ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Coldsteel - I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/8/2003
mici25: na odstranění černění na CS Lawmanovi mi bohatě stačila kuchyňská drátěnka. A jelikož ta je z mnohem měkčího materiálu než čepel, nápisy zůstaly Happy Není to žádná velká věda.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2007
Já bych zkusil Odstraňovač starých nátěrů , nařít, nechat půl hodiny. Přeci jen by se ty drobnosti mechanicky dělaly obtížně. Ale mám to odzkoušené jen na Kabaru a ten setsakra drží.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
mici25 napsal:
Tygerstyle napsal:
Ahoj, tak jako všechno jen Ti stačí odstraňovač starých nátěrů, ten si poradí i s nejlepšímá epoxidama Happy

Jakýkoliv ,nemáš stručný postup?Nerad bych udělal chybu.Je to odstranění bez použití brusného papíru,zůstane nápis?Doufám ,že moc neobtěžuju.díky

1. čepel napatlej odstraňovačem starých nátěrů a zabal na 15 minutek do folie.
2. vem drátěnku na nádobí a "setři" nátěr.
3. pak vyčistit a vyhladit čepel podle libosti, já použil tu šmirglovou houbičku.

to je vše Happy

vratislavindrastudio.cz
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/19/2010
Pánové všem děkuji.Dobrá rada nad zlato
Posláno:

Štamgast
Tygerstyle napsal:
CS Recon 1, nový, vyleptaný, odčerněný a nabroušený....

(klip časem ojedu taky)

Včera jsem ho zlomil Happy

Večer dodám fotodokumentaci...

EDIT: haha vydržel mi přesně jeden měsíc, rekordman mrGreen
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Tygerstyle napsal:
Tygerstyle napsal:
CS Recon 1, nový, vyleptaný, odčerněný a nabroušený....

(klip časem ojedu taky)

Včera jsem ho zlomil Happy

Večer dodám fotodokumentaci...

EDIT: haha vydržel mi přesně jeden měsíc, rekordman mrGreen

???, tak u nás už večer je. Jsem docela zvědavý...
Posláno:

Štamgast
Herodesi až zítra, je u prodejce chtěl to vidět Laugh
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Tygerstyle napsal:
Herodesi až zítra, je u prodejce chtěl to vidět Laugh

Jasan, myslel jsem, že jsi na to zapoměl.Grin Ok
Posláno:

Štamgast
CS RECON 1

Nevím co k tomu dodat...žádná vada na čepeli, nic...jen jsem zapáčil víc než se na zavírák hodí (porcovali jsme prase a já páčil u páteře do kostí) ....mohu říct jen jedno, a to že jsem zapáčil fakt silně a pojistka se ani nehla Ok než to křuplo tak jsem se do toho hodně opřel Ok ....

Odolný nůž ale majitel je k*kot Wink

Tygerstyle vložil tyto přílohy:
2012_05_18_0003.jpg.jpg
2012_05_18_0005.jpg.jpg
2012_05_18_0010.jpg.jpg

vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Šmarjá, co si s ním vyváděl? Ale jinak teda díky za test odolnosti čepu a Tri-Ad Locku Ok Laugh.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2011
škoda ho, Tanto nebo ten nový drop-point (spear point jak řiká CS) by to možná vydržel.

Mimo Tri-AD locku je taky hezký, že vydržela rukojet bez linerů

jak moc jsi ho oplakal? Laugh
Sharp blade, sharp mind.
Posláno:

Štamgast
To se ani nepohlo ta kudla....choval se jak pevný kudel Shocked .. prostě lol.
No prodám ho ať si ho někdo šikovný opraví a koupím nový....nojo CS Recon 1 za 4k mít nikdo jinej nebude mrGreen Sad
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Scharf napsal:
škoda ho, Tanto nebo ten nový drop-point (spear point jak řiká CS) by to možná vydržel.

Mimo Tri-AD locku je taky hezký, že vydržela rukojet bez linerů

jak moc jsi ho oplakal? Laugh

Věrím tomu že ano, toto je bowie čepel...a fakt jsem koukal Shocked
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Counter Point 1 a porovnání s Reconem

Sharp blade, sharp mind.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Dostal se mi domů na servis CS Spartan, byl jsem proto zvědavej, jak bude kudla vypadat vevnitř. Musim říct, že celej nůž je parádně zpracovanej, všechno lícuje a sedí, jak má. Zajímavá věc je, že na ocelovejch příložkách, který jsou vsazený do rukojeti, je stonewash. Nejspíš takhle v CS odstaňujou otřepy po lisování příložek. Na čepeli i na páce pojistky je jemný pískování, ale místo kontaktu páky s čepelí je čistě zabroušený. Jinak kudla je neskutečně robustní, čepel 4 mm, páka pojistky 5 mm, a po otevření máte pocit, že v ruce držíte pevnej nůž, prostě bez jakýkoliv vůle. K tomu parádně řezivá čepel moc pěknýho tvaru se souměrnym dutym výbrusem. Rukojeť je taky moc povedená, její tvar prostě nedovolí, aby se prsty dostaly na čepel i při silovym bodání. Parádně se drží i v reversu. Navíc konec rukojeti kouká z ruky a má ideální tvar pro údery. K tomu možnost otevírání o kapsu, což je stejně rychlý, jako když člověk tahá pevnou kudlu. Zkrátka když bych chtěl nosit zavírací kudlu pro osobní obranu, tak mě v současnosti nenapadá lepší varianta, než právě Spartan. K tomu všemu cena okolo 1500,-.
Teď pár věcí, co mi vaděj. Kousek, co jsem měl doma, má naprosto křivou fazetu. Na obou stranách stejně širokou, ale úhel tak 35 z jedný strany a 0 z druhý. Viděl jsem na výstavě ještě jeden kus, a měl to úplně stejně. Další věc, že čepel rezaví, a to dost. Dělaj se na ní takový drobný tmavší tečky, takže bych doporučil nosit nůž trošku mastnej. Na to, že AUS 8 je nerezovka, docela divný. Podobný flíčky se dělaj třeba na VG 10. A poslední drobnost, místo teflonovejch podložek bych dal bronzový. Jedná se ale o kosmetický drobnosti, co nemaj na funkci nože vliv.
Takže celkově bych to shrnul jako dobrá kudla za dobrou cenu. Příkládám fotku komplet rozebraný kudly, snad se to někomu bude hodit.

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
CS_Spartan.JPG.jpg
CS_Spartan__1_.JPG.jpg
CS_Spartan_disassembled.JPG.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
fleky se dělaji zejména kvůli pískování. Často se to objevuje i na Rajah, který maji taky beat-blast finish. U jiných nožů jako je Voyager kde je stonewash se to nedělá. U mého counter pointu 1 kde je satin finish taky nic nepozoruju.
Sharp blade, sharp mind.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
U mého původního Voyageru ještě z AUS-8, který neměl žádnou povrchovku se mi ty drobné rezavé tečky udělali několikrát, jednou to bylo po krájení rajčete kdy jsem ho jen osušil, ale neměl čím opláchnout a v malé míře v Chorvatsku, když jsem ho využíval na svačiny na pláži. Asi sůl a vlhko té oceli nesvědčí. Každopádně jsem ho pak vyčistil hadříkem namočeným v Konkoru a bylo to v pohodě. Jen čepel pak ještě omyj saponátem nebo něčím takovým, pokud se nechceš taky vnitřně konzervovat...
"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:

Štamgast
Ono pískování je skutečně povrchovka spíš do vitrínky. Blbě se to čistí, jsou na tom vidět škrábance a rezaví to... ale na provedení je jechnoduchá a levná... Takovej satin finish je lepší, ale o dost drazší. Viz. třeba Rajah. Dvojka je taky pískovaná, jednčka má ten samej matroš, ale je leštěná a taky dvakrát dražší. Na Spartanovi i Rajahovi by se mi nejvíc líbil stonewash, jako je třeba na ZT 0560. Akorát nevim, jestli by šel udělat rovnou, nebo by se čepel předtim musela přeleštit...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Flq
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/24/2010
Ahoj, mám s AUS-8 podobné zkušenosti u nožů jiného výrobce (konkrétně SOG), stačilo horké léto, nůž v kapse, nebo neckknife na krku a i při pravidelném pucování a mazání, se vlivem potu liška opakovaně zjevovala. Kamarádi to řešili napovlakováním DLC.
"Svůj svět si musíme zasloužit" - John Francis Kovář
Posláno:

Štamgast
DLCčko by na Rajahovi vypadalo fakt dobře...Popřemýšlím o tom.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum