ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stabilizace Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/28/2014
přišly mi maily ohledně toho kompresoru co jsme měli v servisu a kolik stal, tak kdyby to zajímalo víc lidí, byl to cca tenhle mazlík... http://kompresory.heureka.cz/orlik-sks-51-500/specifikace/#section
doporučuju tedy všem spekulantům, nejdřív to chce trochu studovat, než začnete vypisovat jak vám mašinka na 12v natlačí 17barů... a pak bejt ještě dotčený když to někoho pobaví... Ok
Když se kácí pes, tak lítaji řízky.
QNX
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2006
GanGreen: Když to vezmeme obecně, není důvod, proč by kompresor na 12V nemohl natlačit i 170at. Držel bych se toho, že ten levný "kompresor" je nepoužitelný šmejd.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/5/2012
Pani,bavite sa o nicom.Ked chces stabilizovat,neusetris na nicom,musis mat co treba a to nieco stoji.Na nejake lacne riesenia ohladom vybavenia zabudni.Vyvevu kupis na bazosi.Kompresor tiez.Ale aj ked uz budes vsetko mat,uspech nemas zaruceny,pokusy ta môzu vyjst drahsie,ako cele vybavenie.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
Nazdar! Ten malý hajzlík na 12V má v návodu,že nesmí jet v kuse déle než 3-6min.dle typu. Co by se s tím dalo stabilizovat,při potřebě udržet přetlak/podtlak desítky minut???
QNX
Posláno:
Pokročilý
Muscatel: To je také důvod, proč to po cca 30 minutách chodu odejde. Je to úplně nevhodný výrobek. Ale s kvalitní vývěvou můžeš klidně za 3 minuty dosáhnout požadovaný podtlak, pak ji vypnout a znovu zapnout až když tlak vzroste. Já mám na stabilizaci membránovou vývěvu a chci k ní dodělat i tlakový senzor se spínačem, aby mi to umožňovalo právě tenhle režim.
QNX
Posláno:
Pokročilý
Tak jsem prohrabal své zásoby a našel jsem dvě vývěvy použitelné pro stabilizování dřeva.
První je na 220V, měla by být v dobrém stavu.
Druhá je na 380V, použitelná i jako kompresor, dokonce má i budík na výstupu (ona něco natlačí i ta první, ale nemá budík, musel bych změřit čeho je schopná). Jsou tam nějaké netěsnosti, tak by potřebovala zrepasovat.
Já už je nevyužiju, koupil jsem nové.
V pozadí pásovka se kterou se morduju po chvilkách už skoro rok Laugh

QNX vložil tyto přílohy:
Vyveva220.jpg.jpg
Vyveva380.jpg.jpg

QNX
Posláno:
Pokročilý
Podařilo se někomu z vás dostat k pryskyřici Jatapol WR90 a k aktivátoru k WR90 od Jataganu i bezpečnostní list? Já se o to marně snažím. Ze zákona je to jejich povinnost, ale nějak na to pečou. Rád bych ho nastudoval.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/7/2007
docela slušná debata a pobavil jsem se s tím pidikompresorem co měl být jako vývěva. Možná už lepší bude vysavač z domácnosti Happy
QNX: nečekej žádné materiálové listy co vím nedostal to nikdo, vše je to v takové té černé barvě a pouze za účelem prodat. Zákony v ČR jsou na hovno a vše se obchází než se stane nějaký průser.
"Co neuděláš dnes, odlož na pozítří a máš 2 dny volno"
QNX
Posláno:
Pokročilý
ukmacabedy: Dnes mi z Jataganu přišel mejl, že mám vydržet, MSDS mi prý pošlou. Obcházet zákony sice někdy jde, ale někdy to může vynést i likvidační pokutu. V tom je naše vrchnost docela aktivní. Hele, neprodáváš náhodou i ty tu svoji pryskyřici? Já bych tě taky hned začal uhánět o MSDS Laugh
Posláno:

Štamgast
QNX napsal:
ukmacabedy: Dnes mi z Jataganu přišel mejl, že mám vydržet, MSDS mi prý pošlou. Obcházet zákony sice někdy jde, ale někdy to může vynést i likvidační pokutu. V tom je naše vrchnost docela aktivní. Hele, neprodáváš náhodou i ty tu svoji pryskyřici? Já bych tě taky hned začal uhánět o MSDS Laugh

chemikálie neprodávám a určite ne !!!! A kdyby jednou do dalekééééééééééého budoucna tak na každé láhvi bude to co má být. HOWGH.
Happy Happy
QNX
Posláno:
Pokročilý
ukmacabedy: Škoda, mohli jsme trochu poodhalit tvé výrobní tajemství Laugh
I když ne moc, ono toho v těch MSDS zase tolik není. Navíc jsem spíš fanda PMMA řešení, než EPO řešení, takže by mi to stejně k ničemu nebylo.
Posláno:

Štamgast
QNX napsal:
ukmacabedy: Škoda, mohli jsme trochu poodhalit tvé výrobní tajemství Laugh
I když ne moc, ono toho v těch MSDS zase tolik není. Navíc jsem spíš fanda PMMA řešení, než EPO řešení, takže by mi to stejně k ničemu nebylo.

jojo určite u PMMA nemusís řešit co se zbytkem ale pokud to vychytáš tak je u epoxidu menší zbytek než když ti vyteče PMMA do alobalu a hlavne ze všech pórů a pak řešíš co s dírou když na ni narazíš (pokud vám teda díry vadí)
Další výhoda je že epox krsáne ztuhne v komoře a pak ho můžeš dát do pece dotvrdit a snížit i pnutí bez toho aniž by ses bál popraskání protože epoxid drží mřížku, u PMMA udeláš chybu ve vytvrzování a dřevo popraská. Vše má své pro i proti a každému se líbí to svoje.

kdo zkusil stabilizaci epoxidem určite ví jeho vlastnosti, také myslím jeden z kluků co delal mikroskopický test zalití epoxem a pmma dal za pravdu že epox byl všude. Pokud sem hodí příspevek dotyčná osoba protože už nějak nevím kdo to byl přezdívky se mi pletou se jmény. Happy

QNX
Posláno:
Pokročilý
ukmacabedy: jojo, o tvém názoru na PMMA/EPO jsem se tady už dočetl. Něco na tom je, ale nemyslím, že by to bylo tak jednoznačné. Nakonec i PMMA můžeš používat jako dvousložkovou pryskyřici a používat ji podobně jako EPO. Hlavní problém PMMA je v tom, že se používají špatné pryskyřice. Vytvrzovat PMMA při 90-95°C, když hlavní složka pryskyřice má bod varu těsně nad 100°C a reakce je navíc exotermní je prostě špatně. Ono může dojít i k úplnému nasycení dutin pryskyřicí, ale jak se to přehřeje, tak tam vznikne bublina z par. Na povrchu se zase snadno otevřou praskliny, protože se nevytvrzená pryskyřice odpaří. Tenhle problém u EPO nemáš. Chce to udělat lepší PMMA pryskyřice, hlavně vytvrzovatelné při nižších teplotách. Pak se s tím bude pracovat lépe a výsledky budou také lepší.
Posláno:
Pokročilý
QNX:chcem sa spytat,ako si myslel ze PMMA sa da pouzivat podobne ako epoxid,v akom zmysle.Ja napriklad ked Jatagan s tym vysiel som mal problem s tym,ze v navode bola pisana teplota 80-85st.,a z vnutra dreva to potom vytekalo.Na to ze to treba zvysit som prisiel samozrejme sam a az ked som prestal stabilizovat,po nejakom case som sa to dozvedel tu.Ked sa to vychyta,je to dobry material ,s epoxom som stabilizoval aj kraj ebenu.(hnedy).Ohladom KBU si myslim ze je to dobra vec,ale bolo to myslene tendencne na zistenie zlozenia,a kazdy by si mal najst svoj postup,ktory si doladi,pretoze uz tu bolo povedane asi vsetko.
QNX
Posláno:
Pokročilý
juraj.trnka: Mylsel jsem to tak, že k monomeru můžeš přidat vhodné iniciátory polymerizace a pak ti to vytuhne i bez toho zahřívání. To znamená, že to můžeš používat podobně jako EPO s tvrdidlem i když půjde o PMMA pryskyřici.

Tak pánové, už byla dodávka exsikátorů ohrožená. Žena na ně dostala zálusk a už si v jednom suší rajčata Laugh Na fotce jsou rajčátka pod vakuem, vaří se při pokojové teplotě Laugh Ale nebojte, prý se spokojí s 250mm. Ty 300mm jsem pro vás zachránil Happy

QNX vložil tyto přílohy:
Rajcata.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/5/2012
Přátelé,proč to nenechat na těch co to umí,jenom plácáme peníze na objevené,jenom nezdílené,mám doma špalek za 2500,- který by dneska stál 700,-,cena šla dolů,tak buďme rádi.
Čau Jirka
Posláno:
Pokročilý
Dakujem,tak toto je velmi zaujimava informacia,len ake stanovisko k tomu zaujime aj vyrobca,ci daco take ponukne,myslim si ze by to mohlo byt super.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2006
Falda007 napsal:
Přátelé,proč to nenechat na těch co to umí,jenom plácáme peníze na objevené,jenom nezdílené,mám doma špalek za 2500,- který by dneska stál 700,-,cena šla dolů,tak buďme rádi.
Čau Jirka

Proč vlastně vyrábíme nože, pouzdra ....atd.? Proč to nenecháme na těch, co to umí? Grin
Ono to možná není ani tak o penězích jako o prosté hloubavosti. Kdo si hraje nezlobí. Za mě věc, kterou udělám vlastníma rukama má daleko větší hodnotu než ta, kterou si zaplatím od "někoho co to umí".

To si každý hodnotí sám.
Open mind for a different view.
And nothing else matters ...
QNX
Posláno:
Pokročilý
juraj.trnka: Myslím, že takové pryskyřice žádný výrobce zatím nedělá. Nebo jsem takové nenašel. Já to mám z vlastních pokusů. Zatím tedy spíš neúspěšných, protože se pohybuju mezi tím, že to musím ohřívat na 90+ °C jako ostatní a nebo mi to vytuhne moc rychle i při běžné teplotě. Asi bych věděl jak udělat pryskyřici vytvrditelnou při nižších teplotách, ale nemám potřebné chemikálie a vyrábět si je ........ to je moc práce, času a peněz, když mi ten vývoj nikdo neplatí.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/5/2012
zenhas napsal:
Falda007 napsal:
Čau Jirka

Proč vlastně vyrábíme nože, pouzdra ....atd.? Proč to nenecháme na těch, co to umí? Grin
Ono to možná není ani tak o penězích jako o prosté hloubavosti. Kdo si hraje nezlobí. Za mě věc, kterou udělám vlastníma rukama má daleko větší hodnotu než ta, kterou si zaplatím od "někoho co to umí".

To si každý hodnotí sám.

Ano ,taky se snažím dělat vlastníma rukama,ale musím si uvědomit,že na nějaké věci nemám,mám výheň,kovadlinu,soustruh,svářečku,ale před měsícem mě umřel táta a nestačil mě naučit všechno co uměl,tak se učím,ano taky hloubám,možná to bylo blbě napsaný,ale tohle se týká hodně speciálního oboru,který opravvdu nemůže dělat na profi úrovni každý.
Ahoj Jirka
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum