ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pohl Force Možnosti
AAA
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/10/2012
kapka napsal:
. AAA :na velikosti nezáležíGrin -Myslím tím vzrůst člověka .Happy Přesně tak , je to individuální. S pozdravem kapka

Nj ja som to myslel tak ze s tym suvisi aj velkost ruk :)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/22/2010
MarcelSrp napsal:
ahoj, chci se zeptat nějakého majitele nože pohl force řady alpha jestli ste ho zkoušely nosit jako EDC, nebo jestli je na to prostě už moc velký, děkuju

Zdravim ... Já ho nedám od sebe víc jak na 1m ( měřim 180 CM a mám střední ruku č. 8/9 ) , nosim ho jako EDC přez rok a teď ho střídám s Foxtrot Two Outdoor - Alpha Two v práci s Kydex pouzdrem - Na vycházky s ratolestí v kapse / pořád sekáš nějakej ten klacek na hůlku a musíš ho zahladit či ořezat do kulata , aby se prcek nezranil / Foxtrota mám ještě dost z čerstva abych mu dal zabrat a tak spíš vycházky do města . Jinak jsem s Alphou nadmíru spokojen - Pevnost , síla a použitý materiál je neskutečný - Normálním i silovým použitím nezničitelnej nůž / jeďinou fotku co vim tak v Rusku někdo při batoningu kladivem přerazil pojistku / backlock a pak natočil video o tom jak nedrží - holt zničit jde vše . Jinak co se týče velikosti a tloušťky mě konkrétně nevadí i váha je v pohodě / Foxtrot je v tomto ohledu lepší i co se jištění týče . Pár drobností - Výroba je v zemi středu a tak doporučuji před koupí si konkrétní nůž prohlédnout / je z D2 a první kusy měli vadu v brusu čepele ( předtím se dělal z kvalitní 440C v uvozovkách / měkčí nateriál ) ale co vím , teď je vše OK / ale lépe si ohlídat investované peníze - Doporučuji kontaktovat dovozce http://www.specialninoze.cz a domluvit se / výběr z více kusů . Další maličkost co se týče té D2 a tipu vlnitého ostří / může se týkat pouza mé maličkosti / dost času vynaložíš na broušení ... Jde to dost ztuha ... možná tím že nemám vhodný brousek ( musim to pořešit ) ale jakmile nabrousíš , tak drží jak slovo boží ... Snad jsem pomohl Happy
LIONSTEEL
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/13/2012
pomohl si mi moc, rukavice mám velikosti 10, asi do něj půjdu právě na těch stránkách co uvádíš, ještě jednou dík
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/18/2012
I já se ještě přidám .Nosím "Alfu" asi měsíc Z výroby přišel mizerně nabroušenej v té části která je vyznačená jako kdyby vystrouhal fazetu na fréze zoubky ,jehla zohýbaná.Rukověť má (měla ¨) ostré hrany. Stále je hranatá Při delším řezání,ořezávání klacků tlačí ,Hrany prostě jsou takové. Osekával jsem cvičně větve s trochu promrzlýma rukama a nic moc. Měřím 173cmGrin T k té výšce.číslo rukavice neznám ale spíš budu mít ruku menší,přez to memám s úchopem s jejich variabilitou problém . Tloušťka Backloku je 5,5 mm neměl jsem ho rozebraný výšku nemam.nedostal jsem se šulpérou .Ale nemám strach že by to povolilo.Kupodivu ani černění v některých místech moc nedrží.viz foto.Slezlo to jen tam ,opírání palce.Na čepeli drží.Ten nůž je poravdu bytelný a univerzálně použitelný.D2 super materiál Akorát lituju někoho bez vybavení kdyby měl mizerný výbrus opravovat v zaoblení kam se rovným brouskem těžko dostane,je to otěruvzdorná mrška.Jsem rád že nejsem s vlnitým ostřím sám HXJOSEF .Celou dobu se mi zdálo divné jako by špička někam ujížděla ,minimálně .Párkrát jsem jí zkušebné zabodl do klády , nepáčil jsem spíš kvůli úchopu a nechtěl jsem věřit že bych to ohnul.Grin S pozdravem kapka ...jo a nosím ho takto ,absolutně nepřekáží a váhu ani necítímHappy

kapka vložil tyto přílohy:
IMG_orig.jpg.jpg
IMG_OR.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
to je dobrej způsob, až mi přijde tak dám vědět, ale tento způsob se mi zdá velice dobrej, pod tričkem nebude vůbe vidět, díky za dobrej nápad, s broušením u mne nebude problém
Posláno:

Štamgast
MarcelSrp napsal:
pomohl si mi moc, rukavice mám velikosti 10, asi do něj půjdu právě na těch stránkách co uvádíš, ještě jednou dík

... tak ať dobře pořídíš s nákupem POHL-)FORCE H3 ALPHA TWO Wink Wink Wink
LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
Protože je na int. dost dotazů na KYDEX pouzdro POHL-)FORCE pro nošení v otevřeném stavu , vložím sem nějaké info . Pouzdro je precizně spracované a z velmi tvrdého / silného kydexu . Otevřený nůž v něm drží pevně a jistě bez vůlí / nemá jištění jako ESEE a tak pozor na nošení rukojetí dolů / ve vodorovné poloze bez problému . Pouzdro je vybaveno novým tipem průvleku na bázy TEKLOK upraveným pro MOLLE systém . Vnitřek jde upravit pomocí vložek na různé šíře řemenů , popruhů a pásků po cca 5mm na 5 standartní velikosti . Dále se pouzdro s tímto systémem dá napolohovat v rozmezí cca 80° ( odhadnuto ) a zajištění je pomocí gumových vložek mezi pouzdrem a průvlekem při dotažení fixačních šroubků v průvleku . Jedinou v uvozovkách / nevýhodou je , že po dotažení šroubků průvleku , drží pouzdro na opasku jak čert a k opětovnému sundání je zapotřebí znovu povolit šroubky - sistém je vyloženě konstruován pro VOJENSKÉ či POLICEJNÍ vybavení , kde má toto pouzdro své předem dané místo . Já tento problém vyřešil dokoupením klasického TEKLOK.u a tím je manipulace v civilním sektoru jednoduší a to nejen v nandání / sundání , ale i v polohování . Celkově tedy toto pouzdro bylo konstruováno pro VOJENSKÉ / POLICEJNÍ složky , ale i v civilním sektoru má své místo a reálné použití . Tento konkrétní tip je pro zavírací nože POHL-)FORCE ředy ALPHA ...

HXJOSEF vložil tyto přílohy:
100_6464.JPG.jpg
100_6465.JPG.jpg
100_6466.JPG.jpg
100_6467.JPG.jpg
100_6468.JPG.jpg
100_6469.JPG.jpg

LIONSTEEL
Posláno:

Pokročilý
Tak dneska dorazil, teprve se seznamujeme, ale moc se mi líbí, je to vážně "meč" Laugh , děkuju uživateli HXJOSEF kterej mi hodně poradil s rozhodováním Ok Admire

MarcelSrp vložil tyto přílohy:
DSCN0627.JPG.jpg
DSCN0628.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
MarcelSrp napsal:
Tak dneska dorazil, teprve se seznamujeme, ale moc se mi líbí, je to vážně "meč" Laugh , děkuju uživateli HXJOSEF kterej mi hodně poradil s rozhodováním Ok Admire

... nemáš za co , mě zde také dost pomohli Admire HAMON + TYLER Admire ... AŤ TO ŘEŽE ... Wink Wink Wink
LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Takze hrube prace su hotove,noz bude mat tento tvar. Teraz poputuje k odbornikovi,nech doladi vybrus,fasetku,urobi doraz cepele,vyhladi hrany... Podla mna sa uchop zlepsil minimalne o jeden level.

MRBLUE vložil tyto přílohy:
IMG_2574.JPG.jpg
IMG_2575.JPG.jpg
IMG_2577.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
MRBLUE napsal:
Takze hrube prace su hotove,noz bude mat tento tvar. Teraz poputuje k odbornikovi,nech doladi vybrus,fasetku,urobi doraz cepele,vyhladi hrany... Podla mna sa uchop zlepsil minimalne o jeden level.

... JO - JO - JO ... Nevěřil jsem , že to nakonec bude takto dobře vypadat Ok Rozhodně dej podrobnější FOTO v rozebraném stavu , s popisem práce !!! Určitě také přidej kontakty na odborníky , kteří se podílely na fázích té tvé úpravy !!! Nezapomeň i na malou recenzi s hotovým nožem " MURBLU ALPHA SURVIVAL " . Byla by škoda , aby tato / jak jsem psal dříve / " PRVNÍ " Radikální úprava upadla v zapomnění ... Wink
LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Ked bude komplet hotovy,dam fotky z vonka aj z vnutra noza a nejake postrehy. Myslim ze do mesiaca by to mohlo byt. Zatial je to len surova robota,ale som nadseny. Happy
Posláno:

Štamgast
MRBLUE napsal:
Ked bude komplet hotovy,dam fotky z vonka aj z vnutra noza a nejake postrehy. Myslim ze do mesiaca by to mohlo byt. Zatial je to len surova robota,ale som nadseny. Happy

... Tak ať jde vše bez komplikací ... Jsem zvědavý jako " OPICA " ... Možná nebudeš jedinej Wink Wink Wink Wink Wink
LIONSTEEL
Posláno:

Pokročilý
i po těch upravách bude vypadat krásně, co teprve úchop a broušení, taky už se těším na recenzi Ok
Posláno:

Štamgast
Happy Happy Happy Happy Happy ... POZOR ... Riziko výroby v Číně ... POHL-)FORCE ALPHA a její FAKE ... Happy Happy Happy Happy Happy

HXJOSEF vložil tyto přílohy:
FAKE_1.jpg.jpg
FAKE_2.jpg.jpg
FAKE_3.jpg.jpg
FAKE_4.jpg.jpg
FAKE_5.jpg.jpg
FAKE_6.jpg.jpg
FAKE_7.jpg.jpg
FAKE_8.jpg.jpg
FAKE_9.jpg.jpg
FAKE_10.jpg.jpg
FAKE_11.jpg.jpg
FAKE_12.jpg.jpg

LIONSTEEL
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/6/2006
Rozeznat to bude asi těžké když není po ruce zaručený originál.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Rozeznat to jde, stačí kouknout na žlábek v páčce pojistky, ale má tam číňan i jedno vylepšení v podobě možnosti dát klip k čepeli.
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/6/2006
Pokud máš nože omakané, tak víš na co se zaměřit, ale já s nima zkušenost nemám.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Máš pravdu, ale kdo si koupí nůž za cca 3000Kč (myslím cenu originálu) bez nějakých alespoň zběžných informací, když je to dnes na internetu dostupné.
Většina zákazníků to jako fejk kupuje vědomě a odpovídá tomu i cena.

Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/18/2012
K tomu "fejku " U originálu jsou jasně zřetelné ocelové 2milimetrové ocelové příložky po každé straně. Pokud jsem je správně popsal? Což jak vidno na číne nejsou.Přeji hezký den kapka
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum