ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Coldsteel - I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/6/2006
Ani ne, v pohodě jednou rukou, jen má silnější pružinu, při otevření výrazně cvakne. Jestli jsi měl v ruce staršího Manixe nebo Chinooka, tak si přimysli hlubší západku pojistky a o něco silnější pružinu.
Mia Wallaceová: To je fakt?
Vincent Vega: Ne, jen co jsem slyšel. Mia Wallaceová: Od koho? Vincent Vega: Od nich. Mia Wallaceová: Oni toho dost nakecaj.
Posláno:

Pokročilý
Ještě pro srovnání - s několika notoricky známými noži:

jerry vložil tyto přílohy:
DSC01147.JPG.jpg

Vincent Vega: Ne, jen co jsem slyšel. Mia Wallaceová: Od koho? Vincent Vega: Od nich. Mia Wallaceová: Oni toho dost nakecaj.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
jerry napsal:
Hliníkovou drátěnkou na nádobí - takovou, co se dá oddělovat v kusech, které potřebuješ. I s demontáží mi to zabralo asi 2 hodiny, stáhl jsem ten povlak s čepele a páky pojistky. Dobrá je ta drátěnka, že nepoškrábeš čepel. Pak jen lehce obtáhneš ostří. Ale doporučuju perfektně vyčistit všechny součástky, jinak to poznáš po sestavení. (jak už jsem tu psal, připadá mi "černění" od CS jako vypalovací barva - při používání to jde dolů na hranách, pak i na třecích plochách. Když jsem v práci nosil pistoli CZ 75, byla ošetřená podobně, vzhledem k intenzitě používání vypadala, jako by prošla válkou... Happy )

Chcel som si tiez nedavno kupit tento noz, a pri hladani informacii o nom som narazil aj na postup ako odstranit to ciernenie.
Staci vraj na noc vlozit cepel do "odstranovaca farieb (naterov)", v originale "paint remover", vraj to ciernenie ide dolu skoro same Laugh
Bol spominany aj konkretny nazov vyrobku, ten sa mi ale u nas nepodarilo najst, takze kto sa vyzna v pripravkoch na odstranovanie farieb moze to sem napisat Admire
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/8/2003
Jo, ještě mi to nedá se nezeptat, jestli při rozborce/sborce Lawmana není nějaká pastička? Hlavně co se stop pinu a čepu pojistky týče?

Ještě koukám, že můj Lawman nemá na hřbetu drážkování a vybrání pro prst (to první od patky rukojeti) má ostřejší rohy Confused Jiná verze? Viz. foto

Dendorric vložil tyto přílohy:
IMG_7620.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Taky koukám, že máš nějaký facelift. Já měl jeden z prvních, co sem dovezla fy highlife v roce 2008. Nevzpomínám si na nic, co by mě zaskočilo, snad že při sestavování se trochu popereš s pružinou backlocku, protože je v noži předepnutá, ale to se týká všech nožů se stejnou pojistkou. To laurin: mě původně napadlo ten nátěr zkusit odstranit v louhu, jako když jsme čistili stará okna v chalupě po pradědovi. Ale bál jsem se, aby pak nebyla čepel flekatá. Drátěnkou to zase až taková dřina není, sledoval jsem při tom v pohodě film.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/19/2007
No já si počkám na nový Voyager možná Recon 1, vypadaj pěkně. Ten Tri-Ad by to chtělo osahat, osobně mám backlocky moc rád, ale zatim jsem měl jenom ty co šly snadno zavřít jednou rukou, např. Endura a tak. No už aby tady nový modely byly.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
luckyboyl napsal:
No já si počkám na nový Voyager možná Recon 1, vypadaj pěkně. Ten Tri-Ad by to chtělo osahat, osobně mám backlocky moc rád, ale zatim jsem měl jenom ty co šly snadno zavřít jednou rukou, např. Endura a tak. No už aby tady nový modely byly.

mne prisli 2 Spartany a na oboch ide poistka stlacit naozaj velmi tazko. Chod je hladky ziadne drhnutie, ale pruzina je velmi silna. Ak ma clovek silne prsty tak to zvladne palcom jednej ruky, ale ak chce noz zatvarat a otvarat viac razy zasebou tak sa pekne vysili KO
Kedze poistka zapada tych 5mm do cepele, tak je potrebne zatlacit back lock az na doraz, az vtedy sa da cepel zavriet. Odmenou je vsak pocit pevneho noza, s ktorym by som nemal problem robit napr. batoning. Otazne ako by vyzeral po par uderoch cap. Nemal som noz este rozobraty, ale aj na to pride cas Laugh
"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/20/2004
Tak, aby bolo jasne o com je rec.
Mne strasne pritahuje RECON 1 ale este je tak trochu nezohnatelny....

low-man vložil tyto přílohy:
27TLC.jpg.jpg
csstoreonline_2093_4473087.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
jerry napsal:
Nevzpomínám si na nic, co by mě zaskočilo...

Mě teda trochu zaskočilo, že to plastový uložení pera pojistky je jištěný jenom jednim čepem, kterej prochází jen do jedný příložky...Ale asi to maj nějak spočítaný, nebo je to u Tebe jinak?
Posláno:

Pokročilý
Pokud si dobře vzpomínám, i to uložení pera bylo z něčeho jako G10 - podle struktury, mě to docela překvapilo. A čep procházel skrz, do obou příložek, navíc byl skrz i jeden šroub, který držel klip (dva byly krátké do přilehlé příložky, jeden dlouhý do protilehlé). Ale už ten nůž nemám, jinak bych ti detaily vyfotil. Pro ten čep byla dokonce ve střenkách zevnitř vyfrézovaná vybrání, protože z příložek trochu trčel. Rozhodně v útrobách nože nebylo žádné slabé místo, které by někdy mohlo člověka nepříjemně překvapit.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/26/2005
jerry napsal:
navíc byl skrz i jeden šroub, který držel klip (dva byly krátké do přilehlé příložky, jeden dlouhý do protilehlé).

Dokonce co se týká náhradního klipu, který výrobce přikládá ke každému noži, jsou s ním v sáčku také 3 šroubky, jeden z nich o dost delší.
- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:

Štamgast
Tak jsem si nakonec ten krátký čep udělal nový, z vrtáku. Přihodím detail tri-ad locku. Nádhernej systém Ok

Dendorric vložil tyto přílohy:
IMG_7643.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/3/2010
zdravim aky je vaz nazor na cs ak-47 paci sa mi s g10 alebo starosti mam o ciernenie cepele ci nezleze rychlo, ma niekto tento noz ak ano prosim napiste nejake skusenosti alebo postrehy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/20/2004
Dendorric napsal:
Tak jsem si nakonec ten krátký čep udělal nový, z vrtáku. Přihodím detail tri-ad locku. Nádhernej systém Ok

Ahoj,
dnes som kupil Lawman aj ja.
A chcem dat dole tiez to ciernenie.
Ako si ho dal dole?
Tiez dratenkou?
Mam presne ten model ako ty, mam pocit, ze to bol asi prvy Lawman.
Co som si vsimol na tom, ktory mal jerry, ma oble vybranie pre ukazovak, drazky na cepeli, uzsiu rukovat a iny profil hrotu.
jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Já osobně jsem velký fanda triad locku. Nápad udělat přidat back locku stop pin a udělat jej samovymezovací je určitě krok vpřed Cool . Srávil jsem zkoumáním téhle pojistky dost času a troufnu si tvrdit, že back lock překoná.
„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/25/2009
Můj Lawman, získaný výměnou zde na fóru. Bez klipu a s odstraněným černěním.

pahu vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg
2.jpg.jpg
3.jpg.jpg

_____________________________________________________________________________________
Every single day is a part of your life
Posláno:

Štamgast
pahu: koukám, že na Tvym typu Lawmana už je ten výstupek - který jsem ubrušoval - výrazně zakulacenej, takže tipuju, že tolik nepřekáží (ono taky bude dost záležet na hnátě konkrétního majitele).

Na to, jak mi firma CS k srdci fakt nepřirostla, tak jejich tri-ad lock je vážně parádní vylepšení back-locku. A při vývoji Lawmana se očividně aspoň trochu myslelo. Místo, tolik moderního, hyper-super-cool bojovýho tvaru čepele klasickej drop point a vysokej, drutej výbrus.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2008
Nemá niekto CS-Lawmana a zároveň KA4070, zaujímalo by ma nejaké porovnanie. Odolnosť, otváranie, poistka, práca s ním, skladnosť vo vrecku...

Dík za každý postreh.

Chcel by som si totiž kúpiť Lawmana, KA4070 mám, chcel by som vedieť, či je ten CS lawman o niečo lepší, či má ísť zmysel doňho KA4070 by musel ísť potom preč.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2008
Je možné, že je taký veľký rozdiel v cene CS American lawmana
http://www.highlife.cz/noze-cold-steel-nuz-cold-steel-american-lawman-v5963 - 1880 Kč
a na nože-nuz.cz - 2475 Kč.

Nechcem nejako haniť nikoho z predajcov, s noze-nuz som spokojný mám stamade viacej nožov. Len sa mi nezdá ten rozdiel skoro 500 Kč. Sú to potom originálne nože obidva?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Dido napsal:
Je možné, že je taký veľký rozdiel v cene CS American lawmana
http://www.highlife.cz/noze-cold-steel-nuz-cold-steel-american-lawman-v5963 - 1880 Kč
a na nože-nuz.cz - 2475 Kč.

Nechcem nejako haniť nikoho z predajcov, s noze-nuz som spokojný mám stamade viacej nožov. Len sa mi nezdá ten rozdiel skoro 500 Kč. Sú to potom originálne nože obidva?

Na noze-nuz je lepší napsat o aktuální cenu.
Neboj, oba nože jsou originály.
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum