ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
WHITELIST- internetových obchodů Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/5/2007
V zmysle zákona č. 108/2000 Z. z. § 12 je spotrebiteľ oprávnený bez uvedenia dôvodu odstúpiť od zmluvy do siedmich pracovných dní odo dňa prevzatia tovaru.
Tych "az 30%" je pre spekulantov co si objednaju nieco a potom sa neozyvaju ked dany tovar pride.
Seriozny kupujuci sa nemusia obavat.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
Wink potvrzuji ddussann : s prodejem ani platbou nebyl problem...
skoro mi to prijde podobne jako hajeni tipu: sebrat papiry za jizdu pod vlivem alkoholu? to je trochu moc... kdo jezdi jak ma nema zadny problem...Cool
nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
ddussann napsal:
V zmysle zákona č. 108/2000 Z. z. § 12 je spotrebiteľ oprávnený bez uvedenia dôvodu odstúpiť od zmluvy do siedmich pracovných dní odo dňa prevzatia tovaru.
Tych "az 30%" je pre spekulantov co si objednaju nieco a potom sa neozyvaju ked dany tovar pride.
Seriozny kupujuci sa nemusia obavat.

Nie som si isti ci tento zakon plati v celom rozsahu lebo je novy zakon
250/2007 Z.z o ochrane spottrebitela a zmena zakona c.372/1990zb o priestupkoch v zneni neskorsich predpisov
(to hrube som citoval )
Lebo tam sa toho pomenilo dost.Napr malo kto vie ze predajca sa musi vyjadrit k reklamacii ,ako bude vybavena (uznana neuznana oprava vymena vratenie penazi...)
DO 3 PRACOVNYCH DNI a nasledne bezi lehota 30 kalandarnych dni na vybavenie
Taktiez stari zakon rozlisoval ci kupuje obcan alepo podnikatel novi nie.
Je tam toho strasne vela pomenene .Pametam si len tie to dve na zaklade osobneho sporu
z jednou gastronomickou fy.ktora ma chcela obtiahnut a nakoniec boli radi ze mi mozu vratit prtachy
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
hamon napsal:
skoro mi to prijde podobne jako hajeni tipu: sebrat papiry za jizdu pod vlivem alkoholu? to je trochu moc... kdo jezdi jak ma nema zadny problem...Cool

I když jsem se opravdu hodně snažil, nedošla mi paralela mezi objednávkou na eshopu a alkoholem za volantem. Koupit si nůž, kdy mi bude malá ručka a při vracení platit klidně 30 procent storno podle toho, jak se prodejce vyspí nebo si nedej bože nakoupit na jiném eshopu se stejnými podmínkami oblečení a být při vracení za strašného spekulanta, protože mi byly malé boty ...

Neznám legislativu týkající se elektronického obchodu na Slovensku, ale v Čechách víme, že když nakupuješ po internetu, telefonu, atd. a nemáš možnost si zboží fyzicky prohlédnout, tak máš jednoduše právo jej do 14 dnů vrátit.

P.S. Našel jsem:

http://www.bezpecnynakup.sk/decalogue.aspx

6) Predaj cez internet má svoje špecifiká. Patrí medzi ne aj možnosť odstúpenia od zmluvy a vrátenia tovaru do siedmich pracovných dní na základe § 12 zákona o zásielkovom predaji.
O tejto skutočnosti je predávajúci povinný zákazníka informovať. Možnosť odstúpenia od zmluvy a vrátenia tovaru sa však nevzťahuje na tovar zhotovený podľa osobitných požiadaviek zákazníka („na zákazku“), tovar jednorazovej spotreby, tovar rýchlo podliehajúci skaze, na predaj obrazových a zvukových záznamov, predaj počítačových programov ktoré zákazník už rozbalil, predaj novín a časopisov niektoré ďalšie špecifické prípady. Ak informáciu o možnosti odstúpenia od zmluvy neobjavíte vo Všeobecných obchodných podmienkach, môže to znamenať problémy v prípade, že by ste chceli túto možnosť využiť. Zároveň by ste mali byť informovaní o spôsobe a lehote vrátenia peňazí, ktorá podľa tohto zákona nemôže byť dlhšia ako 15 dní.

- takže na Slovensku je to 7 dní a klauzule se storno poplatkem tam nemá co dělat, odporuje to místní legislativě - a to by "oblíbený" obchod dělat neměl, ne?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
dmz napsal:
hamon napsal:

I když jsem se opravdu hodně snažil, nedošla mi paralela mezi objednávkou na eshopu a alkoholem za volantem. Koupit si nůž, kdy mi bude malá ručka a při vracení platit klidně 30 procent storno podle toho, jak se prodejce vyspí nebo si nedej bože nakoupit na jiném eshopu se stejnými podmínkami oblečení a být při vracení za strašného spekulanta, protože mi byly malé boty ...

Neznám legislativu týkající se elektronického obchodu na Slovensku, ale v Čechách víme, že když nakupuješ po internetu, telefonu, atd. a nemáš možnost si zboží fyzicky prohlédnout, tak máš jednoduše právo jej do 14 dnů vrátit.

P.S. Našel jsem:

http://www.bezpecnynakup.sk/decalogue.aspx

6) Predaj cez internet má svoje špecifiká. Patrí medzi ne aj možnosť odstúpenia od zmluvy a vrátenia tovaru do siedmich pracovných dní na základe § 12 zákona o zásielkovom predaji.
O tejto skutočnosti je predávajúci povinný zákazníka informovať. Možnosť odstúpenia od zmluvy a vrátenia tovaru sa však nevzťahuje na tovar zhotovený podľa osobitných požiadaviek zákazníka („na zákazku“), tovar jednorazovej spotreby, tovar rýchlo podliehajúci skaze, na predaj obrazových a zvukových záznamov, predaj počítačových programov ktoré zákazník už rozbalil, predaj novín a časopisov niektoré ďalšie špecifické prípady. Ak informáciu o možnosti odstúpenia od zmluvy neobjavíte vo Všeobecných obchodných podmienkach, môže to znamenať problémy v prípade, že by ste chceli túto možnosť využiť. Zároveň by ste mali byť informovaní o spôsobe a lehote vrátenia peňazí, ktorá podľa tohto zákona nemôže byť dlhšia ako 15 dní.

- takže na Slovensku je to 7 dní a klauzule se storno poplatkem tam nemá co dělat, odporuje to místní legislativě - a to by "oblíbený" obchod dělat neměl, ne?

samozrejme na tom myslim nebude problem se domluvit, rekl bych ze jde o opatreni proti lidem co po obednani nemini nic vyzvednout...
jinak ja uz sem od obchodu nakupoval a naprosto spokojeny, nespekuluji nad tim kdybych nahodou chtel nakupovat a kdyby nahodou mel nuz malou rucku...Wink
- ja myslim ze o cislo mensi boty jsou narozdil od rucky k nepouziti...Grin

nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Posláno:

Pokročilý
hamon: dik ze si si ma zastal
dmz: trochu si pleties pojmy
- jedna vec je storno objednavky a druha vec je vratenie tovaru do 7.dni
Ja si pod stornom objjednavky vysvetlujem nasledovne:
Ty si odomna objednas noz za 3OO€, ja ti ten noz objednam (vyplatim ho u dodavatela) a ty si zrazu zmyslis ze uz o ten noz nemas zaujem...to je STORNO objednavky
Vratenie tovaru do 7.dni, pride ti to tovar domov co si objednas, nepaci sa ti, tak ho posles naspat....je to spekulacia zo strany kupujuceho ale budis(ja ked si kupujem nejaku vec cez net, tak si o nej zistim vopred maximum aby nemal nahodou noz kratku rukovat ako si uviedol). Toto sa uplatnuje podla mna hlavne pri kupe oblecenia a nie pri kupe noza alebo baterky.
Tak ci tak takato situacia nastastie este nenastala a dufam ze ani nenastane.
Proste som sa snazil zabranit spekulaciam.
dmz
Posláno:

Štamgast
ddussann napsal:
hamon: dik ze si si ma zastal
dmz: trochu si pleties pojmy

Nemyslím si. Ty podmínky si psal nebo standardně okopíroval z jiného eshopu? Happy

To, že se zase jedná o předprodej - a zboží není na skladě je přeci problém tvůj. Chápu "frustraci", kdy si někdo objedná nůž, ten se musí rychle koupit někde v zahraničí a on jej pak vrátí ...

Jenže to je ddussanne daň ze tento typ podnikání a ta klauzule "proti spekulantům" je ti u nožů k ničemu.

Posláno:

Pokročilý
Nieco tam je okopcene, to sa priznavamCool
Viem, ze sa spekulaciam neda uplne zabranit ale aspon nieco som pre to urobil.
Predal som uz zopar veci a zatial boli len pozitivne ohlasy a dufam, ze to aj tak zostane.
Negativne ohlasy si ani dovolit nemozem, lebo take spravy sa ovela rychlejsie siria ako tie pozitivne.
dmz
Posláno:

Štamgast
ddussanne - já to nepíšu kvůli tomu, abych haněl specifický eshop, píšu to proto, že se dá vylepšovat a že se na tyhle texty kolem podmínek, reklamací, záruk, vracení peněz atd. trochu kašle.

Přeju ti samozřejmě slušné zákazníky, též aby se člověk nesetkal s podrazy (radši je nebudu vypisovat, aby to nebyl pro někoho návod) a www.baterky-noze.sk považuji za přehledné stránky.
Posláno:

Pokročilý
dmz: dik za pochvalu a aj kritiku budem sa snazit stym nieco spravit.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 9/3/2009
Včera jsem objednával SOG VULCAN VL01 v http://www.fightsport.cz/ a dnes mi došel. Takovou rychlost jsem nečekal. Úplná spokojenost. Ač se nezaměřují na nože, ten můj vysněný měli a proti jiným obchodům i skladem. Nejprve jsem ho před 14 dny objednal u www.znackove-noze.cz a tam mi ani neodepsali. Tady vše bez problémů !!!!!
Cílem války není padnout za svou vlast, ale donutit ty parchanty na druhý straně, aby padli za svou...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/3/2008
Tak jsem si taky po delší době udělal radost a objednal si damaškový nožík na http://eshop.krasnenoze.cz .Nůž dorazil za dva dny, a protože to byl druhý nůž, co jsem si tam kupoval, dostal jsem na něj dokonce slevu. Takže naprostá spokojenost Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Faraon napsal:
Tak jsem si taky po delší době udělal radost a objednal si damaškový nožík na http://eshop.krasnenoze.cz .Nůž dorazil za dva dny, a protože to byl druhý nůž, co jsem si tam kupoval, dostal jsem na něj dokonce slevu. Takže naprostá spokojenost Happy

Ale ta specifikace ocelí: nerez ocel, japonská nerez ocel atd. u obchodníka, který se specializuje na chladné zbraně, je docela málo.NoNoNo
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/6/2006
Pridám trochu skúseností s nákupom na Slovensku
nejednalo sa len o nákup nožov

Spokojný som bol s nákupmi na
bartsport.sk
noziarstvo.sk
elcon.sk
alza.sk
pixmánia
www.sport-outdoor.sk

Nespokojný na nikita.sk
vo zvolenej predajni na vyzdvihnutie tovaru sa tvárili čo asi chcem

Posledný nákup na baterky-noze.sk – super komunikácia, doručenie atď.
objednaný nôž nebol na stránke - objednaný na základe dohody mailom

marian160 vložil tyto přílohy:
brkt.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/22/2008
bartsport.sk aj noziarstvo.sk mám vyskúšané a potvrdzujem. Komunikácia aj rýchlosť dodania v pohode. Inak bartsport tiež nie je úplne mimo misu, lebo majú aj nože. Hlavne vinox a opinel a v tom relatívne slušný výber.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/25/2008
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/27/2007
Pokud uvažujete někdo nad některým kouskem Zero Tolerance, tak jednoznačně mohu k nákupu doporučit p. Martina Šperla a jeho nabídku na www.specialninoze.cz/novinky/o-zero-tolerance/. Velmi vstřícné a profesionální jednání a nabídka těchto jedněch z nej-nožů za bezkonkurenční ceny.
Mějme ohled na zvířata a přírodu. Je to protijed na dnešní přetechnizovaný svět a bez nich by byl náš život o ničem.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/6/2010
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Pridavam moji prvni a velmi dobrou zkusenost s Hakov Tools. Velice vstricny a profesionalni pristup a nejlip zabaleny nuz jaky jsem kdy kupoval... balicek by nejspis prezil i primy zasah postovniho vozu taktickou jadernou zbrani Happy .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2009
Ok
My s kemosem zase gud zkusenost s NewGraham, dokonce sehnali i to co nemeli v eshopu, sehnali mi i nahradni ulomenej klip na SOGa, kdyz u vyrobce vubec nereagovali, proste Ok
Ajaj to sme to dopracovali, z hi-fi pěknýho podpisu na total lowEND .... blee
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum