ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Coldsteel - I. Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/7/2004
nová verze Voyagerů i Vaquero se mi vůbec nelíbí, tvarově i parametry. Váha šla dost nahoru a elegance je pryč Happy
stará řada vs nová řada

v nabídce je má Highlife, který má u nás asi nejlepší ceny (nejspíš proto, že je ofic. distrub.)
obecně si myslim, že Fallkniveny a CS se povětšinou už ani nevyplatí objednávat zvenku. U obou značek zde mají jejich ofic. distr. solidní ceny. Nemám zkušenost s intern. obj. u Highlifu - vždy jsem tam zavolal a šel si nůž ten den vyzvednout.

dnes jsem si tam byl vyzvednout Lawmana - lákalo mne vyzkoušet tri-ad lock, a Lawman se mi spolu s HO II (a plánovanou 6" verzí) líbí z letošní CS produkce nejvíc.

myslím si, že za tu cenu je to hoodně muziky - jeho f-cí bude: pracovně-lesní zavírák .-)
A žádné úpravy proto na něm neproběhnou, moc se mi líbí ta brutálně drsná G10 - jen pod klipem ji obrousím, aby šel nůž lépe do kapsy.

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/2/2007
nekolik uzivatelu me poprosilo o jeste par fotek s porovnanim Hold Outu a Reconu, tak tady jsou:

Irminia vložil tyto přílohy:
CS_1.JPG.jpg
cs_3.JPG.jpg
cs_2.JPG.jpg
cs_5.JPG.jpg
cs_4.JPG.jpg
CS_6.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2011
díkyApplause
Sharp blade, sharp mind.
Posláno:
Pokročilý
@ irminia, nééé -> byl to Lawman a HO II, prosím. Ale díky aspoń za tu hřbetní Happy
Posláno:
Pozorovatel
Tak pro pana ve druhe rade jeste vyfotim s Lawmanmm Happy ale asi az v pondeli...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Další pán z druhé řady prosí o to samé Laugh... Lawmana jsem chvíli měl, porovnání s Hold Outem III by mě zajímalo, uvažuju o něm do budoucna.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Tak na noze-nuz se objevily fotky a video nového Voyagera s 4 palcovou čepelí. Dost mě překvapila cena, pár kaček pod 1500 Kč nezní zle... A ta složitěji tvarovaná ručka se nechá na správných místech snadno srovnat a zakulatit, takže o úchop bych se nebál.

http://www.noze-nuz.com/coldsteel/CS29TLC.php

Tyler vložil tyto přílohy:
Cold_Steel_Voyager_CS29TLC.jpg.jpg

"Thin is sharp."
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...jo Voyager za 45 dolarů není špatná cena...s tím se dá souhlasit.Confused

Obrázek překopky reconu pseudotanto...z nějakýho grafickýho editoru.

EM vložil tyto přílohy:
csrec.jpg.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
Tyler napsal:
Tak na noze-nuz se objevily fotky a video nového Voyagera s 4 palcovou čepelí.

No čepel nakonec vypadá slušně a ta ručka kdyby se udělala nejlíp úplně nová třeba z hadího dřeva s příložkami z kovu, tak by tenhle Terminátorův sen mohl vypadat k světu Happy
Ale zarovnat do normálního tvaru by jí taky mohlo stačit...
"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:
Pozorovatel
Skywalker napsal:
@ irminia, nééé -> byl to Lawman a HO II, prosím. Ale díky aspoń za tu hřbetní Happy

tak tady jsou nejake obrazky

Irminia vložil tyto přílohy:
PICT0249.JPG.jpg
PICT0250.JPG.jpg
PICT0247.JPG.jpg
PICT0248.JPG.jpg
PICT0251.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Ten nový Voyager vypadá zajímavě , hlavně se mi líbí , že je vyztužený ocelí a není to zytelovej samonos , že by potencionální konkurence pro Ka- Bary 4070a4071?
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Štamgast
Částečně vyztužený bude, ale příložky (linery) nejsou ocelové, ale z tepelně zpracovaného hliníku 6061. Osobně si myslím, že je to trochu zbytečné, na novém Lawmanovi je taky jen G10 a drží to jako čert. Jo, jinak Grivory na Voyagerech je zase nějaký vylepšený zytel, měl by být ještě pevnější.

Mně se na tom noži líbí hlavně čepel, ta je parádně široká a tvarovaná Ok. Škoda, že nedělají vedle M (3-palcová čepel), L (4, viz nahoře) a XL (5.5) verzí ještě jednu mezi M a L s 3.5 palcovou, ta by mi vyhovovala nejvíc.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Vidíš to mne nenapadlo ,že je to hliníková slitina, je fakt ,že s ocelí by přibral na váze a tudíž pro spoustu lidí na nositelnosti .Pocitově mám raději, když tam nějaká ocel je , ale jak píšeš Lawman a výš zmíněné Ka-Bary spolehlivě fungují i bez tohoHappy
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Začátečník
Připojený: 4/29/2011
Tyler napsal:
Mně se na tom noži líbí hlavně čepel, ta je parádně široká a tvarovaná Ok. Škoda, že nedělají vedle M (3-palcová čepel), L (4, viz nahoře) a XL (5.5) verzí ještě jednu mezi M a L s 3.5 palcovou, ta by mi vyhovovala nejvíc.

zajímavé je že oba "podobné" modely a to Rajah III a Medium G-10 Espada se v 3 1/2" vyrábějí Laugh
a přitom z původních 5" a 6" modelů udělali 5.5" verzi

Amir vložil tyto přílohy:
csstoreonline_2173_10455861.jpg
csstoreonline_2173_33797773.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2011
když už se tu objevila fotka toho Rajahu III nevlastní ho tu někdo? Happy
Sharp blade, sharp mind.
Posláno:
Pozorovatel
jj mam hladkou i zubatou verzi, velmi solidni kudla s hluboko zapadajici pojistkou. Je to ale klasicka kudla, pro pouziti jako kukri je moc lehky a maly. Nicmene ma sve kouzlo a pro radu pouziti je siroka cepel vyhodou. Take ma, jako treba AK-47 desticku po rychle otevreni o kapsu, ale HODNE to pri pouzivani nici kalhoty.
Posláno:

Štamgast
Amir: Hmm, taky by to mohli rozšířit i na jiné modelové řady... Ale co, časem si pořídím Voyagera se 4 palcovou čepelí, takhle velký zavírák jsem ještě neměl, tak si to aspoň otestuju Happy. Ale určitě trochu upravím ručku.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/2/2010
Na té mé staré není nic k úpravě, jsem max. spokojený. Visí na str. 9. Neumím to přetáhnout.red face
Posláno:
Pokročilý
@ irminia - díky Happy
Posláno:

Štamgast
Ifigenie napsal:
Na té mé staré není nic k úpravě, jsem max. spokojený. Visí na str. 9. Neumím to přetáhnout.red face

To věřím, perfektní předělávka čepele... Jde ale o to, že nové Voyagery vypadají dost jinak - viz fotka zhruba uprostřed téhle stránky. A právě o téhle verzi jsem mluvil, tu si chci pořídit (až budou někdy peníze mrGreen).
"Thin is sharp."
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum