ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
WHITELIST- internetových obchodů Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2009
Myslím, že se tady ta debata rozjela špatným směrem, to vlákno se jmenuje whitelist, takže by se zde nemělo hanit nebo stěžovat si ať už na ceny nebo na dostupnost zboží, na to je přece vlákno blacklist. Každý má dnes přeci svobodnou volbu, kde si objedná zboží! Já konkrétně preferuji domácí internetové obchody, i když mně to stojí pár stovek navíc a nebo kupuji přímo v inzerci zde na fóru. Možná by bylo dobrý to promáznout nebo přesunout, ale nechci adminům radit. Oh No P.S. Nejsem provozovatelem žádného obchodu, pouze nože sbírám.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
YPO&vpaca>>>>> to su ale sprostosti.Surprised Oh No
Taktiez som za premazanie absolutne mimo misku
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/23/2007
Za mě nemazat, ale přimlouval bych se k návratu k tématu. Každý máme právo na názor, je fakt, že se to tady jmenuje WHITELIST. A to zřejmě proto, že BLACKLIST by byl podstatně delší...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2007
YPO® napsal:
vpaca napsal:
Ani tak nejde o to, co vadí, nebo nevadí Kalouskovi Happy .. Jde spíš o to, že peníze, které by jinak odvedl státu si nechává pro sebe.. Kdyby to opravdu nechával "bez papíru" a za lepší cenu, tak se nad tím asi nikdo nepozastaví, že.. A levněji to určiě jde, viz třeba ten výše zmiňovaný německý eshop....

na to se nabízí otázka - kolik daňových dokladů máš(te) od místních nožířů a kutilů ? Happy

--- aby to nevyznělo špatně - já tohle nepodporuji - daně platím a rád Happy , ale tahle "zlodějina" je v měřítku rozkradeného státu asi stejně velká, jako by ti někdo vytrhnul jeden celer ze zahrádky (nebo to roste na stromě jako melouny ? ) :D

Souhlas s Hookyboy a Motorkář Ok

Ypo, Vpaca - co to tady plácáte...Beating takovýhle chytrý názory mám nejradši KO
Asi si hlídejte svůj celer a melouny a do debaty o dokladech bych se tady nepouštěl, na co ty ten papír potřebuješ...???
Jsem si jistej, že každej nožíř si tu za svejma výrobkama stojí a nemáš nějakou posranou dvouletou záruku, ale nebojím se říct, že při slušném jednání doživotní !

Možná jsem celou debatu špatně pochopil, ale to si nemyslim.

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/16/2011
LUCKYLAKY napsal:
YPO® napsal:
vpaca napsal:
Ani tak nejde o to, co vadí, nebo nevadí Kalouskovi Happy .. Jde spíš o to, že peníze, které by jinak odvedl státu si nechává pro sebe.. Kdyby to opravdu nechával "bez papíru" a za lepší cenu, tak se nad tím asi nikdo nepozastaví, že.. A levněji to určiě jde, viz třeba ten výše zmiňovaný německý eshop....

na to se nabízí otázka - kolik daňových dokladů máš(te) od místních nožířů a kutilů ? Happy

--- aby to nevyznělo špatně - já tohle nepodporuji - daně platím a rád Happy , ale tahle "zlodějina" je v měřítku rozkradeného státu asi stejně velká, jako by ti někdo vytrhnul jeden celer ze zahrádky (nebo to roste na stromě jako melouny ? ) :D

Souhlas s Hookyboy a Motorkář Ok

Ypo, Vpaca - co to tady plácáte...Beating takovýhle chytrý názory mám nejradši KO
Asi si hlídejte svůj celer a melouny a do debaty o dokladech bych se tady nepouštěl, na co ty ten papír potřebuješ...???
Jsem si jistej, že každej nožíř si tu za svejma výrobkama stojí a nemáš nějakou posranou dvouletou záruku, ale nebojím se říct, že při slušném jednání doživotní !

Možná jsem celou debatu špatně pochopil, ale to si nemyslim.

přesně tak, pochopil si to zcela špatně - nikdo se nebaví o nějaké dvouleté záruce, ale o daňových dokladech, které vlastně daňovými doklady nejsou neb nesplňují patřičné náležitosti - co se týká "nožířů", tak je to totéž = jsi povinen platit daně z přijmu tuším nad 20t korun - proč myslíš , že se tady a nejenom tady prodejní inzeráty mažou ?

takže příště než začneš vykřikovat se trochu zamysli

Posláno:

Štamgast
Happy
Zamyslel jsem se nad tím už dávno.
Zákon mi tady citovat nemusíš, ten znám. Spíš jde podlě mně o takovou lidskou, českou zavistivost ! A nevím proč tobě by to mělo vadit, prodávej taky....
Debata o těhle kravinách mně nebaví...chceš koupit - kup.
Chytráků je tady dost Wink

každopádně si myslím, že jsi trochu mimo mrGreen

Posláno:

Pokročilý
LUCKYLAKY napsal:
Happy
Zamyslel jsem se nad tím už dávno.
Zákon mi tady citovat nemusíš, ten znám. Spíš jde podlě mně o takovou lidskou, českou zavistivost ! A nevím proč tobě by to mělo vadit, prodávej taky....

co ty si myslíš mi je skutečně a srdečně jedno Laugh - reaguji pouze na tvé zcestné bláboly
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
No nevím, inzeráty zde bych do toho nazatahoval. Jestli si za své zdaněné peníze
koupím nůž, za třeba 4500,- a pak jej za rok prodám za 2500,-,nepřipadá mi zrovna
dvakrát správné znovu platit daň.
Posláno:

Pokročilý
Herodes napsal:
No nevím, inzeráty zde bych do toho nazatahoval. Jestli si za své zdaněné peníze
koupím nůž, za třeba 4500,- a pak jej za rok prodám za 2500,-,nepřipadá mi zrovna

100% souhlasím, ale zkus to udělat 50x po sobě na aukru a berňák bude bouchat na dveře a budeš všechno dokládat
Posláno:

Štamgast
YPO® napsal:
Herodes napsal:

100% souhlasím, ale zkus to udělat 50x po sobě na aukru a berňák bude bouchat na dveře a budeš všechno dokládat

Tak jdi na Aukro a nesnaž se tu kalit vodu Cool
Jedinej kdo je tu mimo a kecá kraviny jsi TY ! mrGreen

fox
Posláno:

Začátečník
Připojený: 5/30/2009
To YPO®:
Jdi si to řešit na pavlač se starou Blažkovou. mrGreen
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/28/2011
Nechápu proč se navážíte do YPA. Vznesl dotaz v rámci diskuze a první negativní a útočný příspěvek tady vložil LuckyLaky a začal tím tenhle flame. Pořádně nepochopil jak to YPO myslel ale okamžitě zaůtočil. Ok
Posláno:

Štamgast
Klucí jen si mně pořádně omínusujte Wink je mi to fuk.

Zdejších nožířů si vážím a obdivuju je za jejich práci. Spoustu jich to má jen jako koníček, někteří jako živnost. Řešit jestli dostaneš papír nebo ne, mi přijde směšné, jediný kdo na tom bude ve výsledku hůř je kupující, protože se mu to promítne do ceny.
To jestli taky někdo prodá nůž z druhé ruky a ty ho koupíš nebo ne, je taky každého věc.

Jsem tady každý den, ale hádat se tu jestli někdo dá papír nebo ne je zhovadilost (pro mně)
Když chceš papírek, tak kupuj čínský nože a je to Happy

Já jsem reagoval na tohle : na to se nabízí otázka - kolik daňových dokladů máš(te) od místních nožířů a kutilů ? Já si myslím, že je to tady skupina lidí se stejným zájmem a ne jen banda šťouralů a závistivých lidí, kterých je všude kolem plno.

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/7/2008
myslím že luckylaky plácáš jabka s hruškama Happy
původně se řešilo, že Šulc nedává k prodaným nožům paragon, to je celý. Já s tím zkušenost nemám, tak do toho šťourat nebudu.

a nožíře bych tu neřešil Wink
Posláno:

Štamgast
pítr napsal:
původně se řešilo, že Šulc nedává k prodaným nožům paragon, to je celý. Já s tím zkušenost nemám, tak do toho šťourat nebudu.

Já jsem to pochopil Wink a reagoval jsem na ten text co jsem citoval.
Každopádně bych debatu ukončil Ok
Třeba s tím Šulcem se mi to nestalo, ale tam už je to blbé, to chápu.

ost
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2010
pítr napsal:

Shocked a já myslel,že úplně původně se řešilo clo a práva a povinnosti v EU,ale nějak se to zvrhloNoNoNo
dočkej času,jako host piva ostleatherzavináčgmailtečkacom
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2009
Na stránky a nová videa na noze-nuz se vždycky rád podívám, i když jsem tam zatím nic nekoupil - ať už to bylo kvůli cenám vyšším než u některých kameníků, fyzické nedostupnosti nabízeného zboží a "e-mailové" formě objednávek, která evokuje spíš "obstaravatelskou smlouvu" než řádný "obchod na dálku" (když už se tady poučuje o zákonech). A jestli se pan Šulc opravdu živí stylem "inzerenta z povolání" (jakpak je asi možné při tomto druhu obchodování a přeshraničních prodejích třeba na Slovensko nebýt plátcem DPH?), nechtěl bych být v kůži podnikatele která si u něj koupí třeba několik multitoolů a místo daňového dokladu mu se zbožím za pár tisíc přijde zmiňovaný "certifikát bez ceny". Sorry, ale toto je akceptovatelné u zdejších nožířů kteří mají nože víceméně jako koníčka, ale ne u dlouholetého profesionálního překupníka - i když má nože taky evidentně rád...

Ale zpátky k Whitelistu: Z brněnských obchodů musím osobně pochválit zdejšího inzerenta, kapesni-noze.cz : ta hromada zboží je SKUTEČNĚ skladem a vystavená "k osahání" na prodejně, broušení a servis "pro strýčka příhodu" hned ve vedlejší místnosti, ochotný personál který si rád pokecá i po zavíračce, automatické slevy tuším ve výši 5% ceny předchozího nákupu, standardní daňové doklady i záruky a zatím plná spokojenost.
A koukám že i ty videa už se naučili dělat... Ok
Posláno:

Pokročilý
LUCKYLAKY napsal:
pítr napsal:

Já jsem to pochopil Wink a reagoval jsem na ten text co jsem citoval.
Každopádně bych debatu ukončil Ok
Třeba s tím Šulcem se mi to nestalo, ale tam už je to blbé, to chápu
.

ty jsi opravdu komik Happy - že pan XY ojebává stát ti vadí, ale u "nožíře ti to nevadí, protože si ho vážíš - to je opravdu sranda hodná zápisu do dikobrazu Laugh

příště až budeš citovat můj text, tak ho cituj celý a nevytrhávej ho z kontextu, možná pochopíš že nejsem od finanční policie a je mi jedno co si kdo dělá (tedy pokud rozumíš psanému textu) - pokud to totiž legislativa dovoluje a finanční úředník chrápe (i za tvoje peníze) tak se s tím prostě nedá nic dělat

ještě by jsi mohl více rozvést tu závistivost - co, proč, komu a co by mě mělo vést k tomu, abych tady něco někomu záviděl ?

*a byl bych rád kdyby sis nechal svá invektiva pro své přátelé - dík
Posláno:

Štamgast
YPO® napsal:

Applause
Připomíná mi to debatu o batohu Happy
Každopádně tě neznám, znát bych asi ani nechtěl, hádat se tady taky nechci, nemám důvod svůj názor jsem si řekl.

Názor na Tebe jako člověka jsem si udělal a rozvádět tady nic nepotřebuju.

Takže dál kupuj zavíráčky, já se budu držet toho svého Wink

A věc poslední nikdo tě tady nenapadá Wink

Posláno:

Pokročilý
LUCKYLAKY napsal:
YPO® napsal:

Applause
Připomíná mi to debatu o batohu Happy
Každopádně tě neznám, znát bych asi ani nechtěl, hádat se tady taky nechci, nemám důvod svůj názor jsem si řekl.

Názor na Tebe jako člověka jsem si udělal a rozvádět tady nic nepotřebuju.

Takže dál kupuj zavíráčky, já se budu držet toho svého Wink

A věc poslední nikdo tě tady nenapadá Wink

člověče ty máš ke všemu ještě špatnou pamět Happy

Chytráků je tady dost Wink

jedinej kdo je tu mimo a kecá kraviny jsi TY ! mrGreen

takže končíme - skutečně to nemá smysl - díky za plodnou diskuziApplause

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum