ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
škrobák Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/8/2013
Zdravím všechny příznivce ostrých předmětů. Zejména pak otce krásných nožů, Škrobáka. Asi nevíš kam mne dát, ale já jsem přesně ten, o kterém se tu teď naposledy mluvilo. Viděli jsme se na výstavě v Praze. Je od Tebe super, že se snažíš řešit ten můj požadavek ( zelená rukojeť ) ale přiznám se. Já jsem se začal více všímat té rukojeti z toho rohatého zvířete, myslím z toho buvola. Od té doby co jsem ten nůž držel v ruce mi to neustále vrtá v hlavě. Je to fakt super. Totiž všechny ty krásný nabroušený věci od Tebe, které jsem měl možnost shlédnout na výstavě u Tebe, mají jednoho společného jmenovatele. Naprosto výborně se mi drží.Ok U některých kousků jsem měl pocit, jako by mi vyrostly z ruky. A to je u práce s nožem dost podstatný. Navíc máš ty jednotlivé nože moc hezky zpracované a proto jsem již teď rozhodnutý, že první a nebo druhý měsíc po vánocích se ozvu s novým tvarem. Vždyť nakonec víš, mluvili jsme o tom... Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2012
Zdravím,

moc pěkně jsi si pohrál s barvičkama.
A moc se mi líbí (taková blbůstka)ty hodně sražené trubičkyApplause
V případě zájmu,se neváhejte zeptat.....prosím na e-mail.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/10/2009
ahoj
.....díky všem za nakopnutí Admire někdy mě to přestává bavit, ale tohle mě vždycky nakopne Applause .... a ještě něco - možná - nového .... damašek 19312 a 13180 a kavkazský oříšek
hezký den všem

škrobák vložil tyto přílohy:
100_6563.jpg.jpg
100_6564.jpg.jpg
100_6565.jpg.jpg
100_6566.jpg.jpg

Chovejme se všichni jako zvířata a na světě bude krásně.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/18/2009
škrobák napsal:
ahoj
.....díky všem za nakopnutí Admire někdy mě to přestává bavit, ale tohle mě vždycky nakopne Applause .... a ještě něco - možná - nového .... damašek 19312 a 13180 a kavkazský oříšek
hezký den všem

moc pěkná kombinace..Applause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2008
Kurňa už začínaš aj damaškovať? Paráda. Applause
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2012
Ahoj Škrobáku, ten damašek je fakt moc hezkej a ten tmavej ořech k němu fakt sedne Ok Applause Už mám od Tebe nůž z uhlíkovky, D2 i z pilníku a jak tak na to koukám....budu muset časem zkusit i tu damaškovou Grin Admire
Moc pěkná práce Ok

Nejlepší survival nůž je ten, který máte právě u sebe.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/7/2010
Nádhera pane..musel jsem se honem cestou do prace zalogovat a složit Ti poklonu.. Krásně to celé dohromady ladí.. peckaaaaa..Applause Applause Applause
Nikdy neříkej nikdy..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Všechny nožíky moc ppvedenéAdmire Ok Applause
Chlape, kdy spíš a děláš ty další věciLaugh (třeba předvánoční nákupyLaugh )?
Ale vážně, je úžasné, jak chrlíš jeden nožík za druhým v téhle kvalitěAdmire
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/2/2013

Gerde parádní Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2009
Musím se připojit k ostatním, to by myslím byla velká škoda, kdyby Tě to mělo přestat bavit! Na výstavě jsem velmi dlouho detailně prohlížel jednu kudlu z D2 s parohem (bohužel mi neprošla přes předvánoční peněženku Cry ) a chybičku jsem na ní nenalezl! Perfektní práce, přesně mi sedla do oka i do ruky, přesně to, co hledám už dlouho... takže jen tak dál, ať se mám na co těšit! Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/25/2011
Teda pane vachmajstr, Vy jste ale hlava! mrGreen Admire
Našel jsem se sedíc se založenýma rukama, na hranici dělící minulost a budoucnost.
Jako bych mohl zabít čas, aniž by zranil věčnost. - Thoreau
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/10/2011
Téééda, Gerde, ten damašek je parádní. Krásný vzorOk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/10/2009
.....Admire ...díky všem Happy ....dneska jste mě nakopli Laugh

Jorix - díky, ale jestli jsi na ní nenašel chybu, tak se špatně díval Happy .... jednou mi řekl Mistr Pavel Ševeček - Ševa ......" pamatuj si že na každé kudle je chyba - kdo jí nevidí tak jen nemá trénované oko " ... a pak se mi snažil namluvit, že i na jeho kudlách jsou chyby Laugh Laugh Laugh ........kdyby jsi někdy chtěl tak se ozvi paroháče Ti rád udělám ..... s parožím mě to baví nejvíc
Chovejme se všichni jako zvířata a na světě bude krásně.
ost
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2010
Jedno bez nápadu s plastickým potiskem pro slepce na tvůj/můj přírostekmrGreen
Jinak kudlochové parádníOk

ost vložil tyto přílohy:
DSC_0007.jpg.jpg
DSC_0004.jpg.jpg

dočkej času,jako host piva ostleatherzavináčgmailtečkacom
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/13/2013
Škorobáku, nůž z damašku vypadá super, chtěl jsem ti ho pochválit do mailu, ale raději to udělám tady předevšemi. Už se teším až ho potěžkám a předám majteli.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/2/2013
Oste krásná souhra.
Pouzdro není bez nápadu, já mám tuhle jednoduchou a účelnou eleganci rád. Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
škrobák napsal:
a ještě něco - možná - nového .... damašek 19312 a 13180 a kavkazský oříšek

Gerde, tenhle je úplně super Admire. Navíc přesně "můj" tvar, pecka.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/21/2012
Oříškový damašek přesně podle mého gusta - velikost, ručka, kresba damašku!
Nádhera! Ok (navíc by čepelka určitě suprově seděla paní šišce "Red Sonja"....Happy )
Jen tak dál Gerde!
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/21/2012
Paní Šiška si pořídila nové večerní šaty od mistra Petráka Grin

BrKeF vložil tyto přílohy:
P1060499.JPG.jpg
P1060501.JPG.jpg
P1060504.JPG.jpg
P1060507.JPG.jpg
P1060510.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/7/2010
Asi budu pro většinu z vás nosit dříví do lesa s následujícím poznatkem, ale zkrátka mi to nedá to sem nenapsat.. snad to Škrobákovi moc vadit nebude.
Když jsem se Škrobákem domlouval výrobu nožů, neměl jsem tak úplně jasno v materiálu čepele.. přemýšlel jsem o elmaxu, nebo rwl 34, ale Škrobák mě přesvědčil o oceli D2. Do té doby jsem s ní neměl moc zkušeností a co jsem si o ní přečetl bylo takové "jo a ne a že se špatně brousí a kdesi cosi".. Každopádně to dopadlo tak, že oba nožíky od Škrobáka mám z oceli D2. Nějaké testy jsem s nimi už prováděl (řezání, sekání i štípání syrového i suchého dřeva apod.) a kudly obstály na výbornou. Nicméně, teď v pátek došlo na další testík druhého z obou nožejků. Porcování 2ks krůt (každá cca 12kg). Kromě toho, že maso nožejk řezal jako máslo a ani to jako nějaké testování neberu, jsem s nožem přesekával páteř (u obou ptáků dvakrát) a pak jsem ještě rozsekával hrudníky. Po této činnosti nůž z oceli D2 stále holil!!!!!! Asi jsem byl zvyklej na horší nože.. ale přeci jen.. Před pár lety jsem vlastnil ColdSteel Outdoorsman a do nedávna ještě PHK od Fallknivenu. I oba tyto nože byly používány podobným způsobem. Ani jeden z nich nedopadl s tak výbornými výsledky, jako nůž z oceli D2. Ani jeden z nich už pak nebyl schopen "holit".. Outdoorsman dokonce s malým zoubkem na čepeli. Fakt mě to docela posadilo na zadek.
Takže moc díky Škrobákovi za doporučení téhle skvělé oceli a všem ostatním, kteří s touhle ocelí máte podobné zkušenosti sorry za nošení dříví do lesa. Ta radost zkrátka musela nějak ven.. Grin
Ještě jednou Škrobáku sorry za zanášení Tvého vlákna, ale ber to prosím jako mé velké poděkování a naprostou spokojenost.Admire Admire Admire Dnes se budou s kámošem kreslit další kudly.. Wink
Nikdy neříkej nikdy..
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum