ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stabilizace Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/16/2019
Jeden dotaz pro znalce. Zkoušel někdo napustit prožrané dřevo od brouka? Je to listnaté dřevo, bohužel nevím jaké. Děkuji za informaci , nebo máte někdo fotky?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/7/2016
Ahojte stabilizujem uz nejaky cas ,pouzivam viac druhov ci uz dvojzlozkove epox,alebo tvrdnuce pri teplote,tiez sim bojoval hlavne pri epoxide LH 288 ktory strasne pri obrusovani lepil na brusny papier,a pritom to staci dat do rury 90-100stupnov na dve hod,a potom to ide krasne obrusit bez lepenia

ivant01 vložil tyto přílohy:
20210418_161957.jpg.jpg
20210407_164315.jpg.jpg
20210407_164158.jpg.jpg
20210327_101458.jpg.jpg
20210324_174105.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/16/2020
Parádní dřívka.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/14/2021
ivant01, máš to pěkně vymazleny,ten první je nej, můžu
dostat odpověď,co je to za dřevo?👍
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
V inzerci jsem nabýdnul svoji podtlakovou komoru na stabilizaci. Pokud by vás to někoho zajímalo, mrkněte. Díky.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/7/2016
Fous napsal:
ivant01, máš to pěkně vymazleny,ten první je nej, můžu
dostat odpověď,co je to za dřevo?👍

ahoj trochu neskoro ale prvý a štvrtý je topol ostatne je javor a jeden zmeska
Posláno:
Pokročilý
Ahoj,díky za odpověď, měl bych zájem o nějaké takové drivko.
Zkoušel jsem psát mail, ale nějak to vazne.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
ahoj taky bych měl zájem o dřívko . Neprodávej vakuovku a vyráběj ,máš to moc pěkný .
Posláno:
Pokročilý
Zdravím všechny, rád bych oslovil někoho,kdo stabilizuje dřevo, jestli by nebyl ochoten
nějaký ten špalík nacucat,jednalo by se o schnilotinu buku, břízy a neceho .... . Vše je
vysušené přírodní cestou.Foto dřeva mohl zaslat.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Páni stabilizátoři : potřebuju 5 kousků ořechu ( mám k dispozici) obarvit a zastabilizovat tak, jak to má Wajgy na jeho stránce z 15.6. Napsal jsem mu, ale už neví, kdo za to může.......
Ořech je kácený 3/1989 a uložený v suchu, špalíky dosoušené nad kotlíkem plynovým. Hrotový vlhkoměr ukazuje 4-5%.
Ořechu mám dost - i fošinky 130cm x 200mm x 50 mm .
Rostl v lese, takže hustší leta = hezčí kresba.
Díky za odezvu!!! Jo a když tak pište na mail. Díky!!
Posláno:
Pokročilý
Chtěl bych poděkovat Karlovi W za zastabilizovani mého dřeva.
Povedlo se mu to parádně,jsem spokojen.Ok

Fous vložil tyto přílohy:
IMG_20210708_183606.jpg.jpg
IMG_20210708_183854.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/25/2013
Panove, mistri.

Mam tu tak 10let starou sisku kanadske borovice, dle meho vnimani dost velkou na strenky viz foto.

Budu moc rad a timto prosim jestli by se toho nekdo ujal, je mi lito vyhodit. Samozrejme uhradim!
Nebo Osobne bych si vzal jen jeden par tencich platu klidne z kraju na strenky na zavirak a zbytek prenecham. Proste dle dohody.

Kdyz mi ale reknete ze to nema smysl, pujde teda do kamen..

wojtech vložil tyto přílohy:
20210907_182202.jpg.jpg
20210907_182134.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/5/2019
Fous napsal:
Chtěl bych poděkovat Karlovi W za zastabilizovani mého dřeva.
Povedlo se mu to parádně,jsem spokojen.Ok

Veľmi pekne drievka
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/7/2007
Taťka napsal:
Karel W napsal:
Chtěl bych se zeptat na radu. Zkoušel jsem něco málo stabilizovat dvousložkovou priskiřici. Použil jsem ty flašky s horkovzduškou na omezení objemu. Přes to však ještě zbývá na špaličku hodně materiálu který je potřeba odbrousit. Chtěl bych se zeptat jak to děláte. Brousím to na takové malé pasové brusce na dřevo a dá ji to dost zabrat. Je to celkem pracné. Je na to nějaká finta? Ověřený postup?
Děkuji za radu.
ˇ

Ahoj, pokusím se vložit nějaké obrázky. Mám vyrobenou formu z jeklu, ale může být klidně ze dřeva(palubky). Je třrba nechat asi o 6mm menší špalík, dám na něj gumičku a pod ní nastrkám špejle. Pak to celé zabalím do igelitového pytlíku na výšku, dám do formy aby
otevřený konec přečníval a zajistím ho gumičkou nebo lepicí páskou. Používám pytlíky na
uskladnění potravin v mrazáku- ty to vydrží. Dál je postup jasný, tady několikrát rozebraný.
Po vytvrdnutí je skutečně na špalíku jen těch 3+3mm materiálu.
Brousím flexou, na fotce je kotouč. Prodává se pod názvem oblá rašple. Je třeba mít špalík
upnutý- dost to kope. A hlavně brousit krátkými přítlaky, aby to mělo čas materiál vyhodit,
jinak se to napéká. Dočišťuju ojetými fíbr kotouči, co už nechtějí brát ocel (Gr 35-40)
Taťka

velmi pekné ale stále je odpadu moc. Pro domácí stabilizaci asi není třeba se nad tím zastavovat ale při vetším počtu už ze dvou drívek je tolik zbytku že to dá na další celé dřevo a to jsou kačáky doma Happy
"Co neuděláš dnes, odlož na pozítří a máš 2 dny volno"
Posláno:

Štamgast
Karel W napsal:
Chtěl bych se zeptat, zda jste někdo nezkoušel stabilizovat škumpu. Normálně je měkká a tak jsem si říkal, že do ní zkusím nacpat trochu pryskyřice. Zkoušel jsem to dvousložkovou od synop. Do dřeva se nedostalo ani ťuk, vůbec nic. Dřevo bylo dost vysušené. Zkoušel jsem to dvakrát pokaždé se stejným výsledkem.
Mohl bych vás požádat o radu, kde dělám chybu? Děkuji za každý návod.

škumpa jde dobře stabilizovat, nikdy jsem s tím nemel problém, pokud ti jde jiné dřevo tak je problém jinde
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Chlapci stabilizátoři - přivezl jsem si z Korsiky nádor na jalovci, nebo co to bylo. Krásná hnědá na řezu, ale právě při řezu se objevila "práce" červotoče. Či co to bylo.... Kousky na malé kudly, cca 2 x 3 x 11 cm.
Díky za odezvu, Míla.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Mílo, na červotoče ti stačí největší přítel euroindiána = vteřinové lepidlo mrGreen
Posláno:

Štamgast
Miloslav Zítek napsal:
Chlapci stabilizátoři - přivezl jsem si z Korsiky nádor na jalovci, nebo co to bylo. Krásná hnědá na řezu, ale právě při řezu se objevila "práce" červotoče. Či co to bylo.... Kousky na malé kudly, cca 2 x 3 x 11 cm.
Díky za odezvu, Míla.

s jalovcem nemám zkušenost, možná z duvodu že jak jde o jehličnan tak už silice obsažené ve dřeve mohou spíše stabilizaci odradit. Ale nikdy neříkej hop dokud nepřeskočíš, stabilizoval jsem i thuji a zadařilo se, jen nekdy to muže být kus od kusu Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/11/2001
Miloslav Zítek napsal:
Díky za odezvu, Míla.

Já před lety rozmíchal prach z dřeva a epoxid a každou dírku poctivě dratkem utemoval na bahením dubu a drží to dodnes Wink
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
Zdravím . Dotaz ?Viděl jsem spoustu stabilizovaných špalíků dřeva . Jen mi nejde do hlavy jak se získávají ta barevná dřívka ? To se ten epoxid nějak přibarvuje ?Nemyslím že je to dřívko celé červené , ale že je tam několik odstínů různých barev. Děkuji všem kdo by mi to nějak objasnil.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum