ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Listrovy kudly Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/4/2012
Zdravim,
forum uz prohlizim dlouho, ale az ted sem se odhodlal registrovat a hodit sem par svych vytvoru. Ke kovarine nebo jine praci sem se zatim moc nedostal a spis se venuju osazovani ceepeli vyrobenych nekym jinym a to dosud hlavne na history nozich.

Budu rad za jakykoliv koment. Precejen to delam chvilku.

Prvni kudla je jedna z nejstarsich co sem delal. Cepel je z pera koupena v Polsku. Rucka je jednoducha, lehce kuzelovita. Byl to nuz pro vikinga, ktery ho na prvni akci ztratil, tak snad stastnemu nalezci udelal radost.

ListrZMagorie vložil tyto přílohy:
37922_160454347317250_100000580578962_410887_2049144_n.jpg.jpg
40881_160454387317246_100000580578962_410888_1467124_n.jpg.jpg
40881_160454390650579_1042308_n.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Dalsi kousek je uz o neco cerstvejsi vyroba. Cepel je divoky damasek vyrobeny udajne z pilniku a neceho mekeho, bohuzel sam kovar nevedel z ceho to vyrobil. Rucka je z tresne a jeleniho parohu. Futral je zatim dost provizorni ze starsiho noze. Rikam mu divocak, kvuli te divoke kresbe na cepeli. Snad se aspon nekomu zalibi, stejne jako me.

01.JPG.jpg
02.JPG.jpg
03.JPG.jpg
05.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
No a aby toho nebylo malo, zase jeden pro severany. Cepel je svarka koupena v Polsku. Rucka je z tresne, dubu a kosti. Futral je z 3mm hoveziny. Tvar rukojeti je podrizen ucelu pracovniho noze. Kdyz sem tam dal rovnou rucku, tak se tim nedal ukrojit ani salam. Stastnemu majiteli se to nastesti libilo Grin

osklivak1.jpg.jpg
osklivak2.jpg.jpg
osklivak3.jpg.jpg
osklivak4.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Dost kusé informace-"asi kus pilníku a něco měkkého"HappyChtělo by to víc informací

PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
AhojHappy kudlouchy máš pěknýOk jen u toho posledního s pouzdrem - koukám dobře,že ostří je proti té ohýbané straně toulce? Pokud je to tedy trošku jako sax a ostří je na té rovné straně.......nebude se to prořezávat? Edit: ten prostřední se mi tak nějak zamlouvá nejvíc.....
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
OLD
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/7/2006
Bullterier5 napsal:
Dost kusé informace-"asi kus pilníku a něco měkkého"HappyChtělo by to víc informací

Pavle, proč jsi vymazal dodatek, že konečně pohneš vidlemi a založíš si svou galerii?
Byl bych hodně zvědavý na tvé výtvory. Ano, vím, budeš oponovat tím, že neumíš fotit,
ale pokud to budou fotky takové jak dáváš na aukro tak to jde. Sám nože tvořit neumím,
ale rád se kouknu na tvorbu druhých. Tak směle do toho.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
OLD napsal:
Bullterier5 napsal:

Pavle, proč jsi vymazal dodatek, že konečně pohneš vidlemi a založíš si svou galerii?
Byl bych hodně zvědavý na tvé výtvory. Ano, vím, budeš oponovat tím, že neumíš fotit,
ale pokud to budou fotky takové jak dáváš na aukro tak to jde. Sám nože tvořit neumím,
ale rád se kouknu na tvorbu druhých. Tak směle do toho.

Jednoduché jako facka.Mám zábrany zveřejnit něco,co nepovažuju za natolik dobré,abych se nemusel cítit provinile,že s tím někoho otravuju.Tak asi tak.Pokud máš pocit,že sneseš pohled na kudlu,která je vyrobená z hotové čepele,tak se někdy stav na kafe a můžeš si prohlídnout fotky.Hotového nemám nic-teď mám jen rozdělanou finku z Lauri carbon 125 pro kolegu.
Myslíš že jsem dávno neuvažoval o svojí galerii?Jo-ale nenazrál čas.Happy
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Štamgast
Bullterier5: Víc informací by bylo fajn. Jen jak sem psal, on sám nevěděl. Navíc vzhledem k ceně čepele (hmm za flašku se obchoduje dobře :)) mě to momentálně až tak netrápí.

Ps. ja sem sem taky nechtel nahazet kudly, ale chce to jen trochu odvahy :D

Vseta: Přesně tak, je to saxoidní čepel. Tuhle konstrukci futrálu mám odkoukanou a když sem to testoval, tak to při správné konstrukci to s kůží vevnitř neudělalo vůbec nic. Jen ten dlouhý hrot si vyžádal vystužení u samotné špice. A mě osobně se taky nejvíc líbí prostřední. A není to proto, že je moje osobní :)
Posláno:

Štamgast
Zase jednou neco doplnim, ikdyz uz je nejakou dobu uzivany.

Nozi sem pracovne rikal Wrana, podle prezdivky majitele. Cepel je svarka, kterou si majitel dodal sam. Rucka paroh a tresinka. Na pasku je replika koralku z Velke Moravy. Do ruky sedi paradne a moc pekne se s nim pripravuje jidlo, takze idealni kuchynak na zeleninu Grin

DSCN5183.JPG.jpg
DSCN5174.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Jedna z aktualne vyrabenych veci.

Nuz pro jednoho pulsujiciho kamarada:)
Cepel je svarka, kterou si dodal. Je jen lehce prebrousena na 800 smirku. Zamerne sem nechal na cepeli nejake skrabance po brouseni a stopy po kovani, vzhledem k budoucimu ucelu noze to nevadi, prave naopak (nuz bude vyuzivan k noseni na history akcich, tam stopa po rucni praci potesi a me osobne se to libi:)).
Rucka je tvrzena kuze lisovanim, jeleni paroh, kuze, jemne hnita hruska a zase kuze. Nakonec je povarena v oleji se vcelim voskem a zalestena. Konstrukce na trn zalepeny epoxem.
Futral je ve vyrobe, bude to kuze zdobena medenym vysekavanym plechem.

pul01.jpg.jpg
pul02.jpg.jpg
pul03.jpg.jpg
pul04.jpg.jpg
pul05.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2011
Má to Listře čaro minula, moc pekné ... Ok Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/7/2008
Nazdár !
Nějak jsem Tě tu přehlídl chlape !!! Musím Ti říct, že ty poslední dva se mi hodně líbí ! jen tak dál...ladných kudel nění nikdy dost !

a kdyby jsi šel někdy Mařaticema, stav se !
Zdar
Petr
Posláno:

Štamgast
Chlapy, dik za pochvalu, ale porad na nich vidim spoustu veci, co bych chtel jiinak. A bavi me to cim dal vic Grin

Petr: No doufam ze nejake pivko stihnem driv, nez zase na Buchlove. Znas to, pod tou lipou se tam taky rikalo do roka a do dne mrGreen
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/7/2008
Je to vidět, že Tě to baví ! Jen tak dál ...
no jako Buchlov to jistí, ale v dílně mám i v těchto vedrech krásně, tak se můžeš na jedno klidně stavit...jinak Brno 9.ho taky nemáš daleko od baráku !
Posláno:

Štamgast
Trocha vikendove relaxace. Cepel je damasek od Draka Mozolice. Rohovina z ceske kravy, lisovana kuze, kost vykopana na poli a dost stara, zase lisovana kuze a black wood. Lepeno na trn, lesteno a napusteno olejem a voskem. Celkova delka neco pres 20 cm, cepel 10 cm. Zatim nema dobrousene ostri kvuli siti pouzdra (nemam v lasce porezane pazoury Grin ). Jen uvazuju jestli si ho necham a nebo poslu dal mrGreen

DSCN5771.JPG.jpg
DSCN5774.JPG.jpg
DSCN5778.JPG
DSCN5784.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Tak temny pomalovany damaskovec dostal i oblecek a vydal se na cestu. Futral ze stare kuze s vyraznou strukturou, napusteno olejem a voskem.

CameraZOOM_20121007202132705.jpg.jpg
CameraZOOM_20121007202111934.jpg.jpg
PaperCamera2012_10_07_20_23_13.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/9/2009
Listře máš to pěkné ty tvoje kudly,takový styl se mi líbí.Ok
Cokoli děláš, s rozumem čiň a na konec mysli.
Posláno:

Štamgast
Dik.

Jeste ukazu jednu prazdninovou rychlovku. Byla potreba cena do trunaje a tak sem se hecnul a udelal kudlu. Cepel je parcialne kalena od Dracka (jen sem ji trochu predelal). Rucka cerna rohovina, kuze z remenice od stare mlaticky tvrda jak kamen a cesky orech. Napusteno lnenou fermezi a voskem.
Nuz me opustil tak rychle, ze sem ho ani nestihl vyfotit. Tohle je par fotek od stastneho vyherce v turnaji v boji nozem a zaroven noveho majitele, bohuzel kvalita neni idealni.

DSC00216.JPG.jpg
DSC00205.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Ahoj, máš to hezký. Zvlášť ten damaškovej je moc hezkej Ok
Posláno:

Štamgast
Tak to tu zase trochu vyhrabem na povrch.

Jeden kousek se zajimavym zadanim. Dostal sem paruzek, at k nemu dodelam cepel a at je z nej zachovano co nejvic. Bylo to od kamaradky pro nejakou znamou. Takze sem paruzek jen lehce obrousil at nikde netlaci do ruky a pridal jen dva kozene krouzky, ktere pri uchopu pekne oznaci konec rucky. Cepel je od Draka a je to uhlikovka. Hodil sem ji do trochu hrubsi povrchovky (koncil sem na 600 smirku). Je vytazena do vysokeho klinu s mikrofasetou. Takze z toho vysel takovy robustnejsi filetak pro vselijakou praci v polni kuchyni Grin

Po odevzdani kamaradce sem se dovedel, ze je to pro mladou tulacku po prirode, tak ji snad bude dobre slouzit Admire

DSCN5992.JPG.jpg
DSCN5998.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum