ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Želva Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
WinkTen u rukojeti- 2.od hřbetu?Wink
Nebo nás lakuješ a je pod tou mosazí.
Edit:S tím kovářským svárem,počkat až začnou roztavený okuje probublávat mezi vrstvama materiálu,u legovaných ocelí nešetřit boraxem a okuje na povrchu po kování vždy očistit dráťákem.Pokud umíš svařovat plamenem,pak víš jak vypadá tavná lázeň u svařování.Okuje vytlačuj od středu ke krajům materiálu,abys neměl ve struktuře kazy.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
můj tip:

Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
@želva,Mat:Hošani zkuste raději na první damašek svařit něco z plocháčů,třeba překovat kulatinu 12050,nebo 12060,případně nějakou uhlíkovou nebo nízkolegovanou nástrojovku svařit třeba s překovaným roxorem.Je potřeba to před svařováním obrousit od okují,Poskládat paket,na několika místech heftnout svářečkou a prdnout do výhně s velkým ohněm,boraxem ani uhlím zase nešetřit.Wink
Hodně zdaruHappy
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
to gespa,Ládes:Ta tečka,je z druhý strany od značky raznice pod střenkouWink
Díky za rady,bylo mě to několiksetkrát vysvětleno,spojoval jsem i nablblej plech,nedaří se mi odhadnout ten správnej moment.Potřeboval bych to vidětShocked, jak se to dělá. Moje pokusy končí většinou spálením či nespojením(ůčty za borax a uhlí mám složený na hromadě ve sklepě).Vzhledem k časové náročnosti to zkouším tak obtýden(musim chodit do práceAngry) Proto se tímto obracím s prosbou na kohokoliv, kdo by mi byl ochoten vše ukázat a vnést do mojí duše klid.dík Želva
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
želva napsal:
Slzy Balkánu, nožík staršího data( jeden z mých prvotin). Materiál- pero z náklaďáku,ořech, mosaz. Kaleno v čerstvé dešťové vodě( udělalo mi to asi tu zvláštní kresbu, i když jsem s tim zuřivě vergloval v kýblu).Teď se mi vrátil na odstranění drobné lišky.Dostatečně odzkoušen v Brdských hvozdech. celková délka 40 cm,čepel 24cm

- William Blake
Posláno:

Štamgast
s futrálem..

- William Blake
Posláno:

Štamgast
detail slz rozplesklejch na čepeli..

- William Blake
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Ahoj, parádní nůž, teda pan "nůž" I kdyby nám nešli ty damašky, tak budem mlátit pérovinu a taky uděláme díru do nožířského světa Happy. Mat
Posláno:

Štamgast
Musím bejt skromnej, ten mesr vypadá na fotce stokrát líp než když ho člověk vidí na živák,stále pracuji na symetrii.Happy
- William Blake
Mat
Posláno:

Štamgast
Ty blázne, já bych bral jakej koliv kovanej. Bohužel mé možnosti jsou vecpány do dílny u táty co má cca 1,5 m2, no možná 2 m2. Koukni na fotku co mam na vláknu Sad. Ale pučenýmu koni........ Mat
Posláno:

Štamgast
"Mrzáček" vyroben z překalenýho jataganu kterej prasknul při zatěžkávacim testu.Takže matroš, zlomenej jatagan z ložiskovýho futra a přeražená kravská noha(kost)..

- William Blake
Posláno:

Štamgast
druhá strana..

- William Blake
Mat
Posláno:

Štamgast
pěknej prďola, takovej kapesní Happy, Ta kravská kost je dutá? A proto dvě střenky? Z každé strany jedna? MatHappy
Mat
Posláno:

Štamgast
Blbě jsem se zeptat, ale nikdy jsem neviděl kravskou kost, je dutá, nebo plná? Pokud by byla plná stačil by řez do masivu a část čepele jen vložit do drážky a pojistit nýtky. MatHappy
Mat
Posláno:

Štamgast
[quote=Surg]O.K. Taky smáznu
Posláno:

Štamgast
Tak a je to tady! Damašek made in Mat+Želva! 45 vrstev 14 260+plech,pak došel antracit.25 kilo jsme ho potřebovaliLaugh. Tu je průřez(slabá kyselina,nebo moje leptací umění).

- William Blake
Posláno:

Štamgast
"Chochol", materiál: pero z V3S,mosaz, pařenej buk.tloušťka 4mm. tvrdost: bez problemů přeseknutý hřebík 100.Ještě chybí mosazná trubička na řemínekHappy

- William Blake
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Tak ten se mi fakt LÍBÍ! Happy

EDIT: Aha... Tak líbil se mi více z té první fotky, podle které jsem mylně usoudil, že má plochý klínový výbrus až ke hřbetu čepele...
Posláno:

Štamgast
..

- William Blake
Posláno:

Štamgast
Vypadá na bezva pracanta do nepohody.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum