ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stabilizace Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/11/2001
Kompresor napsal:
a ještě jeden dotázek... je známo, že vlhkost časem ničí jak kompresor tak vývěvy. I pokud mám filtry, odlučovače atd, mikročástečky páry se do vývěvy vždy dostanou.

doporučil by mi někdo prosím řešení? nebo žádné není?

Tak zatím jsem nad tím nepřemýšlel , ale co použít odlučovače vody pro kompresory ? Tam to funguje tak by to teoreticky mohlo fungovat i u vývěvy . Otázka je jestli třeba u kompresoru z vyřazené ledničky při občasné stabilizaci je to nutnost řešit Wink
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/16/2018
Jakákoli vlhkost ať vývěvu nebo kompresor časem poškozuje. Odlučovač samotný nestačí, stejně vlhkost pronikde a zadírá to. To se pak musí chladit např. tekutým dusíkem apodob, no strašné složitosti a nákladné. zajímalo mě, jestli někdo tady řeší, nebo jestli je to tedy zbytečnost, která se třeba ani neprojeví... :)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/9/2016
Robíte vedu.
Výveva je konštruovaná na tisíce prevádzkových hodín.
Na tú Vašu domácu stabilizáciu to pôjde pár desiatok hodín ročne.
A olejové rotačné sú mazané a tesnené olejovou náplňou. Treba ju len po použití nechať bežať pár minút, aby v nej nekondenzovala voda.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
egres2 napsal:
Robíte vedu.
Výveva je konštruovaná na tisíce prevádzkových h.

A nielen z vyvevy .Tu na fore mi to pripada poslednu dobu jak u je....ich
Treba to spustit a je to ..…..kolko ma vlchkosti drevo ped stabilizovanim......malo by mat +-/8-10% a kolko "odcerpas" este vody do vyvevy Surprised 1-2-3 litreLaugh v duchu "Pat &Mat" nech sa dari
Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/9/2015
Už som to tu písal a napíšem ešte raz , radšej zainvestujte do vývevy a budete mať pokoj. Kompresorom s chladničky poriadne drevo nezastabilizujete, Trošku to rozvediem , stabilizácia dreva podľa mojich pozorovaní začína niekde u minus 0,80-minus 0,85bar ( viem ,že ziadne mínus bar neexistuje , to len pre jednoduchosť)odsávate vzduch dokiaľ polymér bublinkuje , pokial máte dobrú vývevu tak sa to bude diať aj 6 hodín. Toto žiadny kompresor ,ktorý bol predtým mazaný olejom ,ktorý bol pridaný ako súčasť náplne chladničkového chladiva, nezvládne. Ja momentálne používam vývevu čo dokáže vytvoriť podtlak 0,1mbar (cca 37 micron), niektoré drevá ,ako brest (jilm.) dub mi aj tak robia problémy , musím ich vákuovať na etapy. O topole sa tu nebudem ani rozpisovať. Ako nožiari by ste tiež nevyrobili nôž z lešenárskej trubky, pretože viete ,že obsahuje málo uhlíka , keď vám niekdo povie že kompresor s chladničky nie je dobrý , tak sa následne opýtate či sa dá obísť tepelná pojistka. Keď chcete stabilizovať drevo tak to robte poriadne aby ste sa za svoje dielo nemuseli potom v buducnostii hambiť
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/1/2017
Přesně tak, kvalitní vývěvu nic nenahradí. Přitom se nejedná o žádné závratné částky za pořízení. Např. již zmiňovaná fa VALUE - dvoustupňové vývěvy jsou již od 4200Kč (VALUE VE225N ). Dosažené vakuum udávané jako 15 micron (0,2Pa).
Třeba zde:
http://www.radesit.cz/index.php?route=product/search&search=v%C3%BDv%C4%9Bva
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/9/2017
Dobrý deň
Máte tu niekto skúsenosť s vývevami z Číny?
Ďakujem
Posláno:

Pozorovatel

casper vložil tyto přílohy:
20181018_161807.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
casper napsal:

Dnes sa mi podarilo zakupit takuto vyvevu co na nu hovorite bude sa s tym dat pracovat ?

20181018_161815.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Neviete aky olej by som mohol do nej pouzit?
dakujem
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
casper napsal:
dakujem

ahoj, já používám běžný vývěvový olej od Parama R2 ISO VG 100. A Vývěvy jede bez problémů.
Posláno:

Pozorovatel
myishaall napsal:
casper napsal:
dakujem

ahoj, já používám běžný vývěvový olej od Parama R2 ISO VG 100. A Vývěvy jede bez problémů.

Ok vdaka objednane
Dnes som ju kupil za 90 € tak dufam ze to bola dobra kupa ale ked som videl po kolko sa predavaju nove tak myslim ze bola Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/13/2015
Já myslím že obě vývěvy budou fungovat dobře chce to zkoušet a stabilizovat.
Milan
Posláno:

Pozorovatel
Tak prvy pokus za mnou asi by som mal pouzit hrubsie plexisklo Laugh

20181022_231311.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/30/2014
casper napsal:
Tak prvy pokus za mnou asi by som mal pouzit hrubsie plexisklo Laugh

Asi trošku hrubšie mohlo byt Shocked
Ja používam 10 mm a v pohode
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/13/2015
Já používám 20 mm a mám respekt
Milan
Posláno:

Pozorovatel
No toto malo 6 mm trochu ho ohlo ale inak sa celkom drzalo Laugh Laugh no šupa to bola riadna este ze ma napadlo dat si ochranne okuliare
QNX
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2006
casper: Jestli chceš, mám do toho originál olej Edwards.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
casper napsal:
No toto malo 6 mm trochu ho ohlo ale inak sa celkom drzalo Laugh Laugh no šupa to bola riadna este ze ma napadlo dat si ochranne okuliare

A ruplo ti to při tlaku nebo podtlaku? A kolik jsi tam měl tlak nebo podtlak?
Posláno:

Pozorovatel
myishaall napsal:
casper napsal:

A ruplo ti to při tlaku nebo podtlaku? A kolik jsi tam měl tlak nebo podtlak?

Ruplo to pri podtlaku ale nakoniec to nebola 6 mm plexi ale iba 4 mm co je dost malo ale nic ine som po ruke nemal tak to aspon mam odskusane ze toto teda nie Laugh. Neviem aky tam bol podtlak nedosiel mi este manometer ale vydrzalo to pri zapnutej vyveve asi 5 az 10 min.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum