale nože CS za svou cenu nabízejí málo.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/16/2004
to Goshi & Ahaswehr
Tohle téma jsem oprášil páč se mi nechtělo zakládat další vlákno.
Dotaz byl trošku mimo a netýkal se kvality CS obecně ale zkušensti s házením s konkrétním nožem a jeho možnostmi.
A nožem opravdu házím házím házím házím Happy Razz Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
A jo, tak to jsem se vyjadřoval k několik let starému tématu Laugh . No nic, už to tu nechám...
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/26/2005
Já jsem asi vyjímka nebo úkaz..:o)) Měl jsem Recon Tanto, mám SRK a Haster Hunter ve VG 10 San Mai III a přemýšlím o zavíráku Recon 1 s hladkou čepelí... Všechny nože jsem používal dost často a někdy až moc rázně a ani u jednoho jsem si nikdy nepomyslel, že by moje investice do nich byly nehodny jejich užitné hodnotě... Spokojenost s každým z nich.
- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Ja mam s Coldsteel len dobre skusenosti, mam Recon tanto a bushmana, a nemozem sa sťažovať, a to ich tiež moc nešetrím, už dávno čo sa povrchovej upravy týka nevyzeraju ako nove, ale inak super, co sa týka ceny , nové by som ich nekupoval, lebo pomer cena/výkon sa naozaj neoplatia, CS Recon tanto ma však vyšiel cca 1800 sk + posta a bushman 800 sk + posta.. takze v poho, este mam vyhliadnutý laredo bowie, ale to je hudba buducnosti...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Ke kvalitě CS - mám několik nožů už dost dlouho, na žádném z nich žádná závada, jediné dva problémy tyto: denně /doslova/ nošený CS Voyager XL začal loni vykazovat mírnou vůli v čepu - spravil to doklep nýtu - mám ho sedmý rok, zpočátku jsem měl obavy z toho, že rukojeť nemá ocelové příložky, čepel je uložena v plastu ale v tomto směru žádný problém. Další závada - rukojeť u druhýho /něčeho tantovýhoHappy/ byla plastová/gumová?/ a je rozleptaná z nějaký chemie - jenže je to kupovaný v bazaru za K 600,- - no nekupte to, za ty prachy... Happy Happy Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
.45
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/8/2007
dobre odpoledne panove! Na zaviraku recon 1 jsem udelal 6 shybu..vazim kolem 70 kil. Nuz je v pohode, bez jakekoliv vady. Slouzi vyborne...tolik ke kvalite CS.
...na hazeni pouzivam bajonet na SA58. hazu za cepel 90% upesnost.

.45 - Tool of The Trade
Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/18/2008
prosím vas, má tady někdo nějaké skušenosti s cold steel triple action jak uz v hazeni tak v normal asi bych sy ho chtel koupit...Wink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum