ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Sebeobrana nožem a nože vhodné pro tento účel Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 3/26/2002
Podle jakých kritérií se rozhodujete ke koupi nože, pokud nůž kupujete jako zbraň a ne jako pracovní nástroj?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/24/2002
Zdravim Mr. Cibulku! Pokud vybírám nůž na obranu,není tak důležitý materiál ale spíše typ čepele a její délka. Stejně tak koukám na rukojet. Musí mi prostě "padnout". Jinak nože nekupuji jako rohlíky ( na rozdíl od jiných). Mám omezený rozpočet a tak se nad každým nožem "zamyslím".
Posláno:
Pozorovatel
jaký nůž tedy preferuješ ty?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/17/2001
Zdravim vas pani, ja mam dlhodobo uz nejaky ten rok pri sebe Smith & Wesson SWAT, pre mna je vyhovujuci na vsetko, ci uz pripadna sebaobrana (nastastie zatial take nenastalo) alebo ako pracovny (sem tam nieco odkrojit, kartony porezat a tak... Velkost mi vyhovuje. Martin, aka je mienka o tomto nozi? Nikde som nevidel na neho ziadnu recenziu od Sitra Achry...
jex
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2002
Cibulka.M napsal:
Podle jakých kritérií se rozhodujete ke koupi nože, pokud nůž kupujete jako zbraň a ne jako pracovní nástroj?
Nekupuju (viz moje delší odpověď k druhé otázce o každodenním nošení), ale se mi zdá, že v diskusích na tohle téma se málo objevuje vliv prostředí, ve kterém se "sebeobránce" nejčastěji pohybuje. Asi jiný typ nože si bude kupovat manager který tráví 15 hodin denně v obleku, jiný prodavač v obchoďáku nebo programátor v džínách a jiný třeba messenger který jezdí na mopedu v kapsáčích.
Aniž bych svému názoru přikládal nějakou váhu,intuitivně mi připadá pro první kategorii bezvadnej nůž typu třeba Klotzli CHW, pro druhou něco jako Junglee tri-point, pro třetí třeba Boker Walter brend nebo Spyderco Military.
Pro lidi, kteří se na jiném foru zmiňujou o barra technikách a kterým nevadí trochu masivnější věc v kapse jsem objevil vzajímavý kus v ceně do 1000 kč. Firma yellow river ( y-river@atlas.cz ) dováží nože z ruska resp. dagestánu (většinou bojové, a pevné lovecké se zajímavými lepty - stojí za to se na to kouknout) a před vánocemi přivezla svým způsobem zajímavý zavírák Biker. Není moc velký (19,5/8,5 cm) a dá se nosit, i když není úplně lehký. Nedbalostí zpracování střenky připomíná některé čínské repliky, ale je to jen zdání - kvalita materiálu a celková bytelnost jak střenky tak čepele ve mně vzbudila velkou důvěru, že se s ním dá dělat cokoli a přitom vzhledem k ceně ho člověku nebude líto (viz můj slovní průjem u druhého cibulkova fora). A je to přesně taková věc, která vám zpevní pěst, když chcete někoho pořádně praštit, a nezabere vám v kapse moc místa.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/21/2002
Ahoj kde je mozné zminěné nože zhlédnout? Dík.

Pro lidi, kteří se na jiném foru zmiňujou o barra technikách a kterým nevadí trochu masivnější věc v kapse jsem objevil vzajímavý kus v ceně do 1000 kč. Firma yellow river ( y-river@atlas.cz ) dováží nože z ruska resp. dagestánu (většinou bojové, a pevné lovecké se zajímavými lepty - stojí za to se na to kouknout) a před vánocemi přivezla svým způsobem zajímavý zavírák Biker. Není moc velký (19,5/8,5 cm) a dá se nosit, i když není úplně lehký. Nedbalostí zpracování střenky připomíná některé čínské repliky, ale je to jen zdání - kvalita materiálu a celková bytelnost jak střenky tak čepele ve mně vzbudila velkou důvěru, že se s ním dá dělat cokoli a přitom vzhledem k ceně ho člověku nebude líto (viz můj slovní průjem u druhého cibulkova fora). A je to přesně taková věc, která vám zpevní pěst, když chcete někoho pořádně praštit, a nezabere vám v kapse moc místa.
[/quote]
Posláno:
Pozorovatel
jex: Vliv prostředí je nezanedbatelný. Jednoduchý příklad: Jistě by se na sebeobranu více hodil pevný nůž s 9" čepelí, ale já mám u sebe "pouze" 4". Žiju jako normální člověk a chodím do práce, občas se svezu tramvají a jdu i na poštu a do potravin, težko si lze představit jak dlouho by mi trvalo, než by mne 9" čepel svou přítomností vyřadila ze společnosti HappyHappyHappyHappyHappyHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2002
Ty dagestánské nože (jestli to byly ony) jsem viděl na poslední výstavě v Brně a nadchly mě. Je to nádherná, precizní ruční práce za směšnou cenu.
Posláno:
Pozorovatel
Na techniky barra jsou podle velikosti ruky vhodné nože jako např.: CRKT M16, Benchmade "dark star" a pod. Tedy spíše věci lehčí a v poměru konkrétní ruky subtilnější.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/20/2002
jex napsal:
... ale se mi zdá, že v diskusích na tohle téma se málo objevuje vliv prostředí, ve kterém se "sebeobránce" nejčastěji pohybuje. Asi jiný typ nože si bude kupovat manager který tráví 15 hodin denně v obleku, jiný prodavač v obchoďáku nebo programátor v džínách a jiný třeba messenger který jezdí na mopedu v kapsáčích.
Myslenka ohraniceni prostredim mne zaujala.
Osobne si nemyslim ,ze je to ohranicene profesii cloveka a tim co v zivote dela.
Vlastnit dobrej nuz muze stejne tak lekar nebo zednik,kominik nebo bankar a mit ho neustale u sebe.
Urcite si vyberou jine modely na ktere vplyva vnitrni prostredi(pracoviste) ve kterem ho budou pouzivat.
Za vnejsi vplyvy bych chapal omezeni statu a specifika pro oblast nozu.
Treba v US jsou zakazany automaticke (vyskakovaci) noze (mohou je tusim pozivat federalni agenti
a specialni jednotky).Beznej clovek ho v tomhe prostredi muze ziskat tak,ze je zberatel a dokladuje to.
nebo u zaviracich nozu je omezeni na delku cepeli,co u mnoha modelu ovlivni i delku rukojete.
What they can't know is what we do to them in our minds
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
V Brně jsem byl, ale žádné dagestánské nože jsem neviděl - je pravda, že jsem byl poměrně zaměstnán, takže jsem se klidně mohl přehlédnout. Vzpomeneš si kdo je tam prodával?

Milan

Pike napsal:
Ty dagestánské nože (jestli to byly ony) jsem viděl na poslední výstavě v Brně a nadchly mě. Je to nádherná, precizní ruční práce za směšnou cenu.

.
Posláno:

Štamgast
Milan: napsal:
V Brně jsem byl, ale žádné dagestánské nože jsem neviděl - je pravda, že jsem byl poměrně zaměstnán, takže jsem se klidně mohl přehlédnout. Vzpomeneš si kdo je tam prodával?
Z hlavy ne, ale zaujaly mne natolik, že jsem si vzal vizitku. Jestli jsem ji nezašantročil, zkusím sem dát kontakt. Bylo to ale v řadě vzdálenější od dveří zhruba uprostřed.
Posláno:
Pozorovatel
Je jistě nádherné, že jsme si popovídali o tom jaký by nůžměl být. Což si ale popovídat o tom jaký nůž si chcete, nebo zamýšlíte (nebo už máte) koupit na sebeobranu a proč zvítězil nad jinými modely!

TomAnt: SW SWAT je relativně dobrý nůž a jistě splňuje základní požadavky, ale pokud bych ho měl v rychlosti hodnotit není jeho poměr výkon/cena v dnešní době zrovna nejpříznivější. Jinak bych jej zařadil na takový kvalitativní základ od kterého směrem nahoru má cenu nože kupovat a od něho směrem dolů bych již nic nenosil Happy

www.nuz.cz/sitraachra
jex
Posláno:
Pokročilý
suno napsal:
Firma sídlí v Praze Ve Smečkách, kousek nad Činoherník klubem, a je možný se předem domluvit s panem Caisem, aby tam byl, na tel. 602 225 466.

[b]Ahoj kde je mozné zminěné nože zhlédnout? Dík.
.......................
Firma yellow river ( y-river@atlas.cz ) dováží nože z ruska resp. dagestánu (většinou bojové, a pevné lovecké se zajímavými lepty - stojí za to se na to kouknout) a před vánocemi přivezla svým způsobem zajímavý zavírák Biker.
[/quote]
jex
Posláno:
Pokročilý
sorry, ten telefon je 603 225466
jex napsal:
suno napsal:
Firma sídlí v Praze Ve Smečkách,
jex
Posláno:
Pokročilý
řekl bych, že ten ruskej nůž co jsem zmínil by tvýmu požadavku pořád vyhovoval, připadal mi šikovnej protože není úplně placatej (má solidní ocelový linery a na nich bytelnej, jenom trochu hnusnej plast) a proto není úplně do každý kapsy, ale jinak to žádnej těžkej kalibr není. Mimochodem je celej rozebírací a kdo by chtěl, tak si ho může obložit z jedná strany mamutem a z druhý třeba perletí, kdyby se mu ten plast nelíbil, mně se líbil tak jak je, rotože (jak jsem psal jinde) se o něj majitel nemusí bát a tímpádem ho bude opravdu používat...
Cibulka.M napsal:
Na techniky barra jsou podle velikosti ruky vhodné nože jako např.: CRKT M16, Benchmade "dark star" a pod. Tedy spíše věci lehčí a v poměru konkrétní ruky subtilnější.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/20/2002
Cibulka.M napsal:
Nuz jako zbran-ruske bojove noze firmy NOKS:
www.bodyg.sk/obchod.htm

What they can't know is what we do to them in our minds
Posláno:

Štamgast
Quote:

posted by Milan:

Z hlavy ne, ale zaujaly mne natolik, že jsem si vzal vizitku. Jestli jsem ji nezašantročil, zkusím sem dát kontakt. Bylo to ale v řadě vzdálenější od dveří zhruba uprostřed.

Tak vizitku jsem našel, píšou na ní:
fa Hlaváč, Rooseweltova 1465, 438 01 Žatec
tel. 608 973 745, 608 243 043
Tudíž je to zjevně jiná firma než Jexem zmiňovaná Yellow river.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/31/2003
Ahoj přátelé rád bych uvedl věci na pravou míru,Dagestánskou firmu Kizlyar vyrábějící nože skutečně zastupuje exkluzivně pro celou Evropu firma Y-River Cz s.r.o. , ale vzhledem k tomu, že firma obsahuje pouze jednoho člověka vybírá si zástupce, kteří zboží distribuují po celé republice. A jedním z těchto distributorů nebo deealerů, vyberte si co Vám zní líp, je skutečně pan Hlaváč.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/24/2002
Zdar chlapi.Zajímalo by mě, zda někdo nosíte u sebe motýlka. Podle mě má mnoho kladů a uvažuji o tom že si nějaký malý, záložní pořídím.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum