ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pohl Force Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/22/2010
mikup napsal:
Tyler napsal:
Jo, takhle by to podle všeho šlo. Teď jde jen o to, jestli v tomhle místě jsou i ocelové příložky nebo jestli by pin seděl pouze ve střenkách (což by možná taky stačilo, ale nevím, jakou silou se poměrně velká a těžká čepel Alphy zaklapává).

Asi by to stačilo. Pokud máš peníze a čas, doporučuju nechat udělat celkový back-lock bez těch zoubků, tím bude nůž ještě masivnější, ale bude to asi hodinová prácička (jako detaily apod.)

Jo a ještě bych dodal, že mě ten nůž celkem v ruce seděl. osobně bych ho nechal jak je :) a nebo prodal a koupil něco jinýho aby se to nevyčubilo.

Tak jak to tu celé sleduji , rozhodně přijde nějaká další komplikace ( například s výbrusem výstupku na příložkách ) kde zřejmě dojde k odbroušení celého materiálu + následná dodatečná výroba nových příložek a prodražení úpravy .

Proto bych také uvažoval o koupi jiného nože a Alphu nechal tak jak je - je to SUPER nůž ... Wink
LIONSTEEL
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/24/2008
Jen taková zajímavost- na stránkách Pohl Force bude od ledna letošního roku nová generace nožů Alpha two. Zkusím sem dát fotku.

vlakno vložil tyto přílohy:
2ddb6a9614.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
HXJOSEF napsal:
mikup napsal:
[quote=Tyler]Jo, takhle by to podle všeho šlo. Teď jde jen o to, jestli v tomhle místě jsou i ocelové příložky nebo jestli by pin seděl pouze ve střenkách (což by možná taky stačilo, ale nevím, jakou silou se poměrně velká a těžká čepel Alphy zaklapává).

Asi by to stačilo. Pokud máš peníze a čas, doporučuju nechat udělat celkový back-lock bez těch zoubků, tím bude nůž ještě masivnější, ale bude to asi hodinová prácička (jako detaily apod.)

Jo a ještě bych dodal, že mě ten nůž celkem v ruce seděl. osobně bych ho nechal jak je :) a nebo prodal a koupil něco jinýho aby se to nevyčubilo.

Tak jak to tu celé sleduji , rozhodně přijde nějaká další komplikace ( například s výbrusem výstupku na příložkách ) kde zřejmě dojde k odbroušení celého materiálu + následná dodatečná výroba nových příložek a prodražení úpravy .

Proto bych také uvažoval o koupi jiného nože a Alphu nechal tak jak je - je to SUPER nůž ... Wink

Ještě ilustrační foto k výbrusu výstupku u podložek ...

HXJOSEF vložil tyto přílohy:
ALPHA.jpg.jpg

LIONSTEEL
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/13/2012
vlakno napsal:
Jen taková zajímavost- na stránkách Pohl Force bude od ledna letošního roku nová generace nožů Alpha two. Zkusím sem dát fotku.

máš odkaz?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
vlakno napsal:

...je to v podstate to iste ako u Foxtrota. Noz je ten isty,akurat sa nebude dat otvarat "one hand" a bude mat nehetnik,aby sa dal nosit aj v krajinach,kde su jednorucne otvarane noze zakazane.
Posláno:

Pokročilý
myslíš, přece se dá "one hand ploška" (nevim přesnej název) odšroubovat, třeba to nebude jediná změna
Posláno:

Štamgast
MarcelSrp napsal:
myslíš, přece se dá "one hand ploška" (nevim přesnej název) odšroubovat, třeba to nebude jediná změna

Zdravím - jedná se zřejmě o zjednodušení výroby / zrušen model Alpha Two Outdoor / a nový model tím pokreje jak země kde je použití otvírání jednou rukou zakázané , tak i země kde to zákony dovolují - samozřejmě po našroubování Thumbstudu .
LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
HXJOSEF napsal:
HXJOSEF napsal:
mikup napsal:
[quote=Tyler]Jo, takhle by to podle všeho šlo. Teď jde jen o to, jestli v tomhle místě jsou i ocelové příložky nebo jestli by pin seděl pouze ve střenkách (což by možná taky stačilo, ale nevím, jakou silou se poměrně velká a těžká čepel Alphy zaklapává).

...akurat som ho rozmontoval a prezrel. Strenky a prilozky su take masivne,ze aj po odstraneni casti prilozky a strenky ostane stale dost pevny.
Upravu nerobim preto,ze surne potrebujem dokonaly noz. Mam ine noze,co su moji favoriti. Tuna len tak spekulujem,ako by sa dal tento noz vylepsit. Nieje extremne drahy a je dost masivny,aby tuning zniesol. Happy

MRBLUE vložil tyto přílohy:
Pohl_strenky_original.JPG.jpg
Pohl_strenky.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Díval jsem se na web (www.pohlforce.de kdyby někdo nevěděl Happy) a musím říct, že nehetníky na těch nožích vypadají vyloženě hnusně KO...

Ale asi chápu, o co Dietmaru Pohlovi šlo. Třeba u současného Bravo One Outdoor, které nemá žádný disk, kolíček ani jinou pomůcku pro otevření jednoruč, a je tedy oficiálně bráno jako nůž, který je nutné otvírat obouruč (má na to i glejt od německé policie), tenhle fakt ale není jasný hned na první pohled. Kdežto nehetník na noži okamžitě říká "Jdu otevřít jen dvěma rukama!", nůž tedy jednoznačně identifikuje jako obouruční, a o to podle mě u Pohl Force šlo. Předejde se tím jakýmkoliv dohadům, které by mohly jinak nastat, pokud narazíte na nevrlého nebo natvrdlého příslušníka. A vzhledem k přísným zákonům v mnoha evropských zemích... Krom toho, s nehetníkem asi půjde čepel otevřít i jistěji, než když ji vezmete jen za její hladký povrch.

A v zemích, kde je to dovolené, půjde přišroubovat disk pro one hand otvírání.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
MRBLUE napsal:
HXJOSEF napsal:
HXJOSEF napsal:
mikup napsal:

...akurat som ho rozmontoval a prezrel. Strenky a prilozky su take masivne,ze aj po odstraneni casti prilozky a strenky ostane stale dost pevny.
Upravu nerobim preto,ze surne potrebujem dokonaly noz. Mam ine noze,co su moji favoriti. Tuna len tak spekulujem,ako by sa dal tento noz vylepsit. Nieje extremne drahy a je dost masivny,aby tuning zniesol. Happy

... Zajímavé řešení a jsem zvědav jak to dokončíš - projel jsem int. a zřejmě si jediný co se pustí do tak radikální úpravy Alfy - mě zaujala tato designová úprava ...

SKELETON.jpg.jpg

LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
Aj ja som zvedavy,ako to dopadne. Skor ako za mesiac to ale nebude. Raiser je momentalne absolutne vytazeny vnucikom,vlastnym projektom a robotami co ho zavalili pred sviatkami... Happy Ale slubil ze vo februari by mohol mat na to trocha casu. Aj preto chcem urobit komplet tuning naraz a nie postupne.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
máš kopu času ,aby si si nakreslil jednotlivé časti na kartón,vystrihol a môžeš laborovať Wink ,tiež som zvedavý na konečný výsledok,aj keď takýto nôž nevlastním,držím palce Ok
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:

Pokročilý
ten upravenej pohl force vypadá vážně supr, hlavně barvy na tý čepely se mi líbí Ok
Posláno:

Štamgast
Jak už se MRBLUE zmínil není tu žádné vlákno k POHL-)FORCE - Tak se zkusím o rozšíření tohoto a snad se někdo přidá ... Wink

Jak je zde uvedeno - rozjela to úprava modelu - ALPHA TWO SURVIVAL ( DESERT ) a dle mého názoru i nejrozšířenější model u nás / samozřejmě v černé . Nejvíce rozporu u této značky se točí ohledně tvarování a členění rukojeti / mé ruce sedí jako ulitej / má možnost více úchopů . Mě konkrétně k této značce přivedlo hledání skladného bytelného nože s univerzálním použitím a ALPHA TWO SURVIVAL mi přišel dobrou volbou v porovnání cena / výkon - osobně preferuji hladké ostří . Pro lepší představu jsem dám tyto základní odkazy , které mi pomohly v rozhodování ...

1) RECENZE :

http://knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=5809&p=10

2) VÝROBCE :

http://www.pohlforce.de/

3) PRODEJCE :

http://www.specialninoze.cz/pohl-force/

Přidám i Glejt / certifikát - který tuto značku nastartoval ... Happy

POHL__FORCE.jpg.jpg

LIONSTEEL
Posláno:

Pokročilý
ahoj, chci se zeptat nějakého majitele nože pohl force řady alpha jestli ste ho zkoušely nosit jako EDC, nebo jestli je na to prostě už moc velký, děkuju
AAA
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2012
ono asi zalezi skor na tom, aky si velky ty, co nosis oblecene a kde sa kazdodenne pohybujes Wink

EDC pre chlapa ktory meria 205cm a chlapika so 160cm asi bude vyzerat trosku inac, rovnako aj vekost ich vrecak atd . . proste je to asi dost idividualne
Posláno:

Pokročilý
měřím 185cm a vážím 106kg, teď mám v kapse Ontario Utilitac II a musím říct že mi nepříde moc velký, právě proto se ptám
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/18/2012
MarcelSrp : O nošení Alphy v kapse bych ani moc neuvažoval Výstupky jsou ostré a tak bych dával kapse tak týden než bude děravá .Je to 280 gramů což potáhne dolu pěkně.V tašce nebo batohu je to jedno. AAA :na velikosti nezáležíGrin -Myslím tím vzrůst člověka .Happy Přesně tak , je to individuální. S pozdravem kapka
Posláno:

Štamgast
Mam 185 a vahu okolo stovky. Noz ako Alpha je nositelny ked mas kapsace,v stehennom vrecku. Vaha az tak nevadi,ale skor velkost.
Posláno:

Pokročilý
Utilitac II má 160 gramu a vůbec o něm nevím, nemyslím že zrovna váha je problem, možná ty výstupky
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum