ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
WHITELIST- internetových obchodů Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/5/2011
opět musím pochválit firmu:

outdoormesser.de
Manfred Rehmann
Grüner Weg 11
16845 Neustadt OT Roddahn
Telefon: (033973) 50110
Telefax: (03212) outd110
www.outdoormesser.de

Průběh objednávky a dodání nože ESEE 6:

Nůž objednán E-mailem dne 22.08.2011, zaplacen prostřednictvím internetového bankovnictví rovněž 22.08.2011dopoledne.

22.08.2011 odpoledne nůž vyexpedován, zásilka předána německé poště.

Dnes, tj. 25.08.2011 v 10.05 hod. jsem přebral balíček s nožem.

Cena: 119,90 Euro (109,90 nůž, 9,90 poštovné), při kurzu 1 Euro = 24,50 Kč - 2.935,- Kč
Ok Ok Ok

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2009
V úterý večer jsem objednal z www.mujnuz.cz, nůž Fantani HB01, dnes ráno v 10.00 jsem ho měl na stole. Výhoda tohoto internetového obchodu je, že maji spopustu nožů skladem, i těch dražšíh a kvalitnějších, takže z mé strany naprostá spokojenost. A když potřebuji něco na tuning Sebenzy, tak vždy v tomto obchodě, pouzdra,pletence, mazání, vše bývá skladem. Applause
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/23/2007
rak nožomil napsal:
opět musím pochválit firmu:

outdoormesser.de
Manfred Rehmann
Grüner Weg 11
16845 Neustadt OT Roddahn
Telefon: (033973) 50110
Telefax: (03212) outd110
www.outdoormesser.de

Průběh objednávky a dodání nože ESEE 6:

Nůž objednán E-mailem dne 22.08.2011, zaplacen prostřednictvím internetového bankovnictví rovněž 22.08.2011dopoledne.

22.08.2011 odpoledne nůž vyexpedován, zásilka předána německé poště.

Dnes, tj. 25.08.2011 v 10.05 hod. jsem přebral balíček s nožem.

Cena: 119,90 Euro (109,90 nůž, 9,90 poštovné), při kurzu 1 Euro = 24,50 Kč - 2.935,- Kč
Ok Ok Ok

A co celníci? Chtěli DPH + nějaké clo?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2010
Ze zemí EU se clo ani dph neplatí...
Posláno:

Štamgast
...pro Tomeek a všechny, které to zajímá:

Kluci, jsme v EU, takže přes celnici to vůbec nejde. Probíhá to tak, že když si na internetu ve shora zmíněné firmě něco objednáš a prostřednictvím elektronického bankovnictví to zaplatíš, přijde Ti E-mailem potvrzení, že sis objednal to a to a že jsi to zaplatit a kód zásilky, kdy pak můžeš přes internet sledovat, kde se ta zásilka právě nachází. Firma má sídlo cca 50 km severně od Berlína. Zásilku posílá prostřednictvím německé pošty - dceřinnou společností DHL jako doporučené psaní.

Co se týče Německa, je tam jen jeden požadavek: Pokud byste si objednali nůž, který je v Německu prodejný pouze osobám starším 18 let (např. dýky), je nutno společně s objednávkou poslat E-mailem naskenovanou kopii dokladu totožnosti (pas, OP), aby obchodník měl doklad o věku. Já si zásilky nechávám posílat do práce, abych nemusel na poštu.

Jinak ještě poznámka:
Mám rovněž velmi pozitivní zkušenosti s panem ŠULCEM (nože@nože-nůž.cz), je velmi vstřícný a zatím vždy vše ok.

Jsem však občanem EU, je mi jasné, že jako občan EU mám určité povinnosti, ale také mám určitá práva a proto těch práv také využívám. Vždyť hlavními pilíři EU je volný pohyb zboží, osob, kapitálu, peněz.

Nic proti cenám na nože@nože-nůž.cz a nic proti panu ŠULCOVI, jak píšu, je velmi vstřícný a obětavý, ale jestliže třeba konkrétně nůž ESEE 6, který u pana ŠULCE stojí 3.600,- Kč a musím na něj čekat cca 14 dní a z Německa tentýž nůž mám během 4 dní za Kč 2.935,- i s poštovným, proč to nebrat z Německa. Rád bych dal utržit českým obchodníkům a vydělané peníze utratil zde v ČR, ale ten rozdíl v ceně téměř 600,- Kč je už znát, tak proč neušetřit nějakou tu korunu. A jak nahoře uvádím, cítím se být občanem EU se všemi povinnostmi i právy a svých práv jako občan EU využívám. Rozhodně nechci dělat reklamu shora zmíněné německé firmě, prezentuji fakta.Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/24/2011
Hookyboy napsal:
V úterý večer jsem objednal z www.mujnuz.cz, nůž Fantani HB01, dnes ráno v 10.00 jsem ho měl na stole. Výhoda tohoto internetového obchodu je, že maji spopustu nožů skladem, i těch dražšíh a kvalitnějších, takže z mé strany naprostá spokojenost. A když potřebuji něco na tuning Sebenzy, tak vždy v tomto obchodě, pouzdra,pletence, mazání, vše bývá skladem. Applause

Tak to já jsem si tam objednal nůž už v pondělí a pořád nic. Ani když jsem tam psal email s dotazem, tak jsem se odpovědi nedočkal. Neříkám, že je to o to horší e-shop, ale jsem rád v obraze. Zvlášť, když jsem platil předem.
ost
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2010
rak nožomil-Applause Applause Applause Applause Applause Applause Ok
dočkej času,jako host piva ostleatherzavináčgmailtečkacom
Posláno:

Štamgast
pro Ost:

děkuji za velmi kladnou reakci, která mne opravdu potěšila. Ještě doplněk k mému předchozímu příspěvku: Dávám tam samozřejmě kompletní adresy firmy a cenovou hladinu pro srovnání, protože je mi jasné, že je tady řada kluků, kteří třeba začínají a na svůj dražší nožík musejí nfějakou dobu šetřit.

Já třeba nemám vůbec žádné zkušenosti s objednáváním nožů z USA, ale díky Roggimu budu mít nové střenky na ESEE 4, kdy on zajistí objednávku střenek v USA a pak mi je ze Slovenska pošle v rámci EU.

A o tom přece ta spolupráce na tomto fóru je... Dík Roggi, předemApplause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/26/2005
Pochvala prodejny www.alfatactical.cz . Rychlé vybaveno, dobře zabaleno, vše dle obchodních podmínek.
- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/3/2009
Jsem rád, že se konečně někteří místní členové začínají probírat, viz:

Nic proti cenám na nože@nože-nůž.cz a nic proti panu ŠULCOVI, jak píšu, je velmi vstřícný a obětavý, ale jestliže třeba konkrétně nůž ESEE 6, který u pana ŠULCE stojí 3.600,- Kč a musím na něj čekat cca 14 dní a z Německa tentýž nůž mám během 4 dní za Kč 2.935,- i s poštovným, proč to nebrat z Německa. Rád bych dal utržit českým obchodníkům a vydělané peníze utratil zde v ČR, ale ten rozdíl v ceně téměř 600,- Kč je už znát, tak proč neušetřit nějakou tu korunu. A jak nahoře uvádím, cítím se být občanem EU se všemi povinnostmi i právy a svých práv jako občan EU využívám. Rozhodně nechci dělat reklamu shora zmíněné německé firmě, prezentuji fakta.

Zrovna dnes se mi kamarád stěžoval, jak si u výše uvedeného "eshopu" objednal kudlu za pár stovek, doslovně majitele požádal o daňový doklad / fakturu na konkrétní jméno a firmu a dostalo se mu obligátního debilního papíru (tzv. certifikát prodeje) což je vše jiné než daňový doklad. Papír, kde není uvedena cena zboží je opravdu vhodný pouze jako toaletní potřeba, ale pozor, je dost tvrdý. Nevím jestli to všichni přítomní pochlebovači chápou, ale tímto "dokladem" se výše zmíněný vyvazuje z daňové povinnosti ohledně nákupu / prodeje.

Jsem rád, že se další lidé zde nebojí objednávat ze zahraničních shopů, které jsou rychlé, spolehlivé a nikdy si nedovolí běžnou praxi českých prodejců, kterou je falešná informace o přítomnosti zboží ve skladu...
I´m Jack´s medulla oblongata...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/20/2011
skea napsal:
Zrovna dnes se mi kamarád stěžoval, jak si u výše uvedeného "eshopu" objednal kudlu za pár stovek, doslovně majitele požádal o daňový doklad / fakturu na konkrétní jméno a firmu a dostalo se mu obligátního debilního papíru (tzv. certifikát prodeje) což je vše jiné než daňový doklad. Papír, kde není uvedena cena zboží je opravdu vhodný pouze jako toaletní potřeba, ale pozor, je dost tvrdý. Nevím jestli to všichni přítomní pochlebovači chápou, ale tímto "dokladem" se výše zmíněný vyvazuje z daňové povinnosti ohledně nákupu / prodeje.

Zrovna toto mi taky vadí a když sem se dotázal proč není ve faktuře cena bylo mi odpovězeno že ani v případě reklamace se nemusím ničeho bát, což mě fakt uklidniloGrin
Asi z toho nechce platit daně nebo nevim
STRIDER
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/3/2009
No pochopitelně, je to obdoba prodeje či placení "bez papíru", který jistě všichni známe. Mě to se*e zejména proto, že tady každý na výše zmíněného pěje jen oslavné ódy... Doufám, že pan majitel, který se zde jistě pod nějakým tajuplným nickem pohybuje si to přečte a zamyslí se.
I´m Jack´s medulla oblongata...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/16/2011
skea napsal:
No pochopitelně, je to obdoba prodeje či placení "bez papíru", který jistě všichni známe. Mě to se*e zejména proto, že tady každý na výše zmíněného pěje jen oslavné ódy... Doufám, že pan majitel, který se zde jistě pod nějakým tajuplným nickem pohybuje si to přečte a zamyslí se.

správně se to jmenuje "prodejní a záruční certifikát" - to bude určitě nějáká spiklenecká formulka, která Kalouskovi nevadí - he he - na druhou stranu proč ne - tahle republika je již dávno v řiti a rozhodně to není díky jednomu webu, který prodává hračky pro velký kluky aneb tohle mi vadí ze všeho nejméně i když to košér zřejmě není

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/17/2008
Ani tak nejde o to, co vadí, nebo nevadí Kalouskovi Happy .. Jde spíš o to, že peníze, které by jinak odvedl státu si nechává pro sebe.. Kdyby to opravdu nechával "bez papíru" a za lepší cenu, tak se nad tím asi nikdo nepozastaví, že.. A levněji to určiě jde, viz třeba ten výše zmiňovaný německý eshop....
Posláno:

Pokročilý
vpaca napsal:
Ani tak nejde o to, co vadí, nebo nevadí Kalouskovi Happy .. Jde spíš o to, že peníze, které by jinak odvedl státu si nechává pro sebe.. Kdyby to opravdu nechával "bez papíru" a za lepší cenu, tak se nad tím asi nikdo nepozastaví, že.. A levněji to určiě jde, viz třeba ten výše zmiňovaný německý eshop....

na to se nabízí otázka - kolik daňových dokladů máš(te) od místních nožířů a kutilů ? Happy

--- aby to nevyznělo špatně - já tohle nepodporuji - daně platím a rád Happy , ale tahle "zlodějina" je v měřítku rozkradeného státu asi stejně velká, jako by ti někdo vytrhnul jeden celer ze zahrádky (nebo to roste na stromě jako melouny ? ) :D
Posláno:

Pokročilý
Je pravdou, že už tu mám již pár nákupů a výměn za sebou, a doklad mám jen jeden.. Ale to je jen prodej "v malém"..

Sám jeden eshop provozuji, a to co si dovolí pan Šulc bych si nelajznul - holt jsem stará poctivka Laugh
Posláno:

Pokročilý
ad ten rozkradený stát: máš(te) pravdu .. je to v tomhle měřítku úplné nic!

Ale o to ani tak nejde, jde o to, že se napakuje jen obchodník a ostatní utřou.. zákazník levněji nenakoupí a stát má prdlajs Happy, ale co.. vždyť je to fuk, ať si každý kupuje kde chce, když mu to vyhovuje.. což?

Nevím jak u Tebe, ale mě když někdu utrhne celer ze stromu, tak se vždy příšerně rozčílím Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh
Posláno:

Pokročilý
vpaca napsal:

Ale o to ani tak nejde, jde o to, že se napakuje jen obchodník a ostatní utřou.. zákazník levněji nenakoupí a stát má prdlajs Happy, ale co.. vždyť je to fuk, ať si každý kupuje kde chce, když mu to vyhovuje.. což?

Nevím jak u Tebe, ale mě když někdu utrhne celer ze stromu, tak se vždy příšerně rozčílím Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh

:D - já myslím, že tyhle všeobecné nářky (nemyslím nikoho konkrétního) nikam nevedou - pokud to budeme podporovat (kupovat), tak nemáme právo si na nic stěžovat - dnes je naštěstí možnost volby a myslím, že už nejsme takove ovce jako v 90 letech (alespoň doufám)
Posláno:

Pokročilý
YPO® napsal:
vpaca napsal:

:D - já myslím, že tyhle všeobecné nářky (nemyslím nikoho konkrétního) nikam nevedou - pokud to budeme podporovat (kupovat), tak nemáme právo si na nic stěžovat - dnes je naštěstí možnost volby a myslím, že už nejsme takove ovce jako v 90 letech (alespoň doufám)

Admire svatá pravda Ok
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/2/2007
Ja si myslim, ze pokud nekdo krade a neplaceni dani je kradez, tak je jedno jestli v malem nebo ve velkem. Proste, pokud jsem proti zlodejum nemuzu takovy obchod, jako zde slavny noze-nuz.com podporovat.
Po letech jsem dospel k tomu, ze radeji si priplatim za to, ze muzu prijit do kamenne prodejny, kde je zbozi vystavene a chapu, ze pokud nekdo drzi sklad (a plati dane) bude mozna o neco drazsi, ale proc ne, pokud vidim, ze za sve penize dostavam kvalitu. Uz nekolik let kupuji noze temer vzdy v Brne, kde tamni prodejnu povazuji za nejlepsi v republice. Pokud tedy whitelist, tak MujNuz.cz
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum