ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Sebeobrana nožem a nože vhodné pro tento účel Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/2/2007
Co se týče samostatně útočícího zvířete (dejme tomu potulný pes, bůvol, orangutan) jedná se o krajní nouzi (§14 trestního zákona), v případě poštvaneho zvířete (...psa člověkem - je to útok se zbraní /věc - jako majetek útočníka - zbraní se rozumí cokoliv, čímž je možno učinit útok proti tělu důraznější... i obyčejná tužka či šutr) jedná se o nutnou obranu (§13 trestního zákona) ale u soudu vždy záleží na obhájci jak je schopný vyvrátit obžalobu (asi otázka financí) Nebezpečí se odvrací krajní nouzí ale nesmí být způsobena škoda vyšší než která hrozila. U nutné obrany se odvrací trvající útok na zájem chráněný zákonem pokud tvá (chrání se život, zdraví, majetek) obrana nesmí být zcela zjevně nepřiměřená. V případě, že útok ustal se není již čemu bránit a tady hrozí vybočení z nutné obrany, což muže i přejít v afektu do útoku a role se obrací a to posuzují u soudu dosti tvrdě. Paragrafy jsou potvory klikaté a někdy jde logika stranou. Ale stále platí sto lidí sto názorů a sto právníku a ani jeden nemá stejný názor. Do toho přihodí něco navíc media a je z toho guláš, který ovlivní názory ostatních občanů....

Optimismus je způsoben nedostatkem infomací.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
tuloutdoor napsal:
A poměrně čerstvý případ "boje nožem" z Olmitzu - jistě jste to zaznamenali, proběhlo i médii, jak byl ubodán taxikář. Ale jako obvykle pravda je úplně jinde: Byli dva, jeden 70 kilový a druhý 120 kilový, který toho 70kilového napadl a mlátil - měl ho položeného na zemi a bil ho hlava nehlava pěstmi (rozbitá hlava, otřes mozku, natržené obočí, modřin a dalších nepočítaje). Přesto ten 120 kilový je mrtvý (bohužel) a ten 70 kilový byl zavřený - momentálně už je vyšetřovaný na svobodě. Napařili mu nepřiměřenou obranu - b odl 3x. Kdyby jen jednou, ukecalo by se to. Ještě v jeho neprospěch hovoří jeho speciální výcvik.

Psali, že se poprali dva taxikáři, z konkurenčních firem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/8/2008
patrio napsal:
Co se týče samostatně útočícího zvířete (dejme tomu potulný pes, bůvol, orangutan) jedná se o krajní nouzi (§14 trestního zákona), v případě poštvaneho zvířete (...psa člověkem - je to útok se zbraní /věc - jako majetek útočníka - zbraní se rozumí cokoliv, čímž je možno učinit útok proti tělu důraznější... i obyčejná tužka či šutr) jedná se o nutnou obranu (§13 trestního zákona) ale u soudu vždy záleží na obhájci jak je schopný vyvrátit obžalobu (asi otázka financí) Nebezpečí se odvrací krajní nouzí ale nesmí být způsobena škoda vyšší než která hrozila. U nutné obrany se odvrací trvající útok na zájem chráněný zákonem pokud tvá (chrání se život, zdraví, majetek) obrana nesmí být zcela zjevně nepřiměřená. V případě, že útok ustal se není již čemu bránit a tady hrozí vybočení z nutné obrany, což muže i přejít v afektu do útoku a role se obrací a to posuzují u soudu dosti tvrdě. Paragrafy jsou potvory klikaté a někdy jde logika stranou. Ale stále platí sto lidí sto názorů a sto právníku a ani jeden nemá stejný názor. Do toho přihodí něco navíc media a je z toho guláš, který ovlivní názory ostatních občanů....

ja som toto spomenul len tu : http://knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=151&p=30 a vysmiali ma - ked to čítaš dalej - normálne to nemá cenu sa ani vyjadrovať...Laugh
Ničoho príliš
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2006
[quote=Psali, že se poprali dva taxikáři, z konkurenčních firem.[/quote]
Když Tě někdo napadne, bije a bije i tak se to dá popsat, nakonec jo - taxikáři to byli!
"Tak jako všechny cesty vedou do Říma....někdy i všechny snahy vedou do prdele...."
Luděk
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/28/2008
Pozdravujem Vás páni,tak už pár dni som majiteľom bojového noža Camper L od Vladimíra Bradnu (PRAPOR KNIVES) a môžem Vám povedať že je to naozaj dokonalý nástroj Happy
Premýšľal som ako najlepšie by sa dal tento nôž charakterizovať...napadlo ma že by sa istým podivným spôsobom dal prirovnať k mojej 44ke-je VEĽKÝ,SILNÝ,VÝKONNÝ,NEKOMPROMISNÝ,KVALITNE SPRACOVANÝ a verím že nikdy NESKLAME.Je pre mňa až nepochopiteľne že tak nádherný a kvalitný nôž sa už dávno nepredal a čakal práve na mňa-žeby osudShocked Ďakujem Vlaďovi a čoskoro určite ešte niečo spolu "upečieme".

DWM21 vložil tyto přílohy:
P9280739.JPG.jpg
DCAM0072.JPG.jpg
DCAM0073.JPG.jpg
DCAM0074.JPG.jpg

Strach zo zbraní je znakom sexuálnej a emocionálnej nedospelosti...Sigmund Freud
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/27/2008
DWM21 napsal:
Pozdravujem Vás páni,tak už pár dni som majiteľom bojového noža Camper L od Vladimíra Bradnu (PRAPOR KNIVES) a môžem Vám povedať že je to naozaj dokonalý nástroj Happy
Premýšľal som ako najlepšie by sa dal tento nôž charakterizovať...napadlo ma že by sa istým podivným spôsobom dal prirovnať k mojej 44ke-je VEĽKÝ,SILNÝ,VÝKONNÝ,NEKOMPROMISNÝ,KVALITNE SPRACOVANÝ a verím že nikdy NESKLAME.Je pre mňa až nepochopiteľne že tak nádherný a kvalitný nôž sa už dávno nepredal a čakal práve na mňa-žeby osudShocked Ďakujem Vlaďovi a čoskoro určite ešte niečo spolu "upečieme".

Tenhle kousek vypadá moc dobře a zklamání bych se nebal
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/13/2006
Podle mě je ideální bojový nůž tlačná dýka. Bezkonkurenčně nejpevnější úchop, z toho odvozená síla a možnost zasadit brutální ránu, jak bodem, tak sekem/drásem, navíc díky té rukojeti ve tvaru T je to relativně krátké, takže se snadno nosí, a lze bleskurychle a spolehlivě vytáhnout. Kdybych se měl vydat někam kde budu muset bojovat nožem, beru tlačnou dýku bez váhání.
Samozřejmě že na trhu jich moc není, já mám třeba delšího Safemakera od CS, který má trojúhelníkový profil čepele, čili ideální na bodání, ale říznout se s tím nedá, takže jediné použití je fakt do toho boje, což je škoda.
Podle mě nůž s tímhle druhem úchopu by výborně fungoval i na práci.

Zajímavá varianta je i ten nůž s pistolovou rukojetí, ale podle mě tak klasická tlačná dýka sedí v ruce pevněji.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/22/2009
Ahoj :) som študent už za chvíľu vysokej školy a prednedávnom som od otca na narodeniny dostal nôž Boker Magnum Bush Companion... mne sa páči a dobre mi aj sedí v ruke... nosím ho na obranu ale aj ako pracovný nôž... čo naň hovoríte vy? :)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/13/2009
Belovolod napsal:
Ahoj :) som študent už za chvíľu vysokej školy a prednedávnom som od otca na narodeniny dostal nôž Boker Magnum Bush Companion... mne sa páči a dobre mi aj sedí v ruke... nosím ho na obranu ale aj ako pracovný nôž... čo naň hovoríte vy? :)

Nie je to vyslovene noz na obranu, ale v nudzi moze pomoct. ;)

RK

p.s.: Ak ho nosis aj na obranu, podumaj troska nad tym, ci sa v ostrej situacii oplati ho vytiahnut. Ma to mnoho zaporov. Precitat zkusenosti a nazori ostatnych mozes tu:
Použili jste už nůž v sebeobraně?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2008
Na vojne sa hovoril príbeh o šikanovanom bažantovi, ktorého to nasralo, a jedného mazáka poslal na onen svet, každému známym hliníkovým príborovým nožíkom. Tak ma napadlo príborák do kydexu a kšeft jak víno. mrGreen
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
na prerezanie krcnej tepny ti staci aj zalamovaci nozik na koberce a ze sa nim da pekne narezat koza po celom tele je len taky maly bonus
nechce sa mi to hladat ale surg uz davnejsie daval na forum fotky zraneni sposobenych nozom a aj ked sa dnes vsade vravi ze mladez je otupena voci nasiliu a krvi a podobne ono uz tie fotky takym "tvrdakom" dokazu rozhupat zaludok a co potom ked to uvidia nazivo alebo na sebe ... Cool
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/27/2008
V kriminále ve Stráži pod Ralskem jeden mukl uřízl druhému hlavnu příborákem nabroušeným o zeď (takovej ten klasickej z jídelen s černou plastovou rukojetí), potom s tou hlavou chodil po chodbě a chtěl kafe a cigára. Tohle je podle mě dostačující důkaz o tom, že i kus plechu múže být nebezpečný, když ho vezme do ruky člověk, kterej je rozhodnutej ublížit. Ale stejně s sebou nosím místo příboráku gerber applegate.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/29/2009
mangusta napsal:
Zdar chlapi.Zajímalo by mě, zda někdo nosíte u sebe motýlka. Podle mě má mnoho kladů a uvažuji o tom že si nějaký malý, záložní pořídím.
Je to celkom dobry nápad ako zabiť trošku času keď sa vieš s ním hrať. Aspoň mňa to baví mal by si to vyskúšať lebo nestoja až také veľké peniaze. Nechám to na tebe.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/12/2009
Ja mam cold steel scimitar co na neho poviete ?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/31/2009
Já používám a kupuji nože podle toho jak vypadá a jestli se mi líbí dále podle toho jak mi padne do ruky jestli se dá použít pro forhend i reverz dále u zavíráků jestli se dají použít v zavřeném stavu.
Dále bych chtel napsat že již si kupuji spíš nože z omezených sérií u těch neklesá hodnota jsou zpracované z dobrých materiálů damašek karbon atd a tím vypadají honosněji bohužel má to chybu pokud takoví nůž použijete v sebeobraně tak jste o něj z nejvědší pravděpodobností přišli.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/29/2001
Ahoj, náš instruktor na sebeobranu, doporučuje na boj nůž oboustranně nabroušený. Je s ním možné řezat v obou směrech a lépe se s ním manipuluje. Něco na tom asi bude, ono tlačná dýka má taky své. Já osobně nemam ani jeden oboustranně nabroušený a nosím u sebe nůž spíš na sváču než na boj. Nehledám za každým rohem diverzanta či imperialistickýho hrdlořeza...Laugh
Nepropadej panice...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/29/2001
DWM21 napsal:

Ahoj, krásný kousek a v kombinaci s 44 magnum nemá chybu... Ale ruku na srdce, není přeci jen magnum trochu silný? Surprised
Nepropadej panice...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/31/2009
hinomura napsal:
Ahoj, náš instruktor na sebeobranu, doporučuje na boj nůž oboustranně nabroušený. Je s ním možné řezat v obou směrech a lépe se s ním manipuluje.

Asi tak nejak, len to chce pevný úchop a volné zápästie, dráhy, dištanc a napasovanie sa na pohyb súpera .. je to akože "jednoduchšie" s dvojbritou čepelou, ale zas, to aj ide štýl od štýlu, niekde je to zas prirodzenejšie a jasnejšie s jednobritou čepelou, ktorá má pri rezaní väčší psychologický efekt (čo sa týka dlhších plytkých rezov, vela krvi, a nemusí dojsť k zabitiu, kdežto pri bodnutí - nebodaj na životunebezpečné miesto - môže byť tento počin po vyťiahnutí noža z tela fatálny Cry
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/31/2009
K té tlačné dýce je to dobrá zbraň ale proti noži má omezené vmožnosti použití dále pokud by bylo srovnání bojovníka s klasickým nožem a s tlačnou dýkou vsázím na toho s klasickým nožem myslím si ale že tlačná dýka je vhodná pro použití v sebeobraně pro ženy.
Co se týká oboustraně nabroušeného nože je to dobré ale poud umíte s nožem tak i s klasickým ostřím můžete dělat řezi stejně jako u oboustraně nabroušeném.
pak jsem se chtel zeptat všichni tu píšete o nožích a jestli jsou dobré nebo ne k sebeobraně ale trošku mi tu uniká kde jste se s nimi naučili nechcete tu napsat nebo zalozit novou diskuzi kde a jak se učíte s nožem a jestli jenom s nožem nebo i jinými zbraněmi jako teleskop pistole a třeba i obranu proti nekomu kdo by vás napadl těmito zbraněmi.
Také mi zajímá jak a kde nosíte zbraně v běžném životě protože ta 44 magnum a ten nůž nepatří mezi nejmenší tak nevím jestli to nosíš běžně nebo jen když si můžeš vzít bundu.Tak zatím a těším se na odpovědi.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/27/2009
no .44 magnum by si kupoval na noseni jen opravdovy blazen (pravdepodobne schizofrenik)Laugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum