ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Čínské zavíráky (SanRenMu, Enlan Bee, Navy, Ganzo...) Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/29/2018
tolokan napsal:
je to napodobenina ,nehraje si to na originál .Plastové střenky , a i ta krabička je větší.

No ty vole, tolokan, který kritizuje přehození čepele mezi dvěma originálními noži Benchmade, prohlašuje to za výrobu nože, který nikdy neexistoval a tváří se jak je to špatné (viz. vlákno Benchmade), tady spokojeně vystavuje fejk Benchmade a tváří se, že to fejk není, jenom napodobenina mrGreen
Někdo si tady nevidí na špičku vlastního nosu KO

tolokan napsal:
takže i tady se vyrábějí nože co vlastně ani neexistují. Tak to potom na na různých e-bazarech jsou nože od takových tvůrců jako jste VY.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
tomas_f napsal:
tolokan napsal:
je to napodobenina ,nehraje si to na originál .Plastové střenky , a i ta krabička je větší.

No ty vole, tolokan, který kritizuje přehození čepele mezi dvěma originálními noži Benchmade, prohlašuje to za výrobu nože, který nikdy neexistoval a tváří se jak je to špatné (viz. vlákno Benchmade), tady spokojeně vystavuje fejk Benchmade a tváří se, že to fejk není, jenom napodobenina mrGreen

tolokan napsal:
takže i tady se vyrábějí nože co vlastně ani neexistují. Tak to potom na na různých e-bazarech jsou nože od takových tvůrců jako jste VY.
nikdy jsem to nevystavoval na foru BM, přehození čepele je špatně , prostě a jednoduše , takový núž firma nikdy nevyrobila, tak proč ho prezentovat jako nějakou raritu. Kdyby chtěly tak dělají červené nože standartně. Fejk nože jsem prezentoval na vláknu čínské nože . Napsal jsem čínský nůž ,označení je od výrobce,Ty vole podívej se na vlastní nos.
Posláno:
Štamgast
Mižo napsal:
Na cepeli motyl, pribaleny letacik BM a nie je to fejk? Laugh
kde se vyrábějí nože BM ? Jen tak pro informaci ostatním. A chci znát správnou odpověd. Nápověda . Internet ti napoví.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Možná by bylo dobré ujasnit si v hlavě jaký je rozdíl mezi čínským nožem (název vlákna) a fejkem vyrobeným v číně.
Posláno:
Pokročilý
tolokan napsal:
tomas_f napsal:
tolokan napsal:

tolokan napsal:
nikdy jsem to nevystavoval na foru BM, přehození čepele je špatně , prostě a jednoduše , takový núž firma nikdy nevyrobila, tak proč ho prezentovat jako nějakou raritu. Kdyby chtěly tak dělají červené nože standartně. Fejk nože jsem prezentoval na vláknu čínské nože . Napsal jsem čínský nůž ,označení je od výrobce,Ty vole podívej se na vlastní nos.

Tolokane, ta tvoje poslední věta, to je fakt argumentační perla Laugh
Posláno:
Štamgast
janm napsal:
Možná by bylo dobré ujasnit si v hlavě jaký je rozdíl mezi čínským nožem (název vlákna) a fejkem vyrobeným v číně.
ano máš pravdu . Je to nůž vyrobený v Číně a přišel mi poštou z Rakouska . BM není čínská značka , ale v Číně ji vyrábějí oficiálně .V hlavě to mám tak že prostě někdo vydělává na tom že si to nechá poslat z USA
Posláno:
Štamgast
tomas_f napsal:
tolokan napsal:
tomas_f napsal:
tolokan napsal:

tolokan napsal:

Tolokane, ta tvoje poslední věta, to je fakt argumentační perla Laugh
asi ne , ale sám jsi začal touhle větou, bral jsem to spíš jako pozdrav
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
Nechápu.... jakože rakouskej sedlák s balkánskými kořeny koupil Benchmade?
PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Štamgast
tolokan napsal:
ano máš pravdu . Je to nůž vyrobený v Číně a přišel mi poštou z Rakouska . BM není čínská značka , ale v Číně ji vyrábějí oficiálně .V hlavě to mám tak že prostě někdo vydělává na tom že si to nechá poslat z USA

Správně by to tedy mělo být:

Je to fejk vyrobený v Číně a přišel mi poštou z Rakouska.
A když ti přišel z Rakouska, tak si to měl dát do Rakouské sekce, dle tvé argumentace.

Že si někdo kupuje fejky moc v pořádku není, ale já to respektuji, protože ne každý má peníze na originál.
Ale, že někdo za tu "svojí pravdu" dokáže kopat jako Maradona a ještě argumentovat pitomostma to už moc nechápu.
I když ono to spolu vlastně úzce souvisí.

Zlepšil si mi den Grin Díky
Posláno:
Pokročilý
tolokan napsal:
Mižo napsal:
kde se vyrábějí nože BM ? Jen tak pro informaci ostatním. A chci znát správnou odpověd. Nápověda . Internet ti napoví.

tolokan napsal:
janm napsal:

Tolokane, lžeš. Kdysi před lety Benchmade dělal jednu řadu nožů (Red line) mimo USA (Čína, Taiwan) a pak některé pro své partnery - HK, NRA Outdoor knife. Ani jedno z toho se neváže k tomu, co zde prezentuješ.

Ovšem v současnosti, všechny ORIGINÁLNÍ nože Benchmade označené jejich logem jsou vyráběny v USA.
Tolik k těm tvým informacím, nápovědám, oficiální výrobě v Číně, vydělávání na posílání z USA a podobným kravinám ...
Posláno:
Štamgast
nic tu neprezentuji, koupil jsem nůž na Aliexpresu ,přišlo mi to z s dodací adresou Rakousko, a jsem na foru "čínské zavíráky". nic víc.Každý tu ukazuje co si koupil na kdejakých e- shopech. já netvrdím že je to origo BM. Proto jsem na tomto foru.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
tolokan napsal:
Mižo napsal:

Tak kde sa teda vyrabaju noze BM? Mam za to, ze v USA. Ak to tak nie je, poprosim dokaz. Rad sa necham poucit, ale pravdou a nie kecami..
Posláno:
Štamgast
coll napsal:
docela by mne zajímalo co jsi tou prostou větou myslel. Klidně mi to napiš i na PM
Posláno:

Štamgast
tolokan napsal:
nic tu neprezentuji, koupil jsem nůž na Aliexpresu ,přišlo mi to z s dodací adresou Rakousko, a jsem na foru "čínské zavíráky". nic víc.Každý tu ukazuje co si koupil na kdejakých e- shopech

Možná by sis měl přečíst ještě jednou to co jsem psal v 8:44.

Ale napovím ti, abys nemusel moc přemýšlet. Je tu i vlákno Kopie a falzifikáty nožů
Posláno:
Štamgast
děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
Kde sa teda vyrábajú tie Benchmady??
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
tolokan napsal:
coll napsal:
docela by mne zajímalo co jsi tou prostou větou myslel. Klidně mi to napiš i na PM

Máš PM. Nebyla to urážka, jen špatnej vtip ve smyslu "Rakušani koupily značku Benchmade?"
PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2019
Ahojky, koupil jsem cca před dvěma měsíci na Aliku.
Značka BMT, na noži žádné označení není...
Chtěl jsem to jen vyzkoušet, bo sa mně líbil Laugh
Měl by být z D2jky, G 10tka na ručce.
Ložiska,chodí slušně, zpracování nad očekávání.
Trošku jsem ho promáznul, vycentroval a testuju.
Přišel nabroušený, holil Shocked
Kvůli velikosti foto s RAT 1.
Jestli to je kopie nějakého nože, to nevím, takový přehled nemám...
Mám jen dvě výtky. Klip je na prd a malinko se povoluje středový čep.
Zakápnu lepidlem.
Stál 13,7 doláčů a pošta 3.

Richardos vložil tyto přílohy:
DSCN5881.JPG.jpg
DSCN5882.JPG.jpg
DSCN5883.JPG.jpg
DSCN5884.JPG.jpg
DSCN5885.JPG.jpg
DSCN5890.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Jo, v Číně si uvědomili, že my, "bílí ďáblové" prostě kupujeme nože (někteří furt...)
Tu jeden čistokrevný Číňan – CJRB Talla (CJRB je zkratka China Jiang Ren Blade a je to levná větev Artisanu, takže nože budou umět). Talla je poctivý kousek železa v ruce, čepel z D2 má zhruba 9 cm, střenky G-10, délka asi 11,5 cm. Běhá na ložiskách a plochý výbrus je vytažený tak do tenka, že konkuruje Opinelu. Jen doufám, že tu D2 zpracovali dobře, jsem zvědavej, co ta tenounká špička udělá. Nůž se moc příjemně drží, jen je škoda, že je na něm vidět ta snaha co nejvíc snížit výrobní náklady (aspoň ty stand-offy mohli obrobit nějak elegantněji, ty „schody“ jsou tam takové nepěkné). Klip je skoro „deep carry“; proč říkám skoro je asi nejlíp vidět na obrázku detailů – a znovu, aspoň mohli použít zapuštěné šroubky. Jinak klip je jen tip-up s možností přehodit jen na druhou stranu střenek.
Na střenkách asi kouzlo nechtěného? Po (zřejmě) vyfrézování drážek zůstaly poměrně ostré hřbety, opět je to vidět na obrázku detailů; ale díky tomu je rukojeť příjemně drsná a rozhodně neklouže. Možná se ohladí používáním, komu by to vadilo, bude muset vzít jemný smirek a zlehka obrousit. Tak jak to je, se to asi bude špinit. Nůž přišel velmi pěkně naostřený.
Myslím si, že tahle značka stojí za pozornost. Talla vypadá použitelně a ostatní nože vcelku taky. Mám dojem, že logo na čepeli snad naznačuje ve firmě oblíbený tvar čepelí. No a to je v rychlosti všechno. Víc raději obrázky, když už se mi podařilo přemluvit k činnosti fotoaparát.
(Jo, jeden z důvodů, proč jsem to koupil, byl, že jsem nepřišel na to, čeho by to mohla být kopie... mrGreen )

yarr vložil tyto přílohy:
CJRB_Talla.jpg.jpg
CJRB_Talla_detaily.jpg.jpg

Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
ahoj, dostalo se mi do rukou tohle video, recenze na nový nůž Firebird FH-51, cca 4 minuta. Autor uvádí, že nůž měl boční vakl, protože v továrně dotáhli čep tak "na krev", že kuličky ložisek vymáčkly příložky a vakl byl i slyšitelný. Docela mě to zaujalo ... Happy

https://www.youtube.com/watch?v=eq4PTFGfCFo
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum