ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Coldsteel - I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/31/2012
Přesně tak já po něm pasu už přes půl roku a není šance.
V Cold steelu mi řekli pouze na eBay oni nemají ani kus.Sad
Co Tě nezabije to Tě posílí.
Posláno:

Pokročilý
Tady jsou moje Cold steely -Hatamoto -San mai III, Nůž Cold Steel Voyager-Large Tanto Pt (Kombinované ostří),a normal Voyager-Large(Kombinované ostří)Vše vyrobeno Japan.

Msamurai vložil tyto přílohy:
IMG_0540.JPG.jpg
IMG_0542.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/6/2006
To je zřejmně jiná kvalita než současné výrobky z Taiwanu, hlavně černění.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2011
dnešní výrobky z taiwanu nemají nejmenší nedostatek, kromě toho černění. A pokud bych si měl vybrat mezi starší verzí voyageru a novou tak jdu radši do nové.
Sharp blade, sharp mind.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Starší verze Voyagerů je mnohem hezčí, ale nová má Tri-Ad Lock, což je hodně silný argument pro to, zvolit radši novou.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/15/2008
Kvalitu Taiwanu versu Japonska bych u Coldsteelu neřešil,rozdíl nemám.
Posláno:

Pokročilý
Pravdou je že se mi líbí víc starší verze Voyagerů je taková víc konzervativní co do disajnu.
Další věc je tvar čepele a povrchová úprava ta mi taky víc sedí u starého Voyageru.
Co do kvality mi i v obchodu od High life potvrdili,pokud je šance,koupit spíš starší verzi je prostě povedenější(to je jejich názor).
O tu novou není až takový zájem co sem pochopil možná subjektivní názor,narostla do rozměrů ,spíše to je úplně jiný nůž než pokračovatel Voyagerů.red face
Ano výhoda nového je rozebiratelný,má příložky,na pohled bytelnější,cena a to o dost nižší(Taiwan) než u starého modelu(Japan),který si cenu stále drží kolem 2-2500kc a nedá se už takřka sehnat.
Prý Taiwan je teď na tom asi nejlépe co do technologie je ve předu.
Co jsem četl kdo má staré Voyagery 10let nepotřebovaly nikdy rozebírat při normál používání, tak bych nebral nýty až tak jako nevýhodu.
Samonosná konstrukce má taky své kouzlo a nýty se časem přehlídnou.mrGreen

Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/6/2006
S CS noži nemám žádnou zkušenost. Líbí se mi Recon 1, ale šel bych pouze do japanu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Voyagery mi prošly rukama oba ten původní jsem používal jen krátce ,ale měl lepší ocel, tvar ,zdrsnění střenek-dobré edc (na bližší seznámení nebyl čas potřeboval jsem peníze a musel prodatSad )Ten současný jsem pořídil ze zvědavosti-kvůli pojistce,no je to taková lopata s plocháčem(ten původní měl duťák)Zdrsnění střenek je brutální -takže tak na nošení v montérkách, takže nenosit v drahých kalhotech- kurví kapsu.Dle mého názoru kromě lepší pojistky krok zpětSad
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Štamgast
Nové Cold Steely se hlavně dají lehce podomácku upravit a člověk na to dohromady nic nepotřebuje - odstranit černění z čepele, zabrousit ručku do tvaru, který člověku vyhovuje atd. Jsou to pevné a spolehlivé zavíráky, mají slušně zpracovanou AUS-8, hezky řezivé duťáky a navíc Tri-Ad Lock. Rozhodně to nejsou špatné nože a řady bez G10 na ručce jsou i poměrně levné.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Určitě to nejsou špatné nože(abych někoho neodradil) ale spíše pracovní na edc bych si raději pořídil Bena šmejdaWink
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Štamgast
Elegáni do saka to zrovna nejsou, to je pravda Happy. Ale jako každodenní pomocníci, kteří se nebojí i případného tvrdého zacházení, poslouží spolehlivě.
"Thin is sharp."
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/6/2012
Happy Zdravím. Chtěl bych si koupit Nůž Cold Steel Ti-Lite a potřeboval bych poradit.Někde se píše,že je ocel VG-1 a někde AUS 8.Moc se v tom nevyznám a tak bych chtěl poradit jak to vlastně je.Něco jsem sice našel na internetu ale raději bych radu od někoho kdo tomu rozumí
Osobně se mi líbí tento :
http://www.highlife.cz/noze-nuz-cold-steel-ti-lite-v220

Poradí mi někdo a vysvětlí jak je to s tou ocelí a jestli je moje volba dobrá nebo mi doporučí podobný nůž ?.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/9/2004
Msamurai napsal:
Pravdou je že se mi líbí víc starší verze Voyagerů je taková víc konzervativní co do disajnu.
Další věc je tvar čepele a povrchová úprava ta mi taky víc sedí u starého Voyageru.
Co do kvality mi i v obchodu od High life potvrdili,pokud je šance,koupit spíš starší verzi je prostě povedenější(to je jejich názor).
O tu novou není až takový zájem co sem pochopil možná subjektivní názor,narostla do rozměrů ,spíše to je úplně jiný nůž než pokračovatel Voyagerů.red face
Ano výhoda nového je rozebiratelný,má příložky,na pohled bytelnější,cena a to o dost nižší(Taiwan) než u starého modelu(Japan),který si cenu stále drží kolem 2-2500kc a nedá se už takřka sehnat.
Prý Taiwan je teď na tom asi nejlépe co do technologie je ve předu.
Co jsem četl kdo má staré Voyagery 10let nepotřebovaly nikdy rozebírat při normál používání, tak bych nebral nýty až tak jako nevýhodu.
Samonosná konstrukce má taky své kouzlo a nýty se časem přehlídnou.mrGreen

Mám starší i novější Voyagery. Jsou to úplně jiné nože. Kvalit novějších je slušná. Pri výběru, zda starší, nebo novější bych se řídil spíš tím co od toho nože očekávám:
Starší verze, mají klasický tvar, jsou lehčí, subtilnější, asi méně odolné..
Nové Voyagery jsou nože co si na nic nehrajou. Nůž do nepohody co vyplní celou kapsu a ještě z ní čouhá...Happy
J'aime mon pays et Paris... mon Opinel aussi!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Quote:
Zdravím. Chtěl bych si koupit Nůž Cold Steel Ti-Lite

Ti-Lite se dělá ve třech provedeních a dvou velikostech. Nejlepší provedení je v tom tvym odkazu. Čepel VG-1 a titanová rukojeť. Dělá (dělal se) v týhle barvě a pak v modrý anodizaci. Kromě toho, že jsou na něm vidět otisky prstů, tahle kudla nemá chybu. Ocel by měla bej parádní, ale osobní zkušennost nemám.
Pak se dělá s čepelí z AUS 8, rukojetí buď z hliníku, nebo zytelu a ve dvou velikostech. Ten větší se zytelem jsem měl doma na servis, chvíli jsem ho nosil, a je to bomba. Otevírání při vytahování z kapsy, docela se s nim dá řezat a bodací výkon je prostě luxusní. Týpek, co mi ho půjčil, říkal, že s ním probodne i neprůstřelnou vestu... Navíc zastrašující efekt při vytažení z kapsy prostě nemá chybu Happy . Váha je rozumná, tu hliníkovou velkou verzi jsem měl na výstavě v ruce, a už je dost těžkej. A malou verzi v zytelu nosí jinej kámoš a taky je spokojenej. Ten se dá koupit za 1300,- a myslim, že je to za tyhle peníze dobrá volba... Ocel AUS 8 má CS dobře zpracovanou, takovej rozumnej materiál, co se dobře brousí a slušně drží ostrí. Na kudlách, kde je pískovanej, třošku rezaví, na satin finish čepelích (jako má Ti-Lite) jsem si toho nevšiml.
Takže já bych tuhle kudlu jednoznačně doporučil, chybu neuděláš ani u jedný varianty. Jesti máš prachy na ten top model, tak směle do něj...

tady hliníková rukojeť a AUS-8 čepel malej:
http://www.highlife.cz/noze-nuz-cold-steel-ti-lite-v2664

a velkej:
http://www.highlife.cz/noze-nuz-cold-steel-ti-lite-v2665

Zytel + AUS-8 malej:
http://www.highlife.cz/noze-nuz-cold-steel-ti-lite-zitel-handle-v222

a velkej:
http://www.highlife.cz/noze-nuz-cold-steel-zytel-ti-lite-v609
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
Co říkáte na Cold steel Espada large good knife?Myslím tu starší leštěnou verzi(dražší).
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Krásnej nůž s perfektní pojistkou, ale tak trošku do vitrínky. Na noži za tyhle prachy bych už čekal lepší ocel, než je AUS 8. Bolstry jsou z hliníku, takže se určitě hodně rychle poškrábou a kudla pak už nebude vypadat pěkně... Ale dobře se drží a otvírání při vytahování z kapsy je super. Osobně si myslim, že Rajah je lepší volba, když se chceš tahat s takhle velkym nožem. S Espadou se dá skutečně jenom řezat, Rajah je prostě skládací kukri, co vydrží snad všechno (vyzkoušeno).
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
Díky za radu,takže Espada pouze do vitrínky a Rajah 2 na práciCool
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/19/2010
Rajah 2 nielen na prácu, ale aj do krčmy!
Posláno:

Pokročilý
Ty nové Voyagery mají předpokládám tu novou pojistku Tri-Ad ® lock .Je tomu tak?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum