ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Coldsteel - I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
LP napsal:
mel bych dotaz vazne uvazuji o nozi benchmade 710. chtel bych se vas ale zeptat co muzete vycist z techto fotografii cepele?(pokud teda patri 710-ce neumim prilis anglicky)

http://synobyte.com/forums/showthread.php?s=637b51e4b888e68a7201f45477861d9a&t=28086&goto=nextoldest

A co bys rád věděl? Článek je o tom, že použil BM710ku na porcování husy (za použití paličky) a na kosti trochu poškodil čepel (viz obrázky). Nůž podle mě obstál - o IQ uživatele by se dalo pochybovat.
( . )( . )
LP
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/23/2007
zajimalo by me kdyz se zkuseny clovek podiva na detajly cepele co by mi o ni mohl rict a o pouzitem materialu. jestli je za tu cenu dost kvalitni.Jinak je asi pradva ze IQ toho majitele nebude dost vysoke.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Ohladom IQ ma skor zaujma preco benchmade vo vlakne coldsteel? :D
LP
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/23/2007
protoze jsem prohledaval diskuze a narazil jsem ze zde tento nuz resi.proto se ptam zde.nebudu zbytecne kvuli voum otazkam zakladat nove forum
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/24/2006
Taky si myslím, že nůž obstál se ctí. Ostatně ani uživatel ho v článku nijak nehaní.
A dokonce ani nepochybuju o IQ uživatele, protože dole sám píše jako bod 1 poučení,
že máme používat vhodné nástroje Wink BM710 je dost bytelnej zavírák, ale na sekání
s použitím paličky bych ho já osobně nepoužil Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
Tak dnes mi dorazili spartanci. Doteraz som prilis nemal v laske CS, ale tento kusok je naozaj BOMBA. Tak trochu som sa obaval spracovania spartana, ale oba noze prisli dokonale "vyladene". Vsetko zlicovane ako ma byt. Jedine s poistkou sa clovek tak trochu zapoti, pretoze zasada do cepele asi 5mm!!! cize je potrebne stlacit tri-ad lock az nadoraz co nie je jednoduche ked ma niekto slabsie palce. Prvy raz som noz zatvaral 2ma rukami a skoro som si odrezal cast prsta. Chce to vsak len cvik, ono sa to casom vybeha.
Velmi ma prekvapilo ze noz nema ziadne vole, v ziadnom smere. Vlastnil som BM Rukus ktory bol cca rovnako velky a tazky no minimalna vola v axise tam bola (vo vsetkych ktore som drzal v ruke). Tvar cepele nie je prilis prakticky na cinnosti ako orezavanie "burt" klackov ale na vacsinu cinnosti sa urcite hodi Grin

"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
patuloz napsal:
Tak dnes mi dorazili spartanci. Doteraz som prilis nemal v laske CS, ale tento kusok je naozaj BOMBA. Tak trochu som sa obaval spracovania spartana, ale oba noze prisli dokonale "vyladene". Vsetko zlicovane ako ma byt. Jedine s poistkou sa clovek tak trochu zapoti, pretoze zasada do cepele asi 5mm!!! cize je potrebne stlacit tri-ad lock az nadoraz co nie je jednoduche ked ma niekto slabsie palce. Prvy raz som noz zatvaral 2ma rukami a skoro som si odrezal cast prsta. Chce to vsak len cvik, ono sa to casom vybeha.
Velmi ma prekvapilo ze noz nema ziadne vole, v ziadnom smere. Vlastnil som BM Rukus ktory bol cca rovnako velky a tazky no minimalna vola v axise tam bola (vo vsetkych ktore som drzal v ruke). Tvar cepele nie je prilis prakticky na cinnosti ako orezavanie "burt" klackov ale na vacsinu cinnosti sa urcite hodi Grin

jakou jsi měl prosím vůli u benchmade v axislocku? mám ten systém a ani nevím jak by tam ta vůle mohla být a kde..?
nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
Tak jsem zkontroloval svůj Rukus i MiniRukus a vůli jsem nenašel...Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/26/2005
Včera jsem se musel rozloučit s CS American Lawman, protože jsem ho nějak neodhadl a je na mou ruku s tím vybráním pro ukazovák malý. I ten měl tuhle podle mě dos povedenou pojistku, už se tu někdo zmiňoval, že ta absence vůlí i po dost častém a dlouhodobém používání pojistky je zapříčiněna její samovymezovací schopností. Já osobně tomu rozumím, když se podívám na průřez, tak, že vahadlo backlocku je v čepu posuvné svým oválným průžezem.... viz. http://www.coldsteel.com/triadlock1.html Osobně mě nůž nikdy nezklamal a po půlroce nevykazoval taky žádnou sebemenší vůli. No a tak už čekám na uvedení nového Recon 1.... ať si CS pomlouvá kdo chce, některé jejich nože stojí za investici.
- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:

Štamgast
jakou jsi měl prosím vůli u benchmade v axislocku? mám ten systém a ani nevím jak by tam ta vůle mohla být a kde..? [/quote]

ono sa to aj na kazom axise vacsinou vybeha, ale zanedbatelna tam pri novom nozi bola. nedavno som chcel kupit rifta, ale ked som ho vzal do ruky, hned ma nadsenie preslo koli voli v axise a nekvalitnemu vybrusu. nechcem vsak aby sa to zvrtlo k niecomu podobnemu ako je na spyderco threade. pls ked tak PM. Benchmade su kvalitne noze, vsetko zavisi kus od kusu.
PS: Veelmi mi je luto ze som Rukusa predal... pravdupovediac ho zhanam doteraz ale je problem ho najst niekde dostupny. Ked tak len v mini verzii...

"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:

Štamgast
Dixie napsal:
Tak jsem zkontroloval svůj Rukus i MiniRukus a vůli jsem nenašel...Happy

to ani ja v mojej endure Laugh
vola nevola, hlavne ze nam tie noze sadnu poistky funguju a mame z nich radost nie?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/21/2009
Triad lock, tak mi to nedalo a podíval jsem se na katalog 2010 a dělají triad-lock i u Voyager, Gunsite, AK-47 a Recon
pro jistotu odkaz: http://www.coldsteel.com/newitems.html
"On balance, allowing taping was maybe the smartest business move we ever made." -Phil Lesh, Grateful Dead
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/4/2008
...tak při mejch sympatiích k backlockům-tohle už je LÁSKA Laugh Laugh Laugh

Prostě se nedá, než se poklonit nad bezbřehou zásobou invence amerických soudruhůAdmire Admire Applause
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/19/2007
To je pořádná kudla. Dá se to ještě nosit v kapse? Ten Tri-Ad lock vypadá super. Předpokládám třeba na tom american lawman chodí více z lehka? Dost se mi zamlouvaj některý ty nový designy co by měli přijít na trh tenhle rok, ale nejsem si jistej tou cenou. Uvidíme za kolik se budou prodávat u nás, ale vypadaj pěkně.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2006
Nevím, jak ztuha jde triad lock na Spartanovi, ale Lawmana jsem taky vlastnil, a pojistka tam zapadala též pěkně hluboko - cca 5 mm. V kombinaci se silnou pružinou už s ním měla moje žena problém. Používá Spy Calypso, takže je na backlock zvyklá, ale u Lawmana musíš páku pojistky promáčknout prakticky nadoraz. Ovšem nůž je v otevřeném stavu jako pevná kudla - a můžeš s ním dělat docela prasárny. On je celkově dost robustní, takhle nějak bych si představoval pracovní zavírák pro hasiče, vojáky a podobný profese.

jerry vložil tyto přílohy:
DSC01148.JPG.jpg

Mia Wallaceová: To je fakt?
Vincent Vega: Ne, jen co jsem slyšel. Mia Wallaceová: Od koho? Vincent Vega: Od nich. Mia Wallaceová: Oni toho dost nakecaj.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/8/2003
Ahoj Jerry, prosimtě, jak jsi sundaval to černění? Díky Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2006
Hliníkovou drátěnkou na nádobí - takovou, co se dá oddělovat v kusech, které potřebuješ. I s demontáží mi to zabralo asi 2 hodiny, stáhl jsem ten povlak s čepele a páky pojistky. Dobrá je ta drátěnka, že nepoškrábeš čepel. Pak jen lehce obtáhneš ostří. Ale doporučuju perfektně vyčistit všechny součástky, jinak to poznáš po sestavení. (jak už jsem tu psal, připadá mi "černění" od CS jako vypalovací barva - při používání to jde dolů na hranách, pak i na třecích plochách. Když jsem v práci nosil pistoli CZ 75, byla ošetřená podobně, vzhledem k intenzitě používání vypadala, jako by prošla válkou... Happy )
Mia Wallaceová: To je fakt?
Vincent Vega: Ne, jen co jsem slyšel. Mia Wallaceová: Od koho? Vincent Vega: Od nich. Mia Wallaceová: Oni toho dost nakecaj.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/21/2009
to Jerry: zavírání dá zabrat o.k. , ale otevírání je s tím taky taková dřina?
"On balance, allowing taping was maybe the smartest business move we ever made." -Phil Lesh, Grateful Dead
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/8/2003
jerry napsal:
Hliníkovou drátěnkou na nádobí...

Děkuju Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum