ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stabilizace Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2017
labil napsal:
pryskyřice na 35dílů tvrdidla. Takže k jednomu tužidlu vychází 15kg pryskyřice. Cena +/-3000kč pryskyřice +/-2000kč tvrdidlo=5000kč za 20kg materialu není tak hrozný. Viskozita mi taky vyhovuje. Pokud by jsi chtěl můžu ti poslat vzorek 200-300g na zkoušku a uvidíš jak se ti s tím bude dělat.
(Sorry blbě jsem si to pamatoval a myslel jsem, že tu mámu máš v Rudíkově)

Ahoj
Vzorek si rád vezmu klidně i kilo a k tomu potřebné tužidlo a návod a vše samozřejmě zaplatím. To je bez debatyHappy
Omlouvat se nemusíš taky si nepamatuju spoutů nepodstatnejch věcí Grin
Milan[/quote]
Pošlu pm
Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/9/2015
Tak páni, stabilizujem drevo už nejaký ten rok..... K príprave dreva drevo, aby bolo dobre precucané PMMA a ďaľej nepracovalo, musí mať vlhkosť pod 9%, túto vlhkosť pečením dreva nedosiahnete ,lebo bunková vlhkosť dreva v ňom zostane aj keď sa postavíte na hlavu , pomože kondenzačné sušenie dreva ,alebo pozvolné sušenie v tieni na prievane. A možete tu o tom diskutovať, su to skusenosti nielen moje.
Vývevy.....zabudnite na vývevy lavat 1,5/11....zabudnite na kompresory s chladničky , týmito vývevami zastabilizujete tak maximálne brezu, suchý buk, jelšu.............odporúčam vývevy od firmy Value dvjstupňoveolejové rotačné vývevy , mne sa osvedčila VE260. Potrebujete dosiahnuť vákuum 75-15 micron, nebudem sa tu rozpisovať ,ale tieto jednotky sa dajú velmi jednoduchp previesť na bar alebo mbar alebo torr.......
PMMA - jatapol WR90N - je presme to isté ako loxeal 70-90
veropal WSB
Rsinol a už spomínaný loxeal 70-90, resinol sa dá zohnať za 16 eur liter ,ale čo ušetríte na litry PMMA to miniete na šmirgloch strašne zanáša šmirgle
Čo sa týka stabilizácie agátu , ebenu , camelthorn akácií ......zbytočná snaha ,toto drevo vezme od 5 do 15% svojej váhy ,niektoré drevá obsahujú látky ,ktoré úspešne likvidujú aktivátor v pmma a on potom nezatvrdne. Pre viac informácií kľudne volajte moje číslo (+421902446013)...
Môžem urobiť aj víkendový kurz stabilizovania
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/28/2017
zdravím všechny co stabilizují, mám na vás prosbu.

Mám pár špalíku 100 let staré jabloně, které jsou ale chycené a i trochu měké. Mohl by mi je někdo za slušný peníz zastabilizovat, popřípadě bych pustil i pár špalíčků.
Psal jsem to i sem :
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=861&p=193

ozval se zatím jeden a cena vypadá na 180Kč /kus což mi příjde + poštovné hodně.

Mám to pro vlastní potřebu a žádné kupčení.

dejte vědět na meil: ivo.simi@seznam.cz Děkuji

popřípadě pokud to sem nepatří - dejte vědět a smažu to

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/19/2014
Tak to mi prosim napis ten kontakt protoze za me je to super cena.

ivo.simi napsal:

Mám pár špalíku 100 let staré jabloně, které jsou ale chycené a i trochu měké. Mohl by mi je někdo za slušný peníz zastabilizovat, popřípadě bych pustil i pár špalíčků.
Psal jsem to i sem :

ozval se zatím jeden a cena vypadá na 180Kč /kus což mi příjde + poštovné hodně.

Posláno:

Začátečník
Javstabilizujem po 6 EUR za kus plus poštovné , je to normálna neprehnana cena
Posláno:

Pozorovatel
Ondřej Kolařík napsal:
Tak to mi prosim napis ten kontakt protoze za me je to super cena.

ivo.simi napsal:

Psal jsem to i sem :

najdeš to na tom odkazu
Posláno:

Začátečník
V tom tvojom odkaze je link na moju stránku a keby si sa mi bol ozval , určite nájdeme cestu ako zastabilizovať tvoje spaliky tak aby to menej “bolelo”, viem sa vzdycky dohodnúť aj na čiastočnom bartry. Ale ty si si pozrel asi len ceny a zhodnotil si že sa ti to neoplatí
Posláno:

Pozorovatel
Pavel219zv napsal:
V tom tvojom odkaze je link na moju stránku a keby si sa mi bol ozval , určite nájdeme cestu ako zastabilizovať tvoje spaliky tak aby to menej “bolelo”, viem sa vzdycky dohodnúť aj na čiastočnom bartry. Ale ty si si pozrel asi len ceny a zhodnotil si že sa ti to neoplatí

Máš pravdu, díval jsem se na ceny, a to jen očkem. Dnes jsem řešil sousedké vztahyConfused

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/13/2015
Nechci se vám do toho míchat, ale ta cena je hodně slušná.
Milan
Posláno:

Začátečník
Hovorím , vždy sa viem s človekom dohodnúť, na čiastočnom bartry.(zaplatí mi živicu ,prácu a energie mi vyplatí v špalikoch) Prípadne keď je vaščie množstvo tak viem dať množstevnú zľavu. Len treba komunikovať.
Posláno:

Pozorovatel
Pavel219zv napsal:
Hovorím , vždy sa viem s človekom dohodnúť, na čiastočnom bartry.(zaplatí mi živicu ,prácu a energie mi vyplatí v špalikoch) Prípadne keď je vaščie množstvo tak viem dať množstevnú zľavu. Len treba komunikovať.

Dnes jsem špalíkům odbrousil čela a vyfotil je ze čtyř stran ( jena fotka se stratila tak jen tři strany)
špalíků je celkem 30 + nějaké malé viz foto

ivo.simi vložil tyto přílohy:
WP_20180911_003.jpg.jpg
WP_20180911_004.jpg.jpg
WP_20180911_006.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/16/2018
Měl bych jednu technickou....

jak je tu zmiňováno, ledničkový kompresor sát moc dlouho nevydrží. cca 15minut? pak bud za´řaduje tepelná pojiskta a kompresor se vypne, nebo pojistku s plíškem dám pryč a kompresor se časem uvaří. Stabilizace trvá dejme tomu od 3hod dál... Přesto tady mnozí z Vás kompresorem stabilizujete.

rád bych se zeptal jak? Happy to se musí každých 15 minut vacuum zaškrtit, kompresor vypnout, nechat odpočinout a pak zase zapnout a navýšit vacuum a takhle opakovat po dobu Xhod, než ve dřevu nezbyde vzduch?

máte to případně ošetřeno i nějak elektronicky, automatizovaně?

..poradí někdo prosím?

děkuju
Posláno:
Začátečník
a ještě jeden dotázek... je známo, že vlhkost časem ničí jak kompresor tak vývěvy. I pokud mám filtry, odlučovače atd, mikročástečky páry se do vývěvy vždy dostanou.

doporučil by mi někdo prosím řešení? nebo žádné není?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Proč by měla ocel nebo 30mm tlusté lité plexisklo propouštět vzduch? To co vycucneš se ti do správně utěsněné komory nemá kudy dostat zpět.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/11/2001
Kompresor napsal:
a ještě jeden dotázek... je známo, že vlhkost časem ničí jak kompresor tak vývěvy. I pokud mám filtry, odlučovače atd, mikročástečky páry se do vývěvy vždy dostanou.

doporučil by mi někdo prosím řešení? nebo žádné není?

Tak zatím jsem nad tím nepřemýšlel , ale co použít odlučovače vody pro kompresory ? Tam to funguje tak by to teoreticky mohlo fungovat i u vývěvy . Otázka je jestli třeba u kompresoru z vyřazené ledničky při občasné stabilizaci je to nutnost řešit Wink
Posláno:
Začátečník
Jakákoli vlhkost ať vývěvu nebo kompresor časem poškozuje. Odlučovač samotný nestačí, stejně vlhkost pronikde a zadírá to. To se pak musí chladit např. tekutým dusíkem apodob, no strašné složitosti a nákladné. zajímalo mě, jestli někdo tady řeší, nebo jestli je to tedy zbytečnost, která se třeba ani neprojeví... :)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/9/2016
Robíte vedu.
Výveva je konštruovaná na tisíce prevádzkových hodín.
Na tú Vašu domácu stabilizáciu to pôjde pár desiatok hodín ročne.
A olejové rotačné sú mazané a tesnené olejovou náplňou. Treba ju len po použití nechať bežať pár minút, aby v nej nekondenzovala voda.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
egres2 napsal:
Robíte vedu.
Výveva je konštruovaná na tisíce prevádzkových h.

A nielen z vyvevy .Tu na fore mi to pripada poslednu dobu jak u je....ich
Treba to spustit a je to ..…..kolko ma vlchkosti drevo ped stabilizovanim......malo by mat +-/8-10% a kolko "odcerpas" este vody do vyvevy Surprised 1-2-3 litreLaugh v duchu "Pat &Mat" nech sa dari
Posláno:

Začátečník
Už som to tu písal a napíšem ešte raz , radšej zainvestujte do vývevy a budete mať pokoj. Kompresorom s chladničky poriadne drevo nezastabilizujete, Trošku to rozvediem , stabilizácia dreva podľa mojich pozorovaní začína niekde u minus 0,80-minus 0,85bar ( viem ,že ziadne mínus bar neexistuje , to len pre jednoduchosť)odsávate vzduch dokiaľ polymér bublinkuje , pokial máte dobrú vývevu tak sa to bude diať aj 6 hodín. Toto žiadny kompresor ,ktorý bol predtým mazaný olejom ,ktorý bol pridaný ako súčasť náplne chladničkového chladiva, nezvládne. Ja momentálne používam vývevu čo dokáže vytvoriť podtlak 0,1mbar (cca 37 micron), niektoré drevá ,ako brest (jilm.) dub mi aj tak robia problémy , musím ich vákuovať na etapy. O topole sa tu nebudem ani rozpisovať. Ako nožiari by ste tiež nevyrobili nôž z lešenárskej trubky, pretože viete ,že obsahuje málo uhlíka , keď vám niekdo povie že kompresor s chladničky nie je dobrý , tak sa následne opýtate či sa dá obísť tepelná pojistka. Keď chcete stabilizovať drevo tak to robte poriadne aby ste sa za svoje dielo nemuseli potom v buducnostii hambiť
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/1/2017
Přesně tak, kvalitní vývěvu nic nenahradí. Přitom se nejedná o žádné závratné částky za pořízení. Např. již zmiňovaná fa VALUE - dvoustupňové vývěvy jsou již od 4200Kč (VALUE VE225N ). Dosažené vakuum udávané jako 15 micron (0,2Pa).
Třeba zde:
http://www.radesit.cz/index.php?route=product/search&search=v%C3%BDv%C4%9Bva
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum