ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pohl Force Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/8/2010
Nikde som tu nenasiel vlakno pre noze Pohl Force,aj ked si samostatne vlako pravdepodobne zasluzia.

Mam Pohl Force Alpha2 z ocele D2 a mam zaujem si ho nechat upravit zhruba nasledujucim sposobom:
-na zaciatku cepele trocha zmenit vybrus,cim sa zvacsi trocha dlzka reznej plochy a zlahci brusenie
-odstranit vystupok na strenkach na mieste malicku a prsteniku.
Tiez chcem nechat odstranit cernenie na cepeli,prilozkach,srobikoch,capoch a klipe.
Noz by mal vyzerat zhruba ako na upravenej fotke. Poslal som to na konzultaciu odbornikovi. Co na to hovorite vy?

MRBLUE vložil tyto přílohy:
Pohl_Force_Alpha2.JPG.jpg
Pohl_Force_Alpha2_uprva.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
Ahoj, já bych výstupek na čepeli alespoň malinko nechal - jenom ho zmenšil aby se udržel tvar choilu. Rukojeti by to mohlo prospět, záleží jak bude vypadat při zavřeném stavu. Možná by bylo cestou udělat celkově nové G10-kové střenky a upravit i výstupek mezi ukazovákem a prostředníkem.

mikup vložil tyto přílohy:
Pohl_Force_Alpha2.JPG_big.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ja ten vystupok medzi ukazovakom a prostrednikom chcem tiez trocha znizit a zagulatit. A ten chiol mi staci tak ako som to nakreslil. Ten povodny je tak velky,ze by sa tam dal strcit palec nohy. Happy Povodne strenky by som nerad menil uplne. Maju fajn povrch a asi by to o dost zvysilo cenu upravy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
MRBLUE napsal:
Ja ten vystupok medzi ukazovakom a prostrednikom chcem tiez trocha znizit a zagulatit. A ten chiol mi staci tak ako som to nakreslil. Ten povodny je tak velky,ze by sa tam dal strcit palec nohy. Happy Povodne strenky by som nerad menil uplne. Maju fajn povrch a asi by to o dost zvysilo cenu upravy.

Zajimave, na jinem vlakně jsi mi řikal, že je to držení v pohodě a najednou chceš dát výstupky pryč???
NerejpuWink jen jsem si na to vzpomněl...Razz

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Drzi sa v pohode,ale odstranenim toho zadneho vystupku nebude uchop tak direktivny. Ale viacmenej sa mi jednalo o upravu cepele. A ked uz by isiel na kuru,tak spekulujem. Laugh

...podobne to riesia aj niektori vyrobcovia pistoli. K navedeniu do uchopu ti sluzi len prostrednik,ostatne prsty si ulozis ako ti to vyhovuje. Ma to tak napriklad Steyr M9 alebo niektore modely Safari Arms. U nozov toto ma napriklad Strider.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/22/2010
Zdravím příznivce POHL-)FORCE - Zajímavá úprava Alphy Two / i když mě původní sedí perfektně / u rukojeti se též kloním k zachování orig. střenek a s tou čepelí to chápu . U tohoto tvaru a síle materiálu se hůř brousí . I když ta úprava čepele MIKUPa je ladnější , ta tvá mi vzdáleně připomíná Citadel Deimos od FOXu ..... P.S. zkus se u odborníků poptat po kovových podložkách , něco jako udělal HAMON pro SR-1 . Díky

HXJOSEF vložil tyto přílohy:
FOX_CITADEL_DEIMOS.jpg.jpg

LIONSTEEL
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/24/2008
MRBLUE napsal:

-na zaciatku cepele trocha zmenit vybrus,cim sa zvacsi trocha dlzka reznej plochy a zlahci brusenie

Ahoj, jen k tomu výstupku na čepeli a tomu obloučku s tupým místem - tam, když to zarovnáš a nabrousíš, tak za prvé, budeš riskovat při zavírání, že se řízneš do prstu.Ta čepel je masivní a ráda přez prst klepne Wink
Za druhý- ten výstupek je zároveň doraz pro zavřenou čepel. Jestli by se nemusel kvůli tomu taky předělat trochu vnitřek kvůli dosednutí čepele.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/24/2008
Ještě mě napadlo- tím přebroušením se připravíš o jednu možnost úchopu, když bys chtěl něco jemně řezat a nůž držet blíž k čepeli. Ale ten tvar cos vymyslel neni špatnej, taky se mi líbí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
vlakno napsal:
Za druhý- ten výstupek je zároveň doraz pro zavřenou čepel. Jestli by se nemusel kvůli tomu taky předělat trochu vnitřek kvůli dosednutí čepele.

To je přesně ten hlavní problém, mrkni na fotku. Jde sice o Bravo One, ale Alpha má dosedání čepele v zavřeném stavu řešené úplně stejně. Po přebroušení by se ti čepel zasekávala do backspaceru a tupila se... Vložit do toho místa opěrný čep nejde, protože bys zase neotevřel čepel. Jedině vlepit na zadní část backspaceru v oblasti zadního čepu proužek/ destičku z gumy, korku, kůže nebo něčeho podobného, o který by se čepel zarazila a netupila by se tak. Vzhledem k masivnosti čepele Alphy by se ale takovýhle proužek musel čas od času měnit, protože nevěřím, že by vydržel extra dlouho.

S úpravou ručky problém nemám, naopak, určitě by získala na praktičnosti. Já bych minimálně zakulatil nebo zcela odstranil i druhý výčnělek.

Tyler vložil tyto přílohy:
Pohl_Force_Bravo_One_Outdoor_průřez.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
A co nieco taketo? Urobit z kovu vlozku takeho tvaru ako tam treba a vlepit to epoxidom,alebo to tam privarit. Niesom nastrojar,takze neviem presne akou technologiou to tam prichytit,ale nejaky sposob by sa snad nasiel. Kedze je to na pate cepele.tak to nemusi byt nejako brutalne chytene. To miesto nebude moc zatazovane.

pohl.jpg

Posláno:

Štamgast
To už je lepší udělat celý zámek nový, ale přijde mi to už moc. Ten "zoubek" tam zas tak nemůže vadit vzhledem k délce čepele. Možná by tam šel vložit stop-pin mezi příložky. Každý zásah do konstrukce mi přijde zbytečný.
Já bych doporučil nejdříve upravit rukojeť podle představ a teprve poté další úpravu.
Trochu mě zarazilo u takto masivního nože místo zobrazené červeně. Materiálu tam je dost, ale proč tam dávali vroubky pro opražení palce které to celé oslabí?...

mikup vložil tyto přílohy:
Pohl_Force_Bravo_One_Outdoor_průřez.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
No nevím, lepit nebo přivařit něco na páku backlocku, to se mi nezdá jako ideální řešení.

Jinak tohle už jsou stoprocentně Alphy (a ano, už jsem na videu viděl prasklý backlock přesně v místě, které zakroužkoval mikup, došlo k tomu při sekání):

pf_ao_108.jpg.jpg
DSC_1222.jpg.jpg
DSC_1237.jpg.jpg

"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Ten stop-pin medzi strenky je super napad. Z vnutra streniek navrtat zahlbenia 2mma vlozit tam nerez valcek 2-3mm priemeru.
Chcem to dat urobit vsetko naraz,lebo noz pocestuje na tuning do Ciech a z casoveho hladiska by posielani hore-dole bolo dost zdlhave.
Posláno:

Štamgast
Tyler napsal:
No nevím, lepit nebo přivařit něco na páku backlocku, to se mi nezdá jako ideální řešení.

Jinak tohle už jsou stoprocentně Alphy (a ano, už jsem na videu viděl prasklý backlock přesně v místě, které zakroužkoval mikup, došlo k tomu při sekání):

Ci by nebolo potom lepsie rovno nechat vyrobit aj novy backlock s vystupkom kde treba a bez tej poslednej drazky,co oslabuje backlock v najviac namahanom mieste.

backlock.jpg

Posláno:

Štamgast
A kam byste ten pin chtěli dát? Vždyť kvůli němu neotevřete čepel.

Páka backlocku by šla určitě udělat... Ale abych nestrašil, mám pocit, že ten prasklý exemplář byl špatně zpracovaný a už z výroby na něm byla skrytá vada, kvůli které došlo k únavě materiálu a následnému prasknutí.

Pohl_Force_Bravo_One_Outdoor_průřez.jpg_big.jpg.jpg

"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Ak by bol stop-pin na tomto mieste,nevadil by pri otvarani.

backlock.jpg

Posláno:

Štamgast
Jo, takhle by to podle všeho šlo. Teď jde jen o to, jestli v tomhle místě jsou i ocelové příložky nebo jestli by pin seděl pouze ve střenkách (což by možná taky stačilo, ale nevím, jakou silou se poměrně velká a těžká čepel Alphy zaklapává).
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Tyler napsal:
Jo, takhle by to podle všeho šlo. Teď jde jen o to, jestli v tomhle místě jsou i ocelové příložky nebo jestli by pin seděl pouze ve střenkách (což by možná taky stačilo, ale nevím, jakou silou se poměrně velká a těžká čepel Alphy zaklapává).

Asi by to stačilo. Pokud máš peníze a čas, doporučuju nechat udělat celkový back-lock bez těch zoubků, tím bude nůž ještě masivnější, ale bude to asi hodinová prácička (jako detaily apod.)

Jo a ještě bych dodal, že mě ten nůž celkem v ruce seděl. osobně bych ho nechal jak je :) a nebo prodal a koupil něco jinýho aby se to nevyčubilo.
Posláno:

Štamgast
Vyzera to tak ze by bol len v strenke zapusteny,ale na tom mieste to nejake supy nedostava, Backlok je tak napruzeny,ze dost brzdi cepel aj pri zatvarani.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
No fuj. Pohl force to s tym back lockom paradne posrali. To je vasci pruser ako slavna vola na EndureGrin Takto si teda image taktickych nozov nevylepsia.

Always look on the bright side of life...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum