ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Čínské zavíráky (SanRenMu, Enlan Bee, Navy, Ganzo...) Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Koukám, že na Knifestock ho mají za zajímavé peníze.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
SRM 238X

Celkově bezchybné zpracování. Nůž není do všech detailů „vypiglovaný“, pocitově je spíš lehce syrovější, ale k němu to sedí a nic nikde nevadí (žádné hrany, otřepy atd.).

Vyladěná ergonomie, perfektní úchop a ovladatelnost. Choil je dobře využitelný, kolem čepu je dost místa pro prsty, jimping na čepeli by ani být nemusel, ale je funkční. G-10 je příjemná na dotek a neklouže ani v mokré ruce. Klip v dlani není znát, do a z kapsy lehce, ale v kapse drží dobře, je oboustranný a na šroubky, takže drží bez pohybu). Délka rukojeti je 11,8 cm (od vybrání 9,3 cm), tloušťka cca 12 mm, vyvážení je podle fotky. Okraje díry na špagát nejsou ostré a špagát by neměly třepit, celé by to šlo použít i jako efektivní kubotan.

Díra na čepeli mi nejdřív přišla nesmyslně předimenzovaná, už po pár otevřeních perfektní – pohodlné pomalé otevření palcem, rychlé a jisté vystřelení prostředníkem zezadu, pohodlné otevření držením za čepel. Čepel má 3 mm ve hřbetu, nejkratší vzdálenost špička / střenky je 9,2 cm, na výšku uprostřed má 3,3 cm a v nejnižším místě díry (vpravo od M) má 2,3 cm. Z krabice byl nůž velmi dobře nabroušený na cca 35° vrcholových, po nabroušení (spíš dobroušení) řeže skvěle. Ocel je podle mého velmi slušně zpracovaná, tvrdost nemám možnost změřit, ale přes 60 Hrc to asi nebude.

Pojistka pracuje bezchybně, je ovladatelná jedním prstem a kolíček se při tom pohybuje bez vyosení. Odpor pružinek umožňuje pohodlné ovládání bez důlku v prstu. Detent je pružně měkčí, otevření švihem skoro snadné, ale samootevření nehrozí. Čepel chodí velmi lehce.

Konstrukce je mono šasi, výhodou je lehkost a pevnost, složení nože po rozebrání by podle videí na netu neměl být problém. Na čepeli ani na příložkách není vyfrézovaná drážka pro ložiska (poslední fotka z netu), asi to bude průchodnější pro prach i pro údržbu, ale hlavně půjdou ocelová ložiska bez problémů vyměnit za podložky, pohyb čepele by měl zůstat v podstatě stejný. Ložiska při pohybu čepele trochu chroustají, na funkci to nemá vliv. Kuličky ložisek jsou hodně malé, možné je to tím.

Celkový dojem – celkem velký, lehký a pevný nůž se skvělou pojistkou a famózní čepelí, navíc pár korun. Pořídil jsem ho, protože byl divnej a ze zvědavosti. Je pořád divnej, ale teď už je to jen další plus k tomu ostatnímu. Velmi příjemné překvapení.

Chloupek vložil tyto přílohy:
01.JPG.jpg
02.JPG.jpg
03.JPG.jpg
04.JPG.jpg
05.JPG.jpg
06.JPG.jpg
07.JPG.jpg
08.JPG.jpg
09.JPG.jpg
10.JPG.jpg
11.JPG.jpg
12.jpg.jpg

Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2022
Rozmohl se nám takový nešvar s těmi miniložisky.
Tady na ně narazil Mico u Kershaw:
https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=1265722#1265722
Já je mám u Ruike a jsou dokonce u Lionsteel Myto.
Je to úplně na hovno, takhle malé kuličky se prostě ani netočí(u Myta měly vybroušené plošky) a jen to ničí kudlu. Zřejmě výrobci chtějí ušetřit při výrobě, nemusí frézovat čepel, jiný důvod mě nenapadá Beating
Dal
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/2/2013
Jelikož jsem si nadělil pod stromeček, doplňuji info k noži Critical strike ZHD0401A

konstrukce bude pravděpodobně na trn, jelikož čepel přitahuje magnet, a magnetuje aj ručka, cca do 1/2 délky.

Rukojeť je slepená ze dvou polovin (podélně).

Magnetuje to poměrně silně, a nejsem si jistý, jestli VG10 jakožto nerezka magnetuje, či jak moc... kvalitu oceli prověří až čas, nicméně zpracování a provedení je téměř perfektní, troufám si tvrdit, že pokud někomu nevadí koupit čínský nůž, pak je toto dobrá volba, alespoň pro první seznámení s damaškem, jak je to i u mě...

Dal vložil tyto přílohy:
IMG_20241224_181429.jpg.jpg
IMG_20241224_181454.jpg.jpg
IMG_20241224_181445.jpg.jpg
IMG_20241224_181513.jpg.jpg

Per pedes,
Nechaj noža - bolí koža, Mrtvému nože netřeba
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/11/2008
Ruike Hussar M121TZ
odkaz napr tu aj s nakresom:
www.ferrino.cz/zbozi/24569-hussar-m121-tz/
lezi mi tu az par tyzdnov, vybafol na mna na Internete v nejakej super zlave, ze bol do trojky, tak som neodolal. Teraz cez sviatky som sa k nemu dostal a pomazlil ho konecne poriadne a porezal nejake papierove utierky ako test odolnosti ostria.

Zpracovanie asi OK (viz vyhrada ku klipu nizsie). Vsetko chodi a licuje ako ma. Uzamknutie je pevne a presne, ale dostatocne lahko sa odisti ked ho chces odistit. Cepel sama v cape chodi uplne volne, jedine co tam robi trochu frikciu je gulicka locku. Je to tak akurat dost aby cepel zostavala v stave v akom ju bez pomoci nechas a sama sa gravitaciou nezatvarala. Poistka poistky za mna trochu zbytocnost, ale je tam a funguje.

Jedinu, no o to vacsiu, vyhradu mam ku klipu. Tak na jednu stranu pracne zapustime patku klipu do titanovej rucky noza, aby sme obratom na druhej strane nezapustili sroby do patky a nechali ich trcat do priestoru tak, ze trhaju rantl vrecka rifli.

Inak ta ocel asi sedi, nejaky profi merak tvrdosti nemam, ale pocitovo je urcite tvrdsia nez bezna nerezovka napr na Vinoxe.

Dalsia asi vyhrada je zatial teoreticka, lebo sam som neskusal, ale na TY su videa kde sa to snazili rozobrat a nezvladli to, lebo vybranie na nastroj je len z jednej strany capu takze to bud vobec nepovolis alebo ak to povolis tak to potom zas nemusis poriadne utiahnut. Tak ako to prislo z vyroby je to zatial OK takze ja nemam zatial potrebu to rozoberat.

Celkovo s tou zlavou asi ujde, za full price podla mna najde clovek aj lepsie noze.

calimero vložil tyto přílohy:
ruikeHussar.png.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 9/7/2024
QSP Kali QS159-A1

https://www.youtube.com/watch?v=5b4QouRB9Cw

Atum vložil tyto přílohy:
IMG_20241003_135655503.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Dárek místo zatím používaného nože Stanley Grin.

A jinak - kromě té debilní vlnkaté odmačkávací plochy pojistky nemám jedinou výhradu, celkově je to perfektně zpracovaný, velmi pohodlný, ve skutečnosti docela velký (a dobře prakticky použitelný) a hlavně neagresivně vypadající nůžHappy

A.JPG.jpg
B.JPG.jpg
C.JPG.jpg

Posláno:

Začátečník
V akci na Knifestocku jsem ho tam prostě nemohl nechat..😁

IMG_20250213_122204584.jpg.jpg
IMG_20250213_122215691.jpg.jpg
IMG_20250213_122225878.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
SRM 7228B-GT Rubik
https://youtu.be/-jdqHWQhTRQ?si=P4e_6rjBIPOSXG0C

IMG_20250205_114836754_MF_PORTRAIT.jpg.jpg
IMG_20250205_114602870_HDR.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/15/2023
Dneska mi přišli tihle dva.
Předtím jsem byl s QC u Kubey nadmíru spokojen, ale i jim se občas nedaří Grin

Červený Tityus má poloviční detent oproti mému starému modrému:/ stačí se blbě podívat a čepel letí ven.
každopádně vše ostatní šlape a otevírat jde v pohodě.

Bravo one Tanto... tužší chod, ale to mi až tak nevadí Grin Ten liner nebudí moc jistoty... zdá se mi, že nedosedá úplně ideálně :/ a taky při zavírání nože nechce tu čepel pustit.
Každopádně drží pevně a nemá žádný vakl, no ale podívejte se sami.
Ostatní věci v pořádku:)

Za 7 a 8 stovek oukej, každopádně zaplatit si ty plný palby přes liťo/ks, tak bych moc nadšenej nebyl.... vlastně nejsem ani teď Neutral

BolfiikV2 vložil tyto přílohy:
IMG_20250213_160810.jpg.jpg
IMG_20250213_162447.jpg.jpg

Předchozí účty: bolfiik.edc/Dabo/Bolfiik
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Dal napsal:
nejsem si jistý, jestli VG10 jakožto nerezka magnetuje

montelie vložil tyto přílohy:
7k2RTDNX.jpg.jpg

Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Pokud vám bude někdo prodávat ocelovou kudlu, která nebude magnetická, tak ruce pryč, protože není zakalená Happy. Zákalná struktura (martenzit) je magnetická, obyčejná nízkouhlíková nerez je (austenit) není.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Začátečník
No ta pojistka u Bravo One Tanto opravdu moc dobře nevypadá, asi bych uvažoval o vrácení nebo reklamaci.
U mého Monsterdoga vypadá dobře a i dobře funguje 🙂.

IMG_20250213_184317470.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
na základě recenzí jsem si ho taky pořídil . Opravdu pěkné zpracování . Uvidíme co bílá vydrží .

tolokan vložil tyto přílohy:
__1.jpg.jpg
__2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Zdá se, že z generických axisů je SRM ambi-lock jeden z nejpovedenějších. Jen jsem se ještě nerozhodl, jestli se mi ten mono-block líbí nebo ne, mirage jsem už nestihl rozebrat Happy .
Posláno:

Štamgast
@BolfiikV2
Na reklamaci to asi není, je to funkční, ale určitě bych to vrátil, dokud to jde. Časem se to dotykové místo ochodí a pojistka se může začít hodně lepit, takhle jsem po více než roce reklamoval několik linerů, protože po zapadnutí skoro nešly odjistit.
Posláno:

Začátečník
SRM 238X-GY
https://www.youtube.com/watch?v=usiQSq6UQUw

IMG_20250301_133721691_HDR.jpg.jpg
IMG_20250301_133851184_MF_PORTRAIT.jpg.jpg
IMG_20250301_134308366_HDR.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast

SRM Asika Happy

A.JPG.jpg
B.JPG.jpg
C.JPG.jpg
D.JPG.jpg
E.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/19/2007
Sice pevnej, ale asi by to někdo hledal právě v tomto vlákně cinskejch kudel...SRM S708....za mě krásně řezivá, praktická čepel příjemných rozměrů a hlavně slusnej plochej výbrus I ocel....řekl jsem si hurá, prevlecu Čepelku po vzoru Mory, tajně jsem doufal že bude mít stejný trn jako právě Mora. Takže kdyby měl někdo obdobný nápad tak mu ušetříme práci páč trn je na pytel.

luckyboyl vložil tyto přílohy:
IMG_20250304_182118773_HDR.jpg.jpg
IMG_20250304_182122218_HDR.jpg.jpg
IMG_20250304_182126577_HDR.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/31/2021
luckyboyl napsal:
Sice pevnej, ale asi by to někdo hledal právě v tomto vlákně cinskejch kudel...SRM S708....za mě krásně řezivá, praktická čepel příjemných rozměrů a hlavně slusnej plochej výbrus I ocel....řekl jsem si hurá, prevlecu Čepelku po vzoru Mory, tajně jsem doufal že bude mít stejný trn jako právě Mora. Takže kdyby měl někdo obdobný nápad tak mu ušetříme práci páč trn je na pytel.

Shocked Shocked Surprised Surprised NoNoNo NoNoNo
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum