ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Želva Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/22/2005
ještě šedesát čísel kamenitýho jílu v místě šaboty a je to..nemam kango, tak dlouhej majzlik a palici a jedu..buch,žbluch,bác..deset čísel za dvacet minut..nechtěl bych dělat hrobníka na Aljašce..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Zkus nějakou půjčovnu nářadí a nějaký Bosch bourací kladivo.Půjčil bych ti Hiltku,ale má ji tatík na chajdě a maká s ní.Kantoři mají dlouhou dovolenou,takže nejdřív tak koncem měsíce jestli tam tu ďouru "vykotlá.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
díky..já už se s tim nemažu..o den dřív nebo pozdějc..už jsem trpělivej kopáč..z plochy 21 m čtverečních jsem vyvez skoro 300 koleček hlíny...pozítří když to klapne tak jedu k Peťovi pro ten buchar..no a pak už jen mixík s betonem,fundament,položit dlažbu,nastěhovat a funguju..chtěl bych to stihnout nejpozdějc do druhého týdne v září..
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/24/2004
no pekne makas,tak to preju at se ti dilnicka brzo rozjede
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Kdybys našel nějakou kost, nebo jiný artefakt, musíš zavolat archeology! Angry Je Ti to jasné, doufám. Mělo by to ovšem výhodu - odpočal by sis.Laugh

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
Jestli u Vás ještě neprší, sežeň si čerpadlo!!!

Posláno:

Štamgast
Jestli u Vás ještě neprší, sežeň si čerpadlo!!!

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/13/2007
ahaswehr napsal:
Kdybys našel nějakou kost, nebo jiný artefakt, musíš zavolat archeology! Angry Je Ti to jasné, doufám. Mělo by to ovšem výhodu - odpočal by sis.Laugh

Kdyby Želva našel nějakou kost, tak myslím dostane lepší nápad, co s tou kostí (z té kosti) udělat, nežli exponát v paleontologickém muzeu. Happy
-= Wiki - encyklopedie nožů =-
(a odpovídající vlákno na fóru)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/14/2006
Ahoj Jirko,
že makáš na kovárně jako ras je všem jasný. Rozumím i tomu uvolnění básnického střeva s lahváčem v ruce!!
Packa.
I pád na hubu je krokem vpřed!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
želva napsal:
díky..já už se s tim nemažu..o den dřív nebo pozdějc..už jsem trpělivej kopáč..z plochy 21 m čtverečních jsem vyvez skoro 300 koleček hlíny...pozítří když to klapne tak jedu k Peťovi pro ten buchar..no a pak už jen mixík s betonem,fundament,položit dlažbu,nastěhovat a funguju..chtěl bych to stihnout nejpozdějc do druhého týdne v září..

a není škoda když už ses tak namakal tím kopáním,to teď odbýt domíchávačemHappy Happy
(není nad ručně si doma namíchaná směs na betonování)Laugh Laugh Laugh
né nic ve zlém přeji ať se dílo vydaří ,děláš moc pěkné věci.
:mrgreen:
telefón:737101335 emil:vidomustomas@seznam.cz
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Jest-li má Ahaswehr pravdu s abstinencí, tak nelze nevzpomenout oblíbené pořekadlo: "Nevěřím velbloudům a obecně nikomu, kdo dokáže týden nepít." Happy
Posláno:

Štamgast
dmz:
úplně pravdu nemám. Naordinoval jsem si, schválil s psychologem, 2-3dl červeného před spaním. Je to velmi příjemný lék a pomáhá stabilizaci mého krevního tlaku. Takže Tvé přísloví bude mít asi něco do sebe. Ale 15 let jsem byl absolutní abstinent! Dokonce i v Lipové.

ŽELVO :
bagřík by to sice zvládl za hodinku, ale zato sis to udělal sám. Je to asi něco podobného, jako já když brousím hodiny šmirglem ostří a stačilo by koupit brousítko a nasadit ho na vrtačku.Laugh

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
želva napsal:
V sobotu budu kovat..

To jako fakt tudle ? 13.10.2007 ?
To bych se zajel podívat, pro sichr v pondělí.
Posláno:

Štamgast
Tak, třímesíční rekonstrukce je téměř za mnou.pérové kladivo pana Albaniho je usazeno, výheň je zpátky na svém místě a ponk taky..ještě to chce dodělat detaily jako je silnější jistič a kabely a taky uvařit bedýnku pod kovadlinu..zde je krátká leč výstižná fotodokumentace mých peripetií (myslím že kdybych stavěl novou kovárnu bylo by to rychlejší.)
foto č 1: kovárna po vyvežení přebytečné hlíny, červená čára ukazuje úroveň předchozí podlahy...

želva vložil tyto přílohy:
PICT0040.JPG.jpg

- William Blake
Posláno:

Štamgast
tak, podezdění nosných sloupů jest hotovo a betonový šalung kolem kovárny taky..na fotce je jáma pro šabotu a fundament pod buchar..jáma pod šabotu je 180 cm hluboká, vystlaná asi 40 cm betonu a 30cm gumy..díra pro fundament má 120 cm, vystláno vrstvou 10 cm betonu, 5 cm betonu a navrch dalších 105 cm betonu..(na té fotce ještě není ta finální metrová vrstva)

PICT0074.JPG.jpg
PICT0091.JPG.jpg

- William Blake
Posláno:

Štamgast
foto č.3 špalek pod šabotu, nemohl jsem sehnat dubový špalek tak se dostaly ke slovu pražce, nejdříve bylo nutno je rozřezat motorovkou na stejné kusy, základna špalku tvoří čtverec o straně 52 cm..špalky bylo nutno přesně svrtat dle šaboty (vyrobil jsem si šablonu ale i tak bylo svrtávání strašlivá práce, trvalo mi to asi necelých 5 dní) špalek má 7 vrstev mezi nimiž jsou ještě vloženy gumové desky pro utlumení rázu..celé je to pak sevřeno se šabotou závitovými tyčemi..v případně nutnosti se dá jakákoliv vrstva vyndat,nahradit gumou či vinutými pery mezi železnými deskami...

PICT0072.JPG.jpg

- William Blake
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Shocked ty jsi ale dost velký masochista, nee ?????Laugh ..... tu dřinu Ti nezávidím Sad , ale tu kovárničku přeju, bude tvrdě zasloužená....Happy
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
foto č.4 hotovo...
foto č.5 detail šaboty
foto č.6 detail fundamentu
foto č.7 pohled do jámy pekelné která skrývá základ pod špalek

PICT0094.JPG.jpg
PICT0095.JPG.jpg
PICT0098.JPG.jpg
PICT0100.JPG.jpg

- William Blake
Posláno:

Štamgast
Děkuji Westymu, Bojovníkovi a Tondovi za odborné rady.. Tátovi a patronu všech kovářů v průseru Pechymu za vydatnou fyzickou pomoc..bez nich bych to nikdy nezvládl..DÍK!!Wink Happy
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2006
A kde bude kovadlina?
Pro tu jsi díru nekopal?
Nový blog:
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum