ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Cold Steel Pocket Bushman – rukavicový nůž? Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/26/2007
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
Folkac napsal:
Zdravím všechny, nikde jsem si nevšiml ceny.Poradí někdo, kolik tenhle fešák stojí?Díky

Koukám že jsi z Brna. Tak v Komárově na Svatopetrské ulici - obchod, Můj nůž. Mají ho na skladě za 808 kč.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/31/2009
Díky moc chlapi. Ten obchod v Komárově je fajn, slušnej výběr i ceny. Dřív to měli naproti Vojenské nemocnici, ale nic vystavenýho, tak si člověk musel říct o konkrétní typ. Ted je to pastva pro oko nožomilaOk Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/7/2007
Muzzhor napsal:
nedaří se mi najít video, kde macatý kráječ Cold Steelu instruuje zavírání ..... zkusím to popsat: nůž vezmu zeshora za hřbet , jako pravák držím čepel v levé ruce, mírně tlačím na ohyb ve směru zavírání a pravačkou vytáhnu pojistku, nehrozí tedy sklouznutí protože čepel mám ostřím ven od dlaně, je to obouruční, ale není to složité ani příliš silové, otevírání je relativně v pohodě jednoruční

jinak nůž ve skutečnosti vypádá elegantněji než na fotkách a je menší než na fotkách v rukou mužů malých dlaní Happy

- konečně jediná správná poznámka ohledně zavírání - zkusil bych to ale asi trochu rozepsat - uchopím nůž za hřbet čepele ostřím dolu (asi levou rukou) a pravou zatáhnu za šňůru čímž uvolním pojistku. Poté plynulým pohybem ruky se šňůrkou směrem dolů nůž zavřu.
– pojistka musí být plně vytažena jen v začátku než se nůž trochu "zlomí" - pak ji vklidu povolím a zcela komfortně nůž zaklapnu, pojistka si zacvakne sama. Zdá se to trochu kostrbaté ale není. Předsudek nejspíš budí to, že se musí přehmátnout a ani jedna z rukou pak nůž nedrží přirozeným způsobem.
– tento způsob však neohrožuje žádný prst či ruku při vyklouznutí oproti tomu původnímu - tak jak dělá většina lidí napoprvé (ono to k tomu svádí, je to první co se namane) tj. držím nůž klasicky jako bych chtěl řezat a pouze druhou rukou vytahuji pojistku - tím se to dostává do té hrozivé situace tj. že když nůž vyklouzne, sjedou mi prsty na čepel.. brr hrůza. - je to na fotkách recenze toho nože - tam je to přesně vidět.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/27/2007
NoNoNo Ne, ne, ne.Nic není tak jednoznačný jak vypadá. Tebou popsaný ( a musím říci že i běžně braný jako tradiční) způsob jsem zpočátku taky používal. Ale nevyhovovalo mi , že se tato operace prování víceméně se zvednutýma rukama v oblasti prsou a blízko úrovni očí. No a právě vzhledem k tomu, že se to táhlo někdy "kousne" , tak se mi parkrát stalo, že se mě nůž jakoby zvrtnul a málem jsem se fiknul . Takže jsem se právě postupně dopracoval k tomuto druhému způsobu, který sice jak uvádíš jde proti prstům ale to jde při odjišťování linelockz nebo framelocku taky. Rozdíl je v tom, že tam je ohrožen palec, tady ukazovák. Těžko říci který prst je důležitější, ale je potřeba být ostražitý vždy.Happy
Tenhle způsob je pohodlnější, rychlejší, méně silový a pro mě i bezpečnější.
Prostě jak nůž držím, zatáhnu levou rukou za šňůrku, současně palcem pravé ruky zatlačím mírně na hřbet čepele. Ve chvíli kdy je čepel mírně pootočena a pojistka odblokována, přehmátnu a obouma rukama dovřu.
Mějme ohled na zvířata a přírodu. Je to protijed na dnešní přetechnizovaný svět a bez nich by byl náš život o ničem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2009
Na noze-nuz za 900,- + posta.Ja v sobotu v Pribrami za 600,-Laugh Laugh
,,Předstírat hloupost na správném místě je moudrost"
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/6/2006
Myslím, že za tento nástroj je to i tak dost.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/15/2008
Za jeden z najodolnejsich zatvarakov na trhu? Myslim, ze to neni tak velka cena....
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/4/2009
punta9 napsal:
Na noze-nuz za 900,- + posta.Ja v sobotu v Pribrami za 600,-Laugh Laugh

zapomněl jsi na 20% slevu na Noze-nuz...takže 720,- Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/15/2008
Pridavam nejake inspiracne fotky... Happy
a nejaku fotku, ako je vyzera PB vo vrecku, pripadne ako je siroky (uzky)- snad to niekomu pomoze.

fremen vložil tyto přílohy:
bush.jpg.jpg
P3101044.jpg.jpg
P3101046.jpg.jpg
P3101053.jpg.jpg
P3101065.jpg.jpg
P3111046.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/11/2007
Tak jsem majitelem tohoto nože asi dva měsíce, za celou dobu používání jsem nepřišel na žádnou věc co by mě vadila. Používám ho doma i v práci a jsem spokojen.Takže kdo chce nůž do tisíce korun na práci a ne do vytrínky, za mou osobu doporučuji.
Posláno:
Štamgast
Tak tento nástroj není určitě na výstavu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/9/2004
nh... jsem se ho v jakémsi záchvatu zbavil a teď toho lituju. Měl jsem trochu opravený výbrus u špičky na clip point.
Naštěstí je už zase jeden na cestě...
Happy
jinak můžu potvrdit, že přes svou velikost se v kapse nosí parádně...
J'aime mon pays et Paris... mon Opinel aussi!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Sakra chlapi jak se mi ten nůž nelíbí tak si ho snad pořídím do práce.Díky své konstrukci by se hodil na řezání vrapovek , kořenů a různého bordelu ve výkopu.A snad by mu nemuselo vadit, když spadne z všky 5-6 metrů na asfalt.Pár nožů s plastovou střenkou už jsem takto rozflákalred face Zkrátka po práci propláchnout , namazat- to bude nejspíš důležité a jedu dál.....
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/26/2012
fremen napsal:
Pridavam nejake inspiracne fotky... Happy
a nejaku fotku, ako je vyzera PB vo vrecku, pripadne ako je siroky (uzky)- snad to niekomu pomoze.

Pěkný, jen by mě zajímalo když je použita na Čepel ocel 420, jestli to není moc měkké? při tom sekání do dřeva se to muselo slušně ztupit ? Jsem nováček tak se tedy ptám jen na názor ? mrGreen Cool
Žijeme len raz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
420 je na rukojeti a na čepeli je 4116 Krupp.
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/26/2012
langl napsal:
420 je na rukojeti a na čepeli je 4116 Krupp.

Ahá :)
Žijeme len raz
Posláno:

Pokročilý
Skouknul jsem nějaké videa na youtube a zdálo se mi že někteří borci otvírali čepel jednoruč docela v pohodě. Ten co jsem měl já to bylo za trest, (teda jako otevřel jsem ho ale měl jsem dost zničenej palec)..... Jaké s tím máte zkušenosti
?
Posláno:
Štamgast
Copak otvírání to přežiješ, ale zavírání je magorovina.
Posláno:

Pokročilý
Tak včera dorazil kvalitativně stejný jako ten první. Jen nemá vyražené logo. Místo toho nějaký potisk.. Otvírání a zavírání je v pohodě. Dostal jsem se do toho poměrně rychle. Mám jeden navíc, takže kdyby byl zájem tak se ho vzdám, časem ho dám do inzerce.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum