ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hoochie Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2013
Mám od syna k nabroušení Kershaw Wildcet Ridge, který jsem mu koupil před cca 9 lety od Hoochieho. Našel jsem ho na straně 20 jeho vlákna:

"Zas jedna chvilkovka - trošku poladěný Kershaw Wildcat. Doklepnuté nýtky aby byly vůle opravdu nulové, zbroušený po obvodu aby přesně lícoval, přeleptané bolstry a čepel nad výbrusem a plastové střenky vyměněné za bahenní dub. No a přebroušení a přívěsek snad ani nejsou úpravy. Ještě časem přibude pouzdro. Jinak je to kudla skvěle padnoucí do ruky, velmi řezivá a překvapivě dobře držící ostří."

Zpočátku byl nůž používaný docela často, i když ne každodenně, posledních pár let spíš ležel. Žádný velký servis nepotřeboval, vyčištění, promazání a hlavně nabroušení, už skoro neřezal.Když to po těch letech shrnu - nůž je kromě ostří v perfektní kondici, vůle jsou i po letech pořád nulové, hřbetní pružina pořád hodně silná, čepel se s poměrně silným cvaknutím zavře už od cca 45° a chodí i po promazání pořád stejně a bez drhnutí. Skvělý úchop a ovladatelnost. Dub vypadá pořád krásně a drží perfektně, celkový vzhled 11 z 10Grin .

Podle průběhu broušení bych řekl, že "obyčejná" 8Cr13MoV je skvěle zpracovaná a taky trvalo dlouho, než se začala tupit. Podařilo se mi trefit původní fazetu, hned po dokončení se mi pokusil useknout prst.

Pouzdro přibylo a je prostě perfektní. Nůž v něm skvěle drží, dobře se vyndavá a na řemenu se nosí pohodlně. Mrzí mě jen, že si už nepamatuju, čí to byla limitka a kolik nožů celekm bylo.

Jsem moc rád, že jsem ho tehdy od Hoochieho koupil Happy.

Chloupek vložil tyto přílohy:
01.JPG.jpg
02.JPG.jpg
03.JPG.jpg
04.JPG.jpg
05.JPG.jpg
06.JPG.jpg
07.JPG.jpg
08.JPG.jpg
09.JPG.jpg
10.JPG.jpg
11.JPG.jpg
12.JPG.jpg
13.JPG.jpg
14.JPG.jpg

Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Vypadá epesně chlapsky a futro povedenýOk Ok
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Chloupek napsal:
Mrzí mě jen, že si už nepamatuju, čí to byla limitka a kolik nožů celekm bylo.

Tady...Happy
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013

Děkuju Ti Admire , on měl DŠ vlastně totéž i u ratky Happy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Chloupek napsal:
Mám od syna k nabroušení Kershaw Wildcet Ridge, který jsem mu koupil před cca 9 lety od Hoochieho. Našel jsem ho na straně 20 jeho vlákna:

Jsem moc rád, že jsem ho tehdy od Hoochieho koupil Happy.

Děkuju, tohle mě moc potěšilo Happy na tenhle nůž už bych i zapomněl. Doufám, že stále dobře slouží.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Novika - popruh na kytaru. Masivní ze 4mm hověziny, jednoduchým provléknutím nastavitelná délka, promořený na černo, obšitý béžovou nití, viděl bych ho k černé kytaře se světlou lemovkou ala Johny Cash. na koncích zatím jen 4 mm otvory buď na zámky k el. kytaře, nebo upravím na ak. kytaru.

Hoochie vložil tyto přílohy:
DSC04292.JPG.jpg
DSC04286.JPG.jpg
DSC04293.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum