ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stabilizace Možnosti
QNX
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/2/2006
Rednok: V e-shopu thermofisher.cz stojí třístovka 3763Kč. Ty moje jsou za polovinu, takže za 1882Kč. Menší rozměry pro členy fóra také za polovinu běžných cen. Jsou to nepoužité skladové zásoby, jen to dlouho leželo ve skladu, tak to má unavené krabice a je to trochu zaprášené. Kdo nechce investovat do nějaké spešl komory, tak tohle je hotové řešení za celkem rozumnou cenu. Má to jen dvě nevýhody. Je to skleněné, tak do toho nemůžete mlátit kladivem. Nemůžete to tlakovat, zvládá jen vakuum. Beru i platby v bitcoinech a v nožíchLaugh
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/17/2016
Zdravim panove,jsem tady novy a zacal jsem se take zajimat o stabilizaci procetl jsem cele tema a mam dotaz. Staci udelat vakuum pomoci kompresoru na dofouknuti kol u auta na 12V?viz treba tady https://www.youtube.com/watch?v=sJlaO-ts5Eg Netusim jaky podtlak to vyvine.Pouzivate podtlak i pretlak nebo jen podtlak?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
[QNX: poslal jsem emailem dotaz, děkuji
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/23/2013
bontik napsal:
Zdravim panove,jsem tady novy a zacal jsem se take zajimat o stabilizaci procetl jsem cele tema a mam dotaz. Staci udelat vakuum pomoci kompresoru na dofouknuti kol u auta na 12V?viz treba tady https://www.youtube.com/watch?v=sJlaO-ts5Eg Netusim jaky podtlak to vyvine.Pouzivate podtlak i pretlak nebo jen podtlak?

Tak to ti určitě stačit nebude, použij aspoň kompresor ze staré lednice.
Posláno:
Začátečník
Venca30 napsal:
bontik napsal:

No já na to koukal a co jsem našel tak lednice kolem 7baru a kompresor 17baru i víc..?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/28/2014
17 baru z kompresoru na 12v? mrGreen
Když se kácí pes, tak lítaji řízky.
Posláno:
Začátečník
GanGreen napsal:
17 baru z kompresoru na 12v? mrGreen

Hmm no tady třeba..
http://www.auto-doplnky.com/vzduchovy-kompresor-s-manometrem-12-v-automax-2058-p1434
Posláno:

Pokročilý
bontik napsal:
Venca30 napsal:
bontik napsal:

No já na to koukal a co jsem našel tak lednice kolem 7baru a kompresor 17baru i víc..?

To je úplně jedno kolik ti kompresor tlačí Laugh Kompresor obecně je stavěný na tlačení vzduchu a ne na vysávání, na to je vývěva. Takže doporučím celé vlákno přečíst znovu Confused
Posláno:
Začátečník
Venca30 napsal:
bontik napsal:
Venca30 napsal:
bontik napsal:

To je úplně jedno kolik ti kompresor tlačí Laugh Kompresor obecně je stavěný na tlačení vzduchu a ne na vysávání, na to je vývěva. Takže doporučím celé vlákno přečíst znovu Confused

A já bych ti doporučil přečíst alespon můj prispevek s odkazem.kompresoru se akorát přehodí přívod s odvodem a voala mame odsavač vzduchu.samozrejme nebude to mít takovou sílu a proto se ptám jestli to stačí.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/10/2012
Bohužel ti Venca odpověděl správně. Tak bych doporučil mírnější tón a opravdu se znovu začetl do celého vlákna. Když kompresor umí určitý tlak, neumí to samé i odsát. Je to něco uplně jiného! A opravdu tenhle kompresor stačit nebude i když s ním uděláš cokoli co tě napadne
Posláno:

Pokročilý
Quote:

A já bych ti doporučil přečíst alespon můj prispevek s odkazem.kompresoru se akorát přehodí přívod s odvodem a voala mame odsavač vzduchu.samozrejme nebude to mít takovou sílu a proto se ptám jestli to stačí.

Když myslíš, že to bude stačit, tak proč se ptáš. Já jsem napsal, že určitě ne a mám k tomu důvod - dřevo stabilizuji a myslím si, že docela úspěšně.
Takže si předělej kompresor z auta na vývěvu a s chutí do práce Happy
Připoj k tomu manometr, třeba tenhle a když se dostaneš na -98 kPa a vydrží na tom podtlaku alepoň 2 hodiny v kuse tak máš vyhráno. Pak okamžitě zahodím svou vývěvu a koupím si kompresor do auta za 300,-
Posláno:
Začátečník
[quote=stafflik]Bohužel ti Venca odpověděl správně. Tak bych doporučil mírnější tón a opravdu se znovu začetl do celého vlákna. Když kompresor umí určitý tlak, neumí to samé i odsát. Je to něco uplně jiného! A opravdu tenhle kompresor stačit nebude i když s ním uděláš cokoli co tě napadne[/
No tak s doporucovacim tónem začal Venca a já nemám problém přijmout vaše rady jen jsem nevěděl důvod proč to nejde.Hledam jen levnější řešení než je vývěva.tak pardon.Takze jestli tomu dobře rozumím kompresor z lednice bude asi fungovat stejně jako vyveva.
Posláno:

Pokročilý
To je nejlevnější řešení - za málo peněz velice hodně muziky.
QNX
Posláno:
Pokročilý
On by to ten kompresorek na 12V možná i vycucnul a snad i použitelný podtlak by udělal. Jen životnost bych čekal kratší, než je čas potřebný na jedinou stabilizaci. Měl jsem tu čest vidět 2ks odejít po cca 30minutách provozu při lehké zátěži. Ono to není dělané na delší provoz.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/7/2010
QNX napsal:
On by to ten kompresorek na 12V možná i vycucnul a snad i použitelný podtlak by udělal. Jen životnost bych čekal kratší, než je čas potřebný na jedinou stabilizaci. Měl jsem tu čest vidět 2ks odejít po cca 30minutách provozu při lehké zátěži. Ono to není dělané na delší provoz.

Mám naprosto stejné zkušenosti. KO Sice s "foukáním", ale "výsledek" se dostavil po cca 10 minutách, přerušováno!!!. Laugh No je to Hi - Tec. Nebo HiHiHi - Tec? Laugh Přál bych vám vidět např.: ventilky. nebo "klikovou" hřídel. Laugh . Tohle je nevhodné i jako "nevhodný dárek" Laugh
Posláno:
Začátečník
Penzista napsal:
QNX napsal:

Mám naprosto stejné zkušenosti. KO Sice s "foukáním", ale "výsledek" se dostavil po cca 10 minutách, přerušováno!!!. Laugh No je to Hi - Tec. Nebo HiHiHi - Tec? Laugh Přál bych vám vidět např.: ventilky. nebo "klikovou" hřídel. Laugh . Tohle je nevhodné i jako "nevhodný dárek" Laugh

No dobře ale jsou přeci i kvalitnější i když dražší.Nekde tady byl odkaz na "stabilizaci" v igelitovém pytli tam přece také nemůže být Kdoví jaký podtlak..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/28/2014
hele, já sice nestabilizuju takže do toho mám asi hovno co kecat, ale přijde mi, že si to představuješ moc jednoduše, přišel si sem s nějákym nápadem, kterej se ti tady lidi pokusili vyvrátit, a ty místo toho aby ses zamyslel a snažil se to udělat něják jinak (pořádně), tak vymejšlíš akorát chujoviny...

jinak k tomu odkazu na kompresor co ji poslal, ti chcí říct, že napsat se dá všchno, ale 17barů to nefoukne ANI KDYBY SES POSRAL Wink dělal sem pár let v pneuservisu pro nákladní dopravu, a aby jsme natlačili 9barů jsem měli zásadně jinou mašinu, a ne takovouhle hračku...
Když se kácí pes, tak lítaji řízky.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/28/2006
Pokud je to pístový kompresůrek, tak těsnění pístu je plastovým kroužkem ve tvaru misky. Alespoň ten co jsem měl možnost rozebrat. Při pohybu pístu nahoru se stěny misky přitlačí na stěnu válce - utěsní. Prostě princip klasické pumpičky. Pokud ho zatížíš na vstupu-sání, bude si přisávat mezi stěnou válce a těsněním = nedocílíš podtlaku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/7/2010
GanGreen napsal:
hele, já sice nestabilizuju takže do toho mám asi hovno co kecat, ale přijde mi, že si to představuješ moc jednoduše, přišel si sem s nějákym nápadem, kterej se ti tady lidi pokusili vyvrátit, a ty místo toho aby ses zamyslel a snažil se to udělat něják jinak (pořádně), tak vymejšlíš akorát chujoviny...

jinak k tomu odkazu na kompresor co ji poslal, ti chcí říct, že napsat se dá všchno, ale 17barů to nefoukne ANI KDYBY SES POSRAL Wink dělal sem pár let v pneuservisu pro nákladní dopravu, a aby jsme natlačili 9barů jsem měli zásadně jinou mašinu, a ne takovouhle hračku...

Applause Ok
QNX
Posláno:
Pokročilý
Na stabilizaci je spousta problémů k řešení, ale vývěva to zrovna není. Tam je to celkem jasné. Kdo chce ušetřit, ať použije kompresor z ledničky. Kdo chce trochu zainvestovat, tak ať si pořídí vývěvu. Nějaká malá laboratorní vývěva z druhé ruky není zase tak velká investice. Asi bych doma i pár nepotřebných laboratorních vývěv našel (olejové rotační). A kdyby si chtěl někdo hrát s vysokým vákuem, tak můžu nabídnout i několik difuzních pump s mezním tlakem 10-8 až 10-10 Pa Diagnoza sběratel Laugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum