ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Čínské zavíráky (SanRenMu, Enlan Bee, Navy, Ganzo...) Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
Ganzu bych v tomhle věřil.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/12/2010
Možno trochu paradoxne alebo je to iba šťastie, ale iba jedine pri Ganzo sa mi stalo, že všetky nože, čo od nich mám, nemali žiadne defekty. Či už kozmetické alebo funkčné. Za tie peniaze je Ganzo pecka.
Ich D2 na každom testovanom noži bola reálna D2 s tvrdosťou od 60-63 HRC. 63 už je možno trochu veľa, ale na zatváraku mi to nevadí. Na obrázku testované modely a výsledky(youtuber z US).

wirehead vložil tyto přílohy:
1E86254A_4459_4453_AA3A_34BFDC292E59.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Souhlasím Happy Ganzo má zpracování na dobré úrovni. Zrovna tak jako Sanrenmu. Mechanické vlastnosti jsou rovněž bez problémů. Já můžu jen doporučit.
Posláno:

Štamgast
Jo, toho týpka znám a dělá super práci. Jinak moje FH41 bez problémů rýpe do skla, takže určitě přes 60 HRC. Nicméně jsem koukal, že tátovi (který ho teď nosí) se povedlo ohnout špičku, takže to asi není extra křehké. Ganzo je fajn, ale serou mě s těma jejich kopiema, na kterých si udělali jméno.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
ef

tolokan vložil tyto přílohy:
20221022_155544.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/31/2017
Ganzo FH21 a FH41 sú doma a nejaký čas som ich nosil. FH21 je veľmi šikovná kudlička, taká akurát medzi rebrá :P páči sa mi tvar čepele, v ruke sa mi ale moc dobre nedrží, spona je príliš veľká a zavadzia mi. Chod hladký ale ta ergonómia nič moc teda. FH41 je na tom trošku lepšie ale tiež mi až tak moc nesedí. Osobne mi viac vyhovuje RAT v D2. Rozmýšľal som, čo sa s tým dá robiť, napr. vyrobiť drevenné střenky. Tie čepele a mechanizmus je dosť dobrý.

Z alíku mám objednaný FREETIGER FT901, ale pravdpodobne sa stratil, nemám tracking už zopár týždnov.
Posláno:
Začátečník
aaa tak prišiel ten freetiger, za mňa lepší chod ako Ganzo, lepšie sa mi drží v ruke a čepeľ dosť dobrý tvar. Ganzo nezaujalo, už na nich nebudem míňať prachy. Radšej si doprajem niečo drahšie a pohodlnejšie. RAT je vo všetkom lepší a nebol až o toľko drahší.

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/22/2015
Od zítra začínají na Aliexpressu výprodeje a týkají se i nožů. Přemýšlím nad zakoupením edc nože od "Green Thorn" , je tu někdo, kdo má s touto značkou zkušenosti a může třeba zhodnotit kvalitu (materiál, zpracování,..) oproti třeba Civivi nebo Kizeru atd., které jsou u nás už celkem běžně dostupné.
Předem díky za odpověďi.
Posláno:
Začátečník
no, po týždni používania musím povedať, že ten Freetiger je lepšia a pohodlnejšia EDC kudla ako obe Ganzo. Vo všetkom, pohodlnejšie sa drží, čepeľ má lepší výbrus a tvar, jednoduchšie sa otvára a má lepšie tvarovaný zámok linerlocku a prst tam lepšie zapadne... za mňa veru ganzo FH ee
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2020
Ja som zasa s Ganzo nozmi spokojny. Dokonca ta FH21 sa mi dobre drzi v mojej velkej ruke. Za tu cenu D2 je skvely noz. Plus mechanika na 1. Akurat treba niekedy hrany obrusovat na G10.
Posláno:

Pozorovatel
Sinuhet napsal:
Od zítra začínají na Aliexpressu výprodeje a týkají se i nožů. Přemýšlím nad zakoupením edc nože od "Green Thorn" , je tu někdo, kdo má s touto značkou zkušenosti a může třeba zhodnotit kvalitu (materiál, zpracování,..) oproti třeba Civivi nebo Kizeru atd., které jsou u nás už celkem běžně dostupné.
Předem díky za odpověďi.

Třeba tenhle vypadá dobře za tu cenu

Sinuhet vložil tyto přílohy:
Screenshot_20221101_103857.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Není lepší za těch 80 babek koupit Civivi, než podporovat výrobce fejků?

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20221029_142634.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Martin Morávek napsal:
Není lepší za těch 80 babek koupit Civivi, než podporovat výrobce fejků?

Nože od Civivi se mi líbí, třeba právě i ten Conspirator, proto se ptám na kvalitu jestli je srovnatelná nebo jestli ten green thorn je na tom nějak výrazně lépe či naopak.
Díky
Posláno:

Štamgast
Green Thorn nemám, ale Civivi mám několik a hromady jsem jich osahal na výstavách. Ty kudly nemají chybu Conspirator je letos na BladeHQ nejprodávanější kudla, tím je řečeno vše.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/3/2014
Martin Morávek napsal:
Green Thorn nemám, ale Civivi mám několik a hromady jsem jich osahal na výstavách. Ty kudly nemají chybu Conspirator je letos na BladeHQ nejprodávanější kudla, tím je řečeno vše.

Co je to za material cepele - Nitro-V?
Posláno:
Štamgast
jhh65 napsal:
Martin Morávek napsal:

Co je to za material cepele - Nitro-V?

Řekl bych ocel….
http://www.noze-nuz.com/nozirske_oceli/nitro-v.php
Posláno:

Štamgast
Tady Nitro-V, případně ten jejich damašek, který vůbec není blbý.
Posláno:
Štamgast
Dobré skoropoledne. Chtěl bych poprosit o tip na nějaký čínský multitool kleště. Zkrátka něco co nestojí nesmysl a něco trochu vydrží. Nebudu s tím denně dělat. Klidně z Ali jestli někdo má a je spokojenej Happy
Ďekuju
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/11/2020
A není lepší koupit od Leathermana?

REV ani Wingman nestojí moc a máš tam záruku 25 let.

Osobně, pokud bych chtěl něco levnejšího, tak bych šel do Rebara. Dá se koupit na inzercích nový okolo 1600kč a má opravdu festovní kleště s vyměnitelnými břity.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
Ganzo multitooly su v pohode. Konkretny model uz podla toho ake nastroje potrebujes..
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum