ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
BLACKLIST - internetových obchodů Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/31/2005
Všetky internetové obcody s ktorými máte negatívne skúsenosti! P.S.-neštrite ich!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
vjedator napsal:
Všetky internetové obcody s ktorými máte negatívne skúsenosti! P.S.-neštrite ich!
zeby si natrafil na nejakeho parchanta ? ked tam mas tolko vykricnikov ?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/31/2005
crossan1x napsal:
vjedator napsal:
zeby si natrafil na nejakeho parchanta ? ked tam mas tolko vykricnikov ?
Ja chvalabohu ešte nie, ja radšej cez overené firmy. Ale dal som toľko výkričníkov, aby to nikto neprehliadol. Ale dnes už tu bol nejaký sklamaný kolega, ktorého slušne obtiahli. A jeho príspevok nevyzeral ani trochu veselo.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/31/2005
No na jednoho Parchanta jsem natrefil www.amobhitman.com jsem o cca 300 USD lehčí. Viz tady
www.knife.cz/diskuze/philboard_read.asp?id=613
V každým případě varuju všechny před tímto "shopem" i když to z nich nakonec vyrazim tak to za ty nervy nestojí a lepší je jít o dům dál.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2005
L.I.S.A.K. napsal:
No na jednoho Parchanta jsem natrefil www.amobhitman.com jsem o cca 300 USD lehčí. Viz tady
www.knife.cz/diskuze/philboard_read.asp?id=613
V každým případě varuju všechny před tímto "shopem" i když to z nich nakonec vyrazim tak to za ty nervy nestojí a lepší je jít o dům dál.
no a dostal jsi tu katanu nebo neeéé??? jestli ne, tak jsou to zmrdi!
já jsem nedávno platil do USA něco /knihu/ přes Western Union a super. Prach tym byly do 20 minut!!! a néé 14 dní jako u banky. Dá se to ošetřit i kontrolní otázkou a odpovědí, kterou když nezná příjemce nic nedostane...super zkušenost a bylo to i levnější než přes banku.
Jestli si někdo něco z USA a spol. objednáte ,nechte si to poslat LETADLEM!!! páč mi po 2 měsících vstávaly vlasy hrůzou, když mi lodí přišla zásilka dojebaná a potlučená Sad Sad !!!!!!! příště budu chytřejší a připlatím, ikdyž 120USD za loď - poštovný bylo i tak dost hustý...jo a byla to USPS.
chcete snad žít věčně ?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/6/2005
S inet obchody zadnou negativni zkusenost nemam, ale s Ceskou postou jo. Jednou jsem platil prevodem (uz takovou chybu neudelam) a balicek jsem pak nasel lezet pod schankama mezi reklamnim odpadem - jenom nahodou se nekomu nehodil. Ted jsem v patek cekal dobirku - v patek neprislo nic a v pondeli oznameni o ulozeni dobirky + druha upominka Happy Navic v patek byl cely den nekdo doma.
neca eos omnes, deus suos agnoscet
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
wolf napsal:
S inet obchody zadnou negativni zkusenost nemam, ale s Ceskou postou jo. Jednou jsem platil prevodem (uz takovou chybu neudelam) a balicek jsem pak nasel lezet pod schankama mezi reklamnim odpadem - jenom nahodou se nekomu nehodil. Ted jsem v patek cekal dobirku - v patek neprislo nic a v pondeli oznameni o ulozeni dobirky + druha upominka Happy Navic v patek byl cely den nekdo doma.
tak to slovenska posta je na tom asi rovnako Happy
ja som sa bol vcera naobedovat domov a ked som odchadzal tak som stretol postarku sa jej pytam ze ci mame nejaku postu a ona len ze euroteleviziu ale inak nic doporucene potom po chvili zistila ze mam na poste ulozeny balik a ehm dala mi do ruky 2 doporucenky jednu na balik jednu na nejaky list tak som siel na postu vybrat obe zasielky lebo podla jej slov mali byt obe na poste ale na poste mali len balik tak sa pytam ze kde je list a oni mi vravia ze ho ma pri sebe postarka asi teda lebo oni ho nevedia najst na poste tak som siel na postu este poobede a list sa zrazu nasiel

som si minule robil srandu ze na tu nasu postu vyberali personal nie podla toho co vie ale podla toho co nevie Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/18/2001
wolf napsal:
....Jednou jsem platil prevodem (uz takovou chybu neudelam) a balicek jsem pak nasel lezet pod schrankama mezi reklamnim odpadem ....
tak jenom malou perlicku, vim ze tam je to jiny, ale v dobe pobytu v USA jsem mel to stejne s UPS, (jednou notebook a jednou krabicu se 3 nozema)lezelo me to pred dverma do apacka, uplne otevreny areal, treba Ceska posta nabira americky moresy LaughLaughLaugh
petr
Posláno:

Pozorovatel
Tak obden pruzení po mailu zafungovalo a v pátek už konečně po čtyřech měsících přišla.
Posláno:

Pozorovatel
ještě jedna fotka - v euforii narychlo focená
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
Super! Moc blahopřeju, že jsi se k ní tedy nakonec přeci jen dostal...

btw: ten oplet máš na ní koženej anebo se mi to jen zdá? Jó a taky by mě ještě zajímalo - máš na jakibě taky vidět jakési jemné tahy štětcem (zřejmě jak se tam při kalení nanášela nějakým štětcem slabší vrstva jílu či se jím z ní odstraňovala ve tvaru hamon ta silná vrstva) anebo ji máš pěkně čistou (na fotku se to prakticky nedá normálním foťákem dostat, jinak bych ti to cvakl - ale tahle to pokaždý vypadá, že je čistá, byť ve skutečnosti není)?
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/2/2005
Jj. Česká pošta je instituce za všechny prachy. U nás v LTM to probíhá asi tak, že zhruba po týdnu mi dojde do schránky rovnou "třetí" upomínka. To je děsný. Jediná vyjímka (za kterou jsem moc rád) byla, když mi posílal nůž p. Pokorný. Protože jsem se už strašně těšil až ho budu mít v ruce, všechno jsem to poště rázem odpustil.
wolf napsal:
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/7/2005
Já mám zvláštní zkušenost s obchodem "armnoze.1000her.cz/". Objednal jsem si tam před cca 2 měsíci nůž a od té doby se nic neděje, nikdo mi nepotvrdil objednávku, mejl nefunguje, takže jsem si nůž koupil jinde a teď bude legrace, až mi najednou přijde Wink. S poštou jsem to po obdobných zkušenostech vyřešil tak, že si nechávám všechno posílat do práce. Chodí k nám pořád ta samá pošťačka a když jsem v terénu, tak pověřím účetní, aby mi to vzala. zatím to tak celkem funguje a nemusím si kvůli balíku brát půl dne dovolený, protože pošta u nás zavírá ve tři hodiny.Razz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/13/2003
koblih napsal:
Já mám zvláštní zkušenost s obchodem "armnoze.1000her.cz/". Objednal jsem si tam před cca 2 měsíci nůž a od té doby se nic neděje, nikdo mi nepotvrdil objednávku, mejl nefunguje, takže jsem si nůž koupil jinde a teď bude legrace, až mi najednou přijde Wink. S poštou jsem to po obdobných zkušenostech vyřešil tak, že si nechávám všechno posílat do práce. Chodí k nám pořád ta samá pošťačka a když jsem v terénu, tak pověřím účetní, aby mi to vzala. zatím to tak celkem funguje a nemusím si kvůli balíku brát půl dne dovolený, protože pošta u nás zavírá ve tři hodiny.Razz
Nechtěl jsem to sem hned psát, abych je neočernil, ale s tímto shopem mám zkušenost, že mi po měsíci poslali jiný nůž - obratem si ho vzali zpět, takže škoda žádná, ale na ten svůj už čekám přes rok.
Ad pošta - dělám to přesně jako Ty.
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Pozorovatel
gespa napsal:
Super! Moc blahopřeju, že jsi se k ní tedy nakonec přeci jen dostal...

btw: ten oplet máš na ní koženej anebo se mi to jen zdá? Jó a taky by mě ještě zajímalo - máš na jakibě taky vidět jakési jemné tahy štětcem (zřejmě jak se tam při kalení nanášela nějakým štětcem slabší vrstva jílu či se jím z ní odstraňovala ve tvaru hamon ta silná vrstva) anebo ji máš pěkně čistou (na fotku se to prakticky nedá normálním foťákem dostat, jinak bych ti to cvakl - ale tahle to pokaždý vypadá, že je čistá, byť ve skutečnosti není)?

Rukojeť je opletená kůží a můžu říct že dost kvalitně , těsně a dobře padne do ruky. Hamon je lehce přeleptaný asi kvůli snažšímu leštění. Ta linka nad je vydět jen při určitém úhlu tak si myslím že to bude spíš naleptaná nezekalená část ostří. Tahle PracticalPlus je druhá nejlevnější katana od Hanwei tak nemůžu čekat profi leštěné ostří ale na tom by se dalo zapracovat. Jinak seká super a o tom to je.HappyHappyHappy A za necelejch sedm tisíc s daní si myslím že je aspoň trochu pohlednější než třikrát dražší ColdSteel ( bez kalení Hamon )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
L.I.S.A.K. napsal:
Rukojeť je opletená kůží a můžu říct že dost kvalitně , těsně a dobře padne do ruky. Hamon je lehce přeleptaný asi kvůli snažšímu leštění. Ta linka nad je vydět jen při určitém úhlu tak si myslím že to bude spíš naleptaná nezekalená část ostří. Tahle PracticalPlus je druhá nejlevnější katana od Hanwei tak nemůžu čekat profi leštěné ostří ale na tom by se dalo zapracovat. Jinak seká super a o tom to je.HappyHappyHappy A za necelejch sedm tisíc s daní si myslím že je aspoň trochu pohlednější než třikrát dražší ColdSteel ( bez kalení Hamon )
Myslíš, že ten meč není doopravdy rozdílně zakalenej? V popisu všude uvádějí "forged and differentially tempered blade" eventuelně "a high quality differentially clay tempered blade", ne že bych vždycky všemu věřil, ale zase až tak moc kecat asi nebudou...

Nebo to myslíš tak, že to sice je rozdílně zakalený, ale po vyleštění tam ta hamon není vidět a tak je tam jen dodatečně "na oko" vyleptaná? Hm, to je docela dobře možný Sad no ale co by člověk chtěl za ty prachy Wink hlavně že dobře seká a je pěkná. Happy

Nicméně pak to s tím leptem u mě podělali, protože vyleptat by to tam šlo normálně čistě, já tam ale vidím normálně hrubé tahy štětcem (tak jsem si říkal, že to je od nanášení či sundávání té jílové pasty (či obdobného sajrajtu)) před kalením...

btw: ta tvoje jde myslím i rozdělat (moje ne, ta je natvrdo - ale neva, stejně ji mám spíš na cvičení, na samotný rozdělávání mám už jednu starší a dost slušně udělanou maketu)

Jinak jak říkáš - od Cold Steelu jsou hezký, ale drahý jak čert a to ještě navíc zakalený komplexně...
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Pozorovatel
gespa napsal:
L.I.S.A.K. napsal:
Myslíš, že ten meč není doopravdy rozdílně zakalenej? V popisu všude uvádějí "forged and differentially tempered blade" eventuelně "a high quality differentially clay tempered blade", ne že bych vždycky všemu věřil, ale zase až tak moc kecat asi nebudou...

Nebo to myslíš tak, že to sice je rozdílně zakalený, ale po vyleštění tam ta hamon není vidět a tak je tam jen dodatečně "na oko" vyleptaná? Hm, to je docela dobře možný Sad no ale co by člověk chtěl za ty prachy Wink hlavně že dobře seká a je pěkná. Happy

Nicméně pak to s tím leptem u mě podělali, protože vyleptat by to tam šlo normálně čistě, já tam ale vidím normálně hrubé tahy štětcem (tak jsem si říkal, že to je od nanášení či sundávání té jílové pasty (či obdobného sajrajtu)) před kalením...

btw: ta tvoje jde myslím i rozdělat (moje ne, ta je natvrdo - ale neva, stejně ji mám spíš na cvičení, na samotný rozdělávání mám už jednu starší a dost slušně udělanou maketu)

Jinak jak říkáš - od Cold Steelu jsou hezký, ale drahý jak čert a to ještě navíc zakalený komplexně...
No určitě to ostří zakalený diferenčně je ale není leštěný nebo spíš je jen strojně přeleštěný při masovosti výroby Hanwei se ani nedivím. Ten hamon je přeleptaný asi proto aby byl dobře vidět
a aby se s tím nemusely zdlouhavě leštit. Každopádně je tady prostor pro lešťičské pokusy jen sehnat originál kameny. Jo a rozebranou sem jí měl asi před hodinou při čištění po mých sekačských orgiíchWink.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/24/2003
Ceska posta je takova zvlastni instituce pro kazdou blbost musim na pobocku ale dvd prehravac a balicek z high life mi postak dones az domu sice se pritom usmival jako kdyz mi nese nafukovaci panu.Na baliku bylo na stitku zaskrtnuto k osobnimu prevzeti tak mam zato ze snad proto se obtezoval.Jinak v nem byla 710 benchmade (uz 14 dni si sni porad hraju)www.highlife.cz/ muzu doporucit zadnej problem.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/26/2005
LISAKU a jses si jistej, ze to ostri u CS katany neni diferentne kaleny? ja jsem v techto vodach vcelku amater a tak se zatim vic ptam a ctu nez poucuju ostatni, ale kdyz tu byla diskuze ohledne vystavy japonskeho mece v muzeu policie CR, tak jsem na strankach nihonto.manga.cz/aktuality.htm - stranky společnosti pro studium japonského meče - četl o rozdilne tvrdosti - i kdyz uznavam, ze z toho moudry presne nejsem - tvrdost cepele 55-62 jak se tam uvadi nevim jak je myslena. Vite nekdo jak to je presne? p.

"Čepele mají dobře broušené tvary, jsou vyrobeny z uhlíkové oceli 1050 (obdoba české pružinové oceli třídy 14 260) a jsou velmi ostré. Zakalená část čepele dosahuje hodnoty tvrdosti 55 - 62 HRc, zatímco řap je popuštěn na hodnotu cca 30 HRc. Zkouška řezivosti provedená se vzorkem katany a O-tantó podle metodiky A1 Asociace nožířů Bohemia Cultellatores prokázala, že kvalita ostří je srovnatelná s tuzemskými, ručně vyráběnými noži. Všechny čepele jsou odlehčeny oboustranným žlábkem a prstenec habaki je vyroben z mosazi tradičním japonským způsobem."

Posláno:

Pozorovatel
gandalf napsal:
LISAKU a jses si jistej, ze to ostri u CS katany neni diferentne kaleny? ja jsem v techto vodach vcelku amater a tak se zatim vic ptam a ctu nez poucuju ostatni, ale kdyz tu byla diskuze ohledne vystavy japonskeho mece v muzeu policie CR, tak jsem na strankach nihonto.manga.cz/aktuality.htm - stranky společnosti pro studium japonského meče - četl o rozdilne tvrdosti - i kdyz uznavam, ze z toho moudry presne nejsem - tvrdost cepele 55-62 jak se tam uvadi nevim jak je myslena. Vite nekdo jak to je presne? p.

"Čepele mají dobře broušené tvary, jsou vyrobeny z uhlíkové oceli 1050 (obdoba české pružinové oceli třídy 14 260) a jsou velmi ostré. Zakalená část čepele dosahuje hodnoty tvrdosti 55 - 62 HRc, zatímco řap je popuštěn na hodnotu cca 30 HRc. Zkouška řezivosti provedená se vzorkem katany a O-tantó podle metodiky A1 Asociace nožířů Bohemia Cultellatores prokázala, že kvalita ostří je srovnatelná s tuzemskými, ručně vyráběnými noži. Všechny čepele jsou odlehčeny oboustranným žlábkem a prstenec habaki je vyroben z mosazi tradičním japonským způsobem."

Zcela tutově vím že Coldsteel katany nemají hamon linii kalení. Koukal sem na jejich stránky a ani tam není nic o diferenčním kalení. viz dále v článku na nihonto.manga.cz
(V nabídce ColdSteelu jsou dvě varianty. Levnější meče "WARRIOR" mají neleštěné čepele, v dražším provedení jsou čepele ručně doleštěné (s výjimkou plochy hira-dži, kde je kartáčováním vytvořen falešný hamon). Je to škoda protože jsou to jinak pěkný meče ale s příplatkem za ColdSteel®

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum