ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Lžíce,vidličky,nože.. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/15/2014
Díky kluci za kladné reakce Admire .
Your knife - your life.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/2/2013
brom napsal:
Dobryy den dekuji mockrat JirkaUH pekne napsane a pekne udelane a jak dlouho trva udelat zici dekuji a otazka co kys nemam ten pul kulaty nuz co prodava mora cim by to slo nejlepe a nema doma nahodou nekdo na prodej nebo nakou jinou alternatyvu davat 500kc za nuz co je vlaste jen na jedno pouziti se mi moc nechce dekuji at se dilo dari hezky den.

Ahoj brom-e (trochu pozdě, Happy )
Určitě jdou použít i dlátka, já si je spytlíkoval ze starého kuchyňáku.

Arim vložil tyto přílohy:
IMG_20140724_130847.jpg.jpg

výhoda šelem, všude jako doma
HFT Team NKS
Posláno:

Štamgast
Taky jde použít lžícové dláto například http://www.narextools.cz/rezbarske-dlato-na-lzicky-profil-8-822820 . Ale s dlátem si neumím představit práci na koleně bez svěráku.
Your knife - your life.
Posláno:

Štamgast
Jde to snadno vydlabat, stačí položit třeba na stůl a po částech jakoby odkrajovat. Happy svěrák není třeba.
Moje lžička byla jen zkušební, jestli jde pomocí rovných dlátek. Jinak je mám na něco jiného Laugh

Arim vložil tyto přílohy:
IMG_20140301_103241.jpg.jpg
IMG_20140303_082127.jpg.jpg

HFT Team NKS
Posláno:

Štamgast
S tím svěrákem jsem to trochu přehnal Happy , já dělám lžičky v lese sedě na špalku bez stolku. To je pro mně ten správný relax. Ta soška je pěkná Ok .
Your knife - your life.
Posláno:

Štamgast
Díky, mě se nelibí Laugh
S tím relaxem souhlasím. Člověk nevnímá čas a absolutně vypne, a v tvým případě z toho vzejde i něco pěknýho. Happy
HFT Team NKS
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry den timto bych chtel moc podekovat JirkaUH za dlato co mi prodal ale tet mam aspon co delat jen se mi vlese stava ze zapominam nacas kdys delam lzici a kdys to nestihnu v lese tak to dodelam doma a to je potom bordel ale vysavac to zachrani timto moc dekuji at se dlio dari.
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Ralaxace tohoto víkendu - dvě čajové lžičky a dva ptáčci Happy .

JirkaUH vložil tyto přílohy:
IMGP2685.jpg.jpg

Your knife - your life.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/1/2013
Jedna lžíce po delší době. Rád bych přidal další fotky, nicméně momentálně to není možné, rovněž nechápu, proč je druhé foto otočené o 180 stupňů. Snad se bude líbit i takHappy

tetrev vložil tyto přílohy:
20140728_114646.jpg.jpg
20140728_114659.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ještě malý doplněk - co všechno používám při výrobě dřevěné lžíce Happy .

JirkaUH vložil tyto přílohy:
IMGP2700.jpg.jpg

Your knife - your life.
Posláno:

Štamgast
Ještě se ale mám co učit Happy .

Your knife - your life.
Posláno:
Štamgast
Dobry den dam sem par fotek toho co sem vyrobil kamarat mi rika ze delam lzice na hrachovou kasi tak sem mu dal zici co sem udela a ktomu sem mu uvaril 1kg hrachove kase proste sranda musi byt dekuji a hura kamenama dome nemam je tak dohonale jako nekteri zde ale clovek se uci preji hezky den a timto dekuji Jirkovi za dlato a nejvyc se mi osvecil pendlton ale musim sehnat mensi nozik a takle to vypada kdys clovek nedava pozor Laugh
dekuji a preji hezky den.

brom vložil tyto přílohy:
P1040106.JPG.jpg
P1040108.JPG.jpg
P1040114.JPG.jpg
P1040125.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Ono těch malých řezanců do ruky ( u mě nejčastěji také do levé dlaně a do pravého palce zespodu Confused ) ještě časem přibude, ale budou čím dál menší Happy .
Na začátek pěkné, ono se to časem poddá. Po dvacáté lžičce to jde samo Grin.
Your knife - your life.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/22/2014
[quote=JirkaUH]Ono těch malých řezanců do ruky ( u mě nejčastěji také do levé dlaně a do pravého palce zespodu Confused ) ještě časem přibude, ale budou čím dál menší Happy .
Na začátek pěkné, ono se to časem poddá. Po dvacáté lžičce to jde samo Grin.[/quote

ale jak to někdy bolí a pak je to otravný ty řezance,znepřijemňují život
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/11/2009
fotka z Pelhřimovskýho muzea kuriozit, lžic je tam víc, ale nafotil jsem jenom tyhle, snad jako inspiraci.

vakovlk vložil tyto přílohy:
lžičky.JPG.jpg

Za všechno si můžu sám
Posláno:

Štamgast
vakovlk napsal:
fotka z Pelhřimovskýho muzea kuriozit, lžic je tam víc, ale nafotil jsem jenom tyhle, snad jako inspiraci.

Osmyčka je jasnej favorit, Grin Laugh

Chlapy, z čeho dělat nejlíp kuksu? Bříza by šla? Aby mi to nepopraskalo, když si k tomu sednu jednou za pár dní.

brom-íku, děláš to dobrý, možná když je budeš dělat míň hluboký a drobet slabší ve stěnách, vyjde to líp na lžíci. Jen můj názor
Ok
HFT Team NKS
Posláno:
Štamgast
Dobry den dekuji ja vym todle sou prvotiny tet se budu jen z lepsovat ale nevym kde to skonci pret 2 roky sem si chtel udelat pistalku z lipi sla mi ale nebilo to ono potom sem nasel http://www.maclab.sk/clanky/ako-vyrobit-pistalku.php a naucil sem je kamarada ten ote doby prez vyrobyl 2tisice bezovych pistalek tet se ucime pokus omil delat lzice tak uvydim jak to dopadne dal dekuji mockrat at se dilo dari jo a ´JirkoUh co to je vedle te sekery na pravo dekuji.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/1/2013
Mohu-li si dovolit odpovědět za Jirku, vedle sekery napravo se nachází nástroj zvaný cidlina. Používá se k finální úpravě povrchu dřeva. Jedná se vlastně o plech s "grotem" nebo též jehlou na hraně. Touto hranou se pod určitým úhlem seškrabuje povrchová vrstva dřeva. Výsledný efekt u dobře nabroušené cidliny je jako po použití smirku, jen cidlina tolik netrhá vlákna jako smirek, a není tudíž nutné namáčet a znovu přerušovat. Cidliny se vyrábí v široké škále tvarů od klasických obdélníků po takovéto tvarové.

http://cestadreva.cz/page/obchod/uprava-povrchu-dreva

zde budou například ke koupi, a též o nich něco zajímavého ke čtení. Dle mého mínění velmi užitečná pomůcka, nicméně v současné době opomíjená.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/16/2009
Pokud si pamatuju, když jsem byl podstatně menší, ukazoval mi táta jak vyhladit topůrko na kladívku...V hadru rozlámal kousek skleněné tabulky. Vzniklo několik větších střepů s různými rádiusy. Je to nástroj rovnocený cidlině, na jedno použití a zadarmo. ..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/7/2010
relka napsal:
Pokud si pamatuju, když jsem byl podstatně menší, ukazoval mi táta jak vyhladit topůrko na kladívku...V hadru rozlámal kousek skleněné tabulky. Vzniklo několik větších střepů s různými rádiusy. Je to nástroj rovnocený cidlině, na jedno použití a zadarmo. ..

... jo, jo, jó, Ok !
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum