ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Coldsteel - I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/26/2005
Gero napsal:
FranaD napsal:
http://www.noze-nuz.com/recenze/cs-recon-spear/cs-recon.php - pěkná recenze od Gera se kterou se jako uživatel tohoto nože mohu jen ztotožnit..:o))
Je fakt,že je to po dlelší době zavírák,kterej mě hodně zaujal.A to jak zpracováním a tvarem,tak funkčností a spolehlivostí.Kromě Dozierů se u mě ze zavíráků na trvalo zabydlel už jen Skirmish a Rukus,ale nakonec i tenhle Recon,splnil náročný příjmací testyHappy.
To černění z čepele ale určitě půjde dolů všechno.Bez toho mu to bude taky slušet...

Taky ho opucuju, už jsem to kdysi dávno udělal s první verzí, ale až ho víc odrbu... počítám, ale že to bude brzy.... Je to jediný můj zavírák.:o)
- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Už jste někdo viděl nebo i měl v ruce nového Mini Recona? Nebo nenarazili jste někde na jeho fotku s Dozierem či jiným známým nožem?
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/2/2007
jedno rychle foto

Irminia vložil tyto přílohy:
PICT0401.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Bomba, přesně tohle hledám! Díky moc Ok.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Tenhle malej vypadá moc pěkně, recenze od Gera je taky parádní, nůž jsem měl v ruce na podzimní pražské výstavě a celkem se i líbil, jenom nechápu, proč není ostří dobroušeno až do toho choilu, k čemu tam pak je? Tohohle jsem si všiml u více modelů... Další věc, která mi vadila, byla právě velká vzdálenost začátku ostří od ruky, ale s nožem jsem nepracoval, tak nevím, jak velký to je problém. Černění stojí evidentně za prd, jako na většině CS nožů, osobně bych ho hned sundal, ale to hlavně proto, že nemám rád černěné čepele. Jinak pojistka a zpracování je určitě perfektní, k tomu slušná ocel a rozumná cena.
Docela se divím, že má tohle vlákno tak málo stránek, když CS delá takovýhle nože. A jejich reklamy já prostě miluju, člověk to musí brát s rezervou, ale kde jinde se dozví, čím se budou nejlíp zabíjet zombíci, že Happy ?
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Mě oslovuje tahle spearpoint Mini verze. Plnotučný Recon je na mě příliš velký a nelíbí se mi právě ta velká vzdálenost mezi ukazovákem a vlastním ostřím. Mini Recon je na tom mnohem líp a je celkově skladnější.

Cold Steely se mi líbí od doby, kdy začali dělat Tri-Ad Locky Happy. American Lawman je výborný nůž, který přímo svádí k domácímu dodělání (odstranění černění, doladění G10 na ručce). A tyhle nové Recony jsou na tom stejně.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Lawman je podle mně asi nejlepší zavírák, co CS dělá, pak se mi moc líbí Spartan, Rajah II a velkej Ti Lite, to jsou všechno parádní kudly. A jejich custom série nemají chybu, akorát ty ceny...
Jinak tenhle malej Recon je vážně roztomilej, ale mám rád větší kudly Happy . Nicméně jako dárek pro babu...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Pro babu? Kdepak, na ty je Recon moc military Wink. Navíc pokud člověk nemá pracky jako medvěd, tak jako EDC stačí úplně v pohodě zavíráky s čepelí kolem 70 mm a odpovídající rukojetí.
"Thin is sharp."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/23/2012
zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, co si myslíte o ti-lite na obrázku-kopie?

ramon78 vložil tyto přílohy:
cs_2.jpg.jpg
taj.jpg.jpg

koupím nože WW1 WW2
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/11/2010
http://www.coldsteel.com/tilite.html podle výrobce a aktuálních produktů se zdá, že asi ano, jinak by chtělo zapátrat v katalozích a starších modelů, je jich tam celkem hafo a dají se stáhnout.
Posláno:

Pokročilý
OK,díky za odkaz zkusím tam pohledat...
koupím nože WW1 WW2
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
ramon78 napsal:
zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, co si myslíte o ti-lite na obrázku-kopie?

Podla srobu na stredovom cape je to kopia.
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/14/2008
Podle mě je to kopie.Nejen středový čep,ale i ten klip je jiný.
K vítěztví, vede touha zvítězit
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/11/2010
Ted mi došlo že ten samý střed. čep mám na jedný kopii CS, co sem teď lezl do skříně, kde mám kudly, koukal na to, je to to samé, takže na 99.9% určitě kopií bude
Posláno:

Pokročilý
Děkuju všem, ušetřili jste mi 3kilča dam si na vás pivoOk
koupím nože WW1 WW2
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Pokial viem, ziaden original Ti-Lite sa nerobil s cernenou cepelou. Podla toho ako to vyzera by som to nenazval ani kopia,ale noz inspirovany CS Ti-Lite.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/15/2008
Ahojte!
Vidim, ze je tu uz niekolko majitelov Lone star huntera... Mozte sa podelit o dojmy z pouzivania? Dake +/-?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
fremen napsal:
Ahojte!
Vidim, ze je tu uz niekolko majitelov Lone star huntera... Mozte sa podelit o dojmy z pouzivania? Dake +/-?

Také jsem ,,podlehl" a opatřil si ho. Nemám ho dlouho, ale v kapse za klip se nosí velmi, velmi pohodlně. Na nůž s více než deseticentimetrovou čepelí nepůsobí robustním dojmem a ani v ruce to není poznat. Při práci je šikovný. Taivanská AUS 8 je překvapivě ostrá a zatím ,,drží". V ruce se střenky drží velmi dobře i když ze začátku a trochu i teď je to takové pocitově klouzavě hladké ale z ruky mi nůž ještě nevyklouzl. Tri ad lock je perfektní pojistka. Čepel se ani nehne. Otvírání plynulé, rychlé. Švihem ruky je to o zlomku vteřiny. Imitace parohu na střenkách je pro mě trochu divoká, ale není problém je vyměnit časem třeba za něco jiného. Nyní spíš oceňuji to , že je to materiál který mohu strčit klidně pod vodu a nic se neděje. Nic nebobtná, neodchlipuje se atd. Zpracování nože je bezchybné. Je elegantní a kdo preferuje větší čepele i třeba do saka neprohloupí. Kapsu mu stahovat nebude. Celkově je to velmi povedený zavírák. Trochu zbytečně přehnané jsou pro mě nápisy přes celou čepel tučnou černí. Působí to levným dojmem. Tak za střenky a nápisy dva body z deseti možných dolů, ale někomu se to třeba zrovna líbí.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/12/2011
Mám dotaz, měl někdo z vás v ruce Triple Action?Nějak jsem se do něj zakoukal a uvažuju o jeho pořízení, ale bohužel nemám možnost si ho "omacat" osobně.
Proto bych rád znál nějaké postřehy než ho objednámWink
Pracuju, abych žil ! Nežiju, abych pracoval !!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2011
tak s tím budeš mít menší problém, jelikož triple-action se již nevyrábí, ale pokud víš o zdroji dej mi vědět pár jich vezmu.
Sharp blade, sharp mind.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum