ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hoochie Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2012
Tohle není tvarované, horní část je ze 4mm kruponu s raženým vzorem a uvnitř je to podlepené (a prošité) 1 mm usní. O pár stránek zpátky mám tvarované pouzdro na skryté nošení, to je tvarované ze 4mm usně a drží parádně. To je ale na těžkou krochnu, na derringer by měla bohatě stačit 3mm. Jinak u těchto pouzder se mi zatím dost osvědčilo hodiny laborovat s papírovýma šablonama, a tak jak píše Bonanza - ušít, pak namočit a teprve tvarovat, obráceně to moc nejde, to už jsem si taky vyzkoušel.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/19/2014
Futrál na pistol super Ok
Posláno:

Štamgast
Díky Jirko Admire

Tak a přidám pár takovejch lehkejch praktickejch opasků ve Fjallraven stylu. Materiál 3 mm silná useň.

https://hoochie.rajce.idnes.cz/Opasky%2C_remeny%2C_popruhy/#P1160093.jpg

Hoochie vložil tyto přílohy:
P1160093.JPG.jpg
P1160095.JPG.jpg
P1160096.JPG.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/8/2007
Hoochie napsal:
Ahoj v novém roce,
od února bydlím v Praze a nemám kde tvořit, tak aspoň postupně při návštěvách u nás na Moravě dodělávám rozdělané věci.
První z nich je klasické pouzdro na pistoli. je to pro mě takový prototyp, ne že bych to vymyslel, to ne je to poctivě obšlehnutý, ale prototyp pro moji výrobu. Základní myšlenka byla udělat pouzdro co nebude detailně tvarované, bude hladkou kůží vně i dovnitř a hlavně bude univerzálně použitelný pro víc modelů. Tohle má tedy délku standartní služební zbraně s 5 palcovou hlavní a stačí vyměńovat vložky podle tloušťky závěru a tvaru lučíku. Do tohoto pouzdra s touhle vložkou pasuje jak HP 35, tak i CZ 75 a Mauser 90. No má to pár much co se týká estetiky provedení a tak, ale jak říkám, je to prototyp, na střelnici jsem ho odzkoušel a funguje dobře.

https://hoochie.rajce.idnes.cz/Pouzdra_na_zbrane/#P1160035.jpg

To bych bral. Líbí se mi, že má krytý kohout. Vždycky mi protrhá bundu. Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Asi se do něj vejde i 1911.
Posláno:

Štamgast
To nevím 1911 má o dost větší pojistku závěru a je asi o 1,5 cm delší, takže by dole koukal. Vlastní 1911 nemám, ale zkusím jak tam bude pasovat až budu na střelnici a poreferuju Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Mně všechny tyto modely do 1 futra pasovaly, možná u té 1911 to chce trochu snahy, kůže povolí.Laugh
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/20/2012
[quote=Hoochie]Díky Jirko Admire

Tak a přidám pár takovejch lehkejch praktickejch opasků ve Fjallraven stylu.

Pokud jsou na prodej, kolik za kus? Díky za odpověď.
Posláno:

Štamgast
Tak se po víceméně dvouleté pauze, a zejména díky přestěhování do bytu, kde se dá zase tvořit, dostávám opět k nějaké výrobě. Na zakázky už to nejspíš nebude, na to se současnou prací nemám čas, a taky chci víc času věnovat dalším koníčkům. Nicméně mám stále rozdělaných dost věcí, a ještě víc nápadů, tak pokud je tu ještě někdo, komu se moje výtvory líbí a rád si je prohlédne, budu rád Happy

První taková klasika - pouzdro na skvělý Fallkniven F1.

https://hoochie.rajce.idnes.cz/Pouzdra_na_noze#DSC00190.jpg

Druhé pouzdra na zásobníky. Zužitkoval jsem na ně různé zbytky kůže co jsem měl schované, takže na ně barva chytala dost nerovnoměrně, ale prdím na to, tyhle nejsou na krásu Laugh

https://hoochie.rajce.idnes.cz/Pouzdra_na_zbrane#DSC00196.jpg

DSC00190.JPG.jpg
DSC00188.JPG.jpg
DSC00186.JPG.jpg
DSC00196.JPG.jpg
DSC00197.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Dokončený asi rok a půl rozdělaný opasek pro sestru. Přišla za mnou s totálně sešmelcovaným páskem a prej ať jí udělám novej k přezce Laugh. Tak je to z 3mm hověziny, po obvodu prošité, šířka 4 cm.

DSC00203.JPG.jpg
DSC00205.JPG.jpg
DSC00206.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Malý facelift mého oblíbeného nože - Spartaka s čepelí od Jardy Kotěry. Původní rukoje´t jsem si udělal nějak ergonomicky špatně, tak jsem tam dal novou, hlavice a záštita jsou masivnější, kůže na rukojeti je ze stejné transmise jako na předchozím. Zpracování je záměrně hrubé, protože se mi to tak líbí.Vyvážení na první prst, no a jsem spokojenej Laugh Taky jsem mu udělal nové pouzdro v trochu taktickém stylu (ano, velmi inspirované Mudžasovými pouzdry na Selžuky), přijde mi, že se to k tomu noži hodí líp než původní toulcové. Časem ještě mymyslím nějaký přídavný srandy co půjdou nasadit na molevazbu. A ano, po dvou letech kdy jsem nic většího nešil se mi stehy na rubu trochu rozbíhají, no musím se zas dostat do formy red face

DSC00215.JPG.jpg
DSC00220.JPG.jpg
DSC00216.JPG.jpg
DSC00210.JPG.jpg
DSC00212.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Taková blbost - zapalovače Clipper zašité do kůže.

DSC00282.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
...a kolik to dalo práce.Ok
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Tak se zase pochlubím nějakou další drobností. Pořídil jsem si Manly Peak a je to super kudla, akorát mi rozdrbal už 3 kapsy Laugh takže bylo potřeba pouzdro. Pouzdýrko je z 3mm hověziny, na zadní straně přidaná ještě vrstva milimetrové.

https://hoochie.rajce.idnes.cz/Pouzdra_na_noze/#DSC00561.jpg

DSC00564.JPG.jpg
DSC00562.JPG.jpg
DSC00565.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Dokončená další serie opasků. Nejsem úplně spokojenej s těma prošívanejmaConfused jak jsem dlouho nešil, tak se mi celkem pokroutily. Jinak je to všechno 4mm hovězina.

https://hoochie.rajce.idnes.cz/Opasky%2C_remeny%2C_popruhy/#DSC00569.jpg

DSC00571.JPG.jpg
DSC00576.JPG.jpg
DSC00579.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
Hoochie napsal:

clippery mam rad a tato variace je opravdu luxusní Ok
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Hoochie napsal:

Poseru se z toho...kdyby to mělo nahoře v růžku dutý nýt k provlečení šňůrky na krk, jsem si jist že se blíží zpětný úder Hippies.
Nádhera....Ok
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/19/2014
Pěkný, opasky s obšitím to muselo dát fuškuOk
Posláno:

Štamgast
Díky pánové Admire clippery se závěsem na krk jsou dobrý nápad, zkusím Happy
Jirko, to víš, že to dá spoustu práce, ale mechanické obšívání v kombinaci s audioknihou je docela dobré vyčištění hlavy po práci Happy
Posláno:

Štamgast
Další várka opasků (i když 3 z nich jsou jen přefocené)

https://hoochie.rajce.idnes.cz/Opasky%2C_remeny%2C_popruhy/#DSC00616.jpg

DSC00617.JPG.jpg
DSC00622.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum