ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
škrobák Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 11/17/2009
Z oceli HSS 19830 jsou listy do stojní pily od Pilany,takový ty šedý.Dělám z nich kuchyňsé i řeznické nože asi 15 let a všichni si je chválej. Dal bych sem foto,ale není to moje vlákno. Ty menší listy jsou kalený celý a ty velky jen ta část, jak jsou zuby. Ty pilky se nechaj posbírat ve šrotu v podstatě zadarmo.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
škrobák napsal:
Motorkar napsal:
Noze robis pekne a aj tie prve su Ok az sa mi nechce verit ze su prve alebo su to noze uz xte?A tento posledny ma krasnu krezbu (na buvola)
Ale chcem sa ta opytat tu19830 si koves s profilu alebo niekde existuje aj v plechu.
Strasne by som ju chcel skusit ale nakolko nekovem len brusim a neviem ju zohnat v plecu tak bud zle hladam alebo ??? Poradis
Dakujem Milan

kde sehnat ? vím kde je v pásovině cca 4mm tlusté firma Sepio Zborovice - vyrábí z toho pily - nedávno jsem zjisti, že tam mám kamaráda -mám zjistit jestli by byly ochotni poslat na Slovensko ?

Dakujem
Poslal som PM
Posláno:

Štamgast
Láďa napsal:
Z oceli HSS 19830 jsou listy do stojní pily od Pilany,takový ty šedý.Dělám z nich kuchyňsé i řeznické nože asi 15 let a všichni si je chválej. Dal bych sem foto,ale není to moje vlákno. Ty menší listy jsou kalený celý a ty velky jen ta část, jak jsou zuby. Ty pilky se nechaj posbírat ve šrotu v podstatě zadarmo.

Klidne mi to posli na mail
DakujemAdmire
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/10/2009
Hezký den všem dovolím si zveřejni poslední výrobek:
Macek 14260 57-58 HRC, celková délka 32,5 cm, čepel 20 cm, tloušťka čepele 6mm - rukojeť: nerez, jelení paroh, fibr a merbau. Lepeno na trn a zajištěno nerez čepem 6mm.

škrobák vložil tyto přílohy:
100_5391_upr.jpg.jpg
100_5393_upr.jpg.jpg

Chovejme se všichni jako zvířata a na světě bude krásně.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2012
Zdravím ve spolek,
nemůžů si pomoct,ale stal jsem se majitelem jedním ze Škrobákovo nožů a přesto že jsem byl vždy pro zavíráky a hlavně military nože tak mě jeho kudlička fakt dostala.
Krásné slícování nikde ani....no prostě nic co by tam nemělo být.Nemůžu se dočkat jak se bude chovat v terénu a hlavně na další kousek z jeho dílny. Grin
V případě zájmu,se neváhejte zeptat.....prosím na e-mail.
Posláno:

Štamgast
Zdravím všechny,
dovolil bych si po delší době vložit nějaké novinky - nedokonalé snahy o něco jako nůž.
Damašek ( + paroh z daňka ) je damašková prvotina, kterou jsem se jel učit za mistrem Ševou ( Pavel Ševeček ) - tímto mu ještě jednou děkuji a zdravím. Takže to není úplně můj vlastní výrobek - ale podílel jsem se na něm - no nebýt ševy nevím jak by to dopadlo Grin
Nožík s kostí z velbouda je ocelů HSS ( 19830 - 52 HRC ) - dle mého nejlepší materiál na nůž - nezkoušel jsem sice RWL-lku, ale řekl bych, že HSS je lepší než ELMAX.
Poslední je japonská laminovaná ocel z dřevořezby.cz - na povrchu blato ( i po zakalení ) jádro by mělo mít dle kalícího diagramu 62 HRC - ručka cocobolo - je sice trošku zaprasený - je to moje současné EDC - ale aspoň se s ním pracuje Laugh

Sdc10457.jpg.jpg
Sdc10454.jpg.jpg
Sdc10469.jpg.jpg
Sdc10462.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/29/2008
Ahoj, presiel som si tvoje vlakno a robis zaujimave noze - jednoduche, ucelne, pacia sa mi! Applause
Len tak dalej! Ok
my-saks.webnode.sk
Posláno:

Štamgast
Skrobak>>> Tu 19830 si kalil kde ked tam mas 52Hrc nepomilil si sa??? lebo pri solidnej huzevnatosti ide s toho dostat 62 (620stup.C popustat) ale ties 66 (560st.C)
Inak noze Ok S damaskom drzim palce ako prvi je super a vyzera dobre zvareny ale pod dohladom tak skuseneho ucitela
Nech sa dari Milan
Posláno:

Štamgast
jasně to je omyl ta HSS má 62 HRC - Happy

Posláno:

Štamgast
Ahoj, přihodí po delší době nějaké nové kousky - pokud by se chtěl někdo mrknou a zkritizovat tak do toho

SDC10702.JPG.jpg
SDC10634.JPG.jpg
Sdc10625.jpg_big.jpg.jpg
SDC10726.JPG.jpg
SDC10538.JPG.jpg
SDC10657.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
škrobák napsal:
Ahoj, přihodí po delší době nějaké nové kousky - pokud by se chtěl někdo mrknou a zkritizovat tak do toho

Jedine co se dá kritizovat je chybějící písmenko T na konci slova mrknout Happy kudly jsou moc pěkné Applause Ten Uton z pilníku je zajímavejOk
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
ahoj, něco málo nových kudel D2 - 60 HRC, paroh a thuje

SDC10020.JPG.jpg
SDC10024.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Chlape, máš to moc pěknéApplause Ok
Už tě nějaký čas sledujiLaugh
Posláno:

Štamgast
díky Admire

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
hodne praktický design Applause ,pekná práca Ok
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:

Štamgast
....dík Ok .....jsem přesvědčený o tom, že v jednoduchosti je krása
Posláno:

Štamgast
hezký den všem,
dovolím si doplnit nějaké noviky....první - dvojička elmaxáků pro AntoniaQ - ručky ořech a švestka.....no a druhý - to abych si vyzkoušel taky nějakou buřtku Laugh nerezka 1.4116 + palisandr

Sdc10018.jpg.jpg
Sdc10019.jpg.jpg
SDC10039.JPG.jpg
SDC10040.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/21/2012
Jak koukám na ty ricasa tak si začínám myslet že si snad taky pořídím pásovku...ta naše ludra rozhrkaná to moc přesně neudělá :( krásný fulltangyHappy
Posláno:

Štamgast
zdravím
všechny kudlomily, dovolím si předložit ke kritice nějakou novou věc - D2 - dřevo lace sheoak - celková délka 20,3 cm - čepel 9,4cm - tloušťka čepele 3 mm
hezký den

Sdc10076.jpg.jpg
Sdc10078.jpg.jpg
Sdc10093.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
tak tento je jeden z naj co som od teba zatial videl Applause
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum