ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stabilizace Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/12/2009
Ako píše Marcel... všetko maximálne predimenzovať, do komory je dobré vidieť ale nie za každú cenu. Takže na kukátkach nešetriť, žiadne lepenie doma ale pekne profi.
kontakt: mototechna zavináč mototechna.net
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/26/2015
nazdar pani

tak skusal som aj janieco , napisem vam oco ide...
mal som moznost nieco skusit v jednej dielni , kde sa impregnuje :)
imregnuje sa tymto http://www.maldaner.de/en/corporate-divisions/impregnating-resin/
v sktratke je to niejake PMMA ale este ako bomus je fluorescentny :) takze pod UV lampou svici.
vzorku som fukol do komory kde vyveva sravila tlak 3mbar , narmal ked je dekel otvoreny ukazuje 970 mbar alebo tak nejak :) potom sa tam pusti tento bordel :) cez kuker vidiet srasne penenie :) , cely proces trva asi 2x 10 min potom som vzorku fukol do pece na 10 minut,na 90°C vysledok vid foto.
Hranol 37x27x 120 prerileny po vytvdnuti. v strede.
druha foto je nejaka ovocna drevina nabrala nejake gramy. konkretne 7 g ceto vela alebo malo neviem posudit :D ale asi dost

Bronson vložil tyto přílohy:
fourencent.jpg.jpg
2016_0401_143812_001.JPG

hardcore never dies ! bd_knives@instagram
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/7/2007
na ovocnák je to hodne málo, mě berou průmerne 80-120 gramů a mekčí dřeviny až 150 a výše, rozsáhlé hniloby ani nemluve, to je drahej špás Happy
Osobne nevidím lepší vlastnost v tom že neco svítí pouze pod uv světlem....a na diskotéky už nechodím Happy Happy

Pokud to vzalo 7 gramů tak to je na vetší čajovou lžičku což je prd na takový kus dřeva.

"Co neuděláš dnes, odlož na pozítří a máš 2 dny volno"
Posláno:

Štamgast
Pokus s dawexom G1000, hniloba buku, 60/180, takže je to síce nacucané, ale čakal som že toho vezme viac.

mototechna vložil tyto přílohy:
20160427_091417.jpg.jpg
20160427_091402.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Toto je 288 od Havla, to isté drevo, 55/200, tvrdidlo 512

mototechna vložil tyto přílohy:
20160423_124913.jpg.jpg
20160423_124945.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
ukmacabedy napsal:

Pokud to vzalo 7 gramů tak to je na vetší čajovou lžičku což je prd na takový kus dřeva.

to su dve rozne vzorky, .. prepac som to domiesal Ta vzorka co je pod UV je ten 37x27x 120, ten so neodvazil pre pokusom :( ALE tych 7 gramov je 40x8x100 , tiez malo ?
diky za odvoved,

to ze to svieti, ma iba vyhodu v tom ze si to viem pozriet ci napustilo :) na tej prvej fotke co je pod UV mi svieti cely rez :) a to ani neviem co je za drevo ale je cool :)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/23/2013
Bronson napsal:
ukmacabedy napsal:

to su dve rozne vzorky, .. prepac som to domiesal Ta vzorka co je pod UV je ten 37x27x 120, ten so neodvazil pre pokusom :( ALE tych 7 gramov je 40x8x100 , tiez malo ?
diky za odvoved,

to ze to svieti, ma iba vyhodu v tom ze si to viem pozriet ci napustilo :) na tej prvej fotke co je pod UV mi svieti cely rez :) a to ani neviem co je za drevo ale je cool :)

I tak je to velice málo, objem je asi 1/3 standardníto špalíku, takže by to mělo nását 30 gramů a víc.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 4/8/2016
Paráda ľudia ! fascinujúce kúsky už sa fakt neviem dočkať kedy začnem robiť svoje prvé malé kroky čo sa týka tejto prešpekulovanej alchymistickej vedy :D

no a k tej komore, ĎAKUJEM Vám úplne všetkým, ktorých som mal možnosť tu pootravovať a povypytovať sa, poradili ste mi prípadne aj dodali trošku odvahy nakopnúť sa .

Na šrotovisku som zohnal Jökel s hrúbkou steny 12mm, výška 30 a vnútorný priemer 25x25cm za neuveriteľných 7€, čo je ešte lepšie, kamarát mi dnes oznámil, že sa mu podarilo vypáliť mi k tomu na plazme v práci 2 príruby z 8mm železa a navyše som si dnes zajednal 2 manometre (pre prípad môjho drastického zlyhania :D), ktoré merajú od mínus 1 bar do 24 barov, takže uvidíme :)

Hneď ako niečo reálne poskladám a vyskúšam, ''tešte sa'' aj na nejaké tie fotečky, prípadne návody, ako to nerobiť? :D

Zdar koumáci, Držím Palce !
Posláno:

Pokročilý
diky vencoHappy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/5/2014
Tak pán mi konečně odepsal, co si o tom myslíte ? :
Dobrý den,

Našel jsem si chvilku abych si prošel uvedené diskuze.

Mám návrh, mohu Vám poskytnout vzorky na bázi epoxy – po 1L takto:

Epilox T19-34/700 – viskozita 700mPas, v kombinaci s tvrdidlem Epilox hardener M1150, bude výsledná viskozita cca 500-700mPas, mísení cca 1,6:1 hmotnostně, zpracovatelnost ale bude kolem 30min., při větším objemu záměsi méně

Epilox P13-20 – nejde o pryskyřici epoxidovou v klasickém slova smyslu – neobsahuje bisfenol A, nicméně koncové funkční skupiny jsou epoxy. Tento materiál se používá pro modifikace základních epoxy pryskyřic, zejména za účelem snížení viskozity. Viskozita cca 20mPas, tedy prakticky jako voda. Mísení s M1150 je cca 1,4:1 – systém by měl teoreticky též vytvrdnout, chemicky tomu vše nasvědčuje J , výhodou by pak byla delší zpracovatelnost směsi, prakticky až v řádu hodin a lepší UV stabilita. Tento směr nutno vyzkoušet…. Nemám zkušenost…

Pokud máte zájem, mohu Vám nechat zaslat vzorky od těchto 3materiálů po 1L – vím, vzhledem k mísicím poměrům vychází jiná množství, ale skladem bohužel nemám více. Na druhou stranu pro osahaní by mohlo stačit, co myslíte?
Posláno:

Pokročilý
30 minutová stabilizace - vhodná na stabilizaci zápalek Laugh
To je fakt málo, pokud to nebude mít dobu tvrdnutí alespoň 5 hodin, tak to vůbec nezkoušej.
Posláno:
Pozorovatel
Je třeba pozorně číst Beating další tekutina by měla schnout několik hodin Applause
Posláno:

Pokročilý
m4rt4s napsal:
Je třeba pozorně číst Beating další tekutina by měla schnout několik hodin Applause

Já jsem pozorně četl a pryskyřici o které její prodejce tvrdí "systém by měl teoreticky též vytvrdnout" mě vůbec nezajímá Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/1/2010
Už dávnejšie som sem vešal toto , všimnite si viskozitu a spracovatelnosť , nie je to na zahodenie web.elchemco.cz/pruhledny-ciry-dvouslozkovy-epoxid-pryskyrice-vyrobu-modelu-zalevani-zapouzdrovani-elantas-camattini-ec141-w241.php
alebo toto web.elchemco.cz/epoxyd-ciry-elicer.php
Posláno:
Pozorovatel
Řekl mi, že pošle od každé litr zkušební vzorek zadarmo, tak uvidíme první zkušební stabilizaci. Happy
Posláno:

Štamgast
Robik, tá EC141/W241 má aj po namiešaní s tužidlom stále dosť vysokú viskozitu, ktovie ako je to s molekulou. Geltime má super, no tá 288 od Havla má lepšie parametre. Treba hľadať niečo čo je lepšie, čo ide nariediť nejakým svinstvom ktoré následne nevyprcháva a stále to musí byť nezávadné. Skúsim zavolať do Spolchemie pánom chemikom :)
QNX
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2006
Sešlo se mi doma několik vakuových exsikátorů různých velikostí. Jsou to skleněné nádoby ze SIMAXU určené původně pro vysoušení ve vakuu, ale dalo by se to použít i jako vakuová komora pro stabilizaci (pouze podtlak, tlakovat by to nešlo). Průměry od 150 do 300mm. Kdyby se někdo chtěl pustit do experimentování a nechtěl si vyrábět komoru, tak je můžu postrádat. Na drobné kusy dřeva pro nožířské využití je to velké dost a stačí připojit hadici k vývěvě a můžete jet. Nebo třeba jenom na to sušení dřeva před stabilizací, na to by to bylo také vhodné a měl bych k tomu i vhodná vysoušedla (silikagel).
A ještě mám jeden dotaz. Kdybych pořizoval PMMA pryskyřici s nízkou viskozitou, dlouhou dobou zpracovatelnosti a vytvrzovatelnou teplem, měl by ještě někdo zájem? Díky většímu nákupu bych se dostal na lepší cenu než jsou ceny pryskyřic Cactus Juice, nebo WR90.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Tak tu teplem vytvrzovanou pryskyřici bych vzal (nějaký ten litránekHappy)
QNX
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2006
slon: Já ji ještě nemám, až to bude aktuální tak se ozvu.
Jo, tohle je ten vakuovej exsikátor o kterém jsem psal (na obrázku 300mm model).
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2013
QNX napsal:
slon: Já ji ještě nemám, až to bude aktuální tak se ozvu.
Jo, tohle je ten vakuovej exsikátor o kterém jsem psal (na obrázku 300mm model).

Na kolik vyjde?
Kdo chce, muze me kontaktovat na facebooku jako Pavel Kondor Konečný
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum