ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Lžíce,vidličky,nože.. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/16/2015
Tak tak, kytarovka je super nápad.Ok Už se mi klube v hlavě celá série. Nějaké Fendery ( St, Tele,) a Gibsony ( LP, SG ) a určitě by našly i další kousky.Oh No .
Snad se pan autor na mě nena....Happy
Mě to bude stejně trvat půl století.red face
Nikdo nic nikdy nemá míti za definitivní......
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2006
Tak to jsem rád že to splnilo svůj účel.
Tvořte a posílejte fotečky
Jirka factory
chceš můj nůž tak pisni na e-mail
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2009
Dám sem několik fotek jak se mění váha lžíce během výroby.
Fotky jsou seřazeny následovně :
1. před vysušením
2.po vysušení
3. po vybroušeni
4. po napuštění olejem.

punta9 vložil tyto přílohy:
IMG_20180331_222418.jpg.jpg
IMG_20180331_222401.jpg.jpg
IMG_20180401_082733.jpg.jpg
IMG_20180401_172329.jpg.jpg

,,Předstírat hloupost na správném místě je moudrost"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2009
Lipová se pomalu blíží. Tohle je 3/4 igelitové tašky a další igelitka odpočívá ve skříni. 😁😁

punta9 vložil tyto přílohy:
IMG_20180406_011420.jpg.jpg

,,Předstírat hloupost na správném místě je moudrost"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
příjemný počtení Happy
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Kniha s peknýmy kúskami.
Happy

Gofi vložil tyto přílohy:
20180323_135002.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2007
Mistre Sehne, mohu pozadat o dalsi info k tem formanskym priborum? k cemu slouzila ta snad pinzeta v tom kovovym pouzdru? myslim tim ted nastroj nejbliz trojlistkovy jehlici..
Posláno:
Štamgast
dekuju. paradni povidani.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
punta9 napsal:
Lipová se pomalu blíží. Tohle je 3/4 igelitové tašky a další igelitka odpočívá ve skříni. 😁😁
Chlapi, děláte všichni hrozně pěkný lžíce. Lžíce je něco jako židle - není jednoduchý udělat ji tak, aby se opravdu dala používat. Sám jsem jich taky jako kluk pár vyrobil, ale připomínaly spíš naběračku na zmrzlinu (a to si fandím mrGreen ). Všechna čest. Ok
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
sehne: Jeden takovej příbor se u mně vyskytuje...

Surg vložil tyto přílohy:
Forman_1.JPG.jpg
Forman_2.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Radši vyfotím... Je dost zkorodovaná, vypadá to jako I.R, ale mohlo by to první písmeno být i L bez tečky a to druhé i P s tečkou... ???

Značka_forman.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
ta jidelni souprava je blizko toho cemu se tusim rika lovecka praxe, a musim rict ze se mi opravdu libi.
Posláno:
Štamgast
no, snad jen kde to chlapi shanite. do neceho takovyho bych zfleku sel.

anebo nechat vyrobit, nezdobeny, jednoduchy provedeni.

jestlize je tam velka vidlicka a pak ta mala v ocilce, jaky bylo predpokladany pouziti, kdy se melo sahnout po jedny a kdy po druhy?
Posláno:

Štamgast
sehne: Nejsem si tím L. Römerem jistý...
Našel jsem si nějaké informace. Lukas Römer byl stříbrník, žil v Augsburgu - zapsán v matrice zemřelých evangelického vyznání z roku 1816, zemřel 24. 5. 1816 "ve stáří 67 1/2 roku", farnost St. Ulrich - tedy se snad narodil 1749 (?). Tvar značky úplně nesouhlasí - jeho značka byla obdélníková...
A navíc nemohu tu moji značku opravdu přesně přečíst... Sad
P.S.. Mimochodem zajímavá příčina smrti -"Schlagfluss" - v té době by asi česky psali "zemřel šlakem potrefen jest"...

Roemer.jpg.jpg
Roemer2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ještě k té malé vidličce: Ta velká je na porcování, ta malá na jídlo. V němčině se ta malá označuje jako "Menschergabel" - vlastně "ženská vidlička".

(Ve staré němčině se rozlišovalo: "der Mensch" - plurál "die Menschen" /maskulinum/ - původně "člověk, lidé - obecně", později "muž, muži", a "das Mensch", plurál "die Menscher" /neutrum/ - "žena, ženy". Tvar "das Mensch" je dnes známý už jen v jihoněmeckých a tyrolských jazykových oblastech, dnes má spíše pejorativní význam (asi jako "veselá žena" - rozuměj "lehká"), i když v některém spojení a v některé oblasti je dosud neutrální.)
Posláno:

Štamgast
Jo, tenhle obrázek jsem taky našel a chtěl jsem ho sem dát - všiml sis toho provedení (stejné jako ten můj) a té značky? Takže to asi bude "I.P."... Happy
Posláno:
Štamgast
uplna spica je ze pres pul zemekoule v japonsku meli podobny reseni, nejcasteji na kratkym meci byl nozik kozuka a casto treba hulky.
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Porcovací souprava od firmy Isaac Ellis & Sons , která působila v Sheffieldu od roku 1781, získala cenu na The Great Exhibition v roce 1851 a značku PRIMUS používala od roku 1868. V roce 1932 byla firma Isaac Ellis & Sons koupena společností Edwin Blyde & Co.

Čepel (23 cm) je opravdu řezivá, hřbet u rukojeti má 3,6mm a plynule se ztenčuje až na 0,7mm u špičky.

P. vložil tyto přílohy:
Pic_1.jpg.jpg
Pic_2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Hm.
Je třeba hledat pořádně. Uvedený příbor byl objektem zbrojně-právního vyjádření Spolkového kriminálního úřadu dne 11. září 2013, kdy bylo stanoveno, že se jedná o zbraň a že jde o zakázaný předmět, k jehož získání je třeba povolení. Nicméně tento výnos byl dne 3. září 2014 odvolán a tímtéž úřadem bylo stanoveno, že jde o zbraň, ale nejde o zakázaný předmět a k jeho držení není třeba povolení (řečeno velmi ve zkratce bez uvádění příslušných ustanovení německého zákona).
Pokud by někoho zajímal zdroj, na této stránce do pole "Suchen" zadejte slovo "steinschlosspistole" bez uvozovek a klikněte na tlačítko "Suchen". Najde to obě rozhodnutí, která se v podstatě liší jen datem a slovy "nejde" a "není", jak výše uvádím.
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Včera z auto-motoburzy vedle ve vesnici...Happy

P. vložil tyto přílohy:
15.9._2018_1.jpg.jpg
16.9._2018_1.jpg.jpg
16.9._2018_2.jpg.jpg
16.9._2018_3.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu