ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stabilizace Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2017
Včera jsem slíbil, že sem dám parametry mojí vývěvy, ale bylo mi blbě, tak jsem se tam dostal až dnes a vyfotil štítky, protože z toho nejsu zrovna moudrej. Třeba ti to nějak pomůže.

myishaall vložil tyto přílohy:
P_20180818_225358.jpg.jpg
P_20180818_225418.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/3/2011
podla typ RV 1,5/11 som nenasiel, ale stryco gugel nasiel rv 1,5/12. co asi velky rozdiel nebude.
popis tu: http://www.lavat.cz/katalog/6
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/16/2018
martin202 napsal:

A hlavne si zarad do okruhu expanznu nadobu aspon 10l. to ti hodne pomože.

expanzní nádobu? to slyším prvně :) můžu poprosit o nasměrování nebo nějaký příklad? Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/4/2015
Dobrý den,
všem. Potřeboval bych poradit se stabilizací. Pročítal jsem toto fórum koukal na youtube a mám pár dotazů.
1) máte někdo zkušenosti se stabilizací šeříku, ovangold, ebenu, akátu ? Jak vypadá výsledek ? Není ten eben potom spíš jako černý plast ? Nasákne se akát do hloubky ?
2 ) Dočetl jsem se, že pro stabilizaci tvrdých dřev je nejlepší Jatapol WR 90. Přijde mi ale dost drahý. Není nějaká levnější funkční alternativa ? Kde ji sehnat ?
3 ) není lepší udělat nahrubo tvar střenky a ten pak stabilizovat, aby byl objem pro stabilizaci co nejmenší ?
Jestli to tady bylo už řečeno, tak se omlouvám.
Díky moc za jakoukoliv odpověď, Sini
Posláno:

Štamgast
sini napsal:
Dobrý den,
všem. Potřeboval bych poradit se stabilizací. Pročítal jsem toto fórum koukal na youtube a mám pár dotazů.
1) máte někdo zkušenosti se stabilizací šeříku, ovangold, ebenu, akátu ? Jak vypadá výsledek ? Není ten eben potom spíš jako černý plast ? Nasákne se akát do hloubky ?
2 ) Dočetl jsem se, že pro stabilizaci tvrdých dřev je nejlepší Jatapol WR 90. Přijde mi ale dost drahý. Není nějaká levnější funkční alternativa ? Kde ji sehnat ?
3 ) není lepší udělat nahrubo tvar střenky a ten pak stabilizovat, aby byl objem pro stabilizaci co nejmenší ?
Jestli to tady bylo už řečeno, tak se omlouvám.
Díky moc za jakoukoliv odpověď, Sini

Ja nemám zkušenosti se stabilizací takto tvrdých dřev, ale přece výsledek stabilizace má v podstatě vypadat jako plast. A to s tím udělat prvně tvar rukojeti si moc nedokážu představit. Jednak bys musel stabilizovat až budeš mít nůž a také celkově si to nedokážu moc představit, protože bys neměl vyvrtanou díru pro trn a pokud by jsi jí vyvrtal potom trochu křivě, už by jsi nemusel mít prostor to opravit. Můj názor, třeba se pletu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/27/2011
Zdravím pánové.Mám dotaz ohledně vývěvy.Vím že se tady uvádí podtlak na stabilizaci 0,9,ale naskytla se mi vývěva s výkonem 0.8 s 20l expanzní nádobou (nebo jak to nazvat-prostě zásobník na podtlak). Bude mi to stačit na takovou tu "domácí stabilizaci" ?
Díky za odpovědi.
Mám silně vyvinutou slabou vůli.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/4/2015
Děkuji za názor,

pochopil jsme, že bude lepší stabilizovat špalíky. A otázka nějaké levnější náhrady za WR90 ? Díky
Posláno:

Štamgast
Ferda90 napsal:
Zdravím pánové.Mám dotaz ohledně vývěvy.Vím že se tady uvádí podtlak na stabilizaci 0,9,ale naskytla se mi vývěva s výkonem 0.8 s 20l expanzní nádobou (nebo jak to nazvat-prostě zásobník na podtlak). Bude mi to stačit na takovou tu "domácí stabilizaci" ?
Díky za odpovědi.

někde jsem tu četl že by podtlak neměl klesnout (stoupnout) pod 0,9, ale co je na tom pravdy nevím, protoze mě pod to neklesne.
Posláno:

Štamgast
sini napsal:
Děkuji za názor,

pochopil jsme, že bude lepší stabilizovat špalíky. A otázka nějaké levnější náhrady za WR90 ? Díky

Víš tady ti poradi ohledně nožů se vším, ale jak se zeptáš na to cim máš stabilizovat , tak je většina tajemná. Já jejich důvody chápu a nerad bych tu zase vyprovokoval debatu na toto téma maji na to plné právo. Tím chci říct, že se budeš muset poohlédnout po něčem sám a dělat to pokus - omyl. Já odpověď na tvoji otázku neznám a ani po ni nepatram. Stabilizuju si stejně jen prohnile dřeva a na to si vystačím s LH 288 od Havel composites v kombinaci s tužidlemT600.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/13/2015
Ahoj
tvrdé dřevo se dá taky stabilizovat jen je to obtížnější na nasákávání já to tam nechám třeba celej den v podtlaku pak tam dám třeba 3 atm. taky na den a pak zase podtlak a normální okolní tlak jo a je to jatapol WR90 dřív prodávali po litru ale teď nejmíň 3 l.
Výsledek je samozřejmě podobný plastu ale základ je pořád dřevo.
Levnější verzi sem zatím neobjevil jednou je to tak rok tady někdo nabízel levnější variantu ale vyšumělo to.
Jednou sem stabilizoval špalík už předvrtaný byl to dub 300 let starej ze sudu na víno a výsledek byl v pohodě ale myslím si že je lepší stabilizovat špalíky.
Tak ať se daří a zkoušet a zkoušet
Milan
Posláno:

Štamgast
labil napsal:
Ahoj
tvrdé dřevo se dá taky stabilizovat jen je to obtížnější na nasákávání já to tam nechám třeba celej den v podtlaku pak tam dám třeba 3 atm. taky na den a pak zase podtlak a normální okolní tlak jo a je to jatapol WR90 dřív prodávali po litru ale teď nejmíň 3 l.
Výsledek je samozřejmě podobný plastu ale základ je pořád dřevo.
Levnější verzi sem zatím neobjevil jednou je to tak rok tady někdo nabízel levnější variantu ale vyšumělo to.
Jednou sem stabilizoval špalík už předvrtaný byl to dub 300 let starej ze sudu na víno a výsledek byl v pohodě ale myslím si že je lepší stabilizovat špalíky.
Tak ať se daří a zkoušet a zkoušet
Milan

Ahoj, já jsem nemyslel, že tvrdé dřevo nejde. Já jen říkal, že si stabilizuju prohnilé, protože je hezčí (podle mě) a rozhodně to do něj leze lépe. Stabilizovat Eben mi přijde zbytečné, tedy až na případy, kdy máš špalík s nějakou vadou(prasklinu, suk, stopy po hmyzu....). Ale jak říkáš musí se zkoušet a zkoušet.Ať se i Tobě daří. (Do Rudikova se nechystaš?)
Posláno:

Štamgast
Ahoj
Já bych taky eben nestabilizoval ani šeřík, obecně taky stabilizuji měky nebo hnili nebo nádory ale otázka zněla jestli to jde :o). Prosím tě to čím stabilizuješ ty se dá sehnat kde a jat to s tím jde a jak se to chová? V Rudíkově mám sestřenicu kterou sem nevyděl asi 20 let možná víc, ale nechystám se ani do Budíkovic bo mám hodně práce na baráku.
Hezký en
Milan
Posláno:

Štamgast
labil napsal:
Ahoj
Já bych taky eben nestabilizoval ani šeřík, obecně taky stabilizuji měky nebo hnili nebo nádory ale otázka zněla jestli to jde :o). Prosím tě to čím stabilizuješ ty se dá sehnat kde a jat to s tím jde a jak se to chová? V Rudíkově mám sestřenicu kterou sem nevyděl asi 20 let možná víc, ale nechystám se ani do Budíkovic bo mám hodně práce na baráku.
Hezký en
Milan

Sehnat se to da zde http://www.havel-composites.com/shop/68-Epoxidy-HAVEL/3179-Epoxidova-pryskyrice-LH--288---nizkoviskozni-infuze-stabilizace-dreva.html?pls=0
Ale ne s tužidlem které je doporučováno v tech. listě, ale s tímto http://www.havel-composites.com/shop/74-Ostatni-pro-PREPREGY/3497-Eporezit---T600-pomalejsi-tuzidlo.html?pls=0
Když jsem použil doporučené tužidla výrobcem, tak jsem měl problémy někdy s vytvářením tepla , ale s tím T600 absolutně žádná tepelná reagce nevzniká a nebo minimální a gel time je víc než 5hodin(výrobce píše 5, ale je to víc, zaleží na okolních faktorech) a to je čas, který mě naprosto na ty hniloby stačí. Jen to tužidlo mají nejmenší v 5kg balení a poměr je 100 dílů pryskyřice na 35dílů tvrdidla. Takže k jednomu tužidlu vychází 15kg pryskyřice. Cena +/-3000kč pryskyřice +/-2000kč tvrdidlo=5000kč za 20kg materialu není tak hrozný. Viskozita mi taky vyhovuje. Pokud by jsi chtěl můžu ti poslat vzorek 200-300g na zkoušku a uvidíš jak se ti s tím bude dělat.
(Sorry blbě jsem si to pamatoval a myslel jsem, že tu mámu máš v Rudíkově)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/9/2016
Sem tam stabilizujem týmto:
http://knife-making.ru Берёзовый сок
Posláno:

Pokročilý
myishaall: Díky za odpověď.Taky jsem to tu někde četl.Ale nevím jestli to je zásadní podmínka,nebo to bude fungovat třeba i při těch -0,8Cry -třeba o něco pomaleji.Nebo to taky nebude fungovat vůbec...Confused Nerad bych koupil něco,co mi pak bude jen překážet..Cry
Posláno:

Štamgast
Ferda90 napsal:
myishaall: Díky za odpověď.Taky jsem to tu někde četl.Ale nevím jestli to je zásadní podmínka,nebo to bude fungovat třeba i při těch -0,8Cry -třeba o něco pomaleji.Nebo to taky nebude fungovat vůbec...Confused Nerad bych koupil něco,co mi pak bude jen překážet..Cry

Za kolik jí můžeš mít?
Posláno:

Pokročilý
Za 2.000;-. Promiň,dřív jsem nebyl na netu.Cry
Posláno:

Štamgast
Ferda90 napsal:
Za 2.000;-. Promiň,dřív jsem nebyl na netu.Cry

Tak to bych nebral, když není jistota, že by byla dostačující, to s tebou souhlasím.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/9/2016
mínus 0,8 alebo 0,9 je bezpredmetné.
Posláno:

Štamgast
pryskyřice na 35dílů tvrdidla. Takže k jednomu tužidlu vychází 15kg pryskyřice. Cena +/-3000kč pryskyřice +/-2000kč tvrdidlo=5000kč za 20kg materialu není tak hrozný. Viskozita mi taky vyhovuje. Pokud by jsi chtěl můžu ti poslat vzorek 200-300g na zkoušku a uvidíš jak se ti s tím bude dělat.
(Sorry blbě jsem si to pamatoval a myslel jsem, že tu mámu máš v Rudíkově)[/quote]

Ahoj
Vzorek si rád vezmu klidně i kilo a k tomu potřebné tužidlo a návod a vše samozřejmě zaplatím. To je bez debatyHappy
Omlouvat se nemusíš taky si nepamatuju spoutů nepodstatnejch věcí Grin
Milan
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum