ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
škrobák Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/19/2009
Mazzi napsal:
A hele, taky někdo z UH...na tu soukromou předváděčku bych taky rád zavítal Laugh

Škrobák nic nenamítá, já taky nemám problém. Jen si neumím představit, jak to zorganizujeme. Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/10/2009
....když se domluvíte klidně přijeďte Happy .....asi by to bylo lepší.....jestli tam někdy pojedu, bylo by na dlouhé lokte si dávat s váma schůzkySurprised
Chovejme se všichni jako zvířata a na světě bude krásně.
Posláno:

Pokročilý
Tak jo. Zkusím kolegu příležitostně kontaktovat. Máš obecně nějaké dny/časy, které Ti vyhovují? Jak jsem říkal, já dělám na směny, takže jsem poměrně variabilní v možnostech. Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/10/2009
ahoj - úterky a čtvrtky jsem na cestách a PO-ST-PÁ jsem v dílně - klidně celý den....pokud by to bylo UT a ČT tak jedině ráno mezi 8-9 nebo pak až po 17 hod
Chovejme se všichni jako zvířata a na světě bude krásně.
Posláno:

Pokročilý
Dobré ráno. Díky za informace. Spojím se s Mazzim a domluvíme se. :)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Nemohu si pomoci, ale předběhnu Gerda a dám sem jeho fotky z mého emailuWink
Nožík je inspirován tvarem nože Dave Canterburyho od fi. Blind Horse. Úpravy jsou částečně ve velikosti (tenhle je menší), má duté nýty a výbrus plochý, ten dělala firma také, ale první originál měl skandinávské. Čepel je z ocele HSS a ručka z dlouho sháněné a očekávané G10.Ostatní až bude nůž doma. Doufám, že se Gerd nebude zlobit, že jsem ho předběhl, ale alespoň jsem mu ušetřil práciLaugh Admire Ok

matějka vložil tyto přílohy:
100_6338.jpg.jpg
100_6339.jpg.jpg
100_6340.jpg.jpg
100_6341.jpg.jpg
100_6342.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/2/2013
[quote=matějka]Nemohu si pomoci, ale předběhnu Gerda a dám sem jeho fotky z mého .....

Milane je nádherný, už jsi přemýšlel nad tvarem a barvou pouzdra?
Posláno:

Štamgast
Zrovna teď dumám, co by mu asi nejvíc slušelo, ten původní měl kydex, ale Dave ho potom nosil (a nosí) v koženém toulcovém pouzdře.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/23/2012
matějka napsal:
Nožík je inspirován tvarem nože Dave Canterburyho od fi. Blind Horse.

Tak nějak jsem tušil že to bude tenhle, když jste zmínil že nahromadíte nože od předních "guru" bushcraftu. Je to moc pěkný nůž! Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/2/2013
matějka napsal:
Zrovna teď dumám, co by mu asi nejvíc slušelo, ten původní měl kydex, ale Dave ho potom nosil (a nosí) v koženém toulcovém pouzdře.

Jak tak nad tím přemýšlím vychází mi černé kožené pouzdro, sice by se hodila barva slonové kosti, ale to bude hned špinavé. Jen osobní názor.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/22/2010
... " MÓÓÓC " ... Povedenej ... " GRATULACE " ... Tento tip nože " Gerd " opravdu Umí ... Prvotřídní práce ... Ok ...
LIONSTEEL
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2012
Ahoj Všem, opět opravdu povedenej nůž Ok Ok A jsem moc zvědavej jak nakonec vyjde to pouzdro. Těším se na případné další fotečky i s oblečkem Happy
Nejlepší survival nůž je ten, který máte právě u sebe.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/10/2010
matějka napsal:

Wow, super nožík. Mám něco takového v hlavě, ale trochu v menším provedení jako EDC/neck. No aspoň to dostává konkrétnější kontury Wink .

Jinak boží provedení Applause - záčínám se dost těšit na toho velblouda, kterého jsem objednával mrGreen .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Gratulujem Milanovi Matejkovi. Zase další parádny nôž. Nič iného som ani nečakal. Gerd v poslednom čase nasadil vysoké tempo aj latku kvalityApplause
Už veľmi netrpezlivo očakávam balíček s AurorouGrin

Always look on the bright side of life...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/25/2010
Oldazmiroslavi napsal:
matějka napsal:
Nožík je inspirován tvarem nože Dave Canterburyho od fi. Blind Horse.

Tak nějak jsem tušil že to bude tenhle, když jste zmínil že nahromadíte nože od předních "guru" bushcraftu. Je to moc pěkný nůž! Happy

Tenhle nůž je zase trochu něco jiného, než klasické bushcraft tvary, které známe třeba od Ray Mearse a všech jeho klonů. Líbí se mi asi ze všech nejvíce a také jsem moc zvědavý na pouzdro a hlavně na srovnání co se týká užitné hodnoty.

Těším se taky na chvíli, kdy Milan bude mít kompletní sbírku, všech bushcraft bossů a nezbyde mu nic jiného, než koupit ten hrozný oranžový plasťák Beara Gryllse od Gerberu. Grin protože to mu nikdo nevyrobí...
Stát se profesionálem trvá deset let, oblékat se jako on deset minut a mluvit jako on deset sekund... Craige Maxim
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Funo: Nebo původní beargryllsovský model, který občas vyrábí Lama i jiní Wink.

Nůž je opět moc pěkný, v Příbrami jsem se díval na vybroušenou čepel. Opět už od oka krásně řezivý výbrus Ok. Pokud mě paměť neklame, nůž bude o kousek větší než Velbloud. A pochopitelně jen ze samotné neostřenkované čepele se to hůř posuzuje, ale mně by vyhovovalo víc masa na rukojeti za čepelí. Takže jsem zvědavý na Milanovy dojmy. Kudla je to každopádně fakt hezká a má hodně do sebe, zmiňovaná varianta necku by mohla být fakt dobrá.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/25/2010
Ten původní model BG je docela pěkný, to je pravda. Zatím jsem měl šanci osahat jen jeho čínskou kopii, ale tvarově vůbecnení špatný.

V každém případě samotná myšlenka nasbírat všechny nože od známých a uznávaných "buškraftérů" je moc pěkná a Milanovi držím palce!
Stát se profesionálem trvá deset let, oblékat se jako on deset minut a mluvit jako on deset sekund... Craige Maxim
Posláno:

Štamgast
Do nožíku BG asi ani nepůjdu, ten původní měl ty zuby a celý se mi zdá takový nějaký hranatý, no a ten plasťákNoNoNo , to neeee. Já právě sleduji ty "buškraftéry",kteří jsou co nejdelší čas věrni jednomu noži nebo alespoň jednomu typu. U některých je mi jasné, že jsou ochotni ukázat se na pár videích s jakýmkoliv nožem a propagovat ho (zadarmo?), ale o tom to není. Na druhou stranu jsem tím zkoumáním zjistil, že nejvíce se ve světě používá Mora, konkrétně Classic a Clipper (Companion). Ty asi moc propagace nepotřebujíHappy
No a s tím pouzdrem na tenhle poslední nožík mám takové dilema - rád bych něco trošku jiného, ale pořád mi pro to praktické používání vychází nějaká ta forma toulcového pouzdra. Dříve jsem dělal i jiné tvary (viz. fotky - škrobák snad promine, že mu zanáším vláknoAdmire ), ale to bylo na zakázku, já mám pořád kladný vztah k té klasiceHappy

matějka vložil tyto přílohy:
P8263306.JPG.jpg
P7253216.JPG.jpg
IMG_0017.JPG.jpg
P9303404.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/22/2010
... Zdravim ... Podle mého laického názoru mu bude nejvíce sedět to první ... Pouzdro 1) Černé ... Wink ...
LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2008
Ešte raz díkes Škrobáku za ťavičkuApplause , už sa teším keď v lese trochen testnem. Happy

venco vložil tyto přílohy:
PA125761.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum