ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Listrovy kudly Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/13/2008
Pěkné nože , krásná kresba na javoru.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2011
Moc pekné, javor vyšiel na jednotku... Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Nádherné rukoväte, pekná práca!
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/4/2012
Diky pánové, par maskovaných ještě bude Grin Samotného mě to překvapilo, protože strom se rozlámal při vichřici v plné vegetaci a dřevo bylo nacucané vodou. Jen sem to zatřel disperzí a ono to neporupalo ani trošku.

Ale abych jen nekecal. Jedna starší práce, která zůstala u mě. Čepel je tvrdé ostří (prý nástrojovka) na měkkém hřbetu (co je to za materiály přesně se mě neptejte, koval to jeden polák). Na ručce je paroh českého jelena a naše švestička. Staženo na matku se záslepkou z grenadilu. Je to takový drobek, čepel má 30 cm a ručka 13 cm Grin Je to pěkně jedovatá potvora.

ListrZMagorie vložil tyto přílohy:
velkej.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Jeden kousek, co se mi tu už nějakou dobu válí a nevím co s ním. Dnes padlo rozhodnutí, že pude do světa, takže nejdřív do galerie a zítra do inzerce. Kdyby se někomu moc líbil, tak ať se ozve Grin

Říkám mu zobák. Čepel od Draka kovaná na moje přání. 19191 parciálně kalená, tloušťka od 4 mm a postupně se zužuje, výška 2,5 cm a klínový výbrus nachystaný na mikrofasetu. Ručka je z parohu, lisované kůže, červeného fíbru a nějaké exotiky (já to měl popsané jako amboinu, ale nějak se mi to nezdá). Vyvařeno v oleji a vosku, na povrchovku karnaub. Trn zalitý epoxem pojištěný kolíčkem z bambusu.

Čepel má něco přes 12 cm a ručka taky. Celkem 24,5 cm, takže žádný drobek.

01.jpg.jpg
02.jpg.jpg
03.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/10/2009
pěkná kudla Listre ......Ok
Chovejme se všichni jako zvířata a na světě bude krásně.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Drobek není, ale je krásně lehoučká Ok a fakt povedená.
Posláno:

Štamgast
Dik chlapy. Původně to měla být kudla do klobouku na Lipovou, ale kvůli státnicím sem se tam nedostal. Proto se mi tak dlouho válí doma a pořád uvažuju co s ní Wink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/19/2009
ListrZMagorie napsal:
No a jeste jedna pro kamaradku. Cepel je patinovana parcialne kalena uhlikovka od Dracka. Na rucce je kuze z hnaciho pasu tvrda jak kamen a nador z javoru protazeny lihovym moridlem. Zase takovy lehoucky damsky nuz. Zacal sem mu rikat strakac, ta kresba vylezla paradne Cool

Ahoj Listre. Tebou vyrobený nožík strakáč, jsem v sobotu viděl u pasu jedné slečny N Dni medu a medoviny na Modré. Poznal jsem ho hned a sdovolením majitelky jsem si ho rád prohlédl zblízka. Pěkný, lehoučký kousek a ta ručka - nádhera. Fotky ji plně nevykreslují. Gratuluju, krásná práce. Applause
Posláno:

Štamgast
Étienne napsal:
ListrZMagorie napsal:
No a jeste jedna pro kamaradku. Cepel je patinovana parcialne kalena uhlikovka od Dracka. Na rucce je kuze z hnaciho pasu tvrda jak kamen a nador z javoru protazeny lihovym moridlem. Zase takovy lehoucky damsky nuz. Zacal sem mu rikat strakac, ta kresba vylezla paradne Cool

Ahoj Listre. Tebou vyrobený nožík strakáč, jsem v sobotu viděl u pasu jedné slečny N Dni medu a medoviny na Modré. Poznal jsem ho hned a sdovolením majitelky jsem si ho rád prohlédl zblízka. Pěkný, lehoučký kousek a ta ručka - nádhera. Fotky ji plně nevykreslují. Gratuluju, krásná práce. Applause

Dik za pochvalu. No pokud si potkal strakace, tak si asi potkal i me. Ve skole pisma, tam kde se kostovala medovina, sem stal za vycepem s medovy pivem Laugh
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/19/2009
ListrZMagorie napsal:
Étienne napsal:
ListrZMagorie napsal:

Dik za pochvalu. No pokud si potkal strakace, tak si asi potkal i me. Ve skole pisma, tam kde se kostovala medovina, sem stal za vycepem s medovy pivem Laugh

To jo. Jen to pivo jsem si nedal. Ale se ženou jsme projeli všechny dostupné medoviny - jen asi pět druhů už se na nás nedostalo. Happy
Posláno:

Štamgast
Delší dobu sem vždy něco rozdělal a nedokončil. Teď dodělávám hned několik věcí, tak to tu zase vytáhneme na světlo.

Tomuhle říkám NEGR. Celkem měří 33,5 cm z toho 21 cm je čepel. Ta je z péra a koval ji dráček. Tloušťka čepele je 5 mm a výbrus má do čočky. Je to takový lehčí sekáč. Váží 350 g. Na ručce je česká meruňka, kterou sem zachránil před poutí do udírny u nás na dvorku. Podlepeno černým fíbrem, přilepeno dohromady epoxem a k tomu nerezové trubičky. Ručka je vyvařená v oleji s voskem a na závěr ošetřena karnaubem.

Tak brutální barvu sem po leptání nečekal. Vznikla po 24 hodinách v kyselině citronové. Pak sem ji namastil a očistil.

01.jpg.jpg
02.jpg.jpg
03.jpg.jpg
04.jpg.jpg
05.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
to je moc pěkná kudla Ok , zároveň brutus i elegán
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/5/2011
Dobrý den, v inzerci jste nabízel výše uvedený nůž výměnou za hodinky, bohužel se rozeběhla na jiném vlákně debata kvůli názvu nože a inzerát zmizel. Posílal jsem email, kdyby nedorazil, a pokud zájem o výměnu stále trvá, ozvěte semi na ravencz@seznam.cz.

Díky
RAVENCZ
Běhám, dokuď můžu
Posláno:

Štamgast
Zdravím všechny, bohužel nemám tušení, co se u mého inzerátu odehrávalo, ale jako důvod jeho smáznutí bylo uvedeno: Téma je vulgárního charakteru, nebo uráží ostatní uživatele fóra.
Zřejmě to souvisí s názvem posledního dokončeného nože. Abych vše uvedl na pravou míru, nůž jsem pojmenoval po jednom kamarádovi, který má celoživotně přezdívku negr. Prostě mi to k němu sedělo. Poté, co všechno jsem tady na Knife potkal mi to nepřišlo nijak zvláštní. V každém případě v tom nebyla žádná jiná motivace, kterou dnes ale mnozí hledají skoro ve všem. Proto kudlíku klidně můžete říkat Michal, neb tak se ten kamarád jmenuje doopravdy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/12/2007
Našťastie si ho nenazval beloch, gringo, indián alebo gádžo. To by bol prúser. V Rusku sa černochovi hovorí neger. Černoškovi negritjonok. A je to v pohode.
Ja viem, že ten nôž si pomenoval po kamarátovi. Ale radšej si nehľadaj kamarátov s prezývkou gringo, či gádžo, dobre ti radímGrin
Posláno:

Štamgast
Po nějaké době dodělávám resty. Kamrád se konečně dočkal, další tři čekají red face

Je to kuchyňovrahoun. Parciální uhlíkovka od Dráčka tak 4 mm v nejširším místě a pozvolna se zužující, dlouhá tak 15 cm odhadem (odešla tak rychle, že ji nemám ani poměřenou). Na ručce parůžek, lisovaná kůže a myslím cocobolo s bělí (nepopsaný špalík, co se tu válel). Montáž na trn s epoxem. Taková příjemná pracovní záležitost.

03.jpg.jpg
04.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
A ještě jedna. Bohužel, téhle se kamarád nedočká. Stačil jeden pád z ponku na beton.

zlomeny1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Parádní kudla Ok
takovej pád musí pořádně nasrat Surprised
Posláno:

Štamgast
No nasral hodne. Taka pekna kudla z toho lezla. Musel sem i pak zajit na poharek vina (nakonec ne jeden). Ale pak sem tu skladanku ukazoval tchanovi a ten se me ptal, proc sem predelaval kudlu co uz byla hotova. Asi bych mel zmenit rukopis, at ty kudly od sebe rozenaji i jine, ne jen ja Laugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum