ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Želva Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/22/2005
Díky chlapi, sem rád že už trochu funguju..zatím jedu ze starých zásob..ta kost je z hrobu evropského jelena..fosilizace je zdlouhavý proces při kterém je potřeba mnoho ingrediencí, jež se musí hodit do nádoby z vodou a vaří se to zhruba tak týden až dva,osm hodin denně dokavad to neproleze skrz kost(já to vždy postavil v dílně na kamna a jen dolejval vodu když se vyvařila) ..Laďo story mám, i když není moc zábavná: ten druhý futrálek je z daňčího krku, teda jen z poloviny protože mi ho psi v nestřeženym okamžiku šlohli a než jsem na to přišel byla ho půlka pryč, z toho zbytku je ten futrálek..no a když nechám v dílně nějakou kost v dosahu,tak je v pytli..taky mi tam choděj všechno ochcávat,dělaj jako že se jdou nechat podrbat a když se pak otočim, cestou ven všechno pochčijou...já pak vemu klacek, řvu a bubnuju jim do boudy a oni se uvnitř klepou že dostanou přes držku..no a takhle je to furt do kola..kdo je bystřejší a ve střehu, ten vyhrává nebo ochcáváHappy pro Luďka kterej má rozostřenou optiku pouzdro je focený z obou stran, na jedné straně je poutko pro opasek..Happy
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
želva napsal:
Díky chlapi, sem rád že už trochu funguju..zatím jedu ze starých zásob..ta kost je z hrobu evropského jelena..fosilizace je zdlouhavý proces při kterém je potřeba mnoho ingrediencí, jež se musí hodit do nádoby z vodou a vaří se to zhruba tak týden až dva,osm hodin denně dokavad to neproleze skrz kost(já to vždy postavil v dílně na kamna a jen dolejval vodu když se vyvařila) ..

a prrozradíš ty inteligence totiž ingredienceHappy ?
:mrgreen:
telefón:737101335 emil:vidomustomas@seznam.cz
Posláno:

Štamgast
po dlouhé době čundrování jsem se rozhodl vyrobit tábornický nůž, vhodný pro české poměry..jelikož na vandru většinou jen žeru maso a větve nutné pro oheň lámu o pařez či botou,rozhodl jsem se pro tuto konstrukci lesněgurmánského nože..nůž má čepel dlouhou 15,5cm,tloušťka v nejsilnějším místě necelé 4 mm,plynule se ztenčující k hrotu (bezva jde do vepřovýho kolene) kovanou ručně z 19 314,katr, niklovka (už nevim jaká) jeden a půlkrát torzírovaná, rukojeť je cocobolo..zatím nemá páníčka...

želva vložil tyto přílohy:
PICT0131.JPG.jpg
PICT0129.JPG.jpg

- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/16/2007
juuu želva paradny je taketo hrube vzory mozem Wink
nerobím: výkovky , polotovary a samotné čepele , tepelne nespracovávam a ani neosádzam vami dodané čepele, nešijem púzdra na cudzie nože
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
No Jirko,tak ten je bomáckej.Dovedl bych si ho představit na vandru po mém bokuHappy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Jirko , připomíná mi dlouhé nože, co měla babička na krájení sádla při zabíjačce. Laugh
Je vidět, že chodíš na vandry,Wink používáš nůž nejen na okrasu, Razz a nedbáš na "trampskou parádu". Laugh SUPEERR.Laugh

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
Na fotce vypadá delší než opravdu je, myslel jsem dost přes 30 cm. Žádné zbytečné zdobení, mně se líbí. Pouzdro bude rawhide a co to vlastně je, hádám surová kůže?
Posláno:

Štamgast
tady asi použiju starou montérskou brašnu..bude s poutkem šikmo na opasek aby byl pohodlný...rawhide je surová koža..
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
želva napsal:
rawhide je surová koža..

oškrabaná s obuch stranLaugh
jó a nožík je super
:mrgreen:
telefón:737101335 emil:vidomustomas@seznam.cz
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/18/2007
želva napsal:
po dlouhé době čundrování jsem se rozhodl vyrobit tábornický nůž...

Nebyla by jeste fotka, pekne an face z boku:), aby byl videt pomer velikosti? Na obrazku vypada strasne dlouhy a uzky. Nuz sam je super, tyhle jednoduche vzory se mi libi nejvic, stejne jako nepreplacana uprava.
Posláno:

Štamgast
nůž je opravdu úzký a dlouhý Happy čepel je široká necelých 2,5 cm...

PICT0123.JPG.jpg

- William Blake
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/3/2006
Paráda! Neměls tu čepel už u Hloha nebo je to už z nové kovárny? Včera jsem byl u našich na vsi a napadlo mě - nebudou tě v Roztokách prudit za neekologický čoud z kovárny?
Bob
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/16/2006
s křižkem po funuse ti blahopřeji k velke rekonstrukci tve dilny ať se ti daři dělat dobre nože. Posilam takovy talisman ktery se ktobě asi hodi Bob.

Bob vložil tyto přílohy:
IMG_0553o.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Pěkná želva..Wink kamarád mi jednou nabízel podobnej nalezenej kostěnej bochníček jako talisman do dílny..představil jsem si jak plave ve vodě zasviněný mourem a železnejma šponama, bylo mi jí líto..naštěstí našla nový domov u člověka který má želvy rád a chová je..

to Danny: to je přesně ona..tady každej topí hnědym uhlim, tož můj ekokoks je tu svěží vánek..jednou jsem si byl v zimě zaběhat hodně brzo po ránu..byl nízkej tlak, na Žalově to vypadalo jak krycí mlha pro lodní konvoje ze Scapa Flow..doběh jsem na roh ulice a měl dojem že jsem vdechnul pytlík buráků..s tréninku sešlo..vůbec,když si chci zamlátit do pytle, soused hodí do kotle svý starý holiny a kanystr mazutu, asi kvůlivá mejm plicnim fondůmSad
- William Blake
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/3/2006
a hele, tak to máme další společné hoby...já si teď zpátky dokoupil celou výbavičku. Sámo, mnoha bitvama prošlé rukavice s krví soupeřů i mojí jsem si schoval, ale pytel, švihadla atd. mi v paneláku byly na houby. Teď už je to jinýHappy A v příměstském satelitu se topí jen plynem, takže jediným argumentem proti běhání je moje lenostHappy
Máš tu povídku od Jacka L. Maso? Možná tu diskusi přeneseme na PM, ať se tady držíme nožůHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
želvo zdar, mám pro Tebe fotečku:

St.Nicolaus vložil tyto přílohy:
ŽELVA.jpg

Posláno:

Štamgast
Zdar chlapi,musím se pochlubit předělanými stránkami..kamarád si s tím dost pohrál, ještě pořádně nevím co to umí...no zkouším. . www.knivesbyturtle.com
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2006
Pěkné to máš- lépe vyřešené než ten minulý (hlavně ty fotky že už nejsou jinde)....
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
tož další kousek ze společné spolupráce s mým kamarádem Petrem..no bez jeho šikovných rukou by se to neobešlo..Happy

ruze....JPG.jpg
ruze...JPG.jpg
ruze..JPG.jpg
ruze.JPG.jpg

- William Blake
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Pěkné zpracování!Happy Vzhledem k určení tohohle nožíku (dýky) mě zaujal ten motiv na čepeli - probodený jedinec bude mít jistě příjemnější pocity, když se mu do těla zanoří poupátko a ne jen nějaká obyčejná kudla...Wink Laugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum