ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
BLACKLIST - internetových obchodů Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/11/2017
Tak som s týmto obchodom ani nezačal a ani nebudem. Niečo také si v dnešnej dobe naozaj dovoliť nemôžu Angry Beating.
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
No se mi nečte dobře, protože jsem si "prémiové nože" docela oblíbil a pan Trubka mi při osobním setkání připadl fakt v pohodě.

Chci se ho zastat,.... Možná na něj dopadl stres z toho všeho co se děje okolo Covidu. Problémy v práci, podnikání, těžko říct. Z jistého hlediska trochu chápu malé eshopy když lidí se svou vycuranou povahou vrací zboží někdy jen z rozmaru (netvrdím že je to tento případ, Tylera osobně neznám). Škoda.

Je ale v pořádku že to tu zaznělo, od toho tu to vlákno je.
PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Růža napsal:
Teď jsem koukal na,, Prémiové nože ''
a jednoho Odina tam má /poslední kus /.
Počítám že to bude ten tvůj vracenýmrGreen

to bude tento:

https://www.premiove-noze.cz/zaviraci/kizer-odin-ki5523/ki5523-s2q/

a popis:

II. jakost bez možnosti odstoupení od smlouvy a uznání reklamace na zde uvedený kosmetický handicap. Tento konkrétní kus vykazuje občasné vzpříčení (blokaci) pojistky framelocku v otevřené poloze čepele. Už jsme se setkali s názorem, že někteří uživatelé zavíracích nožů naopak tuto vlastnost hodnotí kladně nebo jí dokonce vyhledávají záměrně, protože nůž má v otevřené poloze mimořádně až extrémně tuhé zajištění čepele. Ostatní parametry nože co se týká materiálů a zpracování kusu jsou 100%.

Shocked

jen tak mimochodem, II. jakost už se nedá vrátit v rámci 14 denní lhůty?
Posláno:

Štamgast
A pritom je to tak úžasný nôž, no veľká škoda... Ale je naozaj fajn, že to Tyler riešil a aj poriešil tak, že predajca uviedol konkrétnu vadu a nie len, že sa nôž nedá vrátiť. Bez tejto poznámky a za takú cenu by som určite nebol jediný, kto by sa po ňom vrhol všetkými desiatimi...
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Trubku znám od začátku prodeje Kizeru a pokud mohu soudit ze svých i jiných zkušeností, vstřícnost trvala jen do doby, dokud to vypadalo na koupi, nebo dokud nevznikl zádrhel, potom už to byl jen mrtvý brouk, neochota a arogance.

Spotřebitelským právem jsem se zabýval cca 15 let a pokud mohu soudit se znalostí detailů této kauzy, je tohle jedno z typických obstrukčních jednání používaných prodejci s typovým označením šmejdi Prodejce obvykle kombinuje snůšku právních nesmyslů, které ale na první pohled vypadají rozumně, s ještě snesitelnou ztrátu a nátlakovým a arogantním jednáním a spoléhá na to, že většina spotřebitelů to raději nechá být a nepůjde do sporu.

Trubka to dělá o něco kultivovaněji než ti, co se zaměřují na staré lidi, nicméně míra nadutosti a arogance, kterou nakonec projevil vůči Vláďovi, je plně srovnatelná.

Mail kamaráda soudce, který Vláďa postnul, je perfektní právní shrnutí a zároveň návod, na co se zaměřit, přičemž třeba už jen nejasné a nejednoznačné formulace, rozhození věcné informace do různých míst textu a používání různých typů a velikostí fontů může samo o sobě ukazovat na rizikový prostor.

Takže tak. Happy

Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
ty kizery na premiovych nozich je zbytecne kupovat, ten co tam mají za 5000kč je na aliexpressu primo od vyrobce za 3000....sileny marze

jinak jednou jsem kupoval PS3 hru na eshopu https://www.playcentrum.cz/
když jsem hru odmítl od PPL s tím, že to "vracím" mi za dva dny volal někdo z eshopu a byl hrubý a říkal mi, že si u nich už nikdy nic nekoupím.... člověk prostě dokáže snadno selhat
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
germanicus1 napsal:
Růža napsal:
Teď jsem koukal na,, Prémiové nože ''
a jednoho Odina tam má /poslední kus /.
Počítám že to bude ten tvůj vracenýmrGreen

to bude tento:

https://www.premiove-noze.cz/zaviraci/kizer-odin-ki5523/ki5523-s2q/

a popis:

II. jakost bez možnosti odstoupení od smlouvy a uznání reklamace na zde uvedený kosmetický handicap. Tento konkrétní kus vykazuje občasné vzpříčení (blokaci) pojistky framelocku v otevřené poloze čepele. Už jsme se setkali s názorem, že někteří uživatelé zavíracích nožů naopak tuto vlastnost hodnotí kladně nebo jí dokonce vyhledávají záměrně, protože nůž má v otevřené poloze mimořádně až extrémně tuhé zajištění čepele. Ostatní parametry nože co se týká materiálů a zpracování kusu jsou 100%.

Shocked

jen tak mimochodem, II. jakost už se nedá vrátit v rámci 14 denní lhůty?

Pozor, není! Tenhle kus je dávno pryč, dotazoval jsem se před časem na něj, pan Trubka uvádí vždy počet kusů skladem. U tohoto kusu bylo správně upozorněno, že má problém v pojistce (proto označení II.jakost na webu), a že pro tento specificky popisovaný problém nelze nůž vrátit - což odpovídá NOZ, jak psal můj kamarád-soudce.

To ale nebyl případ mého nože... A pokud aktuálně nabízený Odin na webu PN je stejný kus, jako jsem vrátil, bylo by to už nehorázný. Ale doufám, že to by si pan Trubka snad nedovolil (i když časová souslednost... ne, nebudu spekulovat).

Co pamatuju, pan Trubka nabízel celkem dva kusy Odina označené jako II.jakost.

První je v odkazu, ten druhý koupil jeden z místních, viz příspěvek v příloze z recenze obchodu na Heuréce. Ukázalo se, že ten konkrétní kus neměl jen kosmetickou vadu, ale framelock byl úplně blbě udělaný (kudla šla zavřít rukama jako slipjpint) a ani zdánlivá oprava, jak ji Lukáš na Heuréce tehdy popisoval, problém nakonec nevyřešila. Vyjádření pana Trubky na Heuréce je ovšem potřeba označit jako korektní, odpovídá tomu, že nůž byl ve slevě kvůli konkrétní vadě (vyosení čepele), a že při vrácení tohoto nože z důvodu nefunkčnosti framelocku by peníze ve 14denní lhůtě vrátil... Což zní hezky, jak to funguje ve skutečnosti, jsem si ale zažil.

Celkem se tedy na Prémiových nožích objevily tři kusy Odina s méně a se zcela zásadním problémem v pojistce. Opět nebudu spekulovat, jestli o tom pan Trubka věděl a jen mlžil nebo ne. Jen konstatuju, že tři kusy na jeden e-shop mi přijde dost a pokud je kvalita Odina podobná obecně, tak už v ten nůž nemám důvěru.

Tyler vložil tyto přílohy:
Screenshot_2021_01_05_09_49_00_386_com.android.chrome.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Dobrý výkon, Vláďové !!!!! Smekám.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
coll napsal:
No se mi nečte dobře, protože jsem si "prémiové nože" docela oblíbil a pan Trubka mi při osobním setkání připadl fakt v pohodě.

Chci se ho zastat,.... Možná na něj dopadl stres z toho všeho co se děje okolo Covidu. Problémy v práci, podnikání, těžko říct. Z jistého hlediska trochu chápu malé eshopy když lidí se svou vycuranou povahou vrací zboží někdy jen z rozmaru (netvrdím že je to tento případ, Tylera osobně neznám). Škoda.

Je ale v pořádku že to tu zaznělo, od toho tu to vlákno je.

V předchozích letech jsem u pana Trubky koupil několik nožů a nebyl zásadní problém. Chápu, že doba je zlá, v práci to vidím a slyším denně... Ale o to víc bych čekal, že někdo, kdo provozuje eshop se specifickým typem zboží cíleným na specifickou komunitu, si bude umět udržet pověst. A nebude se snažit nezákonně obohatit, nebude obstruovat, vyhrožovat, zdržovat, uraženě odpovídat.

A že se nechytil za nos a na svém e-shopu stále uvádí podvodné informace.

Mohl bych sem postnout jeho poslední email, ale nechci ho veřejně ztrapňovat, ačkoliv by obrázek jeho jednání krásně doplnil. Vláďa Chloupek ho četl, a i proto si může dovolit napsat to, co napsal.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Je otázka jak dalece prodejci kontrolují zboží které prodávají x respektive přeprodávají dál.

V PN jsem kupoval tři nože.

První nůž byl evidentně rozbalený, protože jsem chtěl konkrétní číslo.

Druhý a třetí nůž byl originál zabalený. (nerozbalený a nezkontrolovaný)

Osobně si myslím (ničím nepodložená domněnka) že ty diskontní a druho jakostní prodeje jsou vrácené zboží a pokus o další prodej. Je to jednodušší metoda než se "tahat" s dodavatelem a zvyšovat si náklady.

Každopádně výše popsané je nehezké čtení, které zanechává pachuť a nechuť ty stránky ještě někdy vůbec otevírat.

Podobnou nechuť už mám i z mujnuz kde jsem již utratil několik desítek tisíc.

Před vánoci jsem si tam koupil propisku za cca 2500,- která přišla vyteklá a bez pérka.

Řešení bylo celkem snadné. Pérko jsem nahradil jiným a vyteklou náplň vyměnil za jinou.

Nicméně jsem si neodpustil jim napsat, že kontrola zboží před odesláním by byla vhodná.

Odpověď nepřišla žádná. Urazilo mě to víc, než kdyby mi napsali polib si prdel.

Takže u mě se nákupy v tuzemsku už také dost zužují Happy

Posláno:

Štamgast
Nechám tu svoju skúsenosť s Muj.Nuz.cz. Na maily mi neodpisovali, musel som volať. Dnes mi vari po prvýkrát odpísali. Potreboval som vedieť, ako si uplatniť zľavový kupón. Ale to predbieham. Pred Vianocami som si u nich objednal jedného SOGa do zbierky: http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=896&p=21 . Nevadí, že prišiel bez krabičky a papierovačiek, veď aj tak som ho neplánoval pustiť. Čo mi však vadí, je že čepeľ mala fliačky od vlhkosti a aj nejaký škrabanec sa našiel. Oveľa dôležitejšie však bolo, že liner nezapadal do prvej tretiny ani do polovice, ale rovno na druhú stranu. Nechcel som to riešiť a reku nechám tak... Teraz som si plánoval objednať jeden prekrásny kúsok, poznáte to láska na prvý pohľad a tak sa ešte pýtam na spomínaný zľavový kupón v neposlednom rade aj preto, že si účtujú (pre nich) parádne poštovné a pritom je jedno aká je cena noža. Odpoveď bola, že na zľavový kupón nemám nárok, keďže si ma ako zákazníka vedú s nejakým čiernym bodom, vraj za nejakú negatívnu recenziu na heuréke, ktorú som určite nenapísal len tak z plezíru a škodoradosti. Tak som si zo zoznamu nožov, ktoré plánujem kúpiť, vymazal tie z ich obchodu a ideme ďalej. Ozaj nevie niekto ako si vymazať ich užívateľský účet?
Posláno:

Štamgast
Štefane, nechci se do toho hrabat, ale tohle mě hodně zaujalo - z mujnuz Ti napsali, že nemůžeš uplatnit slevový kupón, na který bys jinak měl nárok, protože máš u nich zářez kvůli nějaké recenzi na heuréce, takže o Tobě vedou nějaké svoje skryté záznamy? Tvl Shocked

Na Tvou žádost by Ti měli sdělit, jaké přesně osobní údaje a jak o Tobě zpracovávají, a když o to požádáš, měli by je zlikvidovat a sdělit Ti to - samozřejmě kromě osobních údajů, které jsou nezbytné pro realizaci obchodní činnosti (údaje na objednávce / faktuře) po dobu nezbytně nutnou. Když si totiž jen vymažeš svůj zákaznický účet, nemusí to s tímhle jejich přístupem nutně znamenat, že vymažou i svoje záznamy - nemusí to tak být ani po žádosti o výmaz, ale to už by pro ně byl hodně velký risk.

Posláno:

Štamgast
Chloupek napsal:
Štefane, nechci se do toho hrabat, ale tohle mě hodně zaujalo - z mujnuz Ti napsali, že nemůžeš uplatnit slevový kupón, na který bys jinak měl nárok, protože máš u nich zářez kvůli nějaké recenzi na heuréce, takže o Tobě vedou nějaké svoje skryté záznamy? Tvl Shocked

Na Tvou žádost by Ti měli sdělit, jaké přesně osobní údaje a jak o Tobě zpracovávají, a když o to požádáš, měli by je zlikvidovat a sdělit Ti to - samozřejmě kromě osobních údajů, které jsou nezbytné pro realizaci obchodní činnosti (údaje na objednávce / faktuře) po dobu nezbytně nutnou. Když si totiž jen vymažeš svůj zákaznický účet, nemusí to s tímhle jejich přístupem nutně znamenat, že vymažou i svoje záznamy - nemusí to tak být ani po žádosti o výmaz, ale to už by pro ně byl hodně velký risk.

Vieš Vlado, i keď to znie neuveriteľne, je to tak ako píšem. Mám čierny puntík, tak sa žiadna zľava nekoná. Pravda som skôr ich príležitostný zákazník, ale aj tak. Do svojho posledného mailu som im aj napísal, nech mi za taký prístup rovno vymažú užívateľský účet, už len preto, lebo im neverím. Sám robím v odvetví, kde má zákazník vždy pravdu a zlomená dôvera sa len ťažko napravuje. Ale ako to píše janm nadomnou, oni ten tovar asi ani nekontrolujú a to tam nechal páru desiatok litrov. Tak vlastne čo čakám ja?
Posláno:

Štamgast
Já vůbec nezpochybňuji, co píšeš Happy . Takhle to mohou brát tak, že jsi "jen" nasranej a časem vychladneš a nemusí si to spojit s GDPR a osobními údaji, když už nemluvím o diskriminaci spotřebitele v gesci ČOI.

Napiš jim s odvoláním na jejich mail, že žádáš o sdělení, jaké osobní údaje o Tobě (pro zjednodušení vše, co Tě může ztotožnit nebo co je s Tvou osobou zřetelně spojené) a jakým způsobem zpracovávají, a že dále žádáš o jejich výmaz a jejich výslovné potvrzení, že tak učinili, s tím, že jinak se obrátíš se stížností na ÚOOÚ.

Jestli nehulej nejakej sajrajt, tak by to mohlo stačit Happy

Posláno:

Štamgast
Chloupek napsal:
Já vůbec nezpochybňuji, co píšeš Happy . Takhle to mohou brát tak, že jsi "jen" nasranej a časem vychladneš a nemusí si to spojit s GDPR a osobními údaji, když už nemluvím o diskriminaci spotřebitele v gesci ČOI.

Napiš jim s odvoláním na jejich mail, že žádáš o sdělení, jaké osobní údaje o Tobě (pro zjednodušení vše, co Tě může ztotožnit nebo co je s Tvou osobou zřetelně spojené) a jakým způsobem zpracovávají, a že dále žádáš o jejich výmaz a jejich výslovné potvrzení, že tak učinili, s tím, že jinak se obrátíš se stížností na ÚOOÚ.

Jestli nehulej nejakej sajrajt, tak by to mohlo stačit Happy

Ok, vďaka ti za cennú radu Applause Ok. Idem na to. Veď, keby mali nejaké pindy, napíšem. Ja len zastávam názor, že zákazníka si treba predbiehať a nie takto. Naozaj nás nie je až toľko...
Posláno:

Štamgast
Pokud tam má zákazník registraci (je registrován), tak je tam na to samostatné oddělení.

Jestli to funguje v praxi nevím.

janm vložil tyto přílohy:
gdpr.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
janm napsal:
Pokud tam má zákazník registraci (je registrován), tak je tam na to samostatné oddělení.

Jestli to funguje v praxi nevím.

Ok, vďaka, mohol si mi to poslať do mailu, ale možno to využije aj niekto ďalší. Tak som tú žiadosť na vymazanie osobných údajov odoslal a čakám, kým to o mesiac vybavia. Načo sa ponáhľať, však? Zároveň som počúvol aj Vlada a v schránke majú mail, nech mi teda zrušia užívateľský účet. Som zvedavý ako to dopadne. S ostatnými sa snažím vychádzať, samozrejme ak je to možné, vždy zadobre, no keď ani neodpisujú...
Posláno:

Štamgast
Tím lépe, takže úplná džungle to není Happy . Jde o to, že vždy a minimálně po dobu záruční doby zůstávají údaje o zákazníkovi uvedené na prodejním dokladu nebo jinak nezbytné pro uzavření smlouvy nebo poskytnutí služby, a takové vlastní záznamy spojené se zákazníkem, jak uvádí Štefan, často zůstávají a jsou dále spojovány se zákazníkem. na výslovnou výzvu musí sdělit, jaké osobní údaje zpracovávají (t.j. mají ve své moci, evidují a zpracovávají) a ty, kde je to možné, pak na žádost smazat, i když s technickým použitím okénka.

Ještě že už se právničinou neživím Laugh
Posláno:

Štamgast
Chloupek napsal:
Tím lépe, takže úplná džungle to není Happy . Jde o to, že vždy a minimálně po dobu záruční doby zůstávají údaje o zákazníkovi uvedené na prodejním dokladu nebo jinak nezbytné pro uzavření smlouvy nebo poskytnutí služby, a takové vlastní záznamy spojené se zákazníkem, jak uvádí Štefan, často zůstávají a jsou dále spojovány se zákazníkem. na výslovnou výzvu musí sdělit, jaké osobní údaje zpracovávají (t.j. mají ve své moci, evidují a zpracovávají) a ty, kde je to možné, pak na žádost smazat, i když s technickým použitím okénka.

Ještě že už se právničinou neživím Laugh

Ešte, že ťa mám Ok. Keby si niekedy potreboval niečo preložiť v kombinácii AJ - NJ - SJ, možno aj do češtiny by som niečo zbúchal Grin, neváhaj sa na mňa obrátiť.
Posláno:

Štamgast
Tak ono to tam jde i nastavit jak kdo chce.

janm vložil tyto přílohy:
Snímek_obrazovky_2021_01_05_121726.png.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum