ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Čínské zavíráky (SanRenMu, Enlan Bee, Navy, Ganzo...) Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/7/2006
Dal napsal:
Dlouho pokukuju po Ruike Hussar, když už ho máš na té společné foto, zeptám se jak je na tom s řezivostí? Není to už trochu "poleno" ? Výbrus je tam přeci jen nižší... kolik asi má tloušťku nad fazetkou?

Koupil jsem Husara z druhé ruky tady na knife.Kolega ho přebrousil a vyleštil břit na kůži.Hned jsem se pořezal a to jsem jen přitlačil na čepel...Má sice větší klín ale dá se nabrousit do jedovata...😉Podle mne je to povedený nožík,dobře zpracovaný a dobrá ocel...
Posláno:
Pokročilý
Ještě k Archangelovi...docela rychle ta D2 chytá lišku...Ovoce a zelenina...Všechny nože pravidelně mažu různými oleji ve spreji...mám jich v práci dost😜ale u jiných nožů se mi to nestalo...Jen to CRKT má flíčky ale tam mi to nevadí...Bude asi dost rozdíl mezi D2 a D2 od jiných firem... Samozřejmě mažu i klobásou salámem a slaninou...🤣🤣🤣
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
já lišku na archandělovi zatím nemám, na polonerezovkách se mi osvědčilo vylaštit na začátku čepel čepel suchou leštící pastou (modrá a bílá), liška se pak neobjevila vůbec nebo jen náznakem Happy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast

btw, nůž pro džentlmeny přesně vystihuje charakter archanděla, navíc ani není moc velký Grin

husara jsem si pořádně osahal v kroniu a v ruce sedí perfektně, jen mi trochu nesedlo, že rukojeť je vzhledem k poměru výška/šířka pocitově kulatá jako trubka, ale to je jen o zvyku

Chloupek vložil tyto přílohy:
P1160216.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
Chloupek napsal:
já lišku na archandělovi zatím nemám, na polonerezovkách se mi osvědčilo vylaštit na začátku čepel čepel suchou leštící pastou (modrá a bílá), liška se pak neobjevila vůbec nebo jen náznakem Happy
Ahoj Chlupáči👍😁.Já leštím jen břit na koženém kotouči a zelenou pastou.Kdybych to vzal celé tak bych sundal nápisy.A hlavně na to nemám nervy...🤣🤣🤣
Posláno:

Štamgast
nápisy vystupují nad povrch, takže by dolů asi nešlo tak lehce, ta zelená je asi hrubší než suchá modrá a hlavně to dělám v ruce Happy
Posláno:
Pokročilý
Chloupek napsal:
nápisy vystupují nad povrch, takže by dolů asi nešlo tak lehce, ta zelená je asi hrubší než suchá modrá a hlavně to dělám v ruce Happy
Takže žádná bruska...?A jak vypadají ty pasty,prosím?🤔
Posláno:

Štamgast
vypadají modře a bíle Laugh Laugh ... teď nejsem na svém počítači a nemám přístup k záložkám, až se vrátím, pošlu Ti odkaz, je to suchá leštící pasta Happy

vezmu si pastu na smotek papírového ručníku, leštím s tím nějakou dobu (nevím, pět - deset minut obě strany?) plochu čepele, pasta se vstřebá do papíru a na papíře je tmavá kovová stopa, pak čepel otřu a umeju jarem. Pokud tomu efektu rozumím správně, vyhladí se povrch čepele a liška se chytá obtížněji, osvědčilo se mi to na D2 i AUS8 Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/30/2017
Podle Aliexspressu je to Ganzo, ale Ganzo to není.
Nemá to žádné logo, ale je hezký. Obyčejný, ničím nevyniká z řady, přesto jsem si ho koupil Happy

Honzas01 vložil tyto přílohy:
IMG_20200711_091751765.jpg.jpg
IMG_20200711_091805808.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
K čemu je ta díra? Mohlo být delší ostří.
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Hezký nůž si teda předsvavuju jinak.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/13/2014
Když jsme u toho Aliexpressu, máte někdo zkušenosti s tímto "NKVD KGB" nožem?

Kalaf vložil tyto přílohy:
nkvd2.jpg.jpg
nkvd1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
langl napsal:

Aby si si zlomil prst, keď ho tam vopcháš a urobíš blbý pohyb.

A čím viac dier, tým viac Spyderco....

Ktovie ako tá povestná prvá diera v čepeli vlastne vznikla.... tipujem na množstvo alkoholu pri výrobe. Za triezva by to nikto neurobil. NoNoNo

So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:
Pokročilý
Dnešní přírůstek...

JURAJURA vložil tyto přílohy:
IMG_20200721_123401.jpg.jpg
IMG_20200721_123446.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/2/2014
langl napsal:

Orezávač na cigary..😊
Posláno:
Pokročilý
Ahoj.Jen tak pár slov.Koupil jsem tady od kolegy, Ruike s čepelí jiného tvaru než je běžné...😀Firma nezklmala...dobré zpracování...dobrá ocel...to jsem psal už u Hussara...😉pojistka pojistky jako u Megalodona...dobře se na ni zvyká...👍klip na dvou šroubech...🤔snad vydrží?Ložiska to nemá...ale na podložkách chodí lehce...do ruky sedne v pohodě...velká rukojeť dává sílu v řezu a jistotu úchopu...mohli to číňani méně počmárat,asi se jim splašilo CNC...🤣fotka jen pro ilustraci proč se mi tyhle divné čepele zamlouvají a dobře se brousí...nemám za reklamu ani korunu ale Rikeho bych se nebál...👍

JURAJURA vložil tyto přílohy:
IMG_20200725_180505.jpg.jpg
IMG_20200725_180525.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/12/2020
Nevím, jestli to dát sem, ale vybírám zavírák...
Do užšího výběru postoupili:
Ganzo FH13-SS
RUIKE P801 Framelock
Kershaw Nura Framelock

Je mezi nimi některý o tolik lepší, aby stál za nákup? Vím, že jsou každý úplně jiný, srovnávám nesrovnatelné, ale 😁
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/29/2017
Čajna z wishe

Stody vložil tyto přílohy:
IMG_20200729_182017_2.jpg.jpg

Dog
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/18/2013
StrangerSeky napsal:
Ganzo FH13-SS
RUIKE P801 Framelock
Kershaw Nura Framelock

Je mezi nimi některý o tolik lepší, aby stál za nákup? Vím, že jsou každý úplně jiný, srovnávám nesrovnatelné, ale 😁

Předesílám, že jsem fanda Ganzo a v rodině jich máme nejvíc hned po Victorinoxech.

Ganzo má úplně debilně hluboké prohloubení na ukazovák a musí se hrozně blbě držet - nepostoupil by u mě ani do základního výběru.
Ruike jsem málem na jedné pražské koupil, ale za rohem jsem to rozdejchal, je pro mě trochu placatej, ale prohloubení na ukazovák dobré.
Do Knifácký soutěže o kudlu jsem se přihlásil asi dvakrát - pro nůž od Dohnala, kam se přihlásilo asi milion lidí a pak pro Nuru, kam se přihlásilo asi o 50 míň.

Ale je to jenom názor, tak je to zase znovu na Tobě.
Mluv jen tehdy, jsou-li Tvá slova moudřejší než mlčení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/31/2013
StrangerSeky napsal:
Ganzo FH13-SS
RUIKE P801 Framelock
Kershaw Nura Framelock

Velký rozdíly - to bych neřekl, ale vybral bych to RUIKE
Věci a situace mají takovou váhu, jakou jim přiřadíme.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum