ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pohl Force Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/22/2010
MRBLUE napsal:
Ked bude komplet hotovy,dam fotky z vonka aj z vnutra noza a nejake postrehy. Myslim ze do mesiaca by to mohlo byt. Zatial je to len surova robota,ale som nadseny. Happy

Wink ... JAK TO POKRAČUJE ... Wink ... Tak má ALPHA změnila majitele - z dvojice POHL-)FORCE - ALPHA TWO / Tactical + FOXTROTT ONE / Practical ... Zůstal jen Praktical ... Odkaz na vlákno o testování tohoto nože ...

http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=16102

... Pro zájemce o nůž " POHL-)FORCE FOXTROTT ONE " pár srovnávacích Fotek ...

HXJOSEF vložil tyto přílohy:
2.JPG_big.jpg.jpg
3.JPG_big.jpg.jpg
4.JPG_big.jpg.jpg
5.JPG_big.jpg.jpg

LIONSTEEL
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/23/2009
Našel jsem celkem zajímavé video, test Pohl Force Alpha 2, pojistka to nevydržela od 8:20.
Myslím si, že takový nůž by to měl zvládnoutHappy
https://www.youtube.com/watch?v=c9PomOMYt9o

Posláno:

Štamgast
Ok ... SUPER TEST ... Ok ... Tento pán má všechny testy zvládnuté na " 1 " ... Prvotřídní ukázka dnešního Obchodního marketingu ... POHL-)FORCE - Malá značka , která aby udržela konkurencischopnost - Vyrábí v Číně a místo Dříve dovážené Německé " D2 " začne z místní 440C a cena klesne / Selže výstupní kontrola kvality ( V tomto případě zřejmě došlo k překalení ocely ) ... COLD STEEL - Velká firma poučená z dřívější skušenosti , přesune výrobu z Číny na Taiwan s tím , že ocel " AUS 8 " dováží a tím cena vzroste / Uhlídá výstupní kontrolu kvality ... Samozřejmě se bavíme o základních modelových řadách ... Top produkce obou značek je z domácího regionu - AMERIKA / EVROPA ...

LIONSTEEL
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...myslím že přestože je tohle devastování někdy podivný tak tohle je docela korektní ukázka odolnosti.Myslím v tom smyslu,že nesprasím jen jednu věc,ale jsou porovnané věci ruzných výrobců na totéž.Jsou tam použité podobně velké nože přičemž jeden vydržel a druhý se posral.O výrobních strategiích nic nevím a nevím kde kdo ty informace o poměrech v různých firmách pořád bere (teda myslím ty co nejsou na reklamních letáčcích) ale na videu dvě věci dělají totéž a nevydržely totéž..Mně z toho vychází že to jde udělat tak aby to prasárnu vydrželoOk ,ale že to jde taky udělat tak aby se to jenom tak tvářiloKO .
PS:...mám na mysli pouze tu část testu,kdy se do nože nebuší nějakým dalším předmětem a kdy se vysere ten zámek
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Ono dalo by sa polemizovat o tom,ze napriklad Pohl ma masivnejsiu cepel,takze pri tej rane posobila vacsia zotrvacna sila... Ale ako uz par krat odznelo,tento noz ma nozaj v pomere ku svojej masivnosti nelogicky oslabenu tu zapadku.

P.S. Tu upravu co som avizoval nemam este hotovu. Momentalne sa musim venovat inym veciam a David ma tiez kopu prace so svojim projektom, Snad to do prazdnin stihnem. Happy

MRBLUE vložil tyto přílohy:
IMG_2832_1_.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
... Ok ... PARÁDA ... Ok ... Vypadá to čím dál lépe - Nezapomeň průběžně Fotit , ať se pak můžem všichni pokochat nad razantní předělávkou Továrního zavíráku ... Applause ... Tak ať všechno klapne a Dílo se podaří ... Wink

LIONSTEEL
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/18/2012
Pro HXJOSEF a MRBLUE Přeji hezký podvečer.Pokud se týká video testu Alphy a Spartana.Tak u Alphy nepovolila pojistka(myšleno západka zamykající čepel v otevřeném stavu) ale odštípl se jistící "ozub" na čepeli.Takže to tolik probírané "zeslabení"vydrželo. 26-26,21minuta .Což svědčí spíš o příliš tvrdé (zakalené čepeli v místě zámku).To že se čepel zavírala při ůderu je jiná kapitolaGrin Ale to je jen můj názor .Ještě jednou hezký podvečer kapka
Posláno:

Štamgast
[quote=kapka]Pro HXJOSEF a MRBLUE Přeji hezký podvečer.Pokud se týká video testu Alphy a Spartana.Tak u Alphy nepovolila pojistka(myšleno západka zamykající čepel v otevřeném stavu) ale odštípl se jistící "ozub" na čepeli.Takže to tolik probírané "zeslabení"vydrželo. 26-26,21minuta .Což svědčí spíš o příliš tvrdé (zakalené čepeli v místě zámku).To že se čepel zavírala při ůderu je jiná kapitolaGrin Ale to je jen můj názor .Ještě jednou hezký podvečer kapka[/quote

To som si nevsimol. Ale co sa mna tyka,tak takymto testom moc vahu neprikladam. Nepouzivam zatvaracie noze na sekanie ani na mlatenie do tvrdych predmetov. Noz je pre mna bodno-rezny nastroj. Secny je maceta ci sekerka. Happy
Takze ci to bola zapadka poistky,alebo ozub na cepeli,urcite Pohla koli tomu neodvrhnem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2008
Vím, že se tu víceméně probírá jen Alfa..... Ale nemáte někdo zkušenosti s Bravo Outdoor? Škoda jen toho nehetníku, který zmiňoval Tyler.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/9/2013
HXJOSEF napsal:
Ok ... SUPER TEST ... Ok ... Tento pán má všechny testy zvládnuté na " 1 " ... Prvotřídní ukázka dnešního Obchodního marketingu ... POHL-)FORCE - Malá značka , která aby udržela konkurencischopnost - Vyrábí v Číně a místo Dříve dovážené Německé " D2 " začne z místní 440C a cena klesne / Selže výstupní kontrola kvality ( V tomto případě zřejmě došlo k překalení ocely ) ... COLD STEEL - Velká firma poučená z dřívější skušenosti , přesune výrobu z Číny na Taiwan s tím , že ocel " AUS 8 " dováží a tím cena vzroste / Uhlídá výstupní kontrolu kvality ... Samozřejmě se bavíme o základních modelových řadách ... Top produkce obou značek je z domácího regionu - AMERIKA / EVROPA ...

Zlobte se na mě nebo ne, ale tohle podle mě není test. Nůž je pro mě nůž a otvírák na konzervy je otvírák na konzervy a nůžky na plech jsou nůžky na plech atd. atd....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Ten test mi nepřišel tak strašnej a občas je dobré vědět, co některý nůž ne/vydrží.
Omylem se dá nožem seknout nebo říznout třeba do hřebíku ve dřevě a plechovka se v nouzi taky dá otevřít, když není otvírák po ruce.
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/9/2013
Jasně, ale nejsou to úplně standardní situace. Auto si taky nevybíráš podle toho, co se s ním stane, když padne z hráze do jezera Happy Ale možná mi jenom vadí to prvoplánový prasení hezkých nožů...
Posláno:

Štamgast
Tak pokial neni otvarak,tak som nozom otvaral konzervy. Neni to nic strasne,zvladnu to ovela subtilnejsie noze ako Pohl Force.
Ked mas len noz,potravu si nejako pripravit musis. A to aj napriklad otvorenie konzervy. Toto ale ustoji aj bezny kuchynak,staci ho potom obtiahnut.
Sekat alebo mlatit nozom netreba. Pokial clovek potrebuje cecinu ci triesky,noz mu na to posluzi v pohode. Drevo na ohen nemusi sekat nozom,pokial nema sekeru tak si ho zaobstara tak ze nalame suche stromky. Nepotrebuje zatvarakom sekat storocne duby. Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
MRBLUE - máš pravdu.
Na druhou stranu, proč si tedy vůbec kupovat takovou kudlu?
5mm tlustá čepel, zbytečně velká váha nože a pojistka jak z tržnice Oh No Oh No Oh No
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Štamgast
Je to military noz,ocakava sa od neho aj penetracia protivnika vo viacerych vrstvach odevu. Laugh
Ked si to vezmes realne,asi je to hlavne o pocite,co komu viac vyhovuje. A samozrejme,do masivnejsieho noza sa pri reze mozes viac opriet,pevnejsie ho zovriet v ruke...
Posláno:

Štamgast
... Zdravim ... V tomto případě hlavně selhala Ocel použitá na čepel a nejspíš její tepelná úprava / Celkově i spasování pojistky s čepelí - U " D2 " došlo v jednom případě k přeražení " Back Lock " při batoningu - Prostě uhlídat výstupní kontrolu není Problémem jen v " POHL-)FORCE " ... Čas ukáže Co dál ...
LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2009
Vlastní niekto Phole Force Mike One Outdoor???
http://www.specialninoze.cz/pohl-force/zaviraci-noze-pohl-force/mike-one-outdoor/

Uvítal by som nejaké postrehy od hrdých užívateľov Wink
"Sine labore non panis in ore"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2009
BrunoK napsal:
Vlastní niekto Phole Force Mike One Outdoor???
http://www.specialninoze.cz/pohl-force/zaviraci-noze-pohl-force/mike-one-outdoor/

Uvítal by som nejaké postrehy od hrdých užívateľov Wink

Včera jsem ho taky studoval, vypadá moc zajímavě. Konečně čepel v tomhle tvaru v kombinaci s framelockem a velikostně akorát do kapsy. Hodil by se mi do dvojice se ZT551. Grin
Jen mi nic neříká použitý materál Niolox.
Pokud máte někdo s tímhle nožem zkušenosti, dejte určitě vědět. Díky.Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/4/2010
Zdravím,

když se o tom tady tak mluvilo, tak před týdnem jsem koupil Mike One Outdoor a moje první dojmy jsou následující:

1) Super zpracování, neobjevil jsem žádnou chybu/nedotažení
2) Drží se o moc lépe než to na první pohled vypadá
3) Z továrny relativně dobře nabroušený, ale si to trochu dotáhnu a vyzkouším
Niolox jak to s ním jde
4) Trochu pomalejší otvírání, ale když si člověk přiotevře a trochu
švihne, je to dostatečné - framelock funguje skvěle.
5) Zajímavý je vnitřní drsný povrch na řezu framu
6) Rotoblock je fajn, ale nejsem si jist, jestli to bylo u takto
masívního framelocku (na velikost nože) nutné - jako pevný nůž ho
používat nebudu - ne, špalky s ním opravdu štípat neplánujuCool

Celkově z něj mám zatím dojem velmi robustního a stále dobře nositelného zavíráku. a to jsem právě chtěl. Mám z něj pořád radost - můžu jen doporučit! Vím, že bez obrázků to nemá cenu, proto se pokusím ještě nějaké poslat.

krajos vložil tyto přílohy:
Mike_01.jpg.jpg
Mike_02.jpg.jpg
Mike03.jpg.jpg
Mike_04.jpg.jpg
Mike_05.jpg.jpg
Mike_06.jpg.jpg
Mike_07.jpg.jpg
Mike_08.jpg.jpg
Mike_09.jpg.jpg
Mike_10.jpg.jpg
Mike_11.jpg.jpg